Šiaip dabar vaikštau į psichologinius kursus apie vaikus... na tokius tėveliams. Bo jai širdis nesako ką daryt... reik vadovautis protu. Tai neiškenčiu
Tai dalis čia išsakytų nuomonių man dabar atrodo ... labai ne rimtai
, ypač tų kai nei žinių realių (ne Onytės dukrytė, Petrutės sunelis, bet tyrimai, faktai ir pan.), nei praktikos.
Taigi manau - vaikai tikrai kainuoja... vaikus reikia puošti tiek kiek ir pati puošiesi, jie gadina baldus, juos reikia maitinti (ir tie nesveikieji sūreliai realiai kainuoja daug pigiau, nei geras visavertis maistas, be to ir valgo jie juos noriau... o dar taip pavargsti kišti tą sveiką košę...), juos reikia lavinti ir užimti (bureliai, išvykos, pramogos). Dar gi vaikai "suvalgo" daug laiko, o laikas gi irgi kainuoja, jis gi pats brangiausias. Dažnai būtent dėl trumpai praleidžiamo laiko kartu tėveliai atsipirkinėja dovanomis, saldumynais ir gražiais rūbeliais.
Šiandien jaučiu didelį spaudimą siekti karjeros, pasistatyti namą, automobilį ir visą kitą bla bla. Realiai vaikui to tikrai nereikia, ko vaikui reikia... Labai mažai ir tuo pačiu daug: kad jaustus susijęs su šeima, savarankiškas, svarbus ir drąsus... kaip manot ar tai materialu? bet jai žmogus nori kažko, siekia užsibrėžto tikslo ar gali jis duoti vaikui tai ko jam reikia?
Be to pasirodo... kad žmogaus smegenys susiformuoja kažkur apie 25-tuosius gyvenimo metus, o nebrandi asmenybė, mano galva tikrai ne pats geriausias dalykas vaikui (nors taip taip, vaikai verčia mus suaugti). Dargi porai labai artimai bendraujant pasirodo vaikas iš esmės nereikalingas... nes partneriai taip viens kitu džiaugiasi, jog vaikui realiai nelieka laiko.
Todėl jai nenorit - negimdykit. O kad nebūtų per vėlu... nereikia laukti, kol ateis noras, galima lygiai taip pat planuoti vaiką ateičiai. Tai yra pasitikrinti ar viskas gerai, nes tai padaryti pravartu visoms virš 25-rių. Nes va gydytis geriau anksčiau. Ir nebus to ups... kai atėjo noras, pasirodo vėlu...
Aš pati tai išsidūriau... nuėjau pasitikrint (turėjau priežasčių dėl ko abejojau)... gydytoja labai gyrė, sakė jo jo... liepė nebegert KT ir matuot temperatūrą... po trijų mėnesių su tom kreivėm nuėjusi išgirdau... kad laukiuosi
Bet MB kaip ir norėjo jau vaikelio, tik nesijautė pakankamai drąsiai, kad sugebės aprūpinti šeimą, todėl ir nebuvo vaikelio jo planuose. Na o aš... visai niekada savęs neįsivaizdavau mamos amplua. Iš gan nemažo pažįstamų rato gimdžiusių virš 30, visos pasigimdė sveikus mažylius, nors statistika tikrai ne vyresnių labui.
viskas prisioftopinau... Shana nu ir užvedei ant temos visas čia