Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(Shana @ 2012 04 20, 13:42)

Kaip svajinga, lengva, romantiška smile.gif Uch, taip ir noris kur į šilumą

---

Femme, tikrai.. Labai gražu. Ir makiažas man labai patinka (nežinau kiek ten jo, bet natūraliai atrodanti graži moteris - ko daugiau reikia) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 04 20, 16:44)
išvis nesuprantu žmonių pirmą vaiką pasiliekančių gimdyti virš 30metų (kai yra visos didelės rizikos ir net nepatartina), kai išvis dar nežinai ar taip bac ir pasiseks, o gal dar 10 metų reiks bandyti ir stengtis.. taip pat, neaišku ar kažkada išvis pasieksi tą "jau laiką", ar išvis pasieksi tos karjeros, pasistatysi didelį namą.. gal taip niekada ir nepasieksi.
---

o jums 30m ar siek tiek virs 30m jau sena,negalinti gimdyti ? g.gif visas vakaru pasaulis,kuria seimas ,gimdo vaikus apie 30m ir veliau. O kas susiduria su nevaisingumo problema ,daug sancu ,kad su ja butu susiduria ir 20m. Jus nesuprantant zmoniu gimdanciu virs 30m,o as nesuprantu nesubrendusiu moraliskai (dazniausiai tokia motinyste visai nesamoninga buna,na netyciukas,o negi po to skelbsi visiems,kad visai mes nenorejom ax.gif) neturinciu jokio pagrindo po kojomis. Nezinau,koks cia dziaugsmas auginti vaikus ir jausti amzina nepritekliu.... rolleyes.gif as nekalbu apie toki krastutinuma,kad reikia vaikui pirkti madingiausius drabuzius,mobilius,ar leisti butinai i privacia mokykla,bet vien kiek kainuoja kokybiskas maistas,lavinantys bureliai,jau nekalbu apie susirgus vaistus ar apie tinkamus augti ,mokytis namus,kas yra butina.Ir niekas manes neitikins,kad vaikas kainuoja mazai.
Atsakyti
siaip jau pagal siuolaikine medicina gimdyti PIRMA KARTA virs 30m yra ziauriai rizikinga. kazkada buvo sakoma, kad pirma vaika reikia gimdyti iki 21, po to ilga laika riba buvo 25, dabar tai yra iki 30. po 30 rizika ivairiom paveldimom ligom dideja n kartu. ir tiesa sakant kiek esu maciusi (nors dar salyginai nedaug) naujagimiu su ivairiais apsigimimais- jie dazniausiai budavo tevu, kurie pirmo vaiko susilauke budami virs 30, butent su ta mintim, kad reikia pirma gero darbo, atlyginimo, namo.. kad ir kaip bebutu gaila, bet 9 nestumo menesius neaiskius alkoholinius surogatus pragerusios, o dar graziaui- gimdyti girtos atvaziuojancios- motinos dazniausiai pagimdo sveikus vaikus, o visokie dauno sindromai, autizmai, smegenu anomalijos pasitaiko butent pas sveikus, issilavinusius, bet vyresnius tevelius verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2012 04 20, 17:31)
siaip jau pagal siuolaikine medicina gimdyti PIRMA KARTA virs 30m yra ziauriai rizikinga. kazkada buvo sakoma, kad pirma vaika reikia gimdyti iki 21, po to ilga laika riba buvo 25, dabar tai yra iki 30. po 30 rizika ivairiom paveldimom ligom dideja n kartu. ir tiesa sakant kiek esu maciusi (nors dar salyginai nedaug) naujagimiu su ivairiais apsigimimais- jie dazniausiai budavo tevu, kurie pirmo vaiko susilauke budami virs 30, butent su ta mintim, kad reikia pirma gero darbo, atlyginimo, namo.. kad ir kaip bebutu gaila, bet 9 nestumo menesius neaiskius alkoholinius surogatus pragerusios, o dar graziaui- gimdyti girtos atvaziuojancios- motinos dazniausiai pagimdo sveikus vaikus, o visokie dauno sindromai, autizmai, smegenu anomalijos pasitaiko butent pas sveikus, issilavinusius, bet vyresnius tevelius  verysad.gif

o jei gimdai lygiai 30m,tai kaip cia dar gerai ar jau nebe biggrin.gif o jei 31:)?
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2012 04 20, 15:19)
Ir niekas manes neitikins,kad vaikas kainuoja mazai.

