Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

QUOTE(neringa.jn @ 2012 06 23, 23:12)
Aš anksčiau galvojau, kad klausėte apie kasdienį muilu prausimąsi viso kūno rolleyes.gif
Mano paskutinis muilas skalbiklis skaidrus, ankstesni buvo neskaidrūs, bet ne varškiuoti. Neutralizuodavau ne daugiau nei muilą, taigi manau, kad kalcinuota soda nubalindavo, be to nuo jos labai patirštėdavo muilas.
Kaip taisyti, jau patarė Agnė/Ramutė, sėkmės 4u.gif

Tai as neaiskiai paklausiau, nu nieko svarbu issiaiskinom 4u.gif
O dabar dedat paprasta soda? As tai dejau paprasta ir pabalo man ir biski putojo, nebent visai mazai deciau, bet tada poveikio nebus, gal taip ir turi buti ax.gif
Taip bandysiu taisyti, dabar skalbiau su ta pasivarskiavusia mase ziuresiu kaip isskalbs
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 23 birželio 2012 - 23:15
Nu va jau pasitaisiau muila viskas gavosi gerai, dar sodos biski pridejau, tik reiks tas PH juosteles nusipirkt nors apytiksliai zinosiu. Pas kaimyne dideli buteli nuo skalbiklio paprasiau dar sake didesni turi. O jau indus tas skalbiklis su soda kaip gerai plauna 100 kartu geriau uz feiry ir rankom geriau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 06 22, 20:05)
Kaip man patiko skysto muilo pasta, pasidariau pabandymui sveitikli odai su aliejais, pridejau nemazai alieju gal puse pastos kiekio ir kavos gal ketvirtadali, isbandziau kol kas ant ranku labai svelnios kaip kremu pateptos eisiu maudytis kaip kunui bus. Gal nebus perdaug koncentruota ta pasta, nes maciau ten kur gamina skysta muila tai daro ir visokius sveitiklius ir celiulitui, kiek supratau, tai su neskiesta pasta? Turbut kazdienai netiks, pvz pasta su aliejais ir skiesta trupuciu zoleliu istraukos, hidrolato ar arbatos?

sveikos smile.gif turiu klausima, tikiuosi labai nesijuoksit smile.gif
tai jusu minima 'muilo pasta' tai taspats dalyka, ka rusaites vadina 'бельди '? nes labai noreciau toki reikala pasigaminti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaSong @ 2012 06 24, 18:17)
sveikos smile.gif turiu klausima, tikiuosi labai nesijuoksit smile.gif
tai jusu minima 'muilo pasta' tai taspats dalyka, ka rusaites vadina 'бельди '? nes labai noreciau toki reikala pasigaminti smile.gif

Manau kad tikrai niekas nesijuoks, nes is mano kvailu ir besikartojanciu klausimu nesijuokia. Bandysiu atsakyti as- nezinau kaip rusaites vadina, nes rusu skaityti nemoku, bet as pasta vadinu is kalio sarmo pagaminta ir nepraskiesta muila, nes man jis grynai kaip pasta atrodo, toks tirstas lengvai tepamas, jo konsistensija va tokia http://www.google.lt...29,r:1,s:0,i:71 ir ji reik skiesti kad gautusi skystas muilas
Atsakyti
Skaiciau kad soda tinka plaukam, plaukai tampa paklusnesni tai gal i sampuna idejus biskuti nepakenks?
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 06 25, 11:58)
Skaiciau kad soda tinka plaukam, plaukai tampa paklusnesni tai gal i sampuna idejus biskuti nepakenks?

