Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

Kiekvienoj šaly kiti įstatymai... Lenkijoj, anglijoj spiritą maisto prekių parduotuvėse parduoda, pas mus tik su receptu vaistinėj... Nors kam reikia ne kosmetikai, turbūt gauna pakankamai ax.gif
Tu angelas, Saule/Guoda angel.gif first.gif Matai, ir manęs nuojauta neapgavo, tik aš iškart 2proc. būčiau suvertus...
O dėl leidimo boraksui galima bus pasiklaust parduotuvėj, kokio reikia - gal ir visai įmanoma jį gauti, gal man mašinoms plauti reikia ar pelėms dirbtuvėse nuodyt... Žiūrint kas ir kokiom sąlygom išduota, pasidomėt reikia darbo dienom. 4u.gif
Atsakyti
Merginos o su avokado aliejum neiseis isgaut zalios muilo spalvos? g.gif Na neryskiai zalios, bet kad butu matyt kad zalia ax.gif turbut norint zalios reikia jau dazyt...
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 06 02, 07:13)
Merginos o su avokado aliejum neiseis isgaut zalios muilo spalvos?  g.gif Na neryskiai zalios, bet kad butu matyt kad zalia ax.gif turbut norint zalios reikia jau dazyt...

Išeina, pažiūrėkit Evah muilus , jirašė, kad šviesi žalai spalva - tik avokadai ir tinkamos alyvuogės 4u.gif
Atsakyti
biggrin.gif Tikiuos muilui žalumo duot laurų aliejumi, jis laaabai žalias. Ir nuo alyvuogių kai kurių nerafinuotų žalsvas gaunasi. Turbūt ir avokadų spalva nevienoda, tai sunku pasakyt. Tik dabar laužau sau galvą, kaip padaryt žalią su baltu, kad vienam būtų laurų, kitam ne, ir kad techniškai man būtų patogu... Lengviausia tai du užplakti ir paskui susvirlinti, norisi dar man makalošių. Bet mikseris vienas doh.gif
Ir ūkinį virdama pasigailėjau kad vienas. Daug, plakiau plakiau, bijojau sudegint. Kitaip su KOH viskas einasi, galvojau nesigaus jau mano košė, vis atsiskyrinėjo aliejai, gi žiūriu jau gelis thumbup.gif Putooooja gerai, kaip indų ploviklio įpylus kriauklėj toks putų kalnelis ėmė kilti, gražiausiai nusiplovė mikserio antgalis, neliko riebalo, turėtų gautis. Šiandien pabaigsiu virt - iki vaško dar toli. Naktį palikau šilt, bet gudri viryklė išsijungė...
Tik su boro rūgštim nežinau, 2proc tai tikrai nedėsiu, nes jau dabar PH8, neaukštas, nors pariebinimą -2 dariau. Jei dar ir citrinos rūgštelės dėt, nesinori padaugint ir sugadinti... Dėsiu mažai, lauksiu dienelę, matuosiu.
Naktį virdama info ieškojaus. Puslapį ir autorių gerą radau (knygą užsisakiau). K. Dann, chemikas ir muilo fanas. Tai jis laboratoriškai tyrė, kas lieka šaltai verdamam muile iš aliejų, jei dedi iškart ar po pėdsako - praktiškai skirtumo nėra, pasirodo, šimtosios dalys tik skiriasi. Kai jau gelis pereitas, tada gėriai muile lieka. Va taip... Vadinas nelabai yra prasmės kamuotis ir terliotis, nors laurus tai ketinu taip įdėt, kad tik dalį muilo padažytų.
http://cavemanchemistry.com/scisoap/
Atsakyti
Nesulaukiau vakar atsakymo tai vistiek dariau muila kaip ismaniau su isrugom su kaulazole bandziau dazyti bet silpna arbatele gavosi tai dar metu biski plikinau, bet irgi nieko reiks kita karta su svieziom dilgelem daryti nuoviras tai tamsiai zalias gaunasi matysiu kaip muilas. Man atrodo mano muilas gelio fazes neperejo nakti turejo darytis ta faze liko toks pat sviesus su zaliu kur spirulina daziau(kita kart desiu daugiau nes kvapo nesijaucia metu eterinio pyliau) o siandien toki plona gabaliuka vyniojau plikom rankom tai ne kiek negrauze o kai prilipusius nuploviau tai putojo kaip muilas jau jokio riebalo nebuvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 02, 09:29)
Tik su boro rūgštim nežinau, 2proc tai tikrai nedėsiu, nes jau dabar PH8, neaukštas, nors pariebinimą -2 dariau. Jei dar ir citrinos rūgštelės dėt, nesinori padaugint ir sugadinti... Dėsiu mažai, lauksiu dienelę, matuosiu.

Apie boro rūgštį nepasakysiu, bet borakso dedu tik pusę normos. O citrinos rūgšties antrą dalį reikia dėti jau dabar, kaitinant, nes kiek bandžiau į skiestą dėti - negerai, lieka kažkokios nuosėdos. Tieisiogiai nesimato, bet kai palieki šlapią kempinėlę, lieka baltas takelis, kur vanduo nubėga ir labai sunkiai nusivalo jis schmoll.gif Be to labai lengva sugadinti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 02 birželio 2012 - 09:38
Aš tai va ateinu pasidžiaugti, kaip jūs čia diskutuojat įdomiai biggrin.gif

Ir džiugu, kad atradot Kevin Dunn mirksiukas.gif Kažkada lyg ir minėjau jį temoje, labai mėgstu jo tyrimus ir begales informacijos iš jo esu gavusi. Visiems rekomenduoju.

Papildyta:
QUOTE(ausrele_s @ 2012 06 02, 06:13)
Merginos o su avokado aliejum neiseis isgaut zalios muilo spalvos?  g.gif Na neryskiai zalios, bet kad butu matyt kad zalia ax.gif turbut norint zalios reikia jau dazyt...

Labai skiriasi aliejų spalvos - vieną kartą esu turėjusi žalią žalią avokadų aliejų, o kitą - murzinai gelsvą. Priklausys ir nuo kitų aliejų recepte, kai kurie alyvuogių aliejai būna labai žali, tai ten praktiškai nieko jau nebereikia dėt. Galima kokio žalio molio įdėti, jei norisi neryškios žalios spalvos.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 02, 09:29)
biggrin.gif  Tikiuos muilui žalumo duot laurų aliejumi, jis laaabai žalias. Ir nuo alyvuogių kai kurių nerafinuotų žalsvas gaunasi. Turbūt ir avokadų spalva nevienoda, tai sunku pasakyt. Tik dabar laužau sau galvą, kaip padaryt žalią su baltu, kad vienam būtų laurų, kitam ne, ir kad techniškai man būtų patogu... Lengviausia tai du užplakti ir paskui susvirlinti, norisi dar man makalošių. Bet mikseris vienas doh.gif

tai va as ir turejau tokia minti kad ir zalia ir balta but. Ir sianakt irgi pagalvojau, kad tokiu atveju maisyt du ir praverstu antras mikseris biggrin.gif Arba gal galima viena dali cinko oksidu arba titano dioksidu balint rolleyes.gif
Avokadas pas mane tamsiai zalias. Kremai, ji idejus, zali buna ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2012 06 02, 11:12)
Galima kokio žalio molio įdėti, jei norisi neryškios žalios spalvos.

o su moliu man muilas kazkaip nepatiko. Kolkas is mano darytu megstamiausias su ozkos pienu smile.gif
Atsakyti
As dedu paskutinius 2 savo darbus
muilas-sampunas su dilgelem, chna, vilna ir moliu
user posted image

sis darytas vakar vakare su vilna, isrugom, metu ir kaulazoles arbata ir silpnu druskos tirpalu, zalia spalva isgauta su spirulina dumbliu milteliais. Nu jau toks svelnus gavosi kad dabar visai nekanda emiau rankom ir nieko, bandziau plautis slidus mazai putoja ir visai nekanda. Aisku dar kentesiu ir brandinsiu, bet labai knieti naudoti, nu jau toks keistulis man jis gavosi, bet gal ir turi toks buti ax.gif
user posted image
Atsakyti
Gražuoliai muiliukai, Kristinkag 4u.gif Nepyk neatsakiau, nebandžiau nei su kaulažolėm, nei su arbatom...Gal ir kitos mergaitės taip, ko nepabandė, negali patart. Laukiu savo dilgėlinio irgi labiausiai, jaučiu neiškentėsiu ilgai lotuliukas.gif Jam jau - net - dešimt dienų sukako, skaičiuoju laiką kaip iki atostogų biggrin.gif Tik mano daug tamsesnis, truputį dėl grožio sluoksnelį dažiau clorofilu, dar žaliau kad būtų. Bet streikuoja kompas, nesusišneka su fotoaparatu. Tai jau kai visus padarysiu, tada krūvą sukelsiu iškart, teks sūnaus kompu pasinaudot biggrin.gif
Tai, Saule/Guoda, ir nedėsiu tuomet citrinos rūgšties, tik truputį boro ir maktelsiu sodos kalcinuotos su druska. Gal dar cukraus? Irgi tirpiklis, gal skalbtų geriau g.gif Radau skysto ūkinio skalbiklio receptą rusiškam internete su sorbitu(arba cukrum), glicerinu, riebalais, bet ir spirito reikia net 30proc., kai pas mus toks deficitas, labai savikainą iškels, neverta gadint tokį sunkiai gaunamą turtą muilui. Dar galvojau, gal tos druskos kur indaplovėms skirta būtų teisingiau, ji labiau vandenį minkština. Ar čia aš per daug prisigalvoju... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 02 birželio 2012 - 15:26
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 02, 16:21)
  Tai, Saule/Guoda, ir nedėsiu tuomet citrinos rūgšties, tik truputį boro ir maktelsiu sodos kalcinuotos su druska. Gal dar cukraus? Irgi tirpiklis, gal skalbtų geriau g.gif Radau skysto ūkinio skalbiklio receptą rusiškam internete su sorbitu(arba cukrum), glicerinu, riebalais, bet ir spirito reikia net 30proc., kai pas mus toks deficitas, labai savikainą iškels, neverta gadint tokį sunkiai gaunamą turtą muilui. Dar galvojau, gal tos druskos kur indaplovėms skirta būtų teisingiau, ji labiau vandenį minkština. Ar čia aš per daug prisigalvoju... ax.gif

dėl druskos indaplovėm - tai atbulinis variantas gaunasi, nes temose apie savadarbes priemonės rašo, kad keičia būtent į paprastus dalykus - NaCl, geriamą sodą, actą, citrinos rūgštį (kur ko reikia atitinkamai), nes ta druska - ta pati druska, tik gal su soda (tiksliai nepamenu, reikia žiūrėti sudėtį) g.gif
Jei ūkiškas su KOH, tai neutralizavus nieko ir nereikia dėti. Aš dedu NaCl šaukštą į skalavimo indelį su EA ar kvapu, o į stalčiuką milteliams dedu kalcinuotos sodos, jei švelnesni sklabiniai - geriamos. Galima dar į skalavimo indelį įpilti kokios rūgštelės 4u.gif
Ten iš kieto ūkiško pastas daro, tai tarkuoja ir makaluoja viska biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, mano tokia natūra, prisifantazuoti(ne visada į gerą pusę, pati žinau biggrin.gif )
Va tik vandenį supyliau, ilgai viriau savo turtą. Patenkinta - nerealiai. Padariau testą, skaidru, kaip limonadas su ledukiais kiek liko neištirpę... Kaip čia
http://www.soapdream...dkogo-myla.html
Vis knisu, apie boro rūgštį dar ieškojaus, galvojau kiek dėsiu. Tai jei deda 2 proc. su -10 pariebinimu, tai man reikia tada 0,4 proc., tai gal pasiruošiu 0,5 proc. ir to kiekio kaip ten rašo tik pusę (ir tu taip darai panašiai, Saule/Guoda) supilsiu, nes PH 8 ar vos mažiau. Ir tikrai - negraužia, nesausina, pilnai apsipatenkinus thumbup.gif
Indaplovių druskos net neturiu, pas mane vanduo ir taip minkštintas, tai ir toks savas ploviklis turėtų gerai tikti. 4u.gif
Atsakyti