Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

Mamytes, senokai pas jus lankiausi rinkausi informacija, dabar man labai reiktu suzinoti kur nebrangiai internetu galima nusipirkti svarstykles ir termometra sarmui, prasau jusu pagalbos 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Aš vėl su klausimais doh.gif gal galite pasakyt, tiek kokia temperatūra maišot aliejus su šarmo tirpalu? g.gif

kristinaq, aš pirkau termometra va prieš kelias dienas senukuose, bet prieš pora metų pirkau avsistoj (vilniuj, kur sarma pirkau) tai ten man buvo turbut per pus pigiau, dabar sunmokejau 20lt, reikėjo skubiai, tai neturėjau iš ko rinktis doh.gif
Svarstyklių pilna visose parduotuvėse (didesnėse Maximose, Rimi) ir aiški buitinės techinkos parduotuvėse 4u.gif

Ir dar toks klausimas mane kankina biggrin.gif yra šaltasis ir karštasis muilo virimas su šarmu, tai va vieną straipsnį skaičiau - maišo prie 55 C fazes, o va kitam prie 35 C g.gif tai 55 jau karštasis skaitosi? kuriuo būdu darant greičiau tirštėja masė? ir bendrai - kuo skiriasi muilas gaminant vienu ir kitu būdu, čia esminis man klausimas - nelabai ranku info apie tai doh.gif

dėkui iš anksto pasisakančioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ne,karstasis budas,tai kai po pedsako muilas ne paliekamas brandintis 4 savaites,o iskart dedamas ant ugnies(indas inde) ir kokias 2-3 valandas "verdamas".Tada jo brandint nebereikia,galima nors ir kita diena naudot.Aisku svirlu nebepadarysi su juo,bet del to galima ant pacio galo pridiet pariebinimui paliktus aliejus ir eterinius.Sarmo jau nebebus ir jis ju nesugriauz tikrai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaiva1987 @ 2012 04 04, 22:24)
Majaj  prasau wink.gif

Juk muilas kaip vynas smile.gif ,kuo ilgiau brandintas tuo geresniu savybiu. wink.gif

Beja, gal kas nors testavot, o gal pastebejote: kiek laiko (menesius, metus) ilgiausiai muile islieka kvapas?

Mano kastilija jau nuo rugsejo guli ir nuostabiai kvepia levandu eteriniu aliejumi smile.gif
Visa spinta kvepia smile.gif
Atsakyti
pokatak, dėkui 4u.gif supratau, o tai kodėl toks skirtingas temperatūrų intervalas maišant aliejus su šarmu ? g.gif
Atsakyti
Majaj, nes kiekviena muilo virėja pasirenka jai tinkančią ir patinkančią temperatūrą smile.gif. Nežinau, kiap kitom, bet man tas atėo su patirtimi. Dabar dažniausiai maišau 45-50 laipsnių temperatūroje ir tam yra kelios priežastys: tarkim verdant muilą su bičių vašku nelabai išeina kitaip nei žemesnėje nei 50 laipsnių temperatūroje, nes paptrasčiausiai vaškas pradeda stingti. Taigi, iš esmės ta temperatūra priklauso nuo naudojamų aliejų. O šiaip aš orientuojuosi į kuo mažesnę temperatųrą, nes aukštesnėje žūsta viso aliejų naudingos medžiagos.
Papildyta:

Beja, gal kas nors testavot, o gal pastebejote: kiek laiko (menesius, metus) ilgiausiai muile islieka kvapas?
[/quote]

Kvapo išsilaikymas muile labai priklauso nuo eterinių aliejų. Turiu muilų, kurie skaičiuoja savo amžių jau geru pusmečiu ir vistiek dar kvepia. Tarkim, muilas su kvapiųjų kanangų eteriniu aliejumi. Mėtos irgi gerai laikosi. Nežinau kaip amn tai pavyko, bet netgi mano vienas citrusinis muilas taip pat vis dar kvepia (nors kavpo niekuo nefiksavau) po pusmečio. Dar pastebėjau, kad aromatiniai aliejai gerai išlaiko kvapą muile.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus smile.gif dar jei nesunku gal galit paaiškint avsistoj internetinėj jų pardėj nėra šarmo, tai jiems laišką reik rašyti ar aš kažko nežinau blush2.gif O dėl tos bičių reikmenų pardės tai būtinai ryt pasidomėsiu, gal net nereiks siųstis tada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tercija @ 2012 04 12, 21:38)
Ačiū už atsakymus smile.gif dar jei nesunku gal galit paaiškint avsistoj internetinėj jų pardėj nėra šarmo, tai jiems laišką reik rašyti ar aš kažko nežinau blush2.gif O dėl tos bičių reikmenų pardės tai būtinai ryt pasidomėsiu, gal net nereiks siųstis tada smile.gif

