Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

biggrin.gif Na super šiandien verdu, gyva on-line konsultacija thumbup.gif Gerai, daug viršriebio nedėsiu. Bet sakų skaičiukai soapcalke juose riebalų praktiškai nerodo, manau jie elgias kitaip nei aliejai. Aš gi tik jų neįvertinau, o jei formulėj kažką sakais pakeiti, tai kaip tik šarmo kiekis mažėja. Žodžiu, manau kad ramiai galiu dėt savo sviestmedį, nebus blogai cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 26, 00:27)
biggrin.gif  Na super šiandien verdu, gyva on-line konsultacija thumbup.gif  Gerai, daug viršriebio nedėsiu. Bet sakų skaičiukai soapcalke juose riebalų praktiškai nerodo, manau jie elgias kitaip nei aliejai. Aš gi tik jų neįvertinau, o jei formulėj kažką sakais pakeiti, tai kaip tik šarmo kiekis mažėja. Žodžiu, manau kad ramiai galiu dėt savo sviestmedį, nebus blogai  cool.gif  biggrin.gif

Aš irgi manau, kad sakai riebumo neduoda, čia aš turėjau minty, kad riebalų perdaug nepridėti bigsmile.gif
Pati dabar laukiu, ar pagerės mano paskutinis muilas su druska - buvo 8% viršriebis, o dar pusė skysčio - grietinėlė. Aišku, odos nesausina, bet man jau per riebu atrodo, be to dar druska putojimą gesina ax.gif
O sakai kaip tik putojimą gerina - čia bus visai kitaip 4u.gif
Atsakyti
Na, mažas kiekis druskos putojimą gerina (0,2-2proc), pasūdžiau trupučiuką šampūninį, rezultato laukiu, kai daug, tada slopina. O grietinėlės riebalų į viršriebį neįskaičiavai? Aš kai dariau su kokosų pienu (gal greičiau grietinėle, apie 18 proc. riebumo), skaičiavau kiek ten turėtų apytikriai būt kokosų riebalų ir pridėjau juos formulėje, tai viskas buvo gerai, ir putojimai, ir PH, ir pariebinimas.
Nežinojau, kad sakai gerai putojimui. Vadinas, pataikiau šampūniniame, dėjau truputį miros, benzoino dervų ir sakų po lygiai, tik mažiau negu šiandien. Neradau, kokiais kiekiais dedama, tai bijojau persistengti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 26, 01:14)
Na, mažas kiekis druskos putojimą gerina (0,2-2proc), pasūdžiau trupučiuką šampūninį, rezultato laukiu, kai daug, tada slopina. O grietinėlės riebalų į viršriebį neįskaičiavai? Aš kai dariau su kokosų pienu (gal greičiau grietinėle, apie 18 proc. riebumo), skaičiavau kiek ten turėtų apytikriai būt kokosų riebalų ir pridėjau juos formulėje, tai viskas buvo gerai, ir putojimai, ir PH, ir pariebinimas.
Nežinojau, kad sakai gerai putojimui. Vadinas, pataikiau šampūniniame, dėjau truputį miros, benzoino dervų ir sakų po lygiai, tik mažiau negu šiandien. Neradau, kokiais kiekiais dedama, tai bijojau persistengti biggrin.gif

