Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

Nu tai kad su pirktiniu šarmu ten dirba, arba aš nerandu, kaip gamint iš pelenų, įkelk tikslesnę nuorodą. Daro šarmo tirpalą iš vandens ir NaOH atrodo... 4u.gif Ir mes taip darom... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 26, 10:49)
Nu tai kad su pirktiniu šarmu ten dirba, arba aš nerandu, kaip gamint iš pelenų, įkelk tikslesnę nuorodą. Daro šarmo tirpalą iš vandens ir NaOH atrodo...  4u.gif Ir mes taip darom... 4u.gif

sarma pati is pelenu galima gaminti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AlfIndraja @ 2012 06 26, 08:04)
As viska apie muilo gamyba nuo 0 - na nuo sarmo gaminimosi, isskaiciau http://candleandsoap...ss/sscpsoap.htm , skaitinejamt straipsni yra nuorodos, kaip pasigaminti sarma, ir kaip sarminguma nustatyti... skaiciai gaunas apytiskliai, ir tenka daug eksperimentuot.
Na jei tikrai niekas nebandet - teks but pirmai, ir kai turesiu rezultata - parasysiu cia smile.gif

butinai parasyk!! viena mano pazistama labai uzsidagusi su pelenais daryt, tai ka su ja prieksperimentuosim, tai pranesiu wink.gif tik kad su pelenais muilas gaunasi nekietas, o kaip kokia pasta - reikia is indelio imti, gabaleliais tokio nesupjaustysi.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 26, 10:49)
Nu tai kad su pirktiniu šarmu ten dirba, arba aš nerandu, kaip gamint iš pelenų, įkelk tikslesnę nuorodą. Daro šarmo tirpalą iš vandens ir NaOH atrodo...  4u.gif Ir mes taip darom... 4u.gif

Man atrodo cia raso apie pasigaminima is pelenu jei neklystu http://candleandsoap...-Wood-Ashes.htm
Atsakyti
Radau kaip su pelenais šarmo pasigaminti. bet ar tikrai yra prasmė? Ar tas muilas bus geresnis, saugesnis, turės kažkokius privalumus, lyginant su cheminio šarmo pagalba pagamintu? Na tiek, kad visai viskas natūralu. Nors aliejų tai pačios nespaudžiam, vistiek perkam. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaSong @ 2012 06 26, 12:30)
butinai parasyk!! viena mano pazistama labai uzsidagusi su pelenais daryt, tai ka su ja prieksperimentuosim, tai pranesiu wink.gif tik kad su pelenais muilas gaunasi nekietas, o kaip kokia pasta - reikia is indelio imti, gabaleliais tokio nesupjaustysi.

Ten kur ikeliau nuoroda raso kad sarmas is pelenu t.y. kalio sarmas tai is jo galima skysta muila gaminti, ta gauta pasta reiktu skiesti vandeniu bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 26, 14:57)
Radau kaip su pelenais šarmo pasigaminti. bet ar tikrai yra prasmė? Ar tas muilas bus geresnis, saugesnis, turės kažkokius privalumus, lyginant su cheminio šarmo pagalba pagamintu? Na tiek, kad visai viskas natūralu. Nors aliejų tai pačios nespaudžiam, vistiek perkam.  4u.gif

gal sakyciau saugiau jei mazi vaikai yra jie neras niekad to sarmo tik gaminant reiks saugotis, o pirkta jau reik nukisti kur giliau kad vaikai nepaimtu- tai cia mano manymu didziausias pliusas, gaminant su pelenu sarmu tai jau laiko daugiau reik tureti, kiekius nusimatuot reik. O muilas tai manau vistiek toks pats bus nesvarbu koks sarmas jie visi aliejus sugrauzia
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 06 26, 15:04)
O muilas tai manau vistiek toks pats bus nesvarbu koks sarmas jie visi aliejus sugrauzia

smile.gif)) kaip supratau as ne aliejus sugrauzia.. o nebelieka nei sarmo nei aliejaus.. susidaro nauja formule.. isiskirsto savais keliais ir tampa muilas.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Flinka @ 2012 06 26, 16:33)
smile.gif)) kaip supratau as ne aliejus sugrauzia.. o nebelieka nei sarmo nei aliejaus.. susidaro nauja formule.. isiskirsto savais keliais ir tampa muilas.. smile.gif

