Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(femme @ 2012 04 18, 21:07)
O dabar situacija tokia, kad tos sąlygos po vaiko gimimo žymiai pagerėjo.

na jums pasiseke,daugumai zymiai pablogeja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2012 04 18, 19:23)
na jums pasiseke,daugumai zymiai pablogeja biggrin.gif

lotuliukas.gif kas apklausą/statistiką darė? bigsmile.gif iš draugų tarpo mums nei vieni nesiskundė, kad vaikai pablogino gyvenimo sąlygas ax.gif dėl "pasisekė" tai nemėgstu šito ypač lietuviško žodžio biggrin.gif manau daugiausia lemia kiekvieno žmogaus veiksmai ir pastangos, o ne kažkokia iš aukščiau suteikiama malonė.
bet vėl sugrįžtu prie savo pagrindinės minties - argumentų tiek už, tiek prieš galima prigalvoti begales, bet juk kiekvienas lieka prie savo nuomonės mirksiukas.gif ateis laikas - nebus svarbu, kad tarp vaiko lovytės ir Jūsų lovos nėra praėjimo. O iki tol atsiras vis kitų argumentų, kodėl dar ne laikas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 18 balandžio 2012 - 19:33
As tai stengiuosi negalvoti apie tai, kad greit nebeturesiu galimybes praleisti visa diena tinginiaudama ir darydama tai, kas man malonu, nes bus pyplys, kurio poreikiai bent kuri laika bus Nr1 ir nieko nepadarysi. Ach, mano knygos, teatrai...
Man nera poreikio gimdyti del to, kad senatvej butu kas vandens atnesa ir panasios nesamones. Visu pirma, nenoreciau gyvent su vaikais, nenoreciau priziuret anuku, nes savo pypli (o Dieve, gal -ius???!!!) busiu atvargusi. Senatvej noreciau gyventi bute su vaizdu i jura ir keliauti po pasauli, o ne anukam kotletus kepti. Nemanau, kad tevu pareiga yra arti visa gyvenima, kad paskui aprupintu savo prieaugli butais ir pan. Jie tures savo rankas ir galvas, kad uzsidirbtu.

Nera grazios man nescios moterys ir ju garderobas. Ar, apsaugok Dieve, fotosesijos. Neisivaizduoju, kam gali buti malonu i tai ziureti - paciai moteriai, vyrui ar vaikams? Draugams parodyt? biggrin.gif Tai priimu kaip "darbine" apranga ir busena, nesiojant vaika. Tokia gamta, as esu jos dalis siuo momentu ir tiek. Jokio seilejimosi hormonai nepramuse.

Atsakyti
QUOTE(femme @ 2012 04 18, 21:31)
lotuliukas.gif  kas apklausą/statistiką darė? bigsmile.gif  iš draugų tarpo mums nei vieni nesiskundė, kad vaikai pablogino gyvenimo sąlygas ax.gif dėl "pasisekė" tai nemėgstu šito ypač lietuviško žodžio biggrin.gif manau daugiausia lemia kiekvieno žmogaus veiksmai ir pastangos, o ne kažkokia iš aukščiau suteikiama malonė.
bet vėl sugrįžtu prie savo pagrindinės minties - argumentų tiek už, tiek prieš galima prigalvoti begales, bet juk kiekvienas lieka prie savo nuomonės mirksiukas.gif ateis laikas - nebus svarbu, kad tarp vaiko lovytės ir Jūsų lovos nėra praėjimo. O iki tol atsiras vis kitų argumentų, kodėl dar ne laikas smile.gif

