Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

Dėl acto neperšu savo nuomonės, tik sakau kad kaip visos lazdos, šita irgi turi du galus biggrin.gif Pažystu medikų, kurie ir maisto produktų su actu nieku gyvu neperka, nevalgo, nes bo actas kenksmingas. Kiti irgi prie medicinos pažystami geria tą actą rytais su vandeniu... Marinuotus valgom, ir dabar jau teigiama kad kuo daugiau reikia valgyt fermentuoto, rauginto maisto, kad taip sveikiau, tai iš rytų medicinų atėjusi mada ir tradicija, bet kinijoje toje provincijoje, kur žmonės ypač daug valgo rauginto maisto, dažniau serga skrandžio vėžiu (kas per daug, nebesveika...). O aš nei baltasis, nei raudonasis - viskas kas su saiku nekenkia, man taip atrodo. Citrinos rūgštis irgi kenksmingas chemikalas, jei jau taip griežtai žiūrėt. Arbatinius su ja nuo kalkinių apnašų išvirinu, pakelį supilu ir tvarkelė, jei dar nepakanka - tada antro pusę. Pagooglinus angliškai, tik kaip actas naudojamas šampūnuose, kaukėse plaukams randu, kad nuima nuo formavimo priemonių susidariusį apnašą, ir kad net nuo skinkimo gerai veikia, o kad kenkia neužsiroviau. Žinoma, nekalbu apie 100proc. koncentracijos. biggrin.gif
Prašau neįsižeisti, nekritikuoju, tik išsakau ką manau 4u.gif O dėl slinkimo tai gal net actą pradėsiu naudot, kad tik mačytų, kvapą kaip nors transformuosiu... biggrin.gif
Pirkau vaistinėje ir dariaus fitolį plaukams iš ajero šaknų. Bet ajeras - kancerogenas, kai kuriose šalyse draudžiamas. Į arbatas nuo kosulio pas mus tebedamas šalpusnis - šiek tiek nuodingas, kai kuriose šalyse taip pat draudžiamas.... Tokių pavyzdžių galima rasti labai daug. unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 08 birželio 2012 - 23:47
Viriau savo "ūkinį" muilą, pagal Agnės Ramutės rekomendacijas.
Bet ne apie virimą atėjau pasidalinti.

Nutiko keistas, bent jau man, reiškinys.
Visad po blenderiavimo blenderį dedu kriauklę. Ir pastebėjau, kad kriauklė toj vietoj, kut blebderis lietės pabalo. Puoliau aišku bandyt ir su ta koše muilo masės, kuri liko prie puodo puoliau kriauklę šveist.
Na ir ką - ogi sena tarybinė metalinė kriauklė mygom tapo tokia balta, kad net neatstimenu kada ji tokia balta buvo..

Dabar ir mąstau, ar čia mano muilas kažkoks ne toks gavosi, kad tiek šveičiamųjų, balinamųjų savybių turėjo, ar čia aš kažką ne taip padriau, kad tas cheminis maišalas toks stiprus... g.gif O gal čia norma, kad dar minkštas ne iki galo sureagavęs muilas taip šveičia...