kad niekas Jūsų ir nebando kažkuom įtikinti ar pakeisti nuomonę blush2.gif tiesiog dalinamės patirtimi - o kas geriau žino, kiek joms kainuoja vaikai, nei tuos vaikus auginančios g.gif
Gal ir pasikartosiu - bet man asmeniškai vaikas REALIAI kainuoja mažiau, nei tikėjausi...
Neturint darbo, ar dirbant tik vienam ir uždirbant minimumą, tai žinoma, kiekvienas papildomas išleistas litas jau didelė našta, bet juk pati sakote, kad nekalbame apie kraštutinumus ax.gif

Dominica, nepasiduokite šitoms klišėms, kad girtos motinos pagimdo sveikus vaikus wink.gif jie gal išoriškai kūdikystėje ir atrodo sveiki, bet tikrai iš jų retas baigia licėjų ir universitetą. Tokių "sveikų" važiuojant kaimo keliukais galima pamatyti dažnai šlitinėjant su alaus bambaliu. Iš tikro tai baisu - kalbėjau su giminaite mokytoja, gyvenančia didesniame miestelyje šalia gūdžių nusigėrusių kaimų, tai genofondas TRAGIŠKAS. Absoliutus intelekto trūkumas pas jaunąją kartą unsure.gif Visos klasės vien iš "adaptuotų" su retom išimtim.
Atsakyti
Na juokai juokais, o bet taciau, kol nesusiduri su tokiais dalykais, manai kad tau tai negresia... deja man teko susidurti, nors jau as bent maniau kad man is 4 vaiku seimos vaiku susilaukti bus paprasta kaip 2x2 smile.gif
Deja, kai jau ateina tas didysis noras - neretai tenka gerokai pastangu, nervu ir vso kito ideti ... Geriau jau 3xtfiu kad kitoms netektu to paragauti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2012 04 20, 17:38)
Absoliutus intelekto trūkumas pas jaunąją kartą unsure.gif Visos klasės vien iš "adaptuotų" su retom išimtim.

o as manau,kad taip yra del jos supancios aplinkos. Augintu toki vaika ,normalus,pasiturintys zmones,tai butu ir issilavines ir isaukletas .Paziurkit,kokius "tragiskus" vaikus ,ir su ivairiom negaliom isivaikina uzsienieciai ir kokiu rezultatu po to pasieke.
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2012 04 20, 15:43)
o as manau,kad taip yra del jos supancios aplinkos. Augintu toki vaika ,normalus,pasiturintys zmones,tai butu ir issilavines ir isaukletas .Paziurkit,kokius "tragiskus" vaikus ,ir su ivairiom negaliom isivaikina uzsienieciai ir kokiu rezultatu po to pasieke.

net nežinau tiesa sakant, kur "žiūrėti" g.gif jei Jūs turite omeny žurnaluose aprašomus pavienius atvejus, tai čia greičiau laimingos išimtys. Beje neseniai skaičiau LietRyty vieną kardinaliai priešingą istoriją, kai paimtas iš LT girtuoklių vaikas tiesiog sugriovė vienos amerkiečių šeimos gyvenimą unsure.gif
Bet aš kalbu apie tūkstančius vaikų, kurie nebaigia ir 9 klasių, kurie gimsta jau su abstinencijos sindromu.
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2012 04 20, 14:50)

O man įdomus, kad ir tavo smalsumas. Tai gal man irgi įdomios kitų kapsulės, pirkiniai?

