Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

QUOTE(Viktorija0624 @ 2012 04 26, 20:13)
Sveikos, ar galit man pasakyti kur Kaune arba Klaipedoje galiu nusipirkti natrio sarmo? Ir ar muilo gamybai reikalingas blenderis - plaktuvas, kitaip suplakti neimanoma? O muilo skaiciuokle reikalinga toms, kurios nori israsti savo receptus? jei naudosiuosi jau padarytu receptu tik keisiu ingridientus, tokius kaip - pigmentas ir kvapai, tai man skaiciuokles nereikes????

Prieš kelis psl. buvo toks pat klausimas ir į jį atsakytą, pažiūrėkit, yra Lietuvos firma, kur prekiauja internetu 4u.gif
Su blenderiu paprasčiau. Manau, kad galima išmaišyti ir šaukštu, jei šarmas geras, sutaikytos temperatūros ir t.t., esu skaičiusi forume, kad tokiu būdu normaliai susimaišė muilas.
Esminis dalykas - riebalų (pagal kiekvienos rūšies aliejaus duomenis), šarmo ir vandens kiekiai. Pigmentai , manau, neturės didelės įtakos. Kvapai - žiūrint ką naudosite - eteriniai aliejai gerai susimaišo, o aromatai (fragrances) dažnai suskystina muilą arba jis iš vientiso suyra į kruopeles, bet to skaičiuoklės nenumato biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 27 balandžio 2012 - 22:49
Ziuriu kai kas daro druskos muila. Gal galit pakomentuoti, kokias savybes jis turi? ar tiesiog kaip sveitikli naudojat ji?
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2012 04 30, 15:40)
Ziuriu kai kas daro druskos muila. Gal galit pakomentuoti, kokias savybes jis turi? ar tiesiog kaip sveitikli naudojat ji?

Nepatingėkit paskaityti ankstesnių temų, ten daug kartų buvo kalbėta smile.gif
O muilas su druska - normalus muilas, specifika - kad druska gesina putojimą, dedama daug kokoso, didelis viršriebis daromas ( kadangi kokosas sausina).
Kai muilinais - druska ištirpsta, aišku, jei dėsit stambią - ilgiau tirps.
Tos pačios ypatybės dėl kurių daromos vonios su druska
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 04 30, 19:33)
Nepatingėkit paskaityti ankstesnių temų, ten daug kartų buvo kalbėta smile.gif
O muilas su druska - normalus muilas, specifika - kad  druska gesina putojimą, dedama daug kokoso, didelis viršriebis daromas ( kadangi kokosas sausina).
Kai muilinais - druska ištirpsta, aišku, jei dėsit stambią - ilgiau tirps.
Tos pačios ypatybės dėl kurių daromos vonios su druska

dar kietumo muilui dadeda?? kiti deda druskos i alyvuogiu aliejaus muila. ..t.y. kai gaminamas muilas be kietuju alieju.. tada muilas buna kietesnis ir taip nesitaso kai jy naudoji.. jei per daug druskos.. muilas gali trupeti..
Atsakyti
idomua - o kokia muilo partijos mazdaug savikaina gaunasi, ar muilo gabalelio g.gif ar kuri skaiciavot? namie mazas vaikas - nedrystu dar gamintis, o gal kur ranku darbo muilo galima nusipirkti Klaipedoje ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Contessa @ 2012 05 01, 18:40)
idomua - o kokia muilo partijos mazdaug savikaina gaunasi, ar muilo gabalelio  g.gif ar kuri skaiciavot? namie mazas vaikas - nedrystu dar gamintis, o gal kur ranku darbo muilo galima nusipirkti Klaipedoje ?  g.gif

Kiek žinau - nuo 10 Lt už maždaug 100g;
kai kurios merginos puikios muilo gamintojos - iš Klaipėdos, pažiūrėkit prie vardų, miestai nurodyti, parašykit asmeniškai , tai manau, kad susitarsit smile.gif
O šiaip šaltuoju būdu muilo virimas užtrunka apie 2 val (aišku, po to brandinimas), tai tik tą laiką nesaugu mirksiukas.gif
Ne taip jau ir baisu, kaip paskaičius atrodo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Flinka @ 2012 05 01, 18:32)
dar kietumo muilui dadeda?? kiti deda druskos i alyvuogiu aliejaus muila. ..t.y. kai gaminamas muilas be kietuju alieju.. tada muilas buna kietesnis ir taip nesitaso kai jy naudoji.. jei per daug druskos.. muilas gali trupeti..

Taip , druskos muilas kietas, ilgai naudojasi. Tik, bent mano nuomone, į alyvuogių muilą dėti druską netinka - nei kastilija normali nesigaus, nei druskos muilas, nes druska stabdo putojimą.
Jei norit kietesnio alyvuogiu muilo, dėkite bičių vaško ar pušų sakų, labai sukietina ir prailgina naudojimą, sakai dar labai tinka, jei kietas vanduo (toks muilas mažiau apnašų palieka ir geriau putoja)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 02 gegužės 2012 - 17:25
Gal dar kuri zinot apie muila su vilna man labai ydomu pasirode noreciau pasidaryti, jis daug riebina ar ne kokiem plaukam labiau tinka? o mama kurios klausiau neatsako
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 05 02, 18:55)
Gal dar kuri zinot apie muila su vilna man labai ydomu pasirode noreciau pasidaryti, jis daug riebina ar ne kokiem plaukam labiau tinka? o mama kurios klausiau neatsako

