Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

Koki radau parasyta be priedu toki ir paemiau. Rase - kokosu pieno kremas. Tai cia turbut ta grietinele g.gif Nes kai pilsciau saldymui, tai tikrai riebi pasirode kaip grietinele. 0 pokuti jau ismeciau doh.gif Reiks mazesni pariebinima tada daryt
Papildyta:
Agne/Ramute kai pylet jau i bendra mase tai tiesiog kambario temperaturos pylet?
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 09 07, 19:49)
Koki radau parasyta be priedu toki ir paemiau. Rase - kokosu pieno kremas. Tai cia turbut ta grietinele g.gif  Nes kai pilsciau saldymui, tai tikrai riebi pasirode kaip grietinele. 0 pokuti jau ismeciau doh.gif Reiks mazesni pariebinima tada daryt
Papildyta:
Agne/Ramute kai pylet jau i bendra mase tai tiesiog kambario temperaturos pylet?

Aš gaminu su nešaldytu, bet šaldytuve atvėsintu kokoso pienu, tiesa, jau senokai tokį muilą gaminau. Į pieną supilu šarmą kaip įprasta, pariebinimo nedidinu, bet kokosų aliejaus ne mažiau 30-40 proc. dedu. 4u.gif
Atsakyti
Ir aš su tais kokosais seniai gaminau, nebepamenu, šildžiau ar ne. Kartais priedus tirpintus šiek tiek šildau, kartais ne, didelio skirtumo nepajutau. O jei to pieno pokelio nebeturi, gal pavadinimą, gamintoją atsimeni - susirask internete ir žinosi riebumą. Gal ir nebūtina jo įvertinti, bet man norisi apskaičiuoti rezultatą iš anksto ko galiu tikėtis, ar noriu pariebinimo 2 proc., ar 8, juk yra skirtumas. Galima į jį nekreipt dėmesio naudojant ožkos pieną, nes palyginus neriebus, bet kokosinė grietinėlė būna iki dvidešimt proc. ir daugiau riebumo, tai jei pilt daugiau, bus daug papildomo riebalo, nuo to priklausys muilo pariebinimas neišvengiamai. 4u.gif
Atsakyti
Bandziau saindien su saldytu daryt, tai sutrauke doh.gif Matyt tikrai buvo tokia grietinele kaip pas Agne/Ramute. Ozkos pieno man nei karto nebuvo sutrauke...PAs mane ta riebi buvo. Kai pirkau berods ziurejau procenta tai kazkaip atminti liko skaicius 18. Vakar maciau kitoj parduotuvej lygtai jau kokosu pieno. Tai reiks su juo pabandyt. Nes viska susiruosiau ir likau muilo nebesumaisius, nagai dabar niezti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 09 07, 23:45)
Aš gaminu su nešaldytu, bet šaldytuve atvėsintu kokoso pienu, tiesa, jau senokai tokį muilą gaminau. Į pieną supilu šarmą kaip įprasta, pariebinimo nedidinu, bet kokosų aliejaus ne mažiau 30-40 proc. dedu.  4u.gif

Pariebinimo nemažinu biggrin.gif . Suklydau rašydama vieną žodį ir nesąmonė išėjo ax.gif
Atsakyti
Merginos po kiek laiko pjaustot druskos muila? Pjausciau dar silta po mazdaug 2val. Ir vistiek siek tiek jau aptrupejo... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 09 10, 15:03)
Merginos po kiek laiko pjaustot druskos muila? Pjausciau dar silta po mazdaug 2val. Ir vistiek siek tiek jau aptrupejo... verysad.gif

Aš palaukiu kol atvėsta smile.gif
Atsakyti
neringa.jn pjaustant atvesusi jums netrupa?
Kazkada skaiciau ir pasizymejau, kad druskos muila pjaustyti dar silta po keliu val. Tai taip ir dariau. O gal druskos per daug idejau? 50% alieju kiekio. g.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 09 10, 20:02)
neringa.jn pjaustant atvesusi jums netrupa?
Kazkada skaiciau ir pasizymejau, kad druskos muila pjaustyti dar silta po keliu val. Tai taip ir dariau. O gal druskos per daug idejau? 50% alieju kiekio. g.gif

Su 50% druskos man netrupa, bet aš muilą su druska pjaustau vos tik sukietėja, nelaukiu net kol atvės.
Dar neseniai pabandžiau daryti formutes, kad nereikėtų pjaustyti, bet nepatiko, man smagesni rankom supjaustyti gabalai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 10 rugsėjo 2012 - 20:05
QUOTE(goccia @ 2012 09 10, 20:02)
neringa.jn pjaustant atvesusi jums netrupa?
Kazkada skaiciau ir pasizymejau, kad druskos muila pjaustyti dar silta po keliu val. Tai taip ir dariau. O gal druskos per daug idejau? 50% alieju kiekio. g.gif

Aš 500 gr aliejų dedu 300 gr stambios druskos. 4u.gif
Atsakyti
Tai tada ne per daug tos druskos. Na cia buvo pirmas bandymas druskos muilui. Kita kart gal bus geriau ax.gif
Atsakyti
As dedu druskos 50 % alieju kiekiui.Bet pjaustau tikrai ne po keliu valandu,o vos po valandos,gal net maziau.Dar karstoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pokatak: 16 rugsėjo 2012 - 17:46