Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Odelės būklė šiuo metu: (64 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(beatka1983 @ 2012 04 13, 10:12)
mamytes, gal kuri turite sarasa maisto paletes (36alergenu) - kur tik maisto produktai? ir kiek kainuoja gal zinote alergologiniame pasidaryti nesigulant i ligonine? ir idomu kaip jie apskaiciuoja kiek moketi kai daraisi tyrimus pagal Imulite palete - kur pasirenki pats maisto produktus ar aplinkos alergenus?

Alergenu tyrimas, SORPO klinikoj, AKCIJA Balandzio menesi

10 proc. nuolaida specifinių IgE tyrimui prieš įkvepiamuosius alergenus (61 alergenas).

Nuo š.m. kovo 15 d. "atopinių alergenų" tyrimams SORPO medicinos tyrimų centre Vilniuje, Kaune, Klapėdoje ir Šiauliuose bus taikoma 30 % nuolaida.

Akcijos metu atliekamų tyrimų kiekis ribotas. Pacientus kviečiame registruotis iš anksto telefonu Lietuvoje (8 5) 249 1042 ir el.paštu sorpo.info@sorpo.com.

Siaip jei tyria krauja ir tuos 36 alergenus, tai kaina yra 195Lt. Ten yra visokiu alergenu tyrimu.

paziurek cia,ten parasytos ir tos paletes
Atsakyti
Sveikos,

buvom pas alergologę darytis dūrio tyrimukų, tai tik dar labiau subalamūtijo doh.gif mažiukei beveik 7 mėn. tai darė histaminui, pienui, kiaušiniui, grikiams, kviečiams, histaminui gavom 3 pliusus, kiaušiniui 2, o visiems kitiems po vieną. Dar maitinu pati bet jau duodu ir kito maisto. Davus grikių jokios reakcijos nebuvo, pati pieno taip pat truputį vartoju į košę, kepant bandeles ir pan. Tai gyd. susakė, kad su kviečiais galiu valgyt, tik mažajai neduot, pieno nevartot ir vištienos nevartot dėl reakcijos į kiaušinį. Vištieną tai valgau ir taip pat jokios reakcijos nebuvo. Šiaip mūsų nėra labai didelės bėdos, paberia žandukus ir dabar ant kojyčių, rankyčių, nugaros vis po keletą plėmukų atsiranda. Amelita lyg klausė dėl smulkaus bėrimo ant pilvuko, tai mums truputį buvo, bet nuėmus visas tyreles praėjo. Tai gyd. siūlė Zyrtek'o išrašyt, bet dabar jau ir valgant tyreles nėra, tai net neėmiau.
Kurios mamos turit patirties, patarkit ar duodat/pačios naudojat tuos produktus su 1 pliusu? Suprantu, kad polinkį alergijai turim ir viską reikia įvedinėt atsargiai.
Atsakyti
Kas tas histaminas? Jis gruduose buna?

Girdutexxx, o kur buvot santariskese ar alergologiniam?

As labai nekreipiu demesio i ta smulku berima. Jis toks vos vos siuo metu yra. Ziuresim kas bus veliau. Valgom viska. Ir as, ir maziuke. Dar maitinu MP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 13 balandžio 2012 - 11:07
QUOTE(Amelita @ 2012 04 13, 12:06)
Kas tas histaminas? Jis gruduose buna?

Girdutexxx, o kur buvot santariskese ar alergologiniam?

As labai nekreipiu demesio i ta smulku berima. Jis toks vos vos siuo metu yra. Ziuresim kas bus veliau. Valgom viska. Ir as, ir maziuke. Dar maitinu MP.

Mes iš Alytaus tai buvom savo ligoninėj, pas vaikų alergologę Dimšienę. Kaip ji aiškino histaminas parodo polinkį į alergiją, nors buvo davus sąrašėlį su draudžiamais valgyt produktais tai atskirai buvo išvardyti turintys histamino ir galintys sukelti nealerginį dermatitą. Dar aiškino, kad mažoji į daug ką gali reaguoti dėl to histamino g.gif Iš viso ji mums tokios diagnozės kaip AD nerašo, tik alergija maistui.
Va ir pas mus tas smulkus bėrimukas lyg "išlenda" vakare, o ryte žiūrėk ir nėra ir taip nekasdien taip būna.
Atsakyti
Histamino daug ypac vaiku megiamam banane
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2012 04 13, 16:42)
Histamino daug ypac vaiku megiamam banane

o kur dar jo yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 04 13, 17:54)
o kur dar jo yra? g.gif

