enzimai actai.. reikės skaitytis.. virti.. kepti.. ))) virtuvės tvarkymuij man puikiai tinka soda.. ir actas.. kuo puikiausiai.. blizga mano metalinė kriauklyte.. viryklė švarutė..
merginos norėjau pasiteirauti.. nesivarčius atgal gal galit paskyti kaip tiksliai naudoti cinko oksida muile.. kad būtų baltas.. kiek ant kiek dėti.. kada dėti.. ir pan? noriu puse muilo balto.. kita daly kita spalva dažyti..
Kaip man patiko skysto muilo pasta, pasidariau pabandymui sveitikli odai su aliejais, pridejau nemazai alieju gal puse pastos kiekio ir kavos gal ketvirtadali, isbandziau kol kas ant ranku labai svelnios kaip kremu pateptos eisiu maudytis kaip kunui bus. Gal nebus perdaug koncentruota ta pasta, nes maciau ten kur gamina skysta muila tai daro ir visokius sveitiklius ir celiulitui, kiek supratau, tai su neskiesta pasta? Turbut kazdienai netiks, pvz pasta su aliejais ir skiesta trupuciu zoleliu istraukos, hidrolato ar arbatos?
QUOTE(kristinkag @ 2012 06 22, 21:05)
Kaip man patiko skysto muilo pasta, pasidariau pabandymui sveitikli odai su aliejais, pridejau nemazai alieju gal puse pastos kiekio ir kavos gal ketvirtadali, isbandziau kol kas ant ranku labai svelnios kaip kremu pateptos eisiu maudytis kaip kunui bus. Gal nebus perdaug koncentruota ta pasta, nes maciau ten kur gamina skysta muila tai daro ir visokius sveitiklius ir celiulitui, kiek supratau, tai su neskiesta pasta? Turbut kazdienai netiks, pvz pasta su aliejais ir skiesta trupuciu zoleliu istraukos, hidrolato ar arbatos?
Man pylingams puikiausiai tinka skystas muilas+aliejus sutirštintas stearino rūgštimi. Pasigaminu tokią košę, įdedu kavos tirščių, molio ar kokių augalų eksfoliantų oda lieka nupylinguota ir neišsausėjusi Tik kasdienai tokio pylingo nerekomenduočiau, užtenka kartą per 1-2 savaites.
Vien aliejai+muilas galima dažniau naudoti, bet irgi nekasdien
QUOTE(neringa.jn @ 2012 06 22, 23:11)
Man pylingams puikiausiai tinka skystas muilas+aliejus sutirštintas stearino rūgštimi. Pasigaminu tokią košę, įdedu kavos tirščių, molio ar kokių augalų eksfoliantų oda lieka nupylinguota ir neišsausėjusi Tik kasdienai tokio pylingo nerekomenduočiau, užtenka kartą per 1-2 savaites.
Zinau kad su kava ir kitom sveicianciom dalelem kazdienai netiks, o ar tinka paprasciausias ploviklis rankom su nemazai aliejaus ir siek tiek skiestas arbata arba istrauka, klausiu ar nebus per daug koncentruotas t.y. per stiprus? Tikiuosi aiskiai paklausiau
Tik parasiau ir perskaiciau jusu atsakyma i savo klausima tai varna nesuprantu kas parasyta
QUOTE(kristinkag @ 2012 06 22, 23:29)
o ar tinka paprasciausias ploviklis rankom su nemazai aliejaus ir siek tiek skiestas arbata arba istrauka, klausiu ar nebus per daug koncentruotas t.y. per stiprus?
Rankoms kaip jis gali būti per stiprus? Priedų per daug? Rankos ta vieta, kurią grynu muilu plaunam, ir dažniausiai daugiau negu kartą per dieną. Čia kaip tik sušvelnintas muilo variantas, kreminis muilas, kaip kremo gi nenaudosit, tik tiek kiek reikia purvams nuplauti, aš taip suprantu...
