Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

na pasidžiaugsiu. Jau senokai čia buvau, o vat vėl įlindau ir vėl muilo virimo lomkės užėjo smile.gif smile.gif smile.gif, o muilo namie tai virš kilogramo, dar visus metus nesunaudosime smile.gif, o šiaip pasibovyti, tai per brangus malonumas smile.gif
Pradėjau savo kavinį muilą naudoti, 5 mėn po išvirimo - išpradžių smirdėjo, norėjau mesti lauk, o vat kažkaip prakentėjau tuos kelis mėnesius ir dabar žiūriu, kad man jis visai patinka, toks smulkus skrabas, o svarbiausia smarvė dingo. Kaip pas Jus su kaviniais muilais?
O Kastiljos muilui dar nelabai laikas. Spalio pradžioje virtas su 5 proc. pariebinimu, taip paėmus atrodo kietas, o kai pradėjau naudoti, dar nelabai kaip, vandeny tikrai neguli, bet žiūriu paplaukia kraščiukai, labai greitai susinaudoja. Dar reiks palaukti, nors prastis tai labai švelnus ir putoja maloniai ir spalva tokia šviesiai gelsva, beveik balta su vos matomu žalsvu atspalviu. Ech.....lomkės lomkės lomkės, ką čia padaryti, kad nepulti virti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 04 02, 12:43)
na pasidžiaugsiu. Jau senokai čia buvau, o vat vėl įlindau ir vėl muilo virimo lomkės užėjo smile.gif smile.gif smile.gif, o muilo namie tai virš kilogramo, dar visus metus nesunaudosime smile.gif, o šiaip pasibovyti, tai per brangus malonumas smile.gif
Pradėjau savo kavinį muilą naudoti, 5 mėn po išvirimo - išpradžių smirdėjo, norėjau mesti lauk, o vat kažkaip prakentėjau tuos kelis mėnesius ir dabar žiūriu, kad man jis visai patinka, toks smulkus skrabas, o svarbiausia smarvė dingo. Kaip pas Jus su kaviniais muilais?
O Kastiljos muilui dar nelabai laikas. Spalio pradžioje virtas su 5 proc. pariebinimu, taip paėmus atrodo kietas, o kai pradėjau naudoti, dar nelabai kaip, vandeny tikrai neguli, bet žiūriu paplaukia kraščiukai, labai greitai susinaudoja. Dar reiks palaukti, nors prastis tai labai švelnus ir putoja maloniai ir spalva tokia šviesiai gelsva, beveik balta su vos matomu žalsvu atspalviu. Ech.....lomkės lomkės lomkės, ką čia padaryti, kad nepulti virti smile.gif

Aš kavos muilą kvėpinau apelsinų ea - kvapas labai malonus, kažkaip stebuklingai apelsinai nenugaravo, kartu su kava sudaro puikų kvapą.
Aš muiliukus vis kam nors dovanoju, nes virti tai norisi, o pati tiek tikrai nesunaudočiau smile.gif
Atsakyti
Oi su tuo iklimpimu i virima doh.gif butu valgoma, tai kasdein virciau biggrin.gif Pas mane tas pats - kokiems metams i prieki muilo yra. blush2.gif Pora jau naudojamu, dar vienas baigia brest. O jau kelios sav. kaip galvoj turiu vaizda, kaip sekantis turi atrodyt ax.gif tik vis dar laikaus nuo virimo rolleyes.gif

Beje Evah norejau paklaust, tavo paskutiniuose muiluose buvo vienas su jogurtu. Ka jogurtas duoda muilui? As pastoviai verdu jogurta, tai vis turiu sviezio, galvoju gal irgi muilui panaudot g.gif
Atsakyti
Mano draugai tai labai mane myli, nes visad išeina su krepšiu muilo laugh.gif

ausrele_s, galiu papasakoti tik tai, ką pati girdėjau apie jogurtą, nes maniškiai dar brandinasi ir nespėjau jų išbandyti. Pirmiausia - papildomi riebaliukai, taigi, muilas bus švelnesnis. Taip pat, visi pienai pagerina muilo putojimą, vieni daugiau, kiti mažiau. Trečia, muilas išeina kiek