del apklausos, is tikruju tokius tyrimus daro Socialinės apsaugos ir darbo ministerija,siais metais nezinau kokia statistika,bet pastaraisiais metais tyrimas parode, kad apie pusei seimu vaiko gimimas pablogino arba labai pablogino gyvenimo salygas ax.gif del argumentu pries,na bet nesakykite ,kad vaikui nereikia pinigu....mano nuomone reikia ir daug...
Atsakyti
jau tikejausi kad greiciau issemsit ta vaiku off-topica ir man neteks prasizioti, bet neiskenciau lotuliukas.gif
visiskai sutinku su kumiko nuomone. kol buvau mazesne-jaunesne, apskritai labai nekenciau vaiku. paskui matyt biski subrendau ir neapykanta dingo biggrin.gif nesilydau is laimes ir nepuolu tu kudikiu glostineti ir ten 'utiutiutiutiu koks grazutis caca', bet ir i kita gatves puse nebegu. nebesinervuoju jeigu parduotuvej 15min stovint eilej visas tas 15min klyka koks snargletas vaikas, nes jam dantys dygsta.

bet vat ko bijau, tai nestumo. strijos kilogramai isplatejimai PER VISUR blink.gif pienas is papu bega, papai nutysta blink.gif amzinai nemiegojus, neplauta galva, nesiprausus, uzsidepresavus, namie sedet, neturet jokio socialinio gyvenimo blink.gif cia man taip negimdziusiai jaunuolei atrodo motinyste lotuliukas.gif

o kas liecia pinigini klausima tai taip... kazin ar as pasiryzciau planuotai vaikus gimdyti anksciau nei 30m. mano mokslai simta metu tesis kol gausiu darba tikra, o tam tikra darbe man lietuvoj centus mokes. jeigu busimas vyras neuzdirbs dvieju zmoniu algu, tai arba emigracija ir sau laimingai gimdau vaikus budama 25 (man tai pacios graziausios jaunos mamos biggrin.gif turiu tris drauges, kurios budamos 19-23 pagimde, ir vis pagalvoju blyyyn kaip faina, vaikai pradines mokyklas baigs, o ju mamos dar bus jaunos grazios stilingos ir nerauksletos... cia matyt todel kad mane mama labai velai gimde, ir as jos jaunos ir grazios isvis nepazinojau lotuliukas.gif ).

dar kas man labai faina ir grazu- kaip uzsieny tie vaikai auginami. yra ten aisku visokiu krastutiniu pavyzdziu, kai vaikui leidziama daryti viska ko jis nori ir rezultate tas vaikas ant galvos visiem lipa. bet kad rektu viesoj vietoj ant vaiko, mustu, temptusi paskui save kazkur, kad tas vaikas parkrites ant zemes maximoj grindis spardytu, nes jam masineles nenuperka- nu niekad nemaciau! o siandien dar atradau video, kur amerikiete jauna, dvieju dukru mama, vaziuoja su jom i parduotuve, ir jos ten masinoj dainuoja visos trys bieberio dainas biggrin.gif tai man taip faina, as irgi va tokia mama noreciau buti kada nors. bet be jokiu 'neturiu pinigu vaikams' ar 'kas senatvej vandens paduos'. beje apie ta senatve tai labai gera istorija prisiminiau, kazkada tetis pasakojo:

varna parskraidina i snapa suemusi tris savo mazus varniukus i lizda ir klausia pirmo varniuko:
-ar kai as pasensiu ir skraidyt nebegalesiu, tu mane irgi taip skraidinsi i snapa suemes?
-oooi skraidinsiu skraidinsiu, kur tik tau reikes!
ismete varna pirma varniuka is lizdo ir to paties paklause antrojo. antras irgi prisizadejo skraidinti. varna to paties klausia trecio varniuko. o trecias varniukas atsako:
-tu ka, juokauji? as savus varniukus skraidint turesiu!!

