Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

Sena tema

Šioje temoje diskutuojame apie ekonomišką požiūrį į garderobo formavimą, vadinamas rūbų kapsules, spalvinius tipus, bazinius rūbus ir pan.

Trumpai: rūbų kapsulė - tai 5 - 10 rūbų rinkinys, visi kapsulės rūbai yra to pačio stiliaus ir dera tarpusavy spalviškai. Priklausomai nuo gyvenimo būdo gali būti darbo rūbų, laisvalaikio, vakarinių/proginių rūbų, sportinių rūbų ir tt kapsulės. Nereikia maišyti skirtingų kapsulių rūbus. Kiekvienam sezonui sudaromos atskiros kapsulės. Kapsulę pradedame sudarinėti nuo bazinių daiktų ir gausiai papildome aksesuarais. Tuomet iš minimumo daiktų ir maksimumo aksesuarų galima kasdien kurti vis naują drabužių derinį 4u.gif

Žingsniai naujojo garderobo link:
1. nustatome savo spalvinį tipą
2. atsižvelgiant į spalvinį tipą, keičiame šukuoseną ir parenkame keletą makiažo variantų
3. be gailesčio išmetame daiktus, kurie: netinka pagal spalvinį tipa, netinka pagal dydį, net jei jie nauji, ilgai užsigulėjo spintoje ir nesinešioja (išsykrus vakarinius apdarus), „moraliai pasenę“
4. sudarome komplektus iš likusių rūbų, įskaitant avalynę ir aksesuarus
5. sudarome trūkstamų daiktų sąrašą
6. tvarkome rūbų spintą prieš kiekvieną sezoną
7. prieš einant apsipirkti apgalvojame kiekvieną pirkinį iki smulkmenų, o ne griebiame bet ką, kas patiko
8. visada prisimename, kad kiekvienas naujas daiktas turi derėti bent su 3 – 4 turimais daiktais
Papildyta:
Informacija

Lietuvių kalba:
Kaip susitvarkyti drabužinę
Bazinis garderobas

Anglų kalba:
Puslapis
Puslapis
Vasaros spalvų derinimas
Spalvų derinimas
Apie kapsules
Kaip susitvarkyti garderoba
Žiemos tipas

Rusų kalba:
Kapsulės metodas
Bazinis garderobas
Bazinis garderobas
Bazinis garderobas
Bazinis garderobas rudeniui
Kaip pakeisti savo spintos turinį 1
Kaip pakeisti savo spintos turinį 2
Straipsnis
Baziniai daiktai rudeniui
Apie spalvas
Spalvų tipai
Spalvų tipai
Žiemos tipas
Žiemos tipas
Pavasario tipas
Rudens tipas
Vasaros tipas
Testas tipui nustatyti
Testas tipui nustatyti
Kaip pasiruošti rudeniui
Bazinis garderobas
Straipsnis
Straipsnis
Apie spalvas
Baziniai garderobai pagal stilius
Paletės

Bendrai:
Visi keturi metų laikai

Vasaros:
Vasaros paletės
Paletė
Paletė
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Rudens:
Paletė
user posted image
user posted image

