Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Odelės būklė šiuo metu: (64 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(gliuka @ 2012 04 01, 11:13)
Carramele, papasakok kaip Jus siuo metu laikotes, kaip mazius? Kaip dickis? Ka siuo metu naudojat - tepat, geriat?

Dičkis gana gerai laikosi, su AD didelių bėdų nebėra, odai tik drėkinimo reikia ir kilus alerginei reakcijai antihistamininių. Mažiui šiom savaitėm prasčiau. Buvo periodas, kai gerai pritaikius maistą ir aplinką nebereikėjo jokių vaistų. O dabar vėl ne kas. Niežti, beria visur, pašlapiavimai kai kur išlenda. Nuo ketotifeno stebuklo neįvyko, tai vėl grįžom prie claritino. Esant reikalui naudojam skiestą hidrokortizoną arba cutivatą, veidui skiestą protopic'ą, fuksinu maliavojamės, iš drėkiklių vis dar Aveeno naudojam, veidui essex'o tepalą. Valgė 3 košes - avižų, sorų, kukurūzų plius bananų tyrelę. Dabar, regis, avižom pradeda įsialergint, bet pradėjo labiau tikt spelta, nuo rugių mažesnė reakcija. Iš daržovių vis dar netinka niekas.
O didžiausioji prieš pora dienų pirmą kart narkozę turėjo ir jau atsigavus alerginė reakcija kilo, tint ėmė. Tai gavo hormonų dozę į veną.

QUOTE(Amelita @ 2012 04 01, 18:20)
Labas,

mazutei sloga vis yra ir yra. Atrodo praeina, ir vel. Ji dazniausiai  buna vidine, ir bega i gerkle. Tada ji pakosti. Ir del to dazniausiai pakosti miego metu. Kai is nosies sloga nuvarva i gerkle. Per ilgai uzsitese musu slogyte. Daviau vakar euphorbium. Tai pradejo sloga begt kaip vanduo.. Sakau gal duot kokio antialerginio? Pvz. Aerus? Tik va niekada nesu davus, galvojau ar nepasireiks alergija kokia juk cia sirupas..? O yra kitu vaistuku  Tavegil, Lomilan,  Claritine, Zyrtek.... Patarkit. Mamytes.  4u.gif

Vaikui 1 metai uz savaites 6 men.

Lomilan nepatariu. Pati esu bandžius juos gert, tai vos ne visi šalutiniai poveikiai pasireiškė - ir širdis kalatojosi, ir galvos svaigimas, ir pykinimas buvo, ir dar kažkas. Tuo tarpu nuo Claritino, nors veiklioji medžiaga ta pati, nesijautė absoliučiai nieko blogo. Tai nors ir kaina gerokai didesnė, bet ir vaikams jį duodu.

QUOTE(gliuka @ 2012 04 01, 18:23)
Mamukai, o kur ketotifena perkate? Su- be recepto?

