Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 08, 10:50)

Gal tu ir busi ta drauge biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 10 08, 11:02)
Gal tu ir busi ta drauge biggrin.gif

tai greiciausiai bigsmile.gif

kazkaip senokai jau muilas cia besigyre merginos ax.gif niekas Kaledom nesiruosiat bigsmile.gif ?
Atsakyti
Merginos saunus muiliukai. mirksiukas.gif O ir partija tikrai nemaza bigsmile.gif
As tai jau susiplanavus ka gamint, nes kaledom norint muiliuka dovanot tikrai jau laikas gamint. Tik dabar jau reik palaukt kol sildyma ijungs, nes nenoriu, kad ir nauji israsotu. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 08 spalio 2012 - 19:29
Pas mane tai visad gaunasi muilo mazdaug 1800 g biggrin.gif as nesismulkinu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 10 08, 10:50)
kazkur skaiciau apie formas i kurias pilate, tetrapakus ir pan, o ar bandet i vienkartini plasmasini bokala, iseitu apvalus muiliukai, ar neatlaikytu jis?  g.gif  as vis ruosiuosi muilo gamybai tai domiuosi nuo A  iki Z smile.gif

Nerizikuočiau, jei apie vienodus galvojame, tai tie bokalai labai jau ploni. g.gif
Atsakyti
Merginos prasau pagalbos 4u.gif turiu gan kvailoka klausima, bet kaip visiska muilo gaminimo naujoke, mane tai labai domina blush2.gif
keletoje saltiniu skaiciau, kad garsuji Marselio muila sudaro 72% naturaliu alieju, o kituose, kad 72 % alyvuogiu aliejaus , o likusia dali kokosai ir palmiu aliejus. Tai va ir domiuosi kur cia tiesa g.gif Kaip tas Marselio muilas gaminamas g.gif
Atsakyti
noriu paklaust ir pagalbos paprasyt 4u.gif skaiciau daug temu cia, nes norejau kieto muilo, uzstrigau ties sita nes dabar noriu skysto muilo biggrin.gif maciau Agne/Ramte ir Kristinag daretes, kadangi nesu dariusi jokio tai ir pilna klausimu ( rusu nuoroda kur idejote su verteju perskaiciau). Noriu padaryti skysto muilo kuri po to su pagerinimais naudociau kaip ranku muila, duso geli, sampuna. Kokius aliejus pasirinkti? koki pariebinima daryt? ir kokiais kiekais det sarma, kaip supratau reikes NAOH ir KOH, kaip juos ten sukomplektuoti ? g.gif ar vistik kad siek tiek dasiltu man muilo gamyba reikes kieta virti? Dekui kas nepatingesit man zaliai atsakyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 10 14, 09:54)
noriu paklaust ir pagalbos paprasyt  4u.gif  skaiciau daug temu cia, nes norejau kieto muilo, uzstrigau ties sita nes dabar noriu skysto muilo  biggrin.gif maciau Agne/Ramte ir Kristinag daretes, kadangi nesu dariusi jokio tai ir pilna klausimu ( rusu nuoroda kur idejote su verteju perskaiciau). Noriu padaryti skysto muilo kuri po to su pagerinimais naudociau kaip ranku muila, duso geli, sampuna. Kokius aliejus pasirinkti? koki pariebinima daryt? ir kokiais kiekais det sarma, kaip supratau reikes NAOH ir KOH, kaip juos ten sukomplektuoti ?  g.gif  ar vistik kad siek tiek dasiltu man muilo gamyba reikes kieta virti? Dekui kas nepatingesit man zaliai atsakyt  4u.gif

Nesu nei viena, nei kita, tačiau mėginsiu atsakyti smile.gif
Skystam muilui reikia KOH, kartu su NaOH jis naudojamas plaktam muilui. Pariebinimą geriausia iki 3 proc. daryti.
Skystam muilui rinksitės mažiau kietų aliejų, tokių kaip palmių aš nenaudoju, o sviestmedžio dedu iki 3 proc. Skaičiuoklėje pasirenki KOH, suvedi aliejus kaip ir kietam muilui. Susiskaičiavusi receptą gamini kaip ir kietą muilą, tik reikia ilgiau su pertraukomis plakti blenderiu. Plaku maždaug po 5 minutes su 10 min. pertraukomis, kol gaunu tirštą masę. Ją dedu į dvigubą puodą ir pamaišydama iš pradžių kas 15 min, vėliau kas pusvalandį, verdu iki skaidraus gelio, panašaus į vazeliną, konsistencijos. Tada sliedžiu ir gautą bazę pildau norimais priedais. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 14 spalio 2012 - 20:12
dekui uz atsakyma 4u.gif o kiek det NAOH ir kiek KOH? kaip juos sumaisyti supilt i vandeni abu? verta det kokosu aliejaus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 10 14, 21:25)
dekui uz atsakyma  4u.gif  o kiek det NAOH ir kiek KOH? kaip juos sumaisyti supilt i vandeni abu? verta det kokosu aliejaus?  smile.gif

Nesupratot atsakymo turbut. Jei gaminsit skysta muila tai reikia KOH vieno, apsiskaiciuotib reikia su muilu skaiciuokle, pirmoj zinutej yra nuoroda, kiekvienam aliejui dedasi skirtingi kiekiai taip kad vieno recepto nera, pakeitus recepte nors viena alieju reik perskaiciuoti nes keiciasi ir sarmo kiekis. O kokosu aliejus dedasi del putojimo tai i kiekviena muila but gerai ji deti. As kai maisau skysta muila tai man patinka vakare sumaisyti aliejus palikti per nakti o ryte plakti tai greiciau susiplaka. O jei norit daryti kremini muila tada reik plakti su abiem sarmais, as dar tokio nedariau
Tiesa as skysta darau su 0 pariebinimu paskui apsiskaiciuoju kiek aliejaus pariebinimui deti i ranku muila, o i plauku ir indu muila nededu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 14 spalio 2012 - 20:55
va dabar aiskiau thumbup.gif tas kreminis man koja ir pakiso biggrin.gif o del skaiciuokles tai jau banziau deliotis, skaiciuotis viskas aisku, tik va uzstrigau su tais sarmais smile.gif rankom jus dadejot pariebinima kada? kai atskiedinejot? nes plaukams nedejot raset ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 10 14, 23:29)
va dabar aiskiau  thumbup.gif  tas kreminis man koja ir pakiso  biggrin.gif  o del skaiciuokles tai jau banziau deliotis, skaiciuotis viskas aisku, tik va uzstrigau su tais sarmais  smile.gif  rankom jus dadejot pariebinima kada? kai atskiedinejot? nes plaukams nedejot raset  ax.gif

Jei muilas išvirtas su 0 pariebinimu, ir plaukams ir rankoms reikia pridėti aliejų skiedžiant. Tada dedami ir kiti priedai ( pagal norus). Kiekis - individualiai; man pav. šampūniniam muilui 3% papildomų aliejų jau šiek tiek per daug, stengiuosi dėti 1-2%, o į dušo ar tualetinį skystą muilą dedu daugiau - kokius 5%.
Taigi - bandykit. Pradžioj į praskiestą muilą dėkit mažiau aliejų, jei patiks, visada galėsit pridėti daugiau priedų 4u.gif
Atsakyti