Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

O gal kas nors daro druskos muilus ir su taukmedžiu ar kitu kokiu aliejumi ir nori pasidalinti patirtimi? Aš gaminu tik kokosinius, su dideliu pariebinimu. Bet esu mačiusi, pvz. mugėse ir su taukmedžiu. Forumuose buvau skaičius, kad kitas aliejus, be kokoso - ta prasme- tik sumažina putojimą, tad nė nebandžiau.
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2012 09 16, 22:42)
O gal kas nors daro druskos muilus ir su taukmedžiu ar kitu kokiu aliejumi ir nori pasidalinti patirtimi? Aš gaminu tik kokosinius, su dideliu pariebinimu. Bet esu mačiusi, pvz. mugėse ir su taukmedžiu. Forumuose buvau skaičius, kad kitas aliejus, be kokoso - ta prasme- tik sumažina putojimą, tad nė nebandžiau.

Paskutini toki dariau
Sezamu al. 50 gr.
Kakavos sv. 70 gr.
Taukmedzio sv.50 gr.
Kokosu al.250 gr.
Alyvuogiu al.300 gr.
Palmiu 150 gr.
Raudonasis palmiu 30 gr.
Vanduo 297
Natrio sarmas 124.62
Druska 400 gr.
Kuo puikiausiai putojo.Aisku gal siek tiek maziau nei kiti,bet man tikrai uzteko.
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2012 09 16, 22:42)

Mano su 50% Himalajų druskos aliejų sudėtis % :

Kokosas 30
Ricinos al. 7
Alyvuogių 25
Palmių 18
Sviestmedis 10
Vynuogių kauliukų 10

Putoja gerai, tik ilgokai reikėjo palaukti ( be gelio), ne 6 savaites - o apie 2,5 mėn, nes pariebinimas 10%, bet neįskaičiuota šaldyta grietinėlė, tai realiai susidarė dar daugiau, koks 15%, bet labai švelnus ir nedžiovina 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 18 rugsėjo 2012 - 13:21
Labas vakaras, esu pradedancioji siame reikale. Turiu knyga M.Coss "Ranku darbo muilas". Pagal ja ir planuoju daryti pirmuosius bandymu. Norejau jusu, igudusiu muiladariu paklausti ar kur galima rasti jautienos tauku? As tokiu nezinau kur ieskot, taciau kiaules tauku pas tevukus kaime visas kibiras stovi smile.gif Tad noreciau suzinoti ar keiciant jautienos taukus i kiaulienos keiciasi sarmo kiekis recepte? Ar tai neturi itakos ir taukai lieka taukais? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fuzzyy @ 2012 09 30, 20:01)
Labas vakaras, esu pradedancioji siame reikale. Turiu knyga M.Coss "Ranku darbo muilas". Pagal ja ir planuoju daryti pirmuosius bandymu. Norejau jusu, igudusiu muiladariu paklausti ar kur galima rasti jautienos tauku? As tokiu nezinau kur ieskot, taciau kiaules tauku pas tevukus kaime visas kibiras stovi smile.gif Tad noreciau suzinoti ar keiciant jautienos taukus i kiaulienos keiciasi sarmo kiekis recepte? Ar tai neturi itakos ir taukai lieka taukais?  ax.gif  blush2.gif

Tiesiog noriu pirmiem pabandymam naudoti pigesne zaliava, o svajoniu kastilija pasidaryti jau siek tiek igudus 4u.gif
Atsakyti
Šiek tiek keisis, bet nedaug. Pasimokyk prieš virdama naudotis soapcalk skaičiuokle. Susivesk ten nurodytus recepte riebalus, taukus pakeisk į tokius kokius turi. Abu variantus gali pasiskaičiuoti ir matysi skirtumą. Netingėk pasiskaityti čia, viską išmokau geriau negu iš knygų. Aš pati neviriau taukų muilo, bet jie tikrai nėra blogi. O aliejus pirmiems kartams jei bijai juk gali pirkti pigius iš maisto prekių, muilas gaunasi iš jų irgi nei kiek ne blogesnis, tik šiek tiek naudingų odai medžiagų jame būna mažiau. Kiaulienos taukai skaičiuoklėje vadinasi Lard, pig tallow, o jautienos - Tallow beef. Yra ten ir avienos, meškienos ir dar keli taukai... Tik vien taukų muilas turbūt mažai putos. Nežinau koks ten receptas, gal nusipirk truputį kokosų aliejaus ar palmių, putojimui. Kastilija gali būti su kitais aliejais, o gali vien 100 proc. alyvuogių. 4u.gif
Smagus užsiėmimas muilo virimas, ir naudot savus labai malonu... Tik būk atsargi, saugumas pirmoj vietoj 4u.gif
Atsakyti
Pritariu Agnei/Ramutei. Paskaityk ankstesnes temas tikrai verta 4u.gif O recepta jei imi is tos knygos, tai persiskaiciuok pati. Pamenu kazkada merginos rase, kad net nieko nekeitus sarmo kiekis neatitiko - kazkokia klaida recepte buvo ivelta.
As pirmaji esu darius su taikais (irgi del pigumo pirmam bandymui) bet dar kokosu truputi dadejau. Neblogas buvo, skalbimui sunaudojau.

As pries kelias dienas dariausi muila su vasku, medum. Sykart gavos viskas liuks, kaip ir planavau smile.gif
Atsakyti
Aciu uz konsultacijas 4u.gif I ta muila ne vien taukai ieina, bet ir augalinia aliejus ir kokoso aliejus. Bandysiu pasiskaiciuot su skaiciuokle, ale man ten kol kas zalias miskas smile.gif
O su sarmo pavojingumu susipazinus, kai pirkau, tai keliolikos lapu aprasyma dave apie jo pavojinguma ir t.t. Dar lygtais kazkur pasirasyt reikejo, kad susipazinau. O pardavejos ziurejo i mane kaip i beprote doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuzzyy: 01 spalio 2012 - 07:53
Norėjau paklausti dėl citrinų rūgšties. Ar naudojama ta paprasta maistinė ir ar ją reikia dėti šarmo tirpalą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mairux: 01 spalio 2012 - 11:22
QUOTE(mairux @ 2012 10 01, 12:20)
Norėjau paklausti dėl citrinų rūgšties. Ar naudojama ta paprasta maistinė ir ar ją reikia dėti šarmo tirpalą?

Taip, paprastą 4u.gif . Ją ištirpinti reikia vandenyje prieš suberiant šarmą.
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 10 01, 20:06)
Taip, paprastą 4u.gif . Ją ištirpinti reikia vandenyje prieš suberiant šarmą.

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2012 10 01, 12:20)

Citrinos rūgštį tirpina vandenyje, tada įmaišo šarmą; 1g citrinos rūgšties reikia 0,6 g NaOH arba 0,8 KOH ( papildomai);
kartais dalį citrinos rūgšties deda po pėdsako, tada ją iš anksto irgi ištirpina 4u.gif
Atsakyti