QUOTE(_asamaM @ 2012 04 20, 14:54)
Nesuprantu ką man norėjot pasakyti (citavot mane, tai kaip ir man), nes aš apie tai, ką Jūs rašot - nerašiau ir Jūsų pasisakymas nei pritaria man, nei oponuoja rolleyes.gif

Gal kažkas ne taip įvyko. 4u.gif

QUOTE(femme @ 2012 04 20, 14:56)
kažkada aptarėme taisykles ir nutarėme, kad albumą mato tik tos, kurios ir pačios jame yra wink.gif
todėl jei norite matyti albumą, siųskite savo nuotraukas kuriai nors iš temos dalyvių, turinčių priėjimą prie albumo, tuomet ji sukels Jūsų nuotraukas ir atsiųs Jums slaptažodįwink.gif

O kam siųsti veidą į temą, kuriame tiesiog nori pasirodyti/pamatyti pirkinius/kapsules? Tai gal veidus rodykitės viename, o rūbams atskirai, nes dabar tai kažkas be ryšio.. maždaug, kad parodytum/pamatytum pirkinį turi pasirodyti pats. unsure.gif

QUOTE(kumiko @ 2012 04 20, 15:19)

Virš 30m. gimdyti vaiką yra nesveika, rizikinga ypač. Ir tai žinoma yra visiems. Daugiau nieko neturiu prieš tai. Na dar tai, kad jei jau vistiek atidėlioji viską po 30-ties, tai šalia visų tų didelių rizikų dar gauni bet kokio amžiaus riziką ir kad nepasiseks ilgai (o tada spėsi sulaukti ir išvis 40-ties pirmam vaikui). Neturiu nieko prieš ir jaunų, be pagrindo netyčiukus. Nuo netyčiuko nėra apsaugotas nė vienas. O kas jei būtų jums pačiai taip nutikę? Nejaugi tiesiog iškrapštyti tą vaiką, nes tiesiog dar netinkamas laikas? Kiek jaunų šeimų susilaukia netyčiukų be pagrindo ir tai įgyja.
Vaikas nekainuoja tiek daug, kiek kaikurie įsivaizduoja. Žinoma nebent kalbate apie tokius atvejus, kai pinigų išvis nėra.

QUOTE(D.E.L.A @ 2012 04 20, 15:39)
Na juokai juokais, o bet taciau, kol nesusiduri su tokiais dalykais, manai kad tau tai negresia... deja man teko susidurti, nors jau as bent maniau kad man is 4 vaiku seimos vaiku susilaukti bus paprasta kaip 2x2 smile.gif
Deja, kai jau ateina tas didysis noras - neretai tenka gerokai pastangu, nervu ir vso kito ideti ... Geriau jau 3xtfiu kad kitoms netektu to paragauti wink.gif

