Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

QUOTE(kristinkag @ 2012 04 17, 17:32)
Nu va jau gavau sarma ir termometra jau galiu pradet gaminti, sakykit kaip tas stiklinis termometras sarmui tinka? Ir per kiek laiko pravesta sarmas ar kaip vanduo jis vesta ar leciau?

Vesta leciau nei aliejai.As visada ispradziu susimaisau sarma,tada pradedu sverti sviestus ir aliejus,tirbdyt juos.Ir tada panasiu laiku jie man ir pravesta abu.Maisau,kad aliejai butu 2 laipsniais siltesni nei sarmas.
Atsakyti
Flinka, muilą, kaip ir bet ką kitką, reikia laikyti sausai, vėsiai, tamsiai ir kad jie galėtų kvėpuoti šiek tiek.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2012 04 17, 18:31)
Flinka, muilą, kaip ir bet ką kitką, reikia laikyti sausai, vėsiai, tamsiai ir kad jie galėtų kvėpuoti šiek tiek.

As visus dedu i kartonines deze nuo batu,pribadzius skiliu.Ir su servetele uzdengiu.Kuo puikiausiai buna ten smile.gif
Atsakyti
Pagaliau issiviriau pirmaji muiliuka, tik pamirsau ideti kokosu aliejaus doh.gif bet gerai kad laiku prisiminiau tai krapsciau is formeliu dar pakaitinau ir vel supyliau, manau nieko nesugadinau blink.gif
Atsakyti
Kazkas man nesigavo labai jau kanda man tas muilas ir toks riebaluojantis atrodo blush2.gif
Papildyta:
Pasiziurejau kad mazas putojimas, tai ir bus toks be putos, taip turetu neblogai but, nu nieko lyg nesupainiojau. O nebrandintas dar turi kasti ar jau nebe nes iki galo dar nebuna sureagave riebalai su sarmu? O gal as "ragavau" per anksti blush2.gif
Atsakyti
kristinkag, šviežias muilas gali kąsti ir porą dienų, tad labai neskubėkit spręsti. Naobettačiau, gali būti, kad tas pamirštas kokosų aliejus nelabai įsimaišė į masę. Palaukit dieną kitą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2012 04 18, 11:19)
kristinkag, šviežias muilas gali kąsti ir porą dienų, tad labai neskubėkit spręsti. Naobettačiau, gali būti, kad tas pamirštas kokosų aliejus nelabai įsimaišė į masę. Palaukit dieną kitą smile.gif

Gerai dar lauksiu. As ta kokosu imaisiau gal po pusvalandzio tai turetu dar vykti sapofinikacija (jei gerai parasiau) o jei neisimaiso tai atsiskiria ar ne? Ir po kiek laiko jis sukieteja as dariau i saldainiu dezute ir i didesne gali but kad nebuvo gelio fazes nes mazi indeliai, gal tada ilgiau viskas vyksta?
Atsakyti
Skaitau muilo gaminimo sena tema tai jau noriu antra daryti, tai kaip man sulaukti kol galesiu sita isbandyti, jei pasirodys geras? blush2.gif
Atsakyti
Kaip sulaukti? Lėtai, sunkiai ir kankinančiai laugh.gif Arba nelaukti ir gaminti antrą.
Ir taip, jeigu gelio fazės muilas nepraėjo, kąsti gali ilgiau.
Atsakyti
Evah achiu uzh atskymus.. smile.gif

dar vieno dalyko noriu pasiteirauti.. chia uzhmechiau aky i forumus.. mergaites rasho kad pila nepilna vandens kieky.. t.y. puse tik.. kaip suprasti.. ir ka tai duoda muilui?? greitesni brendima?? mazhiau laiko reikia dzhiovinti?? ne taip greitai susimuilina?? ar kaip ten yra??
Atsakyti
kristinkag tikrai nebutina laukt kol pirmas subres. As pradzioj irgi viena po kito gaminau mirksiukas.gif Dabar sakau, kad turiu muilo kokiems metams i prieki biggrin.gif Tai kolkas laikausi ir muilo neverdu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 04 18, 14:50)
kristinkag tikrai nebutina laukt kol pirmas subres. As pradzioj irgi viena po kito gaminau mirksiukas.gif Dabar sakau, kad turiu muilo kokiems metams i prieki biggrin.gif Tai kolkas laikausi ir muilo neverdu ax.gif


O man jis "tirpsta" labai greit smile.gif nes vis kam nors lauktuviu nuvezu biggrin.gif
Atsakyti