Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

QUOTE(rugiagele26 @ 2012 07 17, 18:23)

O kiek mazdaug man biciu vasko deti? Na turiu biciu vasko granuliu 50 g. Visad gaminu muilo ne maziau kaip 1 kg.  O medu, jei deciau, tai po pedsako kaip suprantu? Bet daznai lyg sutraukia, kiek girdejau? Ir man regis labai cia tiktu medaus kvapusis aliejus.. kazin ar laikosi kvapas? O gal daryt bekvapi, tieisog naturalu kvapa.

Bičių vaško dedama ne daugiau 5%. Medus dedamas po pėdsako. Jei gerai atsimenu dėjau 2 valgomuosius šaukštus į kilogramą aliejų. Medaus kvapusis aliejus vargu ar išlaikys kvapą, bet medaus muilas nededant jokių daugiau kvapų šiek tiek skleidžia natūralų medaus kvapą pats iš savęs smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 07 18, 13:45)
Kazin ar nieko tokio, kad gavosi va kaip.. kazkas neissimaise gerai, ir gavosi kaip koks sendinimas..

user posted image

Man šiek tiek lyg panašu į perkaitimą. Sunku įžiūrėti iš nuotraukos. Gal Evah daugiau pakomentuos... ax.gif
Atsakyti
Gali but ir perkaitimas, nes as net stebejausi, kad muilo dezute vos ne karsta buvo, kas su ankstesniais muilais nebuvo taip... ir is tikro gal per aukstas temperaturas palaikiau, sujungus aliejus su sarmu... nu zodziu - gyveni ir mokaisi smile.gif
Atsakyti
Ingrid2, moliūginis muilas gražus kaip svajonė 4u.gif thumbup.gif Tikra saulytė

O man eilinį kartą liapsusas gavosi. ŠARMAS sustingo. doh.gif lotuliukas.gif Bet nepasidaviau, pripyliau daugiau vandens, šildžiau, makalavau, kietą kaip kakavos sviestas ištirpinau ir vistiek muilą padariau. Tik pH net nebematavau, bijau... Rytoj pažiūrėsiu.
Spalva - nesigavo doh.gif Turėjo būt mėlyna, sureagavo su šarmine mase, - rezultatas žalia. Tikėjaus mėlyna plaukus pilkins, dabar būsiu žalia kaip undinė. Na, tikiuos žaliai nedažys schmoll.gif lotuliukas.gif
Godumas koją pakišo... Maktelėjau gintaro rūgšties, užtat dabar žinosiu kad tiek daug negalima, nebent reikia šarmo plytas gaminti biggrin.gif Kietina nerealiai, norom nenorom ir aš naują metodą bandžiau, pyliau ant viryklės pakaitintą šarmo ir rūgščių mišinį ant aliejų, jokių šansų ataušint, nes vėl sustings... biggrin.gif
Atsakyti
mano supakuoti muilai dovanom smile.gif tik foto kokybe prastoka unsure.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 23 liepos 2012 - 08:59
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 07 22, 01:25)
...
Godumas koją pakišo... Maktelėjau gintaro rūgšties, užtat dabar žinosiu kad tiek daug negalima, nebent reikia šarmo plytas gaminti biggrin.gif Kietina nerealiai, norom nenorom ir aš naują metodą bandžiau, pyliau ant viryklės pakaitintą šarmo ir rūgščių mišinį ant aliejų, jokių šansų ataušint, nes vėl sustings... biggrin.gif

O ką duoda gintaro rūgštis muile? ax.gif
Atsakyti
Pirmą kartą naudojau gintaro rūgštį muile, tai dar nežinau ką ji duoda praktiškai... Teoriškai skaičiau kad kietina muilą ir gerina putojimą. Su NaOH susidaro natrio sukcinatas, gintaro produktais prekiaujantys pasakoja apie tiesiog stebuklingas jo savybes, tai ir nepagailėjau rūgšties... Neturiu dabar užrašų šalia, lyg rekomenduojama į muilą 0,5-2proc., o aš visus 4 maktelėjau... Ir gavau šarmo plytą (pieno ir citrinos rūgščių taip pat dėjau po 4 proc).
http://www_medicalam...aro-rugsti.html
čia geriau aprašyta
http://sveikatosmena...ro-rugstis.html