Nesakiau, kad kažkam gresia, negresia. 20-metei gresia taip pat, kaip 30-metei, jeigu kalbėtume tik apie patį pastojimą/nepastojimą. Visa apsigimimų ir pavojų rizika 30-metei yra daug daug kartų didesnė. O jeigu 20-metė pradės vaikučius, bet nesiseks ir pavyks tik po 10metų? O štai 30-metė nepasisekimo atveju neturi daug laiko tiems bandymams, nes gali ir 40 ateis, kol gausis.
Atsakyti
Šiaip dabar vaikštau į psichologinius kursus apie vaikus... na tokius tėveliams. Bo jai širdis nesako ką daryt... reik vadovautis protu. Tai neiškenčiu lotuliukas.gif
Tai dalis čia išsakytų nuomonių man dabar atrodo ... labai ne rimtai biggrin.gif , ypač tų kai nei žinių realių (ne Onytės dukrytė, Petrutės sunelis, bet tyrimai, faktai ir pan.), nei praktikos.
Taigi manau - vaikai tikrai kainuoja... vaikus reikia puošti tiek kiek ir pati puošiesi, jie gadina baldus, juos reikia maitinti (ir tie nesveikieji sūreliai realiai kainuoja daug pigiau, nei geras visavertis maistas, be to ir valgo jie juos noriau... o dar taip pavargsti kišti tą sveiką košę...), juos reikia lavinti ir užimti (bureliai, išvykos, pramogos). Dar gi vaikai "suvalgo" daug laiko, o laikas gi irgi kainuoja, jis gi pats brangiausias. Dažnai būtent dėl trumpai praleidžiamo laiko kartu tėveliai atsipirkinėja dovanomis, saldumynais ir gražiais rūbeliais.
Šiandien jaučiu didelį spaudimą siekti karjeros, pasistatyti namą, automobilį ir visą kitą bla bla. Realiai vaikui to tikrai nereikia, ko vaikui reikia... Labai mažai ir tuo pačiu daug: kad jaustus susijęs su šeima, savarankiškas, svarbus ir drąsus... kaip manot ar tai materialu? bet jai žmogus nori kažko, siekia užsibrėžto tikslo ar gali jis duoti vaikui tai ko jam reikia?
Be to pasirodo... kad žmogaus smegenys susiformuoja kažkur apie 25-tuosius gyvenimo metus, o nebrandi asmenybė, mano galva tikrai ne pats geriausias dalykas vaikui (nors taip taip, vaikai verčia mus suaugti). Dargi porai labai artimai bendraujant pasirodo vaikas iš esmės nereikalingas... nes partneriai taip viens kitu džiaugiasi, jog vaikui realiai nelieka laiko.
Todėl jai nenorit - negimdykit. O kad nebūtų per vėlu... nereikia laukti, kol ateis noras, galima lygiai taip pat planuoti vaiką ateičiai. Tai yra pasitikrinti ar viskas gerai, nes tai padaryti pravartu visoms virš 25-rių. Nes va gydytis geriau anksčiau. Ir nebus to ups... kai atėjo noras, pasirodo vėlu...
Aš pati tai išsidūriau... nuėjau pasitikrint (turėjau priežasčių dėl ko abejojau)... gydytoja labai gyrė, sakė jo jo... liepė nebegert KT ir matuot temperatūrą... po trijų mėnesių su tom kreivėm nuėjusi išgirdau... kad laukiuosi lotuliukas.gif Bet MB kaip ir norėjo jau vaikelio, tik nesijautė pakankamai drąsiai, kad sugebės aprūpinti šeimą, todėl ir nebuvo vaikelio jo planuose. Na o aš... visai niekada savęs neįsivaizdavau mamos amplua. Iš gan nemažo pažįstamų rato gimdžiusių virš 30, visos pasigimdė sveikus mažylius, nors statistika tikrai ne vyresnių labui.
viskas prisioftopinau... Shana nu ir užvedei ant temos visas čia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 04 20, 19:36)
Virš 30m. gimdyti vaiką yra nesveika, rizikinga ypač. Ir tai žinoma yra visiems. Daugiau nieko neturiu prieš tai. Na dar tai, kad jei jau vistiek atidėlioji viską po 30-ties, tai šalia visų tų didelių rizikų dar gauni bet kokio amžiaus riziką ir kad nepasiseks ilgai (o tada spėsi sulaukti ir išvis 40-ties pirmam vaikui). Neturiu nieko prieš ir jaunų, be pagrindo netyčiukus. Nuo netyčiuko nėra apsaugotas nė vienas. O kas jei būtų jums pačiai taip nutikę? Nejaugi tiesiog iškrapštyti tą vaiką, nes tiesiog dar netinkamas laikas? Kiek jaunų šeimų susilaukia netyčiukų be pagrindo ir tai įgyja.
Vaikas nekainuoja tiek daug, kiek kaikurie įsivaizduoja. Žinoma nebent kalbate apie tokius atvejus, kai pinigų išvis nėra.
Nesakiau, kad kažkam gresia, negresia. 20-metei gresia taip pat, kaip 30-metei, jeigu kalbėtume tik apie patį pastojimą/nepastojimą. Visa apsigimimų ir pavojų rizika 30-metei yra daug daug kartų didesnė. O jeigu 20-metė pradės vaikučius, bet nesiseks ir pavyks tik po 10metų? O štai 30-metė nepasisekimo atveju neturi daug laiko tiems bandymams, nes gali ir 40 ateis, kol gausis.

bet kas yra virs 30m,jei as gimdysiu 31 ar 32 tai cia dar gerai ar jau nebe biggrin.gif del neplanuoto pastojimo,siais laikais tai yra kontroliuojama,o kadangi man ir mano vyrui uztenka proto apsisaugot ,tai as net nesvartau tokiu neplanuotu atveju tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 04 20, 17:36)
O man įdomus, kad ir tavo smalsumas. Tai gal man irgi įdomios kitų kapsulės, pirkiniai?

Tau jau parase ka reikia daryti, norint prisijungti prie albumo 4u.gif
Atsakyti