Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Odelės būklė šiuo metu: (64 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Laimė @ 2012 05 03, 08:40)
Lėta reakcija, tai sakykim kai suvalgai ryte, o kitos dienos rytą paūmėja bėrimas?

Aš vakar saviškei nuplėšiau lopą, tai iš 7 produktų, 4 aiškiai matomi pabėrimai. Vienas itin ryškus. Medžiuosi, kad tas ryškus tik nebūtų kviečiai.

na praktiškai lėtinė reakcija gali pasirekšti ir po 72 val. užtai lopus taip ilgai ir laiko. taigi ne tik kitą dieną o ir po kelių parų, o tada sunkiausiai ir eina atsekt kas kodėl ir kaip
užtai ir rekomenduojama įvedinėti po vieną produktą ir stebėti kelias dienas, kad būtų įmanoma atrinkti kas tinka, o kas ne
Atsakyti
Mes iš gydytojos. Negalima: kiaušinio, visų pieno produktų, kviečių (tai rekomendavo pakoldas neduoti nei rugiu, miežių), vištienos, kalakutienos.
Leido žuvį, kuriai aš buvau įsitikinusi, kad esame alergiški. sakė menkei nieko nerodė, o tos alerginės reakcijos galėjo būti momentinės g.gif

Vietoj pieno rekomendavo Aptamil Allergy Care, jeigu negers- pasaldinti.

Davė vizitine www.tikraibe.lt

Važiuoju apsipirkinėti, pradžioje į Maximą, paskui jau ko nerasiu, reikia gal ir į tą "tikraibe" užsukti.
Dar pasakykit man speltos galima? gal kuri zinote kokios duonos ar bulkos recepta... vien suryziu trapuciais sunkiai as prasisuksiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 03 gegužės 2012 - 13:45
mes kai gulejom ligoninej tai nemokamai viska dare ir paseli eme ir kraujuka is venos blush2.gif
mumms jau lyg gerai thumbup.gif sen i darza isejo daviau ESSEX auklytei kad pateptu, mielai paeme thumbup.gif bet po cinko vieno karto patepimo taip apserpetojo doh.gif o jau buvo svelni .db kol vel atstatysim doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rieduliukas @ 2012 05 03, 12:40)
na praktiškai lėtinė reakcija gali pasirekšti ir po 72 val. užtai lopus taip ilgai ir laiko. taigi ne tik kitą dieną o ir po kelių parų, o tada sunkiausiai ir eina atsekt kas kodėl ir kaip
užtai ir rekomenduojama įvedinėti po vieną produktą ir stebėti kelias dienas, kad būtų įmanoma atrinkti kas tinka, o kas ne

labas visoms hi.gif
užsukau į temą ir ko gero iškart radau atsakymą į klausimą, kuris rūpėjo:

po kiek laiko jau galima daryti išvadą kad vaikas nealergiškas naujam produktui? kaip suprantu 3 paros jau patikimas laikas?
Atsakyti
QUOTE(asku @ 2012 05 03, 16:24)
labas visoms hi.gif

po kiek laiko jau galima daryti išvadą kad vaikas nealergiškas  naujam produktui? kaip suprantu 3 paros jau patikimas laikas?

tarkim taip, nors gali įsialergizuoti po kažkurio laiko, jei vien tik tas produktas vartojamas, bet iš principo jei per tiek laiko nesualergizavo, galima vartoti tą produktą ir įvedinėt kitus
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2012 05 03, 09:27)

Jeigu paguldo į ligoninę ir kraują berods nemokamai daro.

Dar žiūrint kokioj ligoninėj. Mes KMUK'e kai pirmą kartą dėl astmos gulėjom ir įkvepiamų alergenų paletę iš kraujo darė, tai reikėjo susimokėt.

QUOTE(Dzhine @ 2012 05 03, 09:36)
Jei teisingai supratau klausimą, tai sojų pagrindu yra atskiras mišinukas. Aptamil alergy care mišinuke visiškai suskaidytas pieno baltymas, ne taip kaip pvz aptamil HA, kuriame pieno baltymas suskaidytas nepilnai.
Bent aš taip suprantu ir gamintojas taip teigia savo puslapiuose.
Būtų gerai, kad išmanančios mamytės pakomentuotu  išsamiau.