Iš Rusijos buvau prašius, kad parvežtų. Be recepto.
Atsakyti
Merguziukai, o kaip Jusu maziams atopiukams su emocijomis? Musiskiui dabar ko gero treciuju metu krize, bet ir be jos matau kaip veikia ji tas nuolatinis niezejimas, kasymasis, musu kova su tuo, pastoviai toooks piktukas, apsaukia visus del nieku, palauk jam nera, zirzia, baisiai uzgaidus, greit isizeidzia ir supyksta, o kelis kart per diena uzeina tooookios isterijos verysad.gif ir aisku, del nieko - kartais kol pataikau taip kaip jam reikia arbatos ipilt - tai ne i ta puodeli, tai per mazai, tai jau per daug, tai per karsta, tai pieno ipilk, tai jau piena isimk, daznai jau prarandu kantrybe, apsisukus nueinu, tada vel isterijos, zodziu, matau, kad vaikas labai irzlus ir istisai sudirges, ir situacija tikrai pablogeja, kai pablogeja ir oda. Tai maza to, kad istisai galvoje verda visokios mintys - kaip ka kur pabandysti, gauti, nusipirkti, dar neissimiegam su mb, (nes keliames pakaitomis po kokius 2-3k per nakti - tada sedim salia ir kasinejam svelniai, glostom visa), tai dar istisai turiu vyniotis , suktis is tu isteriniu situaciju, bandyt kazkaip ramint, o jei ramus, tai visa laik galvoju kuo cia uzimti, nes jei tik neveikia nieko, tuoj ima kasinetis...nu, zodziu, pasipasakojau cia doh.gif Visa laime,kad dickiams atostogos, pilni namai vaiku, tai kuriam laikui ir jis turi mintis kur nukreipt.
Atsakyti
sveikutes,
norejau uzklausti apie kelis kremukus ir aliejukus.
pirkau taukmedzio sviesta 100% nerafinuota, taciau alergizuoja.
ar Emu alergizuoja? noreciau pabandyti, bet kaina siek tiek badosi, nes jeigu netiks....
taip pat aveen kremukai? ar kam kelia alergija?
dar rupimas dalykas, kad man mama nesutvarke dokumentu, kol buvau nepilnameted del negalios. ar man dabar galima tvarkytis, nes maciau, kad yra nurodymas, jog neigalumas suteikiamas tik iki 18 metu. o tai ka tokiu atveju daryti suaugusiam zmogui? unsure.gif Prasau patarimo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2012 04 02, 09:29)
Merguziukai, o kaip Jusu maziams atopiukams su emocijomis?

Taip taip, taip pat buvo. Dabar kai su oda geriau, jau ir paauklėti galima. Nes anksčiau auklėji, o jis kasosi. Toks lepuniūkas buvo su ragais. Dabar jau geriau. Galima ir moralą paskaityti, ir pasitaiso. Pats tvarkosi, rengtis bando. Atsikalbinėja, bet jau mažiau.
Laikykitės 4u.gif

Klausykit, gal kažką girdėjo ar bandė tokį "stebuklą". Nu jau išgyrė man jį kaip panacėją nuo alergijų...
http://enterosgel.lt...vejai/alergija/
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 04 02, 11:31)
Klausykit, gal kažką girdėjo ar bandė tokį "stebuklą". Nu jau išgyrė man jį kaip panacėją nuo alergijų...
http://enterosgel.lt...vejai/alergija/

bandem mes, bet jis tiesiog surenka is virskinimo trakto visus alergenus, ir pasalina, pastoviai jo juk nenaudosi. As tai nepastebejau kazkokio ypatingo poveikio g.gif
Atsakyti
kaip gyd viskas atrodo paprasta

Idomu ka jie pasakytu, jei dauguma AD susirgo iki 6 men? 1 men, 2 men, 3 ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 04 02, 13:00)

„Sergančius atopiniu dermatitu vaikus reikėtų maudyti dažniau nei įprastai, bet ne kiekvieną dieną. Geriausiai – 3 kartus per savaitę, vasarą galima ir dažniau. Svarbiausia, laikytis „3 minučių taisyklės“ – išmaudžius vaiką, kūną būtina patepti emolientais per 3 minutes, kad oda spėtų sugerti drėgmę. Emolientai kūdikiams turėtų būti parenkami pasikonsultavus su gydytoju ir atsižvelgiant į vaiko amžių bei ligos stadiją“, – komentavo gydytoja N. Vaičiulionienė.