Aš geriamą sodą dedu į būgną skalbdama baltus rūbus, o kaustinę - į muilo masę.
Dėl šampūno - esu skaičiusi, kad sodos tirpalu merginos plaukus plauna ir su actu skalauja, ir dantis su gryna soda balina - paskui kraujuoti kai kurioms dantenos pradeda blink.gif
Tokių kraštutinumų niekada nesiimsiu, o kaip būtų įdėjus į šampūną, sužinosi tik pabandžiusi smile.gif . Soda padarys šarmingesniu šampūną, o ar bus iš jos plaukams naudos - abejoju g.gif
Atsakyti
Sveikos, esu nauja jusu temoj. Anksciau gaminau muila perlydidama laabai sena ukini muila, nes aptikom pas anyta rusy blush2.gif
Taciau jau metai ruosiuos gamintis namie sarma, ir kaip sakant nuo 0 gamintis muila.
Bandziau skaitineti jusu foruma, o taip pat uzsienio puslapius, bet visur yra rekomendaciju, taciau neradau istoriju "is patirties" smile.gif
Parasykite kaip gaminate sarma namuose. Gal ir buvo senesnese temose, bet neuzkliuvo uz akies ax.gif
Senele aiskino, kad uztenka uzplikyti verdanciu vandeniu pelenus, ir paskui ten viskas nuseda ant dugno, jei kas ir yra, o vanduo sureagaves su pelenais - tampa sarmu.
Truputi nepasitikiu jos pasakojimu...
Gal galit pasidalinti patirtimi ar patarimais?
Dekoju is anksto.
Atsakyti
Muilą sakom kad gaminame nuo nulio, bet.., šarmą perkame, chemijos prekių parduotuvėse (pvz Avsista), kai kas - pas bitininkus. Namie pasigaminus, sunku apskaičiuot koks tas šarmo stiprumas gaunasi. Nepamenu, kad kuri mergina būtų pasakojus kad pati gaminosi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 25, 23:05)
Muilą sakom kad gaminame nuo nulio, bet.., šarmą perkame, chemijos prekių parduotuvėse (pvz Avsista), kai kas - pas bitininkus. Namie pasigaminus, sunku apskaičiuot koks tas šarmo stiprumas gaunasi. Nepamenu, kad kuri mergina būtų pasakojus kad pati gaminosi.  4u.gif

As masciau apie gamyba, nu bet labai daug eksperimentu reiktu, vandens ir pelenu kiekiui nustatyti, paskui sarmo su aliejum, ir kiekvienam aliejui skirtingo kiekio sarmo reik, nu gal ne, lengviau su pirktiniu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 06 25, 18:10)
Aš geriamą sodą dedu į būgną skalbdama baltus rūbus, o kaustinę - į muilo masę.
Dėl šampūno - esu skaičiusi, kad sodos tirpalu merginos plaukus plauna ir su actu skalauja, ir dantis su gryna soda balina - paskui kraujuoti kai kurioms dantenos pradeda blink.gif
Tokių kraštutinumų niekada nesiimsiu, o kaip būtų įdėjus į šampūną, sužinosi tik pabandžiusi smile.gif . Soda padarys šarmingesniu šampūną, o ar bus iš jos plaukams naudos - abejoju g.gif

kalcionuota soda nepainiokit nes paskui tokios naujokes kaip as visai pasimes g.gif gerai kad neseniai diskutavom
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 25 birželio 2012 - 23:19
QUOTE(kristinkag @ 2012 06 26, 00:15)
kalcionuota soda nepainiokit nes paskui tokios naujokes kaip as visai pasimes  g.gif  gerai kad neseniai diskutavom

cia turbut turejo omeni caustic soda tiai yr atas pac kas sodos hidroxidas:) agliskai.. as kitokio pavadiimo muiluij gaminti ir neesu nei maciusi nei pirkusi.. smile.gif
o su paprasta soda plaunu plaukus.. bet jei dazyti pas ka plaukai nepatartina soda plauna spalva.. blukina.. smile.gif su soda isplauti plaukai lieka svaresni ilgiau.. o su actu praskalauti purus.. ir nevaldomi.. smile.gif blizgus ir slidus.. smile.gif jei pas kazka garbanuoti tai nzn kaip sutvarkyti reiketu tokius plaukus po tokiu plovimu... smile.gif o kas galvoja iberti i koky sampuna soda jei nedazyti tamsia spalva plaukai manau gerai.. smile.gif
Atsakyti
As viska apie muilo gamyba nuo 0 - na nuo sarmo gaminimosi, isskaiciau http://candleandsoap...ss/sscpsoap.htm , skaitinejamt straipsni yra nuorodos, kaip pasigaminti sarma, ir kaip sarminguma nustatyti... skaiciai gaunas apytiskliai, ir tenka daug eksperimentuot.
Na jei tikrai niekas nebandet - teks but pirmai, ir kai turesiu rezultata - parasysiu cia smile.gif
Atsakyti