Aš jums atsakiau: žiūr. 7 psl. 84 žinutė
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 02, 19:23)
Aš jums atsakiau: žiūr. 7 psl. 84 žinutė

Atsiprasau, tada praleidau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 04 27, 17:14)
Lietuviškuose forumuose niekur neradau aptarta, mano žinios iš rusiškų forumų.
O šiaip - tai plaukams nauda tokia kaip ir šilko (gal dar geresnė, nes vilna panaši į plauką) - padengia plėvele, suteikia švelnumo, minkštumo, apsaugo nuo išsausėjimo, kažkiek kondicionuoja smile.gif

Aciu labai uz atsakyma, atsiprasau kad nepastebejau zinutes 4u.gif o kada dedat po pedsako ir kiek dedat?
Reik mokintis rusu kalba, kai kalba suprantu kazkiek o kai skaitau tai beveik nieko nesuprantu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 02 gegužės 2012 - 18:46
Aš dabar surizikuosiu pabūti nedraugiška ir šiaip bjauri - merginos (ypač naujokės temoje), na būkit supratingesnės. Skaitykite senas temas, neklausinėkite to paties vėl ir vėl kas du puslapius. Ir nepamirškite, kad šiek tiek labiau patyrusios muilo virėjos čia ateina pasidalinti savo patirtim iš geros valios, tačiau ir jos galbūt nenori išduoti visų savo gamybinių paslapčių. Galbūt kažkas planuoja iš šito kuklaus hobio vėliau sau pragyvenimui užsidirbti? Į daugelį klausimų jau buvo atsakyta, į daugelį klausimų galite pačios atsakyti - tiesiog pamėginkite. Aš visiems sakau, kad geriausi dalykai gimsta iš eksperimentų 4u.gif Ir nepamirškite labai paprasto principo - reikia ne tik imti, bet ir duoti mirksiukas.gif

Tai vat. O šiaip tai atėjau parodyti keletą naujų muiliukų, nes žiūriu, kad niekas jau visai nieko neberodo.

Mano paprastas jogurtinis muilas
user posted image

Labas rytas! su kokosų pienu, citrinžolių, mėtų ir kedro et. aliejais
user posted image

Sutemos, su kokosų pienu, levandų, pankolio ir kvapiųjų kanangų et. aliejais
user posted image

Ir paprastas avižų, pieno ir medaus muilas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 05 02, 19:44)
Atsiprasau, tada praleidau  blush2.gif
Papildyta:

Aciu labai uz atsakyma, atsiprasau kad nepastebejau zinutes  4u.gif  o kada dedat po pedsako ir kiek dedat?
Reik mokintis rusu kalba, kai kalba suprantu kazkiek o kai skaitau tai beveik nieko nesuprantu

Vilna tirpinama šarmo tirpale prieš pilant į aliejus; galima dėti kai šarmo tirpalas lieka skaidrus (gerai išsimaišo) ir maišyti, kol visiškai ištirps
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 02, 20:28)
Vilna tirpinama šarmo tirpale prieš pilant į  aliejus; galima dėti kai šarmo tirpalas lieka skaidrus (gerai išsimaišo) ir maišyti, kol visiškai ištirps

Acu labai uz atsakyma, atsiprasau jei as ikyri blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2012 05 02, 19:59)
Aš dabar surizikuosiu pabūti nedraugiška ir šiaip bjauri - merginos (ypač naujokės temoje), na būkit supratingesnės. Skaitykite senas temas, neklausinėkite to paties vėl ir vėl kas du puslapius. Ir nepamirškite, kad šiek tiek labiau patyrusios muilo virėjos čia ateina pasidalinti savo patirtim iš geros valios, tačiau ir jos galbūt nenori išduoti visų savo gamybinių paslapčių. Galbūt kažkas planuoja iš šito kuklaus hobio vėliau sau pragyvenimui užsidirbti? Į daugelį klausimų jau buvo atsakyta, į daugelį klausimų galite pačios atsakyti - tiesiog pamėginkite. Aš visiems sakau, kad geriausi dalykai gimsta iš eksperimentų  4u.gif Ir nepamirškite labai paprasto principo - reikia ne tik imti, bet ir duoti mirksiukas.gif

Tai vat. O šiaip tai atėjau parodyti keletą naujų muiliukų, nes žiūriu, kad niekas jau visai nieko neberodo.

Atleiskit jei as ikyri, komerciniais tikslais nesiruosiu gaminti tai kitu ideju tikrai nepardavinesiu, o jei kas nenori isduoti savo ideju kad ir kaip noreciau suzinoti tikrai nekamantinesiu jei parasys kad nenori isduoti, bet man taip neparase todel klausiu. Ir apie silko ir vilnos panaudojima tikrai nebuvo rasyta nes temu yra nedaug tai per metus kai kurias net kelis kartus perskaiciau, o toks dalykas butu uzstriges ir buciau uzsirasius 4u.gif dar karta labai atsiprasau jei seu ikyri 4u.gif

Jusu muiliukai labai grazus, man jie pavyzdiniai nezinau kada iki tokiu priaugsiu, ir kitu mamyciu labai grazus, tik as groziuosi tyliai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 02 gegužės 2012 - 19:41