Žiemos:
Paletė
user posted image

Pavasario:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 03 29, 13:02)
Neradau kriaušių su diržiukais, ypač jei viršus prasegtas ir sujuostas  g.gif
Bet jei pilvukas yra ir ne visai net žemai, tai automatiškai ta dalis nuo juosmens iki klubų pabaigos gaunasi labai ilga  blush2.gif . Jei koks laisvai krentantis sijonas, tada optiškai kojos dalis iki kelio trumpėja, reik labai aukštų kablų... o jei su kelnėm, tai išvis kažkaip kojos trumpos... o ta nuo juosmens iki apačios storiausia ir labiausiai slėptina vieta gaunas dar labiau išryškinta ir krenta į akis... kai nėra dirželio kūnas nepadalinamas, ir tada neina suvokt kiek ten juosmuo, kiek klubai, kiek kojos... tik matosi kad liemuo plonas jei jį su siluetu išryškini. Galima gi kardiganą užsegti viena saga. Aš manau kad į (.)(.) zoną labiausiai visokie pakabukai, skarelės ir panašūs dalykai atkreipia dėmesį...
Pasimėginkit ant savo foto nupiešt juosmens liniją, kaip tai darytų dirželis... tada ir aiškiau ar tinka, ar ne. Labai daug nesamonių toms kriaušėms prirekomduoja... aš nepasitikiu info nete, gali rast ir visiško profano pateiktą info, kai gryną pinigą.
Kai kriaušių pečiai sustorėja būna atskiros rekomendacijos... dažniausiai jas galim rast prie obuolio tipo rekomendacijų, jei bendros tokios pateikiamos, papildomai neišskirstant mirksiukas.gif

Ta pati J. Lopez, mano manymu, kartais tikrai apsirengia ne pagal figūra ir atrodo nedailiai. unsure.gif čia kartais, turiu omeny, kad ir jos manau prašauna, o kartais dar viską ir pakoreguoja nematomais visokiais apatiniais. unsure.gif
Va, jau išvertė. Bet aš ne apie kelnes, aš apie sukneles, kardiganus. (diržai prie sijonų ir kelnių manau yra gražu tik tada, kai viršus sukištas į apatinę dalį, o kadangi man ti padaryti neleidžia figūra, tai diržo kauburiukai po rūbais, man negražu).
Tai suknelės, juk suknelės iš esmės ir siūlomos tokio modelio, visokios paplatėjančios, rauktos po krūtine, nu modeliai toč toč, tokie patys, kaip ties ta vieta užsegtas dirželis nieko nekeičia. tos visos rekomenduojamos sukneles ir taip yra paryskinancios liemeni, o poto laisvejancios, paprastai su medziagos juostele, paraukimu, `dirzeliu`, tai kaip gali netikt?
cia ta pati lopez, kad ir su suknelės dirželiu, ir pirma suknelė tikrai tinkama kriaušėms, ji ir taip su dirželiu, todėl iš esmės jos tokios ir siūlomos, sujuostos ties liemeniu, po krūtine trauktos.. nu kaip gali netikt?
user posted image
dar ta pati lopez
user posted image
shakira net ir su storu
user posted image
ta pati beyonce jei neklystu kriause
user posted image
ploni dirzeliai kriausems ant liemens tinka tikrai. nebent kazkokie dar kiekvienos kriausytes asmeniniai niuansai, tada taip - sutinku, kad ne viskas atitinka, bet teoriskai tinka. kaip sakiau pecius didinti, platinti man irgi netinka, nors turetu
---
as aklai nesiremiu rekomendacijomis, kaip ir su tipais spalviniais.. bet stebiu gatveje apsirengusiasi ir pazistamas, tai siuo klausimu tikrai nepriestarauju, bet galbut kaikurioms tik.. juk man lygiai taip pat netinka visokie raukinukai ir kitoks sh, nes rankos kaip ne pas tipine kriause, ir taip gana stambios, ir pecius turiu. cia po situ diskusiju tai net fotkinausi su tais dirzeliais (manau foto iskalbingesnes uz veidrodi), tai tikrai viskas ok smile.gif
Atsakyti
Na, mes ir aklai nesiremiam. Man netinka diržai per liemenį, nes gaunasi kaip statinė diržu apjuosta. Va per skrandį gerai, bet ne prie visko į temą tas per skrandį, dar žiūrint kokia suknelė ar palaidinė.
Atsakyti
nu Shakira ir be +kg su tuo diržu šikynė išdidėja IMHO...
Beyonce tragiškai irgi atrodo... čia jau variantaas kaip kriaušėms negalima rengtis.
ir suknelės Lopez visai netinka kriaušėms... diržas pirmoj gal kiek pataisytų padėtį, antroj nuėmus dvylikinius kablus gautusi per trumpos kojos. Šalia esančias suknutes tenka perleist kitiems figūros tipams, nes žalioji su kvarbatka atkreipianti dėmesį į klubus, vidurinė su klostėm (klostuoti siluetai nelabai kriaušėms, palaidinėse klostes kažkiek nebent galima pritaikyt), trečioji, jei kriaušytė nelabai ryški ir liekna, tai šviesesnis viršus kartu su push up liemenėle sukurtų smėlio figūrą... bet jai skirtumas tarp viršaus ir apačios didelis, ir užpakalis jai didelis, tai irgi netinkama.
Nusirengia ir tos žvaigdės dažnai ne į temą, tai ir gerai, pamatai kodėl taip negražu... o jei visada teisingai rengtusi, tai net trūkumų nepastebėtume.
Man yra didelis skirtumas išryškintas liemuo siluetu ir diržas... nebent diržas tos pačios spalvos, ne juodas gink die. Ir visgi diržas daugiau išimtis kriaušėms, nei taisyklė, kaip tarkim V tipui g.gif
O kur yra vieta ties skrandžiu blush2.gif
Papildyta:
Patiko Beyonce su diržu tokiuose variantuose, aišku be kulnų būtų negražiai:
user posted imageuser posted image
čia tipo per skrandį?
Atsakyti
Čia ne visai, na, realiai iškart po krūtine ir šiek tiek žemiau dar galima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 03 29, 14:37)
Na, mes ir aklai nesiremiam. Man netinka diržai per liemenį, nes gaunasi kaip statinė diržu apjuosta. Va per skrandį gerai, bet ne prie visko į temą tas per skrandį, dar žiūrint kokia suknelė ar palaidinė.