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 23, 12:02)
Rankoms kaip jis gali būti per stiprus? Priedų per daug? Rankos ta vieta, kurią grynu muilu plaunam, ir dažniausiai daugiau negu kartą per dieną. Čia kaip tik sušvelnintas muilo variantas, kreminis muilas, kaip kremo gi nenaudosit, tik tiek kiek reikia purvams nuplauti, aš taip suprantu...
Na kad labai mazai skiesta pasta tai sakau gal butu per stipri, bet labai super ir plaukam gerai, dariau su biskiu garstyciu aliejaus pariebinimu tai vistiek biski palipe plaukai bet labai svelnus nuosedu mazai, tik mano plaukams pariebinimas netinka kita karta nedesiu visai o i sita reiks dar muilo pastos det.
Dariau skalbimo muila, praskiedziau, i 0,5l stikline dejau arbatini sauksteli sodos gesinau rugstimi po biski berdama tai pasidare kaip kremas(uzputojo smulkia putele) skiedziau per puse muilu pasidare toks balsvas perlamutrinis muilas, ar bus geras man jis, ar dar sodos daug?
Dar domina ar rankom su soda gerai, ar jau geriau soda palikt skalbikliui?
QUOTE(kristinkag @ 2012 06 23, 15:56)
Na kad labai mazai skiesta pasta tai sakau gal butu per stipri, bet labai super ir plaukam gerai, dariau su biskiu garstyciu aliejaus pariebinimu tai vistiek biski palipe plaukai bet labai svelnus nuosedu mazai, tik mano plaukams pariebinimas netinka kita karta nedesiu visai o i sita reiks dar muilo pastos det.
Dariau skalbimo muila, praskiedziau, i 0,5l stikline dejau arbatini sauksteli sodos gesinau rugstimi po biski berdama tai pasidare kaip kremas(uzputojo smulkia putele) skiedziau per puse muilu pasidare toks balsvas perlamutrinis muilas, ar bus geras man jis, ar dar sodos daug?
Rankoms plauti juk kietą muilą visai neskiestą naudojame ir ne per stipru
Dėl skalbimo muilo niekas neatsakys reikia išbandyti. Geriamąją sodą aš dedu tiesiai į skalbyklės būgną kai skalbiu baltos skalbinius .
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 19, 09:56)
1) Sodos santykio nežinau. Dėjau 6 valg. šaukštus kalcinuotos sodos maždaug 3 kg aliejų, ji stipresnė nei geriamoji, tai geriamos reiktų daugiau. Taip, sodą galima dėt ir iškart į šarmą, skaičiau kad taip daro, bet aš taip nebandžiau.
Dedant sodos pabaigoj, galima pirma ją išmaišyti karštame muilo tirpale, o tada neutralizuoti. Ir jei kartais su neutralizavimu nepasiseka pataikyt (tai siūlau pažaist ir pabandyt mažame kiekyje, kad pamatytumėt kiek reikia, kiek per daug, kad ir citrinos r. TIRPALU max. 20 proc neutralizuosit, paskui tą žaislą atgal į muilą galima supilt, jei nesusivarškiuos). Jei muilas visas pabals, vadinas rūgšties per daug. Galima bandyt taisyt su soda, turėtų suveikti. Bet aišku geriau kai viskas iškart gaunasi...
2) Dar pamiršau - tai rūgščiai, kurią naudosit neutralizavimui, papildomai šarmo paskaičiuoti nereikia. Šarmas didinamas, kad susidarytų citratai (laktatai su pieno r.)
1) Dar norejau paklausti kaip turi atrodyti muilas su soda ir rugstim? Pas mane gavosi toks marmurinis ir patirstejo dar, pabijojau daugiau sodos deti kad nepagadinciau gal ir mazai dejau gal su mazu kiekiu dar paeksperimentuosiu
2) Dabar jau iki galo supratau ka norejot man pasakyti, as atskirai soda neutralizuoju su sarmu, o tai su kuria neutralizavau soda tai sarmo nedejau
Papildyta:
QUOTE(neringa.jn @ 2012 06 23, 18:58)
Rankoms plauti juk kietą muilą visai neskiestą naudojame ir ne per stipru
Dėl skalbimo muilo niekas neatsakys reikia išbandyti. Geriamąją sodą aš dedu tiesiai į skalbyklės būgną kai skalbiu baltos skalbinius .
