QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 31, 09:24)
Čia toks kietuose ar skystuose muiluose pasiseka išgauti? Kaip manai, nuo ko priklauso - nuo viršriebio, naudojamų aliejų ar neutralizuoji pabaigoj skystus? Kaip tik vakar seną temą skaičiau kur apie muilus skalbimo mašinai, namams. Galvoju, kaip ką pasigaminus, nes dar taip ir nebuvo atėjus eilė. Reikia visokius nenaudojamus aliejus suvirt... Pasiieškosiu dar tik kokosų pigesnių tokiam reikalui.
Mano irgi apie 8 PH kieti, tikrai nesausina.
Mano irgi apie 8 PH kieti, tikrai nesausina.
Kieti tokie išeina "pagerinti" prabangūs - su sviestmedžiu, kakao, migdolais, avokadu viršriebis - 5-7;
O skystas - iki neutralizavimo būna apie 9 (aš visada jį gaminu su 0 arba 1 viršriebiu), tai manau irgi neblogai paskui numušu būtinai iki 6,5-7. Pradžioj esu persistengusi su neutralizavimu - pabalo ir gavosi tokia pliurzė, teko išpilti, bet čia tik viena porcija tokia išėjo
manau, kad priklauso nuo šarmo kokybės ir aliejų (dar nenustačiau, kurie duoda mažesnį PH, bet tie anksčiau mano minėti tikrai teigiamai veikia PH, bent man taip atrodo ).
Turiu šarmo - analizėms, tai tas kitaip sureaguoja negu paprastas, bet jis gerokai brangesnis, tai naudoju vaikų muilui
Ūkišką skalbimui verdu iš kokoso, palmiu, kukurūzų, bet kadangi mano dviratininkai skalbia rankomis savo aprangas po kiekvieno važiavimo , reikia labai gero, kad greit nenuskalbtų ( mašina ir milteliais skalbti neleidžia )- tai dedu ir sviesmedžio , ir kakao . Visada pabaigoj - kokį šaukštą smulkios druskos ir šaukštą geriamos sodos. Garstyčių nerizikuoju, nes spalvą duoda, gali neigiamai paveikti tas nepaprastai vertingas aprangas
Į paskutinį dėjau mėtų EA, tai dabar jie pradėjo su juo ir praustis, sako, kad labai patinka ir nesausina, nors ten viršriebis tik 1 proc ( pramominiai dušo geliai jiem sausina odą )