Beje, ploviau be pirštinių, tai rankom nieko. Net geriau atrodė, nei, kad šveičiant visokiais šveitikliais...
Atsakyti
Valio, Kvaki, kad muilas gavosi thumbup.gif
Nieko keisto kad šveičia - sodos, citrinos rūgšties dėjai? Pasakojau, kad man skystas atbalino kojinaites kaip Vanish... Plaunu juo viską, ir indus, ir grindis. Plaus gerai ir tavasis, ne tik šviežias būdamas biggrin.gif Va tik mintiju, kad laktatai spalvotus skalbinius blukins. Vienas galimas minusas... Natrio laktatu keičia dalį surfaktantų pramoniniuose ekologiškuose, aplinkai draugiškuose skalbikliuose, irgi išskaičiau vakar...
Ir sakiau, kad visur dėt norėsi, argi ne? Odai tokie muilai patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 09, 00:39)
Dėl acto neperšu savo nuomonės, tik sakau kad kaip visos lazdos, šita irgi turi du galus biggrin.gif Pažystu medikų, kurie ir maisto produktų su actu nieku gyvu neperka, nevalgo, nes bo actas kenksmingas. Kiti irgi prie medicinos pažystami geria tą actą rytais su vandeniu... Marinuotus valgom, ir dabar jau teigiama kad kuo daugiau reikia valgyt fermentuoto, rauginto maisto, kad taip sveikiau, tai iš rytų medicinų atėjusi mada ir tradicija, bet kinijoje toje provincijoje, kur žmonės ypač daug valgo rauginto maisto, dažniau serga skrandžio vėžiu (kas per daug, nebesveika...). O aš nei baltasis, nei raudonasis - viskas kas su saiku nekenkia, man taip atrodo. Citrinos rūgštis irgi kenksmingas chemikalas, jei jau taip griežtai žiūrėt. Arbatinius su ja nuo kalkinių apnašų išvirinu, pakelį supilu ir tvarkelė, jei dar nepakanka - tada antro pusę. Pagooglinus angliškai, tik kaip actas naudojamas šampūnuose, kaukėse plaukams randu, kad nuima nuo formavimo priemonių susidariusį apnašą, ir kad net nuo skinkimo gerai veikia, o kad kenkia neužsiroviau. Žinoma, nekalbu apie 100proc. koncentracijos.  biggrin.gif
  Prašau neįsižeisti, nekritikuoju, tik išsakau ką manau 4u.gif O dėl slinkimo tai gal net actą pradėsiu naudot, kad tik mačytų, kvapą kaip nors transformuosiu... biggrin.gif
  Pirkau vaistinėje ir dariaus fitolį plaukams iš ajero šaknų. Bet ajeras - kancerogenas, kai kuriose šalyse draudžiamas. Į arbatas nuo kosulio pas mus tebedamas šalpusnis - šiek tiek nuodingas, kai kuriose šalyse taip pat draudžiamas.... Tokių pavyzdžių galima rasti labai daug. unsure.gif  4u.gif

Baikit tikrai neisizeisiu, girdejau kad skrandziui nesveika actas, bet noriu suzinoti kuris produktas pirktas parduotuvej yra sveikas? lotuliukas.gif rugstis irgi neaisku kaip pagaminta. O kvapas tai man kaip tik nieko, jauciasi bet nebjaurus
Atsakyti
sodos nedėjau, tik citrinos r blush2.gif Bijsu dar darug eksperimentuot.
O kas tie laktatai ? blush2.gif
Man nesvarbu ar blukins... sauskelnėm viskas tinka.. gal net gerai, jei pabalins.. nes nuo muilo riešutų balti papilkėja...
Atsakyti
Kvaki, normalu, kad kriauklė išsiplovė mirksiukas.gif Tokia jau muilo natūra, o ypač šviežio muilo, kuris dar gerokai šarminis.
Aš lygiai taip pat su muilu plaunu viską biggrin.gif Viskas kuo puikiausiai nusišveičia/nusiplauna, jau nebesuprantu, kam tų visų valiklių ir šveitiklių iki šiol reikėjo. Pavyzdžiui, muilas skalbimui man kur kas geriau plauna nei skalbimo milteliai. Mano keturmetis toks hyperaktyvus terla (lotuliukas.gif), tai labai praverčia biggrin.gif
Atsakyti
Mergiukai, dabar toks beveik skubus klausimas...

Netikėtai parnešė man ožkos pieno... Kažkada buvau prašius, net pamiršau,o šian ėmė ir atnešė.
Noriu bandyt kokį nors muilą su ožkos pienu... ale kol prisiruošius, tas pienas ir suges...

Kaip jį reikia užšaldyti, kad po to tiktų muilui gaminti?

Evah, rašė, kad deda ledukais pieną.. o kaip jį man dabar pasisverti, kad net nežinau kaip darysiu, kokio kiekio reikės...

