QUOTE(D.E.L.A @ 2012 04 18, 17:11)
Aisku tas noras tikriausiai butu menkesnis jei zinotume pries kiek tai reikalauja demesio, pastangu darbo, bet vistik as matau cia prasmes... ne kazkokios ivertinamos, pamatuojamos... tiesiog kitkame visa kame pasaulyje as tiek prasmes nematau..... realiai kas svarbiausia gyvenime ar kada klauset saves??? Puikiai suprantu tas kurioms tai darbas, pasiekimai ispudziai ir t.t. Man irgi, bet kai pamastau, ka as su tais pasiekimais senatveje veiksiu??? Bus jau atsirade seniai geresniu, greitesniu protingesniu... ir visko ko as siekiau besiplesydama jau nebereikes, arba bus pamirsta... IR nekalbu apie joki karsinima - nenoriu kad tai darytu mano vaikai... As senatveje noriu tureti su kuo isgerti arbatos, kam iskepti sausainius, paskaityti pasaka, papasakoti savo prisiminimus ir pasidalinti patirtimi, siandien manau kad jei as nepakankamai idesiu pastangu i ateities kurima -
mano karjeros pasiekimai aplankytos salys ir visi kiti materialus dalykai, visa tai neteks prasmes kazkada, o va investavus i vaikus darba, demesi, jausmus, mano senatve tures prasme, galesiu ramia galva ja dziaugtis
Ai bet cia jau motinystes instinkto keliami sapaliojimai
Wow. Wow. Tikrai wow. Labai patiko skaityti, ačiū.
Tik su paryškintu negaliu sutikti. Ir net negaliu nepakomentuoti
karjera, pasiekimai, kelionės ir įspūdžiai juk yra tai, ką mes turime šiandien, tai kuo gyvename. Tai, kas veikia mūsų nuotaiką, jauseną, skatina mus tobulėti, domėtis ir t.t. Kartais noris paklausti, o jei rytojus neišauš?
Šiai dienai man atrodo svarbu ne planuoti 50 m. į priekį (nes tai objektyviai gali ir neateiti), o daryti kažką, kas įprasmintų šiandieną.
QUOTE(femme @ 2012 04 18, 19:07)
Bet pagimdžius supratau, kad ne ATĖMIAU, bet atvirkščiai - SUTEIKIAU sau galimybę gyventi pilnavertį gyvenimą.
Reziume - jei kol kas atrodo, kad vaikai būtų gyvenimo stabdis, o ne variklis, nereikia savęs prievartauti. Visus argumentus galima užginčyti, bet atviras "aš dar nenoriu" įtikinamesnis
Kaip gražu
Papildyta:
QUOTE(dominica @ 2012 04 18, 19:39)
bet vat ko bijau, tai nestumo. strijos kilogramai isplatejimai PER VISUR
pienas is papu bega, papai nutysta
amzinai nemiegojus, neplauta galva, nesiprausus, uzsidepresavus, namie sedet, neturet jokio socialinio gyvenimo
cia man taip negimdziusiai jaunuolei atrodo motinyste
Dominica, kiek Tau metų?
Aš ir svajojau būti jauna mama, kol neatėjo amžius, kai "pagal planą" jau turėjau turėti.. M.. Bent du vaikus
QUOTE(zirziliaZ @ 2012 04 18, 19:44)
kazkada mano drauge labai taikliai pastebejo (del pinigu vaiku imui i gyvenima, mokslu, kelioniu su vaikais i uzsieni): daugelio is musu tevai taip pat zenkliai/ isskirtinai neprisidejo mums pradedant savarankiska gyvenima - t.y. neskyre kazkokios atskiros sumos ar pan.,
Pinigai labai labai stipriai pervertinami. Toks jausmas, kad planuojantys dažnai paskaičiuoja kiek pinigėlių uždirbs, kokias sąlygas galės suteikti, kokią mokyklą išrinks, kokius būrelius leis, ar gebės mokėti už universitetą - BET retai matau pasvarstymus apie tai, ar tikrai galės skirti pakankamai laiko vaikui, ar kartu rengs bendras veiklas, ko norės išmokyti savo pavyzdžiu, kokias vertybes skiepys (planavimas kaip apmokėt visas išlaidas mm... atsiprašau piniginės skyrelio), ar sugebės kalbėti su vaiku paauglystės laikotarpiu ir n kitų klausimų