Gal kuri gudresnė dar paskaitys šiandien - vien gražių indų neužteks, kaži skystą, atskiestą muilą galima laikyt plastikinian inde nuo distiliuoto vandens, nepragrauš?
Rusuos skaičiau - nepilkit į indus nuo pieno, prakiurdys su laiku muilas. Tai ir abejoju...
Ir jau sudėjau rūbus skalbt. Žiūrėsiu, kaip išplaus ir ar nenudvės skalbyklė...
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 03, 19:17)
Baiginėju gamint Didįjį Ūkinį muilą Boro rūgštis ištirpo tik kai užvirinau, gerai kad tirpinau tokiam inde, kurį galima ant viryklės kaitint.
Bandžiau mažam kiekyje - 1 ml į 100ml buvo gerai, liko skaidru, PH nuo 8 nukrito iki maždaug 7, nuo antro ml viskas pabalo, o PH liko toks pat - nėr prasmės jokios persistengt. Taigi susiskaičiavau, kiek maždaug visam kiekiui reikia, ir tada pamažėl supyliau. Tada druskos ir kalcinuotos sodos, ir EA šiek tiek pabaigoj. Pravės, galėsiu pilstyt savo turtą. Ir imsiu ruoštis a lia alepui, tik jau gal šiandien nebeprasidėsiu, susiskaičiuosiu viską, aliejus galima susisvert, o ryt vakare makaluot... Ech, kad man toks įkvėpimas maistui gamint būtų, šeima liktų labiau patenkinta
O nuo boro rūgšties nesuskystėjo, dar vandens supyliau kur puodus praskalavau kad "ledukai" turėtų kame pabaigt tirpt, nes viską kad vienoda būtų diiideliam kibire makalavau.
Bandžiau mažam kiekyje - 1 ml į 100ml buvo gerai, liko skaidru, PH nuo 8 nukrito iki maždaug 7, nuo antro ml viskas pabalo, o PH liko toks pat - nėr prasmės jokios persistengt. Taigi susiskaičiavau, kiek maždaug visam kiekiui reikia, ir tada pamažėl supyliau. Tada druskos ir kalcinuotos sodos, ir EA šiek tiek pabaigoj. Pravės, galėsiu pilstyt savo turtą. Ir imsiu ruoštis a lia alepui, tik jau gal šiandien nebeprasidėsiu, susiskaičiuosiu viską, aliejus galima susisvert, o ryt vakare makaluot... Ech, kad man toks įkvėpimas maistui gamint būtų, šeima liktų labiau patenkinta
O nuo boro rūgšties nesuskystėjo, dar vandens supyliau kur puodus praskalavau kad "ledukai" turėtų kame pabaigt tirpt, nes viską kad vienoda būtų diiideliam kibire makalavau.
Galiu pasidometi koki ukini darot ir is kokiu alieju, kiek suprantu skysta, ir koki cia ledukai turetu tirp? Is jusu kalbu nelabai suprantu, nes dar naujoke as ir iki tiek nedaejau nors ukini skalbimo muila noreciau pasidaryti. Tik bandziau is kieto daryti tai nervina kai jis baisiausiai stingsta ir vis reik suplakti
Tokį gaminu pirmą kartą, su KOH. Išsiskalbs rūbai, pasakysiu ar gerai skalbia, tik pirmam kartui mažai dėjau, bijojau kad putos iš skalbyklės neimtų lipt per viršų. Bet jau matau, kad gerai, tas palmių oleinas su putų stabdžiu, gal visai į naudą tokiam tikslui. Indus plauna puikiai, stiklas net gurgžda. Aliejus sudėjau kas nebereikalinga, bet vis tiek kad skalbtų teko kažkiek dėt kokosų. Toliau viskas pigu - nelabai naudojamas rapsų, susioksidavęs linų sėmenų, aliejų mišinys kepimui, kurio sudėtį paskaičius naudot nebenorėjau (nieko blogo jame, tik nežinia kokie aliejai, o nusipirkau nes maniau kaip ghee sviestas lydytas, draugė sakė ant jo labai skaniai kepasi, tai sudėties nesinagrinėjau), ir t.t. Visi likučiai kad neišmest, ir palmių oleinas iš Rudugio. Todėl ir nepakartojamas, nes tokių dalių turbūt nebeturėsiu. Šiaip reikia aliejus rinkt, kad gerai plautų nors dalis jų, bet skalbyklei putojimo nereikia daug, ricina netiks.
Gal labai persistengiau virdama, bet karštu būdu lyg ir reikia kol visa masė tokia kaip vaškinė pasidarys. Tada skiesti, va tas vaškas ledukais vandeny ir plaukioja ilgiausiai. Gavosi gana tiršta želė konsistencija, skaidrus kaip pirktinis, plakt nieko nereikės.