Seniau būdavo pramoniniu būdu gaminamuose muiluose ūkiškam muile - iki 15%kanifolijos, o tualetiniame - iki 10%.
Dabar mažai kas naudoja, radau tik kelis receptus rusiškuose forumuose, tada ir parinkau medžiagos.
O druska putojimą skatina gal tų putoklių, kur perkam AZ ir kitur, bet ne muilo. Ir dedasi druskos į tokį spec. muilą daug - nuo 0,5 - 1,00 aliejų svorio.
Dar nauja: radau rusiškam forume, kad deda krakmolo į muilą putojimo gerinimui ir putos stabilizavimui ( po pėsako porą šaukštų į maždaug 500g riebalų) biggrin.gif
Neskaičiavau grietinėles pariebinimo, nes visada buvo gerai - čia mano atidirbtas receptas, verdu sau jau kelis metus, ir labiau patikdavo su grietinėle negu su kokosu, o šį kartą kažkaip kitaip išėjo g.gif Gal per greit noriu naudoti, praėjo 6 savaitės, o jis be gelio stadijos buvo, tikuosi, kad pagerės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 26 gegužės 2012 - 08:31
O nuo grietinėlės nelieka muile specifinio pieno kvapo? Į kietus muilus dedi grietinėlę, taip? Neviriau dar nei su alum, nei su ožkos pienu, iki gietinėlės irgi nenurėpliojau... Turiu vietos pasireikšti lotuliukas.gif Su ghee sviestu muilai nesugedo (nei vienas nesugedo dar, neįsivaizduoju kaip gali sugest normalus kietas muilas), bet tas pieno kvapas yra. Nors odai patinka, putoja, plauna gerai. Man kuo ilgiau visi pastovi, tuo labiau patinka. Gal ir tavo tas su grietinėle dar suaugti turi, Saule/Guoda 4u.gif
Viriau pusę nakties, bet taip ir nesulaukiau kol sukietės iki gabalavimosi. Nusibodo, sudėjau "superkremą", išmaišiau ir miegot. Buvo toks perlamutrinis, rusvai-rausvas, tąsus labai, kaip bebaigiantis sukietėt cukraus sirupas. Dabar paminkštėjęs, bet dar nepakankamai, tikrai dar nesiplaks. Pastačiau šiltai ant saulytės, tegul bręsta iki vakaro, o gal net rytdienos. Juostelė žalia, apie 8, turėtų dar nukrist manyčiau, man daugoka tiek.
Vadinas druska nepagerina muilo? Nieko, putos tas šampūninis vistiek, druskos apie 1 proc., putojimas pagal soapcalk 33. Ne viską pasako tie skaičiukai, bet kai susidėlioju receptą ir rodo geras savybes, nei karto nenusivyliau. O su druska dariau dvisluoksnį muilą, vienoj daly druskos apie 50 proc. kitoj nėra, tai putoja labai gerai, naudojasi ekonomiškai. Pusę metų vienu gabaliuku prausiuosi, jokių šansų muilus savo sunaudot doh.gif
Užtat vakarykščio privalumas - darbo, pasidžiaugimo daug, muilo mažai thumbup.gif Vėl bus galima virt biggrin.gif Tą rusaitės receptą bandysiu tobulint, iki gausiu stearino siuntinuką. Nepagavau dar minties, kokie parametrai svarbūs skystiems, kreminiams muilams, bet šitam plovimą reikia kažkaip padidint, ir kondicionavimą. Tik kai tiek stearino, tiesiog vietos nėra veiksmams... Gal mažint kiek galima stearino bandysiu pagrindiniam recepte ir kelt iki 5 proc. superkreme.
O jei į superkremą įdėt AZ kondicionuojančio emulsiklio? Fantazuoju čia aš... Bet turbūt bandysiu:D
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 26, 11:52)
O nuo grietinėlės nelieka muile specifinio pieno kvapo? Į kietus muilus dedi grietinėlę, taip?
Nepagavau dar minties, kokie parametrai svarbūs skystiems, kreminiams muilams, bet šitam plovimą reikia kažkaip padidint, ir kondicionavimą. Tik kai tiek stearino, tiesiog vietos nėra veiksmams... Gal mažint kiek galima stearino bandysiu pagrindiniam recepte ir kelt iki 5 proc. superkreme.
O jei į superkremą įdėt AZ kondicionuojančio emulsiklio? Fantazuoju čia aš... Bet turbūt bandysiu:D