Vaiva number1 - muilai gražūs, bet supakuoti dar gražiau thumbup.gif Aš vis pritingiu tą paskutinį akcentą pridėt blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 23 liepos 2012 - 10:53
Vaiva, labai gražūs muiliukai! thumbup.gif

Rodausi ir aš su savo paskutiniuoju. Su brazilišku kokosų pienu (turėjau lauktuvių, tai baisiai knietėjo išbandyt). Pastarosiosmis dienomis mane traukia ant oranžinės lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Labai gražūs muilai, merginos thumbup.gif
Aš vakar gaminau ožkos pieno-medaus-avižų, iš karto kišau į šaldiklį, šįryt ištraukiau, ryt-poryt pjaustysiu bigsmile.gif . Jei bus ką rodyti - pasirodysiu.
Agne/Ramute, kaip jaučiasi jau "gatavas" gintaro muilas? Ir dar vieną klausimą turiu: kai darei su lecitinu skystą muilą, kada dėjai lecitiną? Noriu į šampūną jo dėti, bet turiu dar prisivirusi, naujo kol kas negaminsiu, galvoju kaip priedą dėti skiesdama pastą. g.gif
Atsakyti
Su lecitinu skysto nedariau, tik kietą, dėjau į pariebinimą su kitais aliejais ir EA sumaišytą, kai naudojau iš AZ, o kai sausą - į dalį skysčio, ištirpinau, kartu su fitokeratinais, ir jau kai sujungiau aliejus su šarmu, tada vos paplakus supyliau. Į skystą be abejo skiesdama gali dėti, irgi tik prasitirpink iš anksto, laiko tam reikia šiek tiek, bet taip nebandžiau dar... Nespėju tarp kosmetikos ir muilų biggrin.gif
Gintarinis muilas gyvas, pH vakar buvo apie 9, žodžiu viskas gerai, tik spalvos fioletavos nebus... Labai gerai putoja, ir žiauriai kondicionuoja, toks jausmas, kad vandeniu švelnumas nuo rankų nenusiplauna. Plaukų dar nebandžiau, tegul dar pastovi, nes bus per riebu (taip su ankstesniais paskubėjau ir galvojau visi per daug pariebinti, nors buvo 3-2 proc., o kai pastovėjo, viskas susitvarkė ir tinka plaukams). Bliamba, būčiau žinojus kad pažaliuos, tai būčiau dažius ciberžole ir turėjus tikrai gintarinį muilą... doh.gif biggrin.gif Na, gyveni ir mokaisi, o visos čia mane kad eeeerzina savo gražiais geltonučiais muiliukais thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 23 liepos 2012 - 21:36
Sveikos muilo virėjėlės!
Norėjau pasiteirauti tų, kurios naudojo PRINGLES traškučių indą apvaliam muilui gaminti. O ten viduje ne aliuminis? Ar klojot kuo nors indą?
Iš anksto dėkoju už atsakymą!
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2012 07 24, 11:16)
Sveikos muilo virėjėlės!
Norėjau pasiteirauti tų, kurios naudojo PRINGLES traškučių indą apvaliam muilui gaminti. O ten viduje ne aliuminis? Ar klojot kuo nors indą?
Iš anksto dėkoju už atsakymą!

Ačiū, Ramute 4u.gif

Aš naudoju ne pringles, bet sulčių apvalų "tetrapaką", jo vidus taip pat panašia medžiaga kaip traškučių dengtas, bet pilu muilą niekuo neišklojusi ir viskas būna gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 07 24, 19:41)

Aš naudoju ne pringles, bet sulčių apvalų "tetrapaką", jo vidus taip pat panašia medžiaga kaip traškučių dengtas, bet pilu muilą niekuo neišklojusi ir viskas būna gerai mirksiukas.gif

O kad kas nors negerai, t.y. muilas sureagavo su aliuminiu, galima plika akim ar ranka pajusti? g.gif
Atsakyti