kiaulienoj lyg tais kiaulienoj
Histamino daugiausia būna ilgai brandintuose maisto produktuose, bet ne vien juose. Tarkime, jo yra kietuose sūriuose, saliamyje, kumpyje, rūkytoje žuvyje, vyne (ypač raudonajame), šampane, šokolade, špinatuose, raugintuose kopūstuose ir pomidoruose. Alkoholis ir tam tikri vaistai kaip aspirinas gali slopinti fermento DAO aktyvumą ir sukelti negalavimus. Atsisakyti “histamininio” maisto ne visada yra paprasta.
Atsakyti
sveikos,
na ką,mes namuose jau thumbup.gif
mamytės,sakykit,ar yra tokių,pas kurias piene rado a.stafil? g.gif man gydytoja patarė nemesti amitinimo,pakol jis jai dar pakankamai pavežamas.sakė kai pradės karščiuoti,vemti,berti,tada jau mesti šį reikalą. sako tada tik su alergija teks kovoti g.gif

beje alergiją rado dulkių erkutėms ir dulkėms doh.gif arkliui,karvei,šuniui ir katei (o mes turim kačiuką verysad.gif ).dar beržui,lazdynui doh.gif iš maisto tai kiaušiniui (ką ir buvau jau atsekus),pienui (o į tą savoką pienas įeina ir jogurtas,sviestas,kefyras kaži? g.gif nes tirtas sūris yra atskirai,tai nerodo jam alergijos g.gif ).taip pat kviečiams,kepimo mielėms, lazdyno riešutams,žemės riešutams. pagrinde tyrė iš aplinkos veiksnius g.gif
Atsakyti
fifux'e, visa puokste pas jus verysad.gif Na bet bent zinosit ko vengti mirksiukas.gif Pas mane irgi piene AS yra. Man irgi sake toliau maitinti, nes ypac alergiskiems vaikams, MP yra begalo svarbus ir daug svarbesnis nei to AS zala 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 04 14, 07:25)
fifux'e, visa puokste pas jus verysad.gif Na bet bent zinosit ko vengti mirksiukas.gif Pas mane irgi piene AS yra. Man irgi sake toliau maitinti, nes ypac alergiskiems vaikams, MP yra begalo svarbus ir daug svarbesnis nei to AS zala 4u.gif

tai ir man gydytoja sakė,kad sako kentėk kol eina,kol jai nėr nuo jo blogai.nes sako bėgsi nuo vilko,gali atbėgti iki meškos doh.gif unsure.gif tik ar pvz antibus kuri nors yra gėrus g.gif ar verta mėginti prigesinti tą AS g.gif sakė yra kažkokie kur galimi maitinančiai g.gif bet ar verta,nes sakė pas mane jis toks baisinis,kad neužmuš jo tikrai schmoll.gif verysad.gif sakė ji su pienu gauna arklišką dozę jo cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 04 14, 08:30)
tai ir man gydytoja sakė,kad sako kentėk kol eina,kol jai nėr nuo jo blogai.nes sako bėgsi nuo vilko,gali atbėgti iki meškos doh.gif  unsure.gif  tik ar pvz antibus kuri nors yra gėrus g.gif ar verta mėginti prigesinti tą AS g.gif sakė yra kažkokie kur galimi maitinančiai g.gif bet ar verta,nes sakė pas mane jis toks baisinis,kad neužmuš jo tikrai schmoll.gif  verysad.gif sakė ji su pienu gauna arklišką dozę jo cray.gif

pas mane irgi buvo AS piene geriau savaite antibus nuo AS bet ta savaite nemaitinau nusitraukinejau o maziukuj bandeme neoacate na ir kaip ir tu sakai uzsokau ant meskos nes dingo pienas nebeturejau kuo maitinti tad buvo labai sunku schmoll.gif nors vaiciulioniene liepe nemaitinti kad neocate mus isgelbes deja schmoll.gif buvau nepatyrusi ir daugiau tokiu klaidu nedaryciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2012 04 14, 10:58)
pas mane irgi buvo AS piene geriau savaite antibus nuo AS bet ta savaite nemaitinau nusitraukinejau o maziukuj bandeme neoacate na ir kaip ir tu sakai uzsokau ant meskos nes dingo pienas nebeturejau kuo maitinti tad buvo labai sunku schmoll.gif nors vaiciulioniene liepe nemaitinti kad neocate mus isgelbes deja schmoll.gif buvau nepatyrusi ir daugiau tokiu klaidu nedaryciau doh.gif

tai va,bijau ir aš kad pienius nepabėgtų taip unsure.gif
beje,neocake mišinį gali vaiko gydytojas išrašyti ar tik alergologas? g.gif
Atsakyti