Grietinėlę naudoju tik vienam muile - su Himalajų druska, kietam. Kvapo nesijaučia, bet čia vienintelis mano muilas , kur dedu EA - labai nemažai petitgreino naudoju, man kažkaip labai tinka baltam druskiniam muilui šitas kvapas biggrin.gif
Su alum ar vynu nebeverdu - esu bandžiusi, labai nepatiko kvapas - kažkokio raugo ar pagirių g.gif
Skystiems parametrai priklauso nuo paskirties: indų plovikliui žiūriu , kad kuo diddesnis būtų "cleansing", pagrinde tai duoda kokosas, šito muilo putojimas visada būna geras, maitinimo čia nereikia smile.gif , bet dar bandysiu padidinti nesočiųjų rūgščių (jų druskos nepalieka apnašų), kol kas neišeina blush2.gif ir dėsiu kanifolijos, jau labai patiko metalo valymo efektas biggrin.gif
O šampūniniam skystam ir kietam stengiuosi, kad būtų daug linoleic/linolic/oleic(jų druskos lengvai nusiplauna vandeniu), cleansing ne mažiau kaip 22. Kietą pavyko sukomponuoti, kad sočių ir nesočiųjų būtų vienoda suma, skysto dar nepavyko - sočiųjų gaunasi daugiau.
Manau, kad CE muile neveiks. Žinau, kad rusės bando dėti BTMS (iki 4%), jis veikia ir šarmingesnėj aplinkoj; esu dariusi, nelabai patiko.
Dabar apsisprendžiau taip: į skystą muilą ( be viršriebio) pridedu iki 3% aliejų ( babasų, brokolių(ypač rekomenduoju plaukams), sulfat.ricinos, joje ištirpinu EA (sau dedu ramunėlių, citrinos, litsėjos, frankinčenso), tada skalauju su rūgščiu vandeniu ir truputėliu skysto kondicionieriaus(receptas buvo kremų temoj, šiek tiek perdirbau savaip) su CE, proteinais, šilku, inulinu. Kol kas esu labai patenkinta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 26 gegužės 2012 - 13:42
Merginos, o kiek dedat molio i 0,5 kg muilo, noriu pasidaryti muila-sampuna su moliu,vilna ir cha. I 1kg muilo skaiciau kad deti 0,5-1 a. sauksteli sausuju priedu ar nebus mazai?
Atsakyti
Man molis labai greit odą sausina, ir vieno šaukštelio kilogramui per akis. Bet gal kieno oda riebi, tada kitaip. Matyt kiekvienas pagal save atsirenka. Sako, kai daug molio, muilą minština. Nustojo nervint molis tik kai muilas daugiau nei pusmetį pastovėjo. Gal šampūniniame kitaip... Pliurpiu nes prie kompo namie sėdžiu, ne kad ką gero pasakyt galiu 4u.gif Man patiko, kad odą nuriebintų, rasulo moliu ant plaukų šaknų pasitept ir tada plaut su kuo noriu, šampūnu ar muilu. Dar buvau nusipirkus vaikiškos pudros, tipo plaukus sausai plaut - nesąmonė, šukavau ilgiausiai ir vis tiek balta, teko dar ir plaut, o taip laiko tada nebuvo... Bet paskui irgi prieš plovimą pabandžiau pasibarstyt, tai irgi gerai, taip sunaudosiu. 4u.gif
Užkaičiau vėl vakarykštį. Nenori minkštėt, o aš nenoriu savaitę laukt. schmoll.gif Tai skaidrus darosi. Ir labai patinka kad sakais kvepia wub.gif , gal ir kanifolija panašiai kvepia. Net nebežinau, ar dar ką pilt aromatui, nebent kad kartu ir odai nauda būtų, ir kvapas. Natūralus kieto muilo kvapas man patinka, o va su KOH nervina, tai labai džiaugiuos kad bus būdas jam užmušti 4u.gif Ačiū Saule/Guoda thumbup.gif
Plaukams niekaip dar savo priemonių neprisiderinu, kad jau sakyčiau - tinka, gerai viskas. Gal su šampūniniais muilais ir išsipręs, o gal ne... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 26, 16:11)
Man molis labai greit odą sausina, ir vieno šaukštelio kilogramui per akis. Bet gal kieno oda riebi, tada kitaip. Matyt kiekvienas pagal save atsirenka. Sako, kai daug molio, muilą minština. Nustojo nervint molis tik kai muilas daugiau nei pusmetį pastovėjo. Gal šampūniniame kitaip... Pliurpiu nes prie kompo namie sėdžiu, ne kad ką gero pasakyt galiu 4u.gif  Man patiko, kad odą nuriebintų, rasulo moliu ant plaukų šaknų pasitept ir tada plaut su kuo noriu, šampūnu ar muilu. Dar buvau nusipirkus vaikiškos pudros, tipo plaukus sausai plaut - nesąmonė, šukavau ilgiausiai ir vis tiek balta, teko dar ir plaut, o taip laiko tada nebuvo... Bet paskui irgi prieš plovimą pabandžiau pasibarstyt, tai irgi gerai, taip sunaudosiu. 4u.gif
Užkaičiau vėl vakarykštį. Nenori minkštėt, o aš nenoriu savaitę laukt. schmoll.gif  Tai skaidrus darosi. Ir labai patinka kad sakais kvepia wub.gif , gal ir kanifolija panašiai kvepia. Net nebežinau, ar dar ką pilt aromatui, nebent kad kartu ir odai nauda būtų, ir kvapas. Natūralus kieto muilo kvapas man patinka, o va su KOH nervina, tai labai džiaugiuos kad bus būdas jam užmušti 4u.gif  Ačiū Saule/Guoda thumbup.gif
Plaukams niekaip dar savo priemonių neprisiderinu, kad jau sakyčiau - tinka, gerai viskas. Gal su šampūniniais muilais ir išsipręs, o gal ne... g.gif