Čia sutinku, kad dar gali būti nesusišnekėjimas kur liemuo, o kur skrandis.. lotuliukas.gif

QUOTE(bytte @ 2012 03 29, 14:49)
nu Shakira ir be +kg su tuo diržu šikynė išdidėja IMHO...

Aš kažkaip ir susidariau nuomonę, kad tu super kriaušė.. rolleyes.gif o aš kažkokia turbūt tik norinti būti kriauše, su stambiomis rankomis, su pečiais, su krūtine.. ir tik nežymiai praplatėjanti.. unsure.gif
ir dar pagalvojau, kad cm tikrai mažiausiai informatyvi informacija, nes viena gali būti be klubų beveik ir turėti tik išsirietusį užpakalį, todėl apimtis didelė, o iš priekio iš tikrųjų pš.. unsure.gif su krūtine panašiai unsure.gif
Atsakyti
Labukas

Na ir karsta diskusija del figuru ir tokia tipiska smile.gif Pavasaris, aktualu darosi wink.gif
As irgi nusprendziau ruostis vasaros sezonui, tai kiek leidzia mano situacija - sportuoju, tiksliau krosiukus begu...
O figura turiu nedekinga - kriausine schmoll.gif kaip sunku atrodyti lieknai - turiu nusikudinti iki jau tokio lygio kai krutines kaulai issisoka neestetiskai, tik tuomet ties klubais atrodau liekna, o siaip tai visuomet ta vieta man per plati doh.gif
Zinau kad man tinka viskas kas iliemenuota ir netinka butent tokios kelnes kurios siulomos kriausemes, su jomis, kaip berods bytte minejo atrodau tragiskai stora, tuo tarpu net su skiniais, jei deduosi batus aukstu aulu ant virsaus galiu atrodyti sau ganetinai proporcinga, nes nu jau placios kelnes ziauriai ant manes atrodo, kaip statinaite, ir akcentuok ta virsutine dali kiek nori smile.gif na nebent koks DD dydis pagelbetu ir masyvi iskirpte, deja siuo metu po dvieju pametinuku - to neturiu, ir kazin ar turesiu, nors pas mama ispudinga krutine, bet ir svoris negundo manes toks lotuliukas.gif