Nu taip ax.gif as cia bendrai parasiau kad sarmo nelieka norejau pasakyti
Atsakyti
QUOTE(Flinka @ 2012 06 26, 01:39)
cia turbut turejo omeni  caustic soda tiai yr atas pac kas sodos hidroxidas:)  agliskai.. as kitokio pavadiimo muiluij gaminti ir neesu nei maciusi nei pirkusi.. smile.gif
o su paprasta soda plaunu plaukus.. bet jei dazyti pas ka plaukai nepatartina soda plauna spalva.. blukina.. smile.gif su soda isplauti plaukai lieka svaresni ilgiau.. o su actu praskalauti purus.. ir nevaldomi.. smile.gif blizgus ir slidus.. smile.gif  jei pas kazka garbanuoti tai nzn kaip sutvarkyti reiketu tokius plaukus po tokiu plovimu... smile.gif o kas galvoja iberti i koky sampuna soda jei nedazyti tamsia spalva plaukai manau gerai.. smile.gif

Aš Avsistoje perku KOH ir NaOH, o kalcinuotą, arba skalbimo sodą – ūkinių prekių parduotuvėje 4u.gif
Atsakyti
Labai prašyčiau patyrusiųjų patarimo 4u.gif ( greičiau pamokymo biggrin.gif )
Gaminau muilą su medum. Bendras aliejų svoris - 500 gr. Formulė: Ricinos al - 5 proc.
Taukmedis - 3 proc.;
Kokosas - 25 proc.;
Alyvų al. - 38 proc.;
Palmių al. - 25 proc.;
Kakavos sv. - 3 proc.;
Bičių vaškas - 1 proc.
Vanduo - 228 gr, NaOH - 82,489 gr., pariebinimas - 7 proc,
medus - 3 valg š (maišiau su ricinos al, dėjau į pėdsaką , dar čia pat pridėjau 1 arbat š raudonojo palmių al, jam šarmo neskaičiavau, bet manau, kad toks kiekis tik pariebinimą gali truputį pakelt)
Taigi, kai įdėjau medų, masė tapo ryškiai oranžinė. Supyliau į dėžutę, paviršių uždengiau plėvele burbuline, įkišau į selofaninį maišelį ir apsukau rankšluosčiu. Kaito apie 3,5-4 val. Po paros ištraukiau pjaustymui - gabalas kietas, tamsoko iriso spalvos, kvepia karamele. Pjaunant iki pusės įpjovus viskas ok, o toliau trupėjo. Sekančius gabalus pjoviau siūlu. Kol kas padėjau džiovinti, nekanda.
Ar išdžiūvęs jis prausiantis nesumanys į gabalus sutrupėti? O gal formulė bloga, ar perkaito masė? Ar medaus per daug? g.gif
Neskylėtas, jokie skysčiai nebėga, pėdsaką pasiekiau aiškų, tai kodėl trupa? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asssandra: 28 birželio 2012 - 08:33
mano paskutiniai smile.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(asssandra @ 2012 06 28, 09:32)
Neskylėtas, jokie skysčiai nebėga, pėdsaką pasiekiau aiškų, tai kodėl trupa? g.gif

man taip buvo su tuo trupejimu ax.gif nezinau kodel tiesa sakant, bet antra karta darant viskas gavosi super thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 28 birželio 2012 - 08:44
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 06 28, 09:37)
mano paskutiniai smile.gif

Labai gražu...

Matau su formomis darėte, gal galėtumėt pasakyti kaip darote, kad išsiimtų muilas gražiai iš formos?

Man niekaip neišsiima verysad.gif Vieną kart išsiėmė, bet viršus, toks pusiau prilipęs prie formos liko.. o dabar va stingsta jau savaitė laiko, ir kasdien bandau išimt ir niekaip.. nelenda jis man... reiks turbūt drastiškomis priemonėmis muilą skaldyt, kad bent jau formos nesulaužyt verysad.gif
Atsakyti