QUOTE(Amarcord @ 2012 04 12, 11:42)
Balerinos kildinamos iš moteriškų baleto batelių (slipper - čia vos ne tapkutės pažodžiui, o lietuviškai turbūt puantai?), būna su labai žemu kulniuku arba visai be kulno.
O kur jūs sakot, kad su aukštesniu kulniuku balerinos, tai turbūt laiveliais tokie batukai vadintini.
Pačių baleto bateliu, beje, gan uždara nosytė palyginus
Aš kur idėjau ten baleto bateliai tikrąja prasme... skirti šokti.
Puantai ne lietuviškai, puant - taškas prancūziškai. Puantai tai kai šoka ant pirštų, jie būna su kietu pirštu galu... kiek žinau rusiškai puanty... tai gal ir visom kalbom taip pat.
O baletkės (baleto tapkutės lietuviškai) tai tokios paprastos, vyrai su tokiom pat šoka. Nėra labai uždaros, todėl dažniausiai gumytes kryžmai dar deda, kad nesmuktų. Labai uždaros nebūna, nes trukdo pėdą lankstyt ar kaip. Tai matyt visi batukai kurių forma artima toms baleto tapkutėms ir yra balerinos. Visi kiti laiveliai. Nors tie naujoviški man labiau į nagines ant kulniuko primena, nu kažkaip nelabai laiveliai
čia va vaikiškos su gumytėm... kad patogiau mergaitėms būtų. Realiai mano dukrai beveik didysis piršo tarpas matėsi.
Aš dažnai gaunu rūbų iš anytos, kuri mano akimis visai neturi supratimo apie rūbus... ir apie spalvas. Ir niekaip nesupranta kodėl jos akimis tokios pat spalvos ir fasono palaidinė tik jos dovanota nenešiojama. Nelabai žinau kaip paaiškint neįžeidus... geriau jau tada puodai... bet išties aš išvis nemėgstų dovanų, visai jomis nemoku džiaugtis, ir taip įtariu užgaunu žmones.