Visiškai suskaidytas pieno baltymas yra tik Neocate, bet esmė teisinga. Aptamil alergy care padarytas ne sojos pagrindu.
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2012 05 03, 14:29)
Dar pasakykit man speltos galima? gal kuri zinote kokios duonos ar bulkos recepta... vien suryziu trapuciais sunkiai as prasisuksiu g.gif

Vakar daug skaitinėjau apie speltą, nes irgi labai gundausi duoti dukrytei jų paragauti. O ji turi stiprią alergiją visoms varpinėms kultūroms. Daug kas rašo, kad tai yra tinkama alergiškiems, tačiau užsienio šaltiniuose nurodoma, kad žmonėms, turintiems alergiją kviečiams, tai nėra saugus produktas. Žinoma, reikia bandyti, bet aš dar susilaikysiu.
Papildyta:
QUOTE(asku @ 2012 05 03, 17:24)
labas visoms hi.gif

po kiek laiko jau galima daryti išvadą kad vaikas nealergiškas  naujam produktui? kaip suprantu 3 paros[COLOR=red] jau patikimas laikas?

Patikimu laiku dažniausiai nurodomos 7 dienos.
Atsakyti
merginos, ar jautiena kaip mesa didelis alergenas? g.gif Su kuo turi kryzmines reakcijas?
Papildyta:
pasiskaiciau dar karta pirma puslapi. Tai ziuriu maniski labaiusiai beria nuo rekomenduojamu produktu doh.gif

O kodel versienos vengti, o jautiena rekomenduojama??? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
aciu merginos uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 05 03, 19:46)
merginos, ar jautiena kaip mesa didelis alergenas? g.gif Su kuo turi kryzmines reakcijas?
Papildyta:
pasiskaiciau dar karta pirma puslapi. Tai ziuriu maniski labaiusiai beria nuo rekomenduojamu produktu doh.gif

O kodel versienos vengti, o jautiena rekomenduojama???  g.gif  g.gif  g.gif

Jautiena vienur priskiriama prie vidutiniškai alergizuojančių, kitur prie silpnai. Dar skaičiau, kad yra nerekomenduojama turintiems alergiją pieno baltymui (čia kaip ir nerekomenduojama vištiena turintiems alergiją kiaušiniui dėl galimos kryžminės reakcijos). Tačiau kaip ir visuomet - viskas individualu. Maniškė pienui alergiška, bet jautieną valgo. O va vištienos iki šiol dar nebandę, nes baisoka.

O dėl veršienos tai ir man įdomu. Aš pagalvoju, kad gal dėl to, kad veršiukai karvės pienu maitinami?? smile.gif Bet čia tik mano fantazijos biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif , o kas ta kryžmine reakcija?

Atsakyti
sveikos,

vakar serpentinė manęs užklausė,tai kilo tokia mintis ir jūsų paklausti: tos kurios tyrėtės,koks jūsų vaikų alergijos scorad? blush2.gif 4u.gif

QUOTE(marlene @ 2012 05 03, 22:45)
Jautiena vienur priskiriama prie vidutiniškai alergizuojančių, kitur prie silpnai. Dar skaičiau, kad yra nerekomenduojama turintiems alergiją pieno baltymui (čia kaip ir nerekomenduojama vištiena turintiems alergiją kiaušiniui dėl galimos kryžminės reakcijos). Tačiau kaip ir visuomet - viskas individualu. Maniškė pienui alergiška, bet jautieną valgo. O va vištienos iki šiol dar nebandę, nes baisoka.

o tai ne jautieną,tada ką duoti? g.gif triušieną? g.gif

QUOTE(Lėja_ @ 2012 05 04, 06:23)
Labas rytas  4u.gif , o kas ta kryžmine reakcija?

kažkurioj temoj buvau surašiusi g.gif doh.gif
vėliau jei ūpo bus,perrašysiu 4u.gif
Atsakyti