Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

QUOTE(Kvaki @ 2012 06 28, 10:22)
Labai gražu...

Matau su formomis darėte, gal galėtumėt pasakyti kaip darote, kad išsiimtų muilas gražiai iš formos?

Man niekaip neišsiima  verysad.gif Vieną kart išsiėmė, bet viršus, toks pusiau prilipęs prie formos liko.. o dabar va stingsta jau savaitė laiko, ir kasdien bandau išimt ir niekaip.. nelenda jis man... reiks turbūt drastiškomis priemonėmis muilą skaldyt, kad bent jau formos nesulaužyt  verysad.gif

as visada su sitom formom darau, jis silikonines, muilo mase dedu i firmas ir iskart i saldikli, issiima po paros idealiai thumbup.gif tik padedu pastingt, nes kai atsyla negalima ju liesti, po 2 dienu buna kieti kaip ir muilas ne is saldymo kameros. tikiuosi aiskiai as cia ax.gif
Atsakyti
Aiškiai...

Va man irgi iš šaldiklio lengviau išsiėmė, tik prilipo dalis, o dabar be šaldiklio, tai niekaip...

Tik, pas mane ne silikoninės,o tokios kietos, plastikinės...
Kaži neina jų kaip nors sutepti, kad nepriliptų ir visas muilas išsiimtų...

O gal reikia labai labai skystą muilą supilti, kad vos vos su pėdsaku... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 06 28, 10:53)
Aiškiai...

Va man irgi iš šaldiklio lengviau išsiėmė, tik prilipo dalis, o dabar be šaldiklio, tai niekaip...

Tik, pas mane ne silikoninės,o tokios kietos, plastikinės...
Kaži neina jų kaip nors sutepti, kad nepriliptų ir visas muilas išsiimtų...

O gal reikia labai labai skystą muilą supilti, kad vos vos su pėdsaku...  g.gif

nu man atrodo graziai issims tik is silikonines formos ax.gif
Atsakyti
4u.gif Merginos kai iš vamzdžių apvalius muilus išiminėjo, rašė kad pašaldžius geriau išsiima. Aš buvau darius tokiose pusiau kietose AZ plastikinėse formose, tai normaliai išsiėmė, bet jos šiek tiek lanksčios, pagniaužiau, kraštus atlaisvinau, iš kitos pusės padaužiau ir išsiėmė. Jei šaldymas nepadės, galima bandyt pašildyt šilto vandens vonelėj, gal suminkštėjęs irgi lengviau išsiimtų. Gaila gi gabalais skaldyti... Kantrybės, kažkaip išsičiulbins 4u.gif O gal palaikyt formoje porą savaičių - vanduo nugaruos, šiek tiek susitrauks, irgi gali padėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 28, 13:58)
4u.gif Merginos kai iš vamzdžių apvalius muilus išiminėjo, rašė kad pašaldžius geriau išsiima. Aš buvau darius tokiose pusiau kietose AZ plastikinėse formose, tai normaliai išsiėmė, bet jos šiek tiek lanksčios, pagniaužiau, kraštus atlaisvinau, iš kitos pusės padaužiau ir išsiėmė. Jei šaldymas nepadės, galima bandyt pašildyt šilto vandens vonelėj, gal suminkštėjęs irgi lengviau išsiimtų. Gaila gi gabalais skaldyti... Kantrybės, kažkaip išsičiulbins 4u.gif O gal palaikyt formoje porą savaičių - vanduo nugaruos, šiek tiek susitrauks, irgi gali padėt 4u.gif

o kaip juos saldytus isemus is formos supjaustyt g.gif ? jie gi iledeje buna.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 06 28, 14:03)
o kaip juos saldytus isemus is formos supjaustyt  g.gif ? jie gi iledeje buna.

Aš vaikišką muilą darau paprasčiausiai smėlio formelėse, po paros įkišu į šaldiklį porai valandų ir pastuksenus iškrenta.
O iš vamzdžio išėmus atšildau keletą valandų ir tada pjaustau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif , ar atostogaujat, kad tema visai "nekruta biggrin.gif ? Turiu klausimą, gal kas turės kokių idėjų ax.gif Ar jums niežti galva, kai išplaunat ją sampūniniu muilu? Man pirmą dieną neniežti, bet kitą dieną jau kasausi blush2.gif Ir nesvarbu, koks tai būtų muilas, t.y. kokia sudėtis, visada tas pats. Paskutinį kartą naudojau dilgėlinį su svogūnų sultimis ir alijošiumi. Eterinių aliejų nededu, priedai būna tik iš augalų ir citrinos rūgštis į šarmą. Gal kažko neįdedu? Tiesa, visda perskalauju parūgštintu vandeniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krepsyte: 03 liepos 2012 - 22:00
Man tik nuo sausų šampūnų iš SCI, SCS kažkas kitą dieną jausdavosi, bet ne nuo visų, priklausė nuo sudėties, nuo muilų tai ne. Perskalauju parūgštintu (ekologišku obuolių actu), paskui dar grynu vandeniu. Niežti vadinasi dirgina odą. Šarmas jai nepatinka, arba priedai. Gal per daug sausina? O kiek skiriasi sudėtis, t.y.ar tik aliejai šiek tiek kiti (garstyčios gali jautrią odą erzinti), ar yra kokių principinių, didesnių skirtumų - pariebinimas kitoks, virimo būdas ir t.t. Dedu EA, ir nemažai. Sūnui nuo šampūninio muilo aknės bėrimas galvoj beveik išnyko, anksčiau patepliodavau eteriniais, kai paprašydavo, dabar nebėra ką tept. 4u.gif Ar kartais nesi jautri tiems augalams, kuriuos muile naudoji? Natūralūs priedai kaip žinai anaiptol nereiškia, kad nedirginantys ir visiems tinkami... Dar pamėgink plauti vėsesniu vandeniu, mažiau sausins odą, ir perskalaut pabaigoj dar vėsesniu. Kokosų, babasų kiekį muile pamažint ar kažkuo juos pašvelninti.
Ir aš plepalų pasiilgau, bet kad nieko neviriau naujo... Tačiau planų ir norų turiu 4u.gif Tik kad man muilui reikia visos dienos, ar net daugiau laiko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 03 liepos 2012 - 22:49
supakuotas mano muilas smile.gif

user posted image

Atsakyti
Gražu thumbup.gif Dėžutes pirkai, ar pati gaminai?
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2012 07 04, 08:53)
Gražu  thumbup.gif Dėžutes pirkai, ar pati gaminai?

cia drauge pakavosi mano muilus krikstynom, pirktos dezutes.
Atsakyti
Merginos, o gal kuri galit isduoti kur perkat didesniais kiekiais rafinuota kokosu alieju pvz.: po 400gr ir nebrangiai, jau nusibodo is rudugio tie po 155gr, jei nenorit labai skelbti gal i az galima? 4u.gif
Atsakyti