Gal labai persistengiau virdama, bet karštu būdu lyg ir reikia kol visa masė tokia kaip vaškinė pasidarys. Tada skiesti, va tas vaškas ledukais vandeny ir plaukioja ilgiausiai. Gavosi gana tiršta želė konsistencija, skaidrus kaip pirktinis, plakt nieko nereikės.
Aciu uz atsakyma, o kiek kainuoja kalio sarmas ar tiek pat kaip natrio?
Nepamenu kalio šarmo kainos, panašiai kainuoja.
Ir galiu pasakayt, kad skalbia super gerai, nors dėjau tik putas nuo muilo viršaus. Skalbiau kaip visada, žemoj temperatūroj, su priešskalbimu ir pamirkymu 30 min. Pašluostes, rankšluosčius, baltas sūnaus kojinaites - atsiskalbė geriau negu su Vanish Viskas baltutėliaičiai, be dėmelės. Aš genijus
Saule/Guoda, tu irgi genijus, ačiū tau, be tavo konsultacijų nebūtų taip pavykę ir skalbiau kaip tu sakei. Ir minkšti atrodo bus, tik dar džiūna
O gavosi kaip raganai ir priklauso: 13 litrų gana koncentruoto dirbtinio medaus spalvos ir panašios konsistencijos muilo. Indų plovimui net galima atsiskiedinėt bus. Aliejų buvo be kelių gramų trys kilai...
Ir galiu pasakayt, kad skalbia super gerai, nors dėjau tik putas nuo muilo viršaus. Skalbiau kaip visada, žemoj temperatūroj, su priešskalbimu ir pamirkymu 30 min. Pašluostes, rankšluosčius, baltas sūnaus kojinaites - atsiskalbė geriau negu su Vanish Viskas baltutėliaičiai, be dėmelės. Aš genijus
Saule/Guoda, tu irgi genijus, ačiū tau, be tavo konsultacijų nebūtų taip pavykę ir skalbiau kaip tu sakei. Ir minkšti atrodo bus, tik dar džiūna
O gavosi kaip raganai ir priklauso: 13 litrų gana koncentruoto dirbtinio medaus spalvos ir panašios konsistencijos muilo. Indų plovimui net galima atsiskiedinėt bus. Aliejų buvo be kelių gramų trys kilai...
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 03, 22:04)
Nepamenu kalio šarmo kainos, panašiai kainuoja.
Reiks bandyt gamintis ir man, tai nereiks milteliu pirkt
O jus dar kalbejot apie nugesinima, tai jis butinas? sarmingas gaunasi muilas? nes as neturesiu tos boro ruksties kur rankas praustis ir maudytis bus galima? aisku su pagerintu ne skalbiamu?
Boro rūgštį pirkau kur ir šarmą, avsistoj, ir jūs ten galit gaut... Galima tą patį turbūt daryt su citrinos rūgštim, boro r. nėra sveikas daiktas, bet kaip ir Saulė/Guoda manau kad jos pačios nelieka, tai ir kenkt nebėra kam. Ar bus galima be tos procedūros praustis - na žiūrint koks jums gausis PH, kaip paskaičiuosit šarmą, 0 pariebinimą ar su minusu (aš ėmiau -2, daro iki -10, tada būtina neutralizuoti). Prieš porą lapų gal dėjau iš rusiško nuorodą, ten tokia procedūra smulkiai su nuotraukom aprašyta, visas muilo su KOH virimas, pasiskaitykit, ir visus mūsų su Saule plepalus, suprasit
AnaSong faini keksiukai. Man irgi tokius gaila butu naudot
Vis pasiskaitau, pasiskaitau kaip apie skysta muila snekat ir galvoju, kad reiks kada pabandyt issivirt, nes irgi savo skalbiklio, indu ploviklio norisi
Vis pasiskaitau, pasiskaitau kaip apie skysta muila snekat ir galvoju, kad reiks kada pabandyt issivirt, nes irgi savo skalbiklio, indu ploviklio norisi
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 03, 22:34)
Boro rūgštį pirkau kur ir šarmą, avsistoj, ir jūs ten galit gaut... Galima tą patį turbūt daryt su citrinos rūgštim, boro r. nėra sveikas daiktas, bet kaip ir Saulė/Guoda manau kad jos pačios nelieka, tai ir kenkt nebėra kam. Ar bus galima be tos procedūros praustis - na žiūrint koks jums gausis PH, kaip paskaičiuosit šarmą, 0 pariebinimą ar su minusu (aš ėmiau -2, daro iki -10, tada būtina neutralizuoti). Prieš porą lapų gal dėjau iš rusiško nuorodą, ten tokia procedūra smulkiai su nuotraukom aprašyta, visas muilo su KOH virimas, pasiskaitykit, ir visus mūsų su Saule plepalus, suprasit
Reiks issiversti, nes rusu suprantu kazkiek kai kalba, o kai skaityt reik tai as daryciau su 1 pariebinimu manau skalbiniams nekenks, nors skalbimui gal 0 geriau, o indam tai 1 gerai, reiks atskirus daryti.
