QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 07 30, 21:09)
Labas, tyluuuu.... Verksiu. Gaminau muilą su ožkos pienu. Grožis nesigavo kaip visada
Jau net nebegaminčiau kurį laiką kietų muilų, bet gi gražaus norisi... Taip norėjau balto su geltonu.
Kad pieno dalis pagelto, nieko, galiu susitaikyt, to ir tikėjausi, nes nesusilaikiau pagerinimui vilnos neįdėjus. Geltona dalis per tamsi, tokia prinokusio apelsino (ir kvape jų yra, tai gerai dera, ačiū Neringai.jn už mintį), nes padauginau kurkumos (o gal kad "turmeric" tamsiau dažo?)
Dėjau į šaldiklį, kai pjausčiau trupėjo. Ar visada muilas nuo šaldymo trapesnis būna, ar čia tik mano nenormalus receptas?
Nenormalus, nes vėl badžiau įkomponuoti gintaro rūgštį. Dabar jau mažiau. 2 proc. Bet vis tiek sustingo! Pasakoju, kad žinotumėt, jei kuri su ja gaminsit - vos šarmas ištirpsta, pradeda dėtis pluta, reikia tuoj pat pilt ant aliejų, arba teks ant viryklės kaitinti. Tikėjaus to ir tirpinau metaliniam puode, kad galėčiau užkaist. Jokių temperatūros matavimų, nėra tam laiko...
Na dar kurį vakarą ožkos pienelio likutį naudosiu ir pasistengsiu (jei iškentėsiu) padaryt kuo paprasčiau, tiesiog muilas kad būtų be jokių pribumbasų, taip noriu gražaus
Aš išėmusi iš šaldiklio dar palaikau dieną ar parą muilą kambario temperatūroje, tada pjaustau jis netrupa, bet būna glitus ir minkštas, kietumo lyg iš šaldiklio išimtas sviestas. Gal gintaro rūgštis tinkamesnė skystam muilui, ar bandyti ją kažkaip komponuoti po pėdsako
? Aš jau labai mąstau, kaip ją į šampūną dėti, paskaičiau, kad didelis gėris, net į vidų po mažai naudoti
Baigiu savo paskutinio virto šampūno ekspermentinius skiedimus. Labai patiko mano šviesintiems plaukams 2 proc. BTMS, 2 proc pieno r (3 proc dėjau gamindama), 1 proc obuolių acto eko, 2 proc pieno r, 5 proc betaino, 2 proc cocosilikono, 2 proc inulino, 5 proc drėkinančio komplekso. Skiedžiau caragenino nuoviru-geliu.
Medus man per daug skystina šampūną, dėjau skiesdama galutiniame etape
.
Jei mėginu numušti ph žemiau - riebina, tą ir pačios žinote
Labai patiko tikia nesąmonė į savo skystą šampūną įmaišiau tarkuoto ir tirpinto šampūno gauto dovanų (Ramutės su šilku, vilna ir t.t)
ir dar praskiedžiau. Bet toks šampūnas nepakartojamas, tik eksperimentas.