Jus tada anksciau nesupratot mano klausimo, o gal as nelabai aiskiai paklausiau. As tada klausiau ar padaryta biski skystesne pasta su aliejais tinkama plaut rankas kazdien, atsaket kad galima dazniau bet ne kazdien bet issiaiskinau kad tinka ir kazdien
Del skalbimo muilo tai norejau tik paklausti ar jis turi atrodyti kaip marmurinis ar kitaip? kad napadauginciau labai
O jei susivarskiuoja tai ka daryti, jau netinkamas? Mano biski pasivarskiavo
Pasivarškiavo, nes per daug rūgšties ir muilas pradėjo irti, rūgštis suardė aliejų-šarmų junginius, neutralizavo daug šarmo ir liko "laisvi" aliejai, aš taip liaudiškai suprantu, kas nutiko. Taisymas (niekada taip nedariau pati, dar neprireikė)) - viską pašildyt, ištirpint atskirai truputį šarmo, supilt ir suplakt, kad šarmas vėl susitvarkytų su aliejais. Jei su KOH gaminama, dar ir 20-30 min pašildyti, taip taisyt Catherine Failor "Loquid soaps" knygelėje rekomenduoja. Kiekio nerašau, nes pas ją viskas gana dideliems kiekiams ir uncijomis. Rašiau, kad pamažėle tirpintą rūgštelę reikia pilti, o kad tiksliau pajusti, kiek galima į visą muilą - pasibandyt mažam kiekyje. Pabandykit su šarmu taisyti, jau blogiau nebus Laikysiu špygas, kad suveiktų
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 23, 22:30)
Pasivarškiavo, nes per daug rūgšties ir muilas pradėjo irti, rūgštis suardė aliejų-šarmų junginius, neutralizavo daug šarmo ir liko "laisvi" aliejai, aš taip liaudiškai suprantu, kas nutiko. Taisymas (niekada taip nedariau pati, dar neprireikė)) - viską pašildyt, ištirpint atskirai truputį šarmo, supilt ir suplakt, kad šarmas vėl susitvarkytų su aliejais. Jei su KOH gaminama, dar ir 20-30 min pašildyti, taip taisyt Catherine Failor "Loquid soaps" knygelėje rekomenduoja. Kiekio nerašau, nes pas ją viskas gana dideliems kiekiams ir uncijomis. Rašiau, kad pamažėle tirpintą rūgštelę reikia pilti, o kad tiksliau pajusti, kiek galima į visą muilą - pasibandyt mažam kiekyje. Pabandykit su šarmu taisyti, jau blogiau nebus Laikysiu špygas, kad suveiktų
Aciu, bandysiu taisyti, bet ne siandien
Jus tada anksciau nesupratot mano klausimo, o gal as nelabai aiskiai paklausiau. As tada klausiau ar padaryta biski skystesne pasta su aliejais tinkama plaut rankas kazdien, atsaket kad galima dazniau bet ne kazdien bet issiaiskinau kad tinka ir kazdien
Del skalbimo muilo tai norejau tik paklausti ar jis turi atrodyti kaip marmurinis ar kitaip? kad napadauginciau labai
[/quote]
Aš anksčiau galvojau, kad klausėte apie kasdienį muilu prausimąsi viso kūno
Mano paskutinis muilas skalbiklis skaidrus, ankstesni buvo neskaidrūs, bet ne varškiuoti. Neutralizuodavau ne daugiau nei muilą, taigi manau, kad kalcinuota soda nubalindavo, be to nuo jos labai patirštėdavo muilas.
Kaip taisyti, jau patarė Agnė/Ramutė, sėkmės