Taip reik uzsisakyti el pastu as siandien uzsisakiau tik po 1 kg po maziau neturi 4u.gif
Atsakyti
Merginos,o ar niekas nebandet muile kiausiniu trini? Jei taip tai kuriuoje stadijoje jis pridedamas?
Atsakyti
sveikos muilu gamintojos.. smile.gif gal galite man pasakyti kas nors.. kiek ishtikruju laiko reikia brandinti ozhkos pieno muilus?? nes ash kur turejau greitai ishjsilyde.. smile.gif tai paskiau perskaichiau, kad tokius muilus reikia brandinti apie puse metu ar tai tiesa??? smile.gif ar ash ka blogai padariau?? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaiva1987 @ 2012 04 04, 22:24)
Majaj  prasau wink.gif

Juk muilas kaip vynas smile.gif ,kuo ilgiau brandintas tuo geresniu savybiu. wink.gif

muilas kaip vynas... girdejau apie tai daug.. bet taip pat girdejau jog jie turi savo galiojima laika.. nes aliejai skirtingus galiojimo laikus turi taip pat.. kaip jy nustatyti? ar tai netiesa?? po muilinimosi proceso gal ten viskas kitaip pasidaro???
Atsakyti
Flinka, nėra vieno teisingo atsakymo. Tiek galiojimo laikas, tiek brandinimo laikas priklauso nuo Jūsų recepto. Jeigu naudojate daugiau vandens/skysčių ir daugiau "minkštų" aliejų recepte, brandinti muilą reikia ilgiau, tačiau kiek tas ilgiau - tik Jūs pati ir tegalite nuspręsti. Pusės metų nebūtina, nebent tai būtų kastilijos muilas. Tačiau jeigu muile yra daug skystų aliejų, tai ir brandinimas per daug nepadės - toks muilas vis vien greičiau susinaudos, net ir ilgiau brandintas. Lygiai taip pat susijęs ir galiojimo laikas - jis priklausys nuo naudojamų aliejų galiojimo laiko. Beveik visi kieti aliejai ir sviestai galioja ilgai, apie metus - du, tuo tarpu skysti aliejai yra jautresni ir genda greičiau. Pavyzdžiui, vynuogių kauliukų aliejus, laikomas ne šaldytuve, galioja apie 3-6 mėnesius, kanapių aliejus - iki 3 mėn., saldžiųjų migdolų apie 6-9 mėn. ir t.t. ir pan. Apie muilo galiojimo laiką šiek tiek galima spręsti pagal riebiųjų rūgščių kompoziciją recepte, kuo daugiau linolenic ir linoleic riebiųjų rūgščių, tuo greičiau muilas suges.
Be to, kaip ilgai galios Jūsų muilas priklauso ir nuo laikymo sąlygų.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2012 04 16, 18:42)
Flinka, nėra vieno teisingo atsakymo. Tiek galiojimo laikas, tiek brandinimo laikas priklauso nuo Jūsų recepto. Jeigu naudojate daugiau vandens/skysčių ir daugiau "minkštų" aliejų recepte, brandinti muilą reikia ilgiau, tačiau kiek tas ilgiau - tik Jūs pati ir tegalite nuspręsti. Pusės metų nebūtina, nebent tai būtų kastilijos muilas. Tačiau jeigu muile yra daug skystų aliejų, tai ir brandinimas per daug nepadės - toks muilas vis vien greičiau susinaudos, net ir ilgiau brandintas. Lygiai taip pat susijęs ir galiojimo laikas - jis priklausys nuo naudojamų aliejų galiojimo laiko. Beveik visi kieti aliejai ir sviestai galioja ilgai, apie metus - du, tuo tarpu skysti aliejai yra jautresni ir genda greičiau. Pavyzdžiui, vynuogių kauliukų aliejus, laikomas ne šaldytuve, galioja apie 3-6 mėnesius, kanapių aliejus - iki 3 mėn., saldžiųjų migdolų apie 6-9 mėn. ir t.t. ir pan. Apie muilo galiojimo laiką šiek tiek galima spręsti pagal riebiųjų rūgščių kompoziciją recepte, kuo daugiau linolenic ir linoleic riebiųjų rūgščių, tuo greičiau muilas suges.
Be to, kaip ilgai galios Jūsų muilas priklauso ir nuo laikymo sąlygų.

agha... smile.gif) dekuij uzh atsakyma.. jo skaichiau kad ish skistuju alieju muilai susimuilina greichiau ir reikia brandinti ilgiau.. tik kazhkur skaichiau kad butent jei ozhkos pieno dedi tai reikia bandinti puse metu.. bet kaip suprantu ozhkos pienas prie brandinimo laiko neprisideda.. tik nuo alieju priklausys kiek laiko jis bres.. smile.gif jo i savo nedejau kietuju alieju.. turbut del to taip geitai ishtirpo.. smile.gif va.. norejau irgi suzhinoti. laikymo salygos.. ash laikau dezhuteje... subrendusius.. ar reikia kur vesiau.. ar kur tamsiau.. uzhdengti atidegti.. aishq kad nebutu dregmes.. achiu labai uzh atsakymus.. :}
Atsakyti
Nu va jau gavau sarma ir termometra jau galiu pradet gaminti, sakykit kaip tas stiklinis termometras sarmui tinka? Ir per kiek laiko pravesta sarmas ar kaip vanduo jis vesta ar leciau?
Atsakyti