QUOTE(Gutka @ 2012 10 14, 09:54)
noriu paklaust ir pagalbos paprasyt
skaiciau daug temu cia, nes norejau kieto muilo, uzstrigau ties sita nes dabar noriu skysto muilo
maciau Agne/Ramte ir Kristinag daretes, kadangi nesu dariusi jokio tai ir pilna klausimu ( rusu nuoroda kur idejote su verteju perskaiciau). Noriu padaryti skysto muilo kuri po to su pagerinimais naudociau kaip ranku muila, duso geli, sampuna. Kokius aliejus pasirinkti? koki pariebinima daryt? ir kokiais kiekais det sarma, kaip supratau reikes NAOH ir KOH, kaip juos ten sukomplektuoti ?
ar vistik kad siek tiek dasiltu man muilo gamyba reikes kieta virti? Dekui kas nepatingesit man zaliai atsakyt
Nesu nei viena, nei kita, tačiau mėginsiu atsakyti
Skystam muilui reikia KOH, kartu su NaOH jis naudojamas plaktam muilui. Pariebinimą geriausia iki 3 proc. daryti.
Skystam muilui rinksitės mažiau kietų aliejų, tokių kaip palmių aš nenaudoju, o sviestmedžio dedu iki 3 proc. Skaičiuoklėje pasirenki KOH, suvedi aliejus kaip ir kietam muilui. Susiskaičiavusi receptą gamini kaip ir kietą muilą, tik reikia ilgiau su pertraukomis plakti blenderiu. Plaku maždaug po 5 minutes su 10 min. pertraukomis, kol gaunu tirštą masę. Ją dedu į dvigubą puodą ir pamaišydama iš pradžių kas 15 min, vėliau kas pusvalandį, verdu iki skaidraus gelio, panašaus į vazeliną, konsistencijos. Tada sliedžiu ir gautą bazę pildau norimais priedais.