Nu maniškiui pagerėjo tik kai pradėjom maudytis kasdien g.gif
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2012 04 02, 12:46)
bandem mes, bet jis tiesiog surenka is virskinimo trakto visus alergenus, ir pasalina, pastoviai jo juk nenaudosi. As tai nepastebejau kazkokio ypatingo poveikio  g.gif

O kiek ilgai vartojot? Ir kai vartojot oda negerėjo?
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 04 02, 12:30)

O kiek ilgai vartojot? Ir kai vartojot oda negerėjo?

gal 10 dienu neprisimenu, oda negerejo. Mes daugiau del AS zarnyne naudojom, kad pravalytu, tada GB gerem.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 04 01, 18:20)
Labas,

mazutei sloga vis yra ir yra. Atrodo praeina, ir vel. Ji dazniausiai  buna vidine, ir bega i gerkle. Tada ji pakosti. Ir del to dazniausiai pakosti miego metu. Kai is nosies sloga nuvarva i gerkle. Per ilgai uzsitese musu slogyte. Daviau vakar euphorbium. Tai pradejo sloga begt kaip vanduo.. Sakau gal duot kokio antialerginio? Pvz. Aerus? Tik va niekada nesu davus, galvojau ar nepasireiks alergija kokia juk cia sirupas..? O yra kitu vaistuku  Tavegil, Lomilan,  Claritine, Zyrtek.... Patarkit. Mamytes.  4u.gif

LAbas, man paciai labai panasiai yra. turiu sloga, tiksliau man tai jau ne sloga o sinusitas. ir del to bega nakti tiesiai i gerkle. tai jei pradejo begt kaip vanduo, gal tik geriau, nes jei yra susikaupe sinusuose, galbut issibegs. man labai padejo quix purskalas. pradejo is sinusu begt visas brudas. kiti purskalai man nepadejo. itarinejau ta pati savo didziajai, vedziau pas lor, bet dare tepineli, dare nuotrauka, nei sinusito nei alergines slogos jai nerado unsure.gif taip ir likau nesupratus kas ten jai buvo. galiausiai nutariau jog per sausas kambario oras, beje kai isigijom oro drekintuva visiem geriau miegot pasidare. vyrui alergine sloga -dulkem jautrus, man sinusitas. tai mum tikrai geriau pasidare, kai pradejom drekint kambari. tokia musu patirtis tuo klausimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 04 01, 19:20)
Labas,

Euohorbium ir mums gerai padeda thumbup.gif
kai vaikutis sloguoja reiketu vengti produktu, kurie skatina organizme gleiviu gamyba-pieno produktu, bulviu, kopustu... Maniskiui jau pries 2 sav. sloga kaip ir baigesi, bet vis taip neiskiai nosis pavarva arba ryte pridziuvuziu snargliuku pilna, tai kai miega pagarinu ramuneliu eterinio aliejaus pora lasiuku i puoda karsto vandens pastatyto prie lovos, jos sutraukia ir nuramina nosies gleivine.
Atsakyti
Merginos, o ar yra vaikuciu su AD valganciu morkyte? Mes neseniai pabandeme, berimu kaip ir nesimato, bet va idomu man pasirode, nes kakutis yra su morku gabaliukais (tikriausiai nesukramto gerai, o gal nesuvirskina)? Kaip cia daryti dabar? Nutraukti tas morkas?

Kitas klausimas del darzelio? Vilniuje vienas darzelis vaikams, kurie turi maisto alergija. Kur vedate savo vaikucius? Ka darote su maistu?

Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 04 02, 13:30)
„Sergančius atopiniu dermatitu vaikus reikėtų maudyti dažniau nei įprastai, bet ne kiekvieną dieną. Geriausiai – 3 kartus per savaitę, vasarą galima ir dažniau. Svarbiausia, laikytis „3 minučių taisyklės“ – išmaudžius vaiką, kūną būtina patepti emolientais per 3 minutes, kad oda spėtų sugerti drėgmę. Emolientai kūdikiams turėtų būti parenkami pasikonsultavus su gydytoju ir atsižvelgiant į vaiko amžių bei ligos stadiją“, – komentavo gydytoja N. Vaičiulionienė.

Nu maniškiui pagerėjo tik kai pradėjom maudytis kasdien  g.gif
Papildyta:

Sutinku su tavim. As uz daznesni maudyma.
Atsakyti