Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

QUOTE(Majaj @ 2012 04 04, 15:09)
Labai įdomu bus išbandyti su jogurtu, tik norėtųsi daugiau info kaip dedat jogurtą  4u.gif

Aš noriu paklausti, ar Jums supjaustytas muilas kartai nepradeda skilinėti, kaip siena trūkinėja. Man va vienas gavosi taip gerai, bet va 3ia diena guli ir žiūriu įtrūkimų atsirado  g.gif nelabai suprantu dėl ko  g.gif

Naaa as parasiau kaip darau. wink.gif Pagal skaiciuokleje nurodyta kieki, tenais nurodo kiek reik deti vandens smile.gif gramais, tai as puse vandens kiekio tirpdinu su sarmu, paskui pilu ji i alieju mase, paplaku iki pedsako smile.gif ir tik tada dedu kita dali jogurto, tada plaku ir pilu visa mase i forma. Stai taip as darau. smile.gif
Atsakyti

QUOTE(Vaiva1987 @ 2012 04 04, 17:32)
Naaa as parasiau kaip darau. wink.gif Pagal skaiciuokleje nurodyta kieki, tenais nurodo kiek reik deti vandens smile.gif gramais, tai as puse vandens kiekio tirpdinu su sarmu, paskui pilu ji  i alieju mase, paplaku iki pedsako smile.gif ir tik tada dedu kita dali jogurto, tada plaku ir pilu visa mase i forma. Stai taip as darau. smile.gif

drinks_cheers.gif as dar nedariau, bet pasiskaiciau, kad buten taip daryt. mirksiukas.gif
Atsakyti
Liuks smile.gif
Atsakyti
Aciu Vaiva, butinai reiks isbandyti 4u.gif

Merginos, kiek aliko brandinate muilus? Dabar skaitineju informacija, tai raso kad uztenka 3 savaiciu, kai mokiaus gaminti rasydavo, kad pilnai subresti muilui reikia 2 menesiu
g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Majaj: 04 balandžio 2012 - 19:23
Aš žinau, kad aš nuolat tą kartoju, bet viskas priklauso nuo recepto laugh.gif O taip pat nuo asmeninių preferencijų. Aš, asmeniškai, mėgstu muilą, brandintą bent 6 savaites. Bent jau man ryškiai jaučiasi skirtumas švelnumo klausimu lyginant su 4 savaites brandintu. Kas liečia kietumą ir vandens kiekį, tai mano muilui turbūt pakaktų ir tų trijų savaičių, bet man jis tada dar nepatinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2012 04 04, 21:06)
Aš žinau, kad aš nuolat tą kartoju, bet viskas priklauso nuo recepto  laugh.gif O taip pat nuo asmeninių preferencijų. Aš, asmeniškai, mėgstu muilą, brandintą bent 6 savaites. Bent jau man ryškiai jaučiasi skirtumas švelnumo klausimu lyginant su 4 savaites brandintu. Kas liečia kietumą ir vandens kiekį, tai mano muilui turbūt pakaktų ir tų trijų savaičių, bet man jis tada dar nepatinka biggrin.gif

Man va tas ir nepatinka, kad tokie straipsniai kaip kad lemurija savo psl turi, raso kad po 3 sav galima naudoti, bet neparaso, kad muilas pabrandintas ilgiau bus geresnis ir t.t. as niekada nebandziau muilo naudoti po 3 sav tai net nezinau koks jis butu, mano visi buna brandinami 2 men, dabar va issitraukiau turbut gera pusmeti gulejusi muila, tai jis tiesiog super - kietas, netyzta lengvai, putoja labai svelnia puta, super biggrin.gif na bet palyginimui reiktu isbandyti po 3 sav, idomu bus ivertinti skirtuma g.gif
Atsakyti
Majaj prasau wink.gif

Juk muilas kaip vynas smile.gif ,kuo ilgiau brandintas tuo geresniu savybiu. wink.gif

Beja, gal kas nors testavot, o gal pastebejote: kiek laiko (menesius, metus) ilgiausiai muile islieka kvapas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 04 balandžio 2012 - 21:27
Sveikos 4u.gif
lankausi kaime svenciu proga smile.gif ir prisirankiojau nuo kieme gulinciu malku briedrages, bet nepavyksta rasti jokios info, kaip ja muile naudoti g.gif Kazkada cia buvo klausta, bet taip ir liko neatsakyta , manding (dovanokit , jei klystu). GAl kas nors naudojes pasidalins info? 4u.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif ir as apie briedrage smile.gif
gal kas esat isigijusios is naujosios barmunes briedrges alieju ir galetumete patarti kokiu kiekio jo rekia fiksuojant citrucinius eterinius aliejus? smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif aš pradėjau gaminti kremus, o paskiau sugalvojau kad visai nieko būtų pamėginti ir muilą pasidaryti, juolab, kad metus laiko esu išdirbus "spalvotuose kvapuose" ir prekiavus būtent rankų darbo muiliukais, tai kažkaip įdomu, kiek gi skirsis savos gamybos, nuo to pirktinio g.gif Žinau kad užknisa kai žmonės tingi skaityti 5 temas atgal ir susirasti atsakymą patys, bet kiek galėjau tiek pasidomėjau, bet niekaip nesusigaudau kur Kaune nusipirkti šarmo, nes ten kur radau, kad rekomenduoja panos, tai "algichem" ar kažkaip ten, kur Aleksote, tai mažiausias kiekis 25 kg. Nu žodžiu, būčiau labai dėkinga jei kas nepasivargintumėt atsakyti, nes jau nagus labai niežti pabandyti, juolab, kad ir viską jau susipirkus turiu smile.gif
Atsakyti
tercija Avsista Vilniuj, bet jie siuncia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tercija @ 2012 04 10, 17:09)
Sveikos smile.gif aš pradėjau gaminti kremus, o paskiau sugalvojau kad visai nieko būtų pamėginti ir muilą pasidaryti, juolab, kad metus laiko esu išdirbus "spalvotuose kvapuose" ir prekiavus būtent rankų darbo muiliukais, tai kažkaip įdomu, kiek gi skirsis savos gamybos, nuo to pirktinio  g.gif  Žinau kad užknisa kai žmonės tingi skaityti 5 temas atgal ir susirasti atsakymą patys, bet kiek galėjau tiek pasidomėjau, bet niekaip nesusigaudau kur Kaune nusipirkti šarmo, nes ten kur radau, kad rekomenduoja panos, tai "algichem" ar kažkaip ten, kur Aleksote, tai mažiausias kiekis 25 kg. Nu žodžiu, būčiau labai dėkinga jei kas nepasivargintumėt atsakyti, nes jau nagus labai niežti pabandyti, juolab, kad ir viską jau susipirkus turiu  smile.gif

http://www.info.lt/i...

tik dirba iki 17 val. , galima pasiskambinti ir paklausti, ar turi šiuo metu
NaOH (ant etiketės užrašyta, kad pakankamai švarus, tokį patį siunčiausi iš Vilniaus). 4u.gif
Atsakyti