Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 04 21, 15:45)
Šampūninį muilą verdu su vilna, tik reikia tikrai natūralios, kad nebūtų balinta ar dažyta šviesia spalva. Ištirpsta dar geriau negu šilkas.
Muilui su druska naudoju  Himalajų arba natūralią jūros druską (smulkias) 4u.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif bandysiu
Atsakyti
Šampūninį muilą verdu su vilna, tik reikia tikrai natūralios, kad nebūtų balinta ar dažyta šviesia spalva. Ištirpsta dar geriau negu šilkas.
Muilui su druska naudoju  Himalajų arba natūralią jūros druską (smulkias) 4u.gif

Nugis nugis, man labai jau idomu pasidare kaip jus su vilna verdat muila nelabai as cia isivaizduoju, kada dedat ta vilna ir naturalia dedat ir ji istirpsta, ka ji duoda muilui sampunui? Galit man placiau paaiskinti? As jau pradedu virti muilus ir zadu virti sampunini muila
Atsakyti
Sveikos,

sulig kiekvienu muilo gaminimu kyla kokiu nors klausimu. Ar cinko oksido milteliai ir titano dioksido milteliai atlieka ta pacia funkcija, jei noriu balint muila? Ziuriu intrenetinej parduotuvej ir tokiu yra ir tokiu.

Ir dar, ar gelio faze yra butinas reikalas muile? Man regis butina, bet kalbejom su viena pazistama, kad ji jos bando isvengti, dedama muila i saldikli, tada lieka spalva grazesne... kaip cia yra is tiesu?

Ir kiek mazdaug deti eteriniu tarkim i kilograma muilo mases? Idejau mandarinu ir kanangu, bet jauciu per mazai, nes jauciasi kvapas, bet nesuprasi koks..
Atsakyti
Sveikos merginos, norėčiau ir aš su savo klausimais trigąšį įkišti: o verdant kavos muilą, jeigu daroma kavos ištrauka - ar visuomet nuo muilo prausiantis bėga rudas vanduo? O gal yra kokių stebuklingų būdų jį užfiksuoti?
Atsakyti
QUOTE(Saule25 @ 2012 04 22, 09:54)
taip,tik neverdu aš muilo- sumaišau aliejus su šarmu ir supilstau.

tai supratau.. smile.gif)) turbut niekas jo neverda.. tik taip sakoma.. smile.gif tik skaichiau kad reikia butinai laikyti viename inde ir shiltai, kad geriau muilinimasis vyktu.. sponcifikacija... kazhkaip.. o jei ishpilstai i atskirus mazhus indelius per greitai vesta.. ar nieko chia blogo kad i formeles??
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2012 04 19, 12:23)
Palmiu aliejaus yra dvieju rusiu. smile.gif Vienas kaip Jus sakot oranžinės spalvos smile.gif ,o kitas baltas. smile.gif Cia nera labai delko sukt galvos wink.gif ,dekit balta ir bus muilas baltas. wink.gif

Kazkaip niekur Lietuvoj neuzmaciau pirkt balto palmiu aliejaus g.gif Ar palmiu aliejus = palmiu oleinas? Kazkur skaiciau, kad tai palmiu aliejaus frakcija, ar cia tas pats? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 04 23, 14:38)
Sveikos,

sulig kiekvienu muilo gaminimu kyla kokiu nors klausimu. Ar cinko oksido milteliai ir titano dioksido milteliai atlieka ta pacia funkcija, jei noriu balint muila? Ziuriu intrenetinej parduotuvej ir tokiu yra ir tokiu.

Ir dar, ar gelio faze yra butinas reikalas muile? Man regis butina, bet kalbejom su viena pazistama, kad ji jos bando isvengti, dedama muila i saldikli, tada lieka spalva grazesne... kaip cia yra is tiesu?

Ir kiek mazdaug deti eteriniu tarkim i kilograma muilo mases? Idejau mandarinu ir kanangu, bet jauciu per mazai, nes jauciasi kvapas, bet nesuprasi koks..

Aš esu dėjusi tik titano dioksidą į muilą. Kosmetikoj kaip UV filtrus naudoja juos abu, tai manau, kad ir į muilą galima
Jei be gelio stadijos reikia daug ilgiau brandinti muilą - ne mažiau 6 savaičių.
Eterinių - apie 30 ml į kg (teoriškai), aš dažnaiusiai verdu be eterinių, kiek esu bandžiusi muile kvapai kažkiek pasikeičia. Iš mano naudotų geriausiai jautėsi petitgreinų , levandų, cinamono ir spygliuočių. Citrusiniai greit nugaruoja
Paskaitinėkit ankstesnėse temose, plačiai aptarinėjo merginos
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 04 25, 07:51)
Kazkaip niekur Lietuvoj neuzmaciau pirkt balto palmiu aliejaus g.gif Ar palmiu aliejus = palmiu oleinas? Kazkur skaiciau, kad tai palmiu aliejaus frakcija, ar cia tas pats? rolleyes.gif

As maciau balto pirkt... atkapstysiu kurioje parduotuveje.. internetineje cia. Lyg ekologija ar kaip ji vadinas.
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 04 25, 08:23)
Aš esu dėjusi tik titano dioksidą į muilą. Kosmetikoj kaip UV filtrus naudoja juos abu, tai manau, kad ir į muilą galima
Jei be gelio stadijos reikia daug ilgiau brandinti muilą - ne mažiau 6 savaičių.
Eterinių - apie 30 ml į kg (teoriškai), aš dažnaiusiai verdu be eterinių, kiek esu bandžiusi muile kvapai kažkiek pasikeičia. Iš mano naudotų geriausiai jautėsi petitgreinų ,  levandų, cinamono ir spygliuočių. Citrusiniai greit nugaruoja
Paskaitinėkit ankstesnėse temose, plačiai aptarinėjo merginos

Aciu.
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 04 25, 07:51)

Baltas palmių aliejus - pats paprasčiausias, rafinuotas, naudojamas maisto pramonėje.
Būna pirkti firmose, kur prekiauja didmena maisto prekėmis, anksčiau buvo dėžėmis po 25 kg kokosas ir palmių Sanitex'e
Atsakyti
Sveikos, ar galit man pasakyti kur Kaune arba Klaipedoje galiu nusipirkti natrio sarmo? Ir ar muilo gamybai reikalingas blenderis - plaktuvas, kitaip suplakti neimanoma? O muilo skaiciuokle reikalinga toms, kurios nori israsti savo receptus? jei naudosiuosi jau padarytu receptu tik keisiu ingridientus, tokius kaip - pigmentas ir kvapai, tai man skaiciuokles nereikes????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktorija0624: 26 balandžio 2012 - 19:17

Galit placiau paaiskinti kaip darot ir kokia nauda jei ne paslaptis. Uzklausiau ir nesulaukiu atsakymo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 04 26, 22:05)
Galit placiau paaiskinti kaip darot ir kokia nauda jei ne paslaptis. Uzklausiau ir nesulaukiu atsakymo  mirksiukas.gif

Lietuviškuose forumuose niekur neradau aptarta, mano žinios iš rusiškų forumų.
O šiaip - tai plaukams nauda tokia kaip ir šilko (gal dar geresnė, nes vilna panaši į plauką) - padengia plėvele, suteikia švelnumo, minkštumo, apsaugo nuo išsausėjimo, kažkiek kondicionuoja smile.gif
Atsakyti