Ir toks, gal dar kvailas klausimas, bet vis tik įsitikinti noriu. Ar šaldytas, ledukais pienas, vanduo sveria tiek pat, kiek ir nešaldytas?
Atsakyti
Kvaki, nesukit per daug galvos, užsišaldykit ledukais, po to sumeskit juos į sandarius maišelius, o kai reikės - pasisversit tuos ledukus ir turėsit. Kai ištirps, svoris nepasikeis, pasikeis tik tūris mirksiukas.gif Nors tas pats tūris ledo yra lengvesnis nei vanduo, mes juk matuojame ne tūrį, o būtent svorį, tad jis nekinta mirksiukas.gif
Atsakyti
Norejau paklausti o is kur perkat aromatinius aliejus, gal is lietuvisku tinklapiu perkat kuri? Koki cia http://www.medeja.lt....php?kk=3&vv=11 tinkami naudoti ar prasti?
Atsakyti
Nieko gero iš tų aliejų nebus, ne eteriniai, o aromatiniai, chemija ir tiek, ir kiekiai nedideli. Nebent nenorit eterinių, o ieškot kaip tik aromatinių. Muilams aš perku kad būtų bent po 30 ml ar daugiau, bet tik natūralius eterinius. Kai kurie taip suspilstyti aroma-zone, na ne lietuviška parduotuvė, bet lietuvoj didesniais kiekiais pigių ir neblogos kokybės eterinių vargu ar rasit. Aš viską siunčiuosi, tik kosmetikai ir kvepalams KN perku. Kai ką ir į muilus KN dedu, bet tie po 3-5ml buteliukai tikrai nervina. Kai kurie EA gerai gaunasi iš UK hermitageoils parduotuvės, dabar nuo 40svarų sumos siunčia nemokamai, būna ir didesniais išfasavimais, akcijos kai kam kartais, ir dabar yra kažkiek prekių puse kainos. Kokybė labai gera. Dar verta pasiderint pirkimą, kada svaras pigiau kainuoja, ir taip pirkti, kad keistų buhalteriniu kursu jūsų bankas, jei per PayPal, irgi pagal savo banko kursą reikia pasikeist parametrus, ne jų parinktu,tada naudingiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 14, 12:46)
Nieko gero iš tų aliejų nebus, ne eteriniai, o aromatiniai, chemija ir tiek, ir kiekiai nedideli. Nebent nenorit eterinių, o ieškot kaip tik aromatinių. Muilams aš perku kad būtų bent po 30 ml ar daugiau, bet tik natūralius eterinius. Kai kurie taip suspilstyti aroma-zone, na ne lietuviška parduotuvė, bet lietuvoj didesniais kiekiais pigių ir neblogos kokybės eterinių vargu ar rasit. Aš viską siunčiuosi, tik kosmetikai ir kvepalams KN perku. Kai ką ir į muilus KN dedu, bet tie po 3-5ml buteliukai tikrai nervina. Kai kurie EA gerai gaunasi iš UK hermitageoils parduotuvės, dabar nuo 40svarų sumos siunčia nemokamai, būna ir didesniais išfasavimais, akcijos kai kam kartais, ir dabar yra kažkiek prekių puse kainos. Kokybė labai gera. Dar verta pasiderint pirkimą, kada svaras pigiau kainuoja, ir taip pirkti, kad keistų buhalteriniu kursu jūsų bankas, jei per PayPal, irgi pagal savo banko kursą reikia pasikeist parametrus, ne jų parinktu,tada naudingiau. 4u.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif dar kolkas tada susilaikysiu, gal is lietuvisku koki nusipirksiu dar kolkas mazais kiekiais muilus gaminu, dar bandymus visokius darau spalvu graziu isgaut norisi

Gal kas bandet su morku sultimis daryti, kokia spalva gaunas ar labai keiciasi?
Atsakyti
Nu va dar vienas muilas baigtas dvispalvis su vilna, rugstim, truputi medaus dejau (i 0,5 kg maziau nei arbatini sauksteli), metu ziedais ir himalaju druska, tikiuosi ne perdaug priedu pridejau ir kisau i kamera kad spalva nesikeistu 4u.gif
Papildyta:
Klausiau Avsistoj kalio sarmo kainos vakar tai atsakyma gavau, uzsisakiau tai atsakymo del apmokejimo negavau dar g.gif o jau taip noriu skysta muila ir skalbikli pasigaminti doh.gif o gal kuri turit daugiau kalio sarmo ir pasidalint galetumet?
As nuo jusu visu groziu susirgau sunkia liga thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 14 birželio 2012 - 18:48