Del dirzeliu dalis teisybes yra, nes storas dirzas gaunasi panasiai kaip ant garbo fotkiu tu nenaturaliu, toks isirezes, o kai virsuj stotas netoks, tai tuomet vizualiai plateja sikyne, ploni dirzeliai grazu, todel formuodama kapsule isigyjau pirma savo gyvenime dirziuka, ir planuoju dar viena raudona isigyti, nes grazu man ir tarkim ant paladines plonas dirziukas, o ant virsaus kardiganas koks plonesnis...
Atsakyti
QUOTE(D.E.L.A @ 2012 03 29, 15:24)
O figura turiu nedekinga - kriausine  schmoll.gif  kaip sunku atrodyti lieknai - turiu nusikudinti iki jau tokio lygio kai krutines kaulai issisoka neestetiskai, tik tuomet ties klubais atrodau liekna, o siaip tai visuomet ta vieta man per plati  doh.gif

Zinau kad man tinka viskas kas iliemenuota ir netinka butent tokios kelnes kurios siulomos kriausemes, su jomis, kaip berods bytte minejo atrodau tragiskai stora, tuo tarpu net su skiniais, jei deduosi batus aukstu aulu ant virsaus galiu atrodyti sau ganetinai proporcinga, nes nu jau placios kelnes ziauriai ant manes atrodo, kaip statinaite, ir akcentuok ta virsutine dali kiek nori smile.gif

Mano tas pats doh.gif

O man plačios kelnės kai kurios tinka, bet kai kurie ir džinsai aptempti tinka, čia kaip pataikai, matyt nuo modelio priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2012 03 29, 14:03)

Gal žinot, kada Akropoliuose būna JAMAM? Gal reikia palaukt ir tada jau bėgt dairytis, nes daug visko reikia  doh.gif  O balių skaičius vasarą (pakvietimai) vis auga  doh.gif

Apie balandžio vidurį, tikriausiai 14 d bus šiemet 4u.gif (aš jau turiu grand sąrašą, ir ne tik iš rūbų blush2.gif )
Atsakyti
Na ir tempai jūsų karsta.gif

Taigi, kažkurią dieną pastebėjau, kad namie nešiojami rūbai, galima sakyti, jau sudaro kapsulę bigsmile.gif Spalvos: ruda, žydra ir kažkas lyg ir iš turkio (vienas storesnis golfas, o žydras kitas, plonesnis golfas, tad jie kartu nenešiojami). Aj, dar džinsai vieni yra, bet prie jų lyg ir viskas tinka g.gif Surašysiu ką turiu:
vieni džinsai;
vienos rudos kelnės/džinsai (nežinau kam priskirt blush2.gif );
viena ruda palaidinė (dviejų rudų atspalvių);
vienas žydras golfas;
vienas turkio spalvos golfas.
Dar trūksta kokio nors megztuko unsure.gif

Atsakyti
sveikutes smile.gif tikrai ir diskusijos uzvire biggrin.gif aciu Dontstop uz nauja temuke 4u.gif

as tai noriu patarimo, gal kokiu ideju pasiulysit, koks virsus tiktu prie sito mano sijono? g.gif kazkaip nezinau kas labiausiai tiktu....

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmuke3: 29 kovo 2012 - 19:06
QUOTE(dontstop @ 2012 03 29, 18:15)
Apie balandžio vidurį, tikriausiai 14 d bus šiemet  4u.gif  (aš jau turiu grand sąrašą, ir ne tik iš rūbų  blush2.gif )

O, geras, kokios nuolaidos būna? bigsmile.gif

QUOTE(Babi* @ 2012 03 29, 18:34)
Surašysiu ką turiu:
vieni džinsai;
vienos rudos kelnės/džinsai (nežinau kam priskirt blush2.gif );
viena ruda palaidinė (dviejų rudų atspalvių);
vienas žydras golfas;
vienas turkio spalvos golfas.
Dar trūksta kokio nors megztuko unsure.gif

Skamba neblogai 4u.gif
Atsakyti