tai va, sita grazia grazia istorija baigiu papezejimus, o dabar parodykit smutkes kas ka nusipirkot lotuliukas.gif as kita savaite gal jau navy kapsules papildyma imesiu kai baigsis tie darbai bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(femme @ 2012 04 18, 19:22)
čia jau kaip pasiseka doh.gif  aš tai nieko nesakysiu apie saviškio sirgimus/nesirgimus, kad neprisišnekėt blush2.gif
o dėl biuletenių - jų tiesiog neimu, dirbu namie, nes mūsų darbe orientuojamasi į rezultatą. Pagrindinė darbo priemonė - kompiuteris, todėl galiu dirbti visur, kur galiu prisijungti prie elektros lotuliukas.gif
O šiaip valdžios požiūris tikrai labai palankus vaikams. Jei projektai "dega", būna, susivežam visus iš darželių į ofisą ir suorganizuojam mini darželį, įjungiam filmukus ir dirbam.

Ne visi turi galimybes dirbti namuose smile.gif kai vyresnis vaikas buvo darzelinukas, tai jau mes su vyru imdavom biletenius viena kart as, kita - jis, kad manes is darbo neatleistu doh.gif
Atsakyti
kazkada mano drauge labai taikliai pastebejo (del pinigu vaiku imui i gyvenima, mokslu, kelioniu su vaikais i uzsieni): daugelio is musu tevai taip pat zenkliai/ isskirtinai neprisidejo mums pradedant savarankiska gyvenima - t.y. neskyre kazkokios atskiros sumos ar pan., keliones i uzsieni daugma is musu taip pat pradejome tuomet, kai atsirado savarankiskos pajamos ir nepriklausomybe (TSRS laikais seimai tai tiesiog buvo praktiskai neimanoma).... ir neprazuvom. daugeliu atveju tai labiau siejasi su asmeninem savybem, nei su salygom...
Taigi, nera nieko neimanoma, kitas klausimas, ar tikrai reikia... Jeigu norisi vaiku, tai pinigai tikrai nera pagrindinis kriterijus, kuris stabdytu... jeigu vaiku nesinori - gerbiu zmones, kurie tai pripazista 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2012 04 18, 20:12)
Is tikro, man sunku suderint darba ir motinyste tuo atzvilgiu, kad lankantys darzeli vaikai daznai serga, reikia imti "biletenius", o darbe tai laaabai nepatinka.

drinks_cheers.gif asmeniškai man darbo ir motinystės derinimas yra pats sunkiausias dalykas, su kuriuo iki šiol susidūriau gyvenime doh.gif
Ir rasti darbą su vaiku buvo žymiai sunkiau, nei studentei ( o jau tada galvojau, kad šakės, nieks nenori imt), ir dirbu deja tik tokį darbą, kuris nors kažkiek susiderina su darželiu, o ne tokį, kokio norėčiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 18 balandžio 2012 - 19:47
QUOTE(svete @ 2012 04 18, 21:33)
As tai stengiuosi negalvoti apie tai, kad greit nebeturesiu galimybes praleisti visa diena tinginiaudama ir darydama tai, kas man malonu, nes bus pyplys, kurio poreikiai bent kuri laika bus Nr1 ir nieko nepadarysi. Ach, mano knygos, teatrai...
Man nera poreikio gimdyti del to, kad senatvej butu kas vandens atnesa ir panasios nesamones. Visu pirma, nenoreciau gyvent su vaikais, nenoreciau priziuret anuku, nes savo pypli (o Dieve, gal -ius???!!!) busiu atvargusi. Senatvej noreciau gyventi bute su vaizdu i jura ir keliauti po pasauli, o ne anukam kotletus kepti. Nemanau, kad tevu pareiga yra arti visa gyvenima, kad paskui aprupintu savo prieaugli butais ir pan. Jie tures savo rankas ir galvas, kad uzsidirbtu.

Nera grazios man nescios moterys ir ju garderobas. Ar, apsaugok Dieve, fotosesijos. Neisivaizduoju, kam gali buti malonu i tai ziureti - paciai moteriai, vyrui ar vaikams? Draugams parodyt?  biggrin.gif  Tai priimu kaip "darbine" apranga ir busena, nesiojant vaika. Tokia gamta, as esu jos dalis siuo momentu ir tiek. Jokio seilejimosi hormonai nepramuse.

tiek daug neigiamu dalyku isvardinote biggrin.gif tai kodel aplamai pasiryzote ji tureti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2012 04 18, 19:38)
del apklausos, is tikruju tokius tyrimus daro Socialinės apsaugos ir darbo ministerija,siais metais nezinau kokia statistika,bet pastaraisiais metais tyrimas parode, kad apie pusei seimu vaiko gimimas pablogino arba labai pablogino gyvenimo salygas  ax.gif del argumentu pries,na bet nesakykite ,kad vaikui nereikia pinigu....mano nuomone reikia ir daug...

dėl tų tyrimų, tai manau čia šiek tiek neįvertintas faktas, kad nemažai daliai LT gyventojų gyvenimas apskritai per paskutinius keletą metų pablogėjo, nepriklausomai nuo to, ar jie susilaukė vaikų, ar ne mirksiukas.gif

Dėl pinigų - tikrai nesakau, kad vaikai stalčiuje pliki basi užauga ax.gif BET-maitinant savo pienu maistas iki metų kainuoja minimaliai, vėliau irgi nepasijaučia labai, bet čia jau pasirinkimas - vieniems būtina per dieną keli šokoladiniai sūreliai ir varškytės, sultytės, kiti mielai valgo blynus ir varškėtukus, užsigerdami vandenuku ar arbata.
O DABAR SUGRĮŽTANT Į EKONOMIŠKO GARDEROBO TEMĄ biggrin.gif - taupant ir apgalvojant į priekį rūbų klausimas tampa visai neskausmingas. Rūbus sūnui perku sausio-liepos mėnesį per išpardavimus internete. Išleidžiu kokius 300-400 Lt du kartus per metus (čia su striukėmis ir batais).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 18 balandžio 2012 - 19:52
QUOTE(svete @ 2012 04 18, 19:33)

Nera grazios man nescios moterys ir ju garderobas. Ar, apsaugok Dieve, fotosesijos. Neisivaizduoju, kam gali buti malonu i tai ziureti - paciai moteriai, vyrui ar vaikams? Draugams parodyt?  biggrin.gif  Tai priimu kaip "darbine" apranga ir busena, nesiojant vaika. Tokia gamta, as esu jos dalis siuo momentu ir tiek. Jokio seilejimosi hormonai nepramuse.

drinks_cheers.gif As irgi nesifotkinau ir man negrazu tie issproge pilvuzai biggrin.gif
Atsakyti
na jei jau visos pasisake apie vaikus, pasakysiu ir as smile.gif
viska galima suderinti, jei labai nori, pinigai uzdirbami, o visko pasaulyje neimanoma tureti, tik jau turint vaika ant ranku, supranti kaip gera, kad turi savo maza dalele, kuri gime is meiles wub.gif
aisku, buna momentu, kai jau neturi jegu, bet kai tau sypsosi tavo vaikas, pasidaro lengviau
nestumo metu priaugau daug kg, apie 22 blush2.gif todel pirkau daug drabuziu, kad jausciausi patogiai ir graziai, po gimdymo grizau prie savo buvusio svorio, bet per ziema vel priaugau, reik dietintis rolleyes.gif

kas dar nenori ar jau nori, bet dvejoja del finansu, tai galiu pasakyti, kad musu draugai kurie turi viska (gera buta, automobilius, gerus darbus ir t.t.) negali tureti vaiku, suzinojo tai neseniai, dabar gydosi, o jiems jau virs 30 m., laikas tiksi
mes savo mazes ir ilgai laukem, apie 3 metus, pastojau truputi netinkamu laiku, studijavau magistraturoje, praradau darba, bet esam labai lamingi, kad mums gime sveika mazyle wub.gif
Atsakyti