Mano plaukai rieboki tai reiktu kad pasausintu, tik dar reik surasti aliejus tinkancius riebiai odai ir plaukam. Man labai patiko plauti plaukus naturaliom priemonem per pusmeti zymiai paaugo plaukai. Buvau pirkus plaukam pardutuvini naturalu ekologiska muila, bet netiko.
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 05 26, 16:25)
Mano plaukai rieboki tai reiktu kad pasausintu, tik dar reik surasti aliejus tinkancius riebiai odai ir plaukam. Man labai patiko plauti plaukus naturaliom priemonem per pusmeti zymiai paaugo plaukai. Buvau pirkus plaukam pardutuvini naturalu ekologiska muila, bet netiko.

Aš tai molius naudoju tik tualuetiniuose muiluose, labai nedaug, dažniausiai dėl gražių atspalvių.Šampūninuose nemėgstu, nes sunkiai išsiplauna. geriua daryti kaukes prieš plaunat.
Mūsų visos šeimos rieboki plaukai, bet dabar naudojant savo muilą odą tenka kartais pamaitinti, padaryti kaukes su aliejais
O šaukštelio molio, mano manymu, užteks 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 26 gegužės 2012 - 15:36
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 26, 16:36)
Aš tai molius naudoju tik tualuetiniuose muiluose, labai nedaug, dažniausiai dėl gražių atspalvių.Šampūninuose nemėgstu, nes sunkiai išsiplauna. geriua daryti kaukes prieš plaunat.
Mūsų visos šeimos rieboki plaukai, bet dabar naudojant savo muilą odą tenka kartais pamaitinti, padaryti kaukes su aliejais
O šaukštelio molio, mano manymu, užteks  4u.gif

Bandysiu matysiu kas gausis, nedaug darysiu tik 400gr tai pakankamai greit susinaudos, aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Iš rusų turiu susirašius - riebiems plaukams kokosų, garstyčių(kur tokio gaut?), kukurūzų, lazdyno riešutų, jojobos, sezamų aliejai. Kokosai visada sausina,ir plauna, ir putoja, šampūniniams gerai, sau dar su babasų aliejum derinau.
Oi, ir apie druską ten buvau radus, ir net pasižymėjau - dedama ištirpinta, nedaug, stiprina plaukus, kartu kaip konservantas (čia apie šampūninius muilus). Na bet man dar minimum tris savaites laukt iki pabandymo biggrin.gif
Atsakyti