Man labai patiko tas mano muilas su isrugom, toks svelnus ir slidus prausiantis kartais pabega nu labai soklus gavos, mano rankos biski sausokos tai anie sausina o sitas ne, reiks kitus irgi su isrugom arba ozkos pienu dar bandyt daryt
Skalbiniams pariebinimas nekenks, va kaip su skalbykle neaišku. Nebijokit to nulinio ar šiek tiek minusinio, dėkit kondicionuojančių aliejų (kukurūzų, saulėgrąžų, rapsų) ir bus gerai, mano skaičiukai buvo Hard33, cleans 16, cond 63, bub 16, cream 17(nereikia daug, apnašos susidarinės), iod 88, INS116 -į paskutinius du nekreipiau dėmesio, skystas muilas. Galima virt vieną, bet atskiedinėjant pašildyti ir pridėt į tą dalį kur bus prausimuisi kokių geresnių aliejų pagal norą... Galiu surašyt ir aliejus, pradžioj dar dėjau 1,5 proc. citrinos r. nuo aliejų svorio į vandenį šarmui (0,8g šarmo papildomai vienam gramui rūgšties). Kokosų 700g, sėmenų 316, dygminų apie 90, rapsų 712, rudugio palmių oleino 600g, saulėgrąžų (va čia nežinau kokių aliejų buvo mišinys, 98,8 aliejų ir lecitinas, manau kokių nebrangių, skaičiavau šarmą saulėgrąžoms) 575g. Skiedžiant neutralizavau apie 100ml 20proc. boro rūgšties tirpalu, paskui 110g. kalcinuotos sodos, sauja druskos. Dalį atsipyliau be sodos ir druskos, galėsiu pasidaryt prausimuisi. Kvapai 30g į visą kiekį. Beje skalbiniams siūlau kas mėgstat kvapą naudot pačiules, jos trukdo kandims veistis (aišku tikros, ne cheminės).
Skalbiniai minkšti, kvepia šiek tiek muilu ir švara kaip išvirinti. Rankų nesausina, negraužia. O muilas kai atšalo dar labiau sutirštėjo. Tam riebalų mišinyje buvo lecitino, matyt duoda geliškumo ir jis. Naudosiu ateity lecitiną muilams, patiko, reikės užsisakyt AZ 100ml. Jei pasiseks, darbe nuotraukas sukelsiu Ir lanolino dabar dar noriu nusipirkt muilams, kad ir neekologiško, bet su juo manau ir vilnoniams tinkamą priemonę galima pasidaryt, tik tada nedėt ar mažiau sodos.
Kalcinuota soda vėl PH pakėlė iki 8, bet plauna labai gerai. Nebent trupučiuką pabandyt citrina dar pagesint, dar vienas žingsnis gamyboje būtų, gal liktų sodos efektas ir PH nors kiek sumažėtų. Irgi kokį 50 ml pamakaluosiu vakare.
Skalbiniai minkšti, kvepia šiek tiek muilu ir švara kaip išvirinti. Rankų nesausina, negraužia. O muilas kai atšalo dar labiau sutirštėjo. Tam riebalų mišinyje buvo lecitino, matyt duoda geliškumo ir jis. Naudosiu ateity lecitiną muilams, patiko, reikės užsisakyt AZ 100ml. Jei pasiseks, darbe nuotraukas sukelsiu Ir lanolino dabar dar noriu nusipirkt muilams, kad ir neekologiško, bet su juo manau ir vilnoniams tinkamą priemonę galima pasidaryt, tik tada nedėt ar mažiau sodos.
Kalcinuota soda vėl PH pakėlė iki 8, bet plauna labai gerai. Nebent trupučiuką pabandyt citrina dar pagesint, dar vienas žingsnis gamyboje būtų, gal liktų sodos efektas ir PH nors kiek sumažėtų. Irgi kokį 50 ml pamakaluosiu vakare.
QUOTE(kristinkag @ 2012 06 03, 18:40)
Labai grazus keksiukai gaila butu man juos naudoti
aciu aciu, bet manau tokiu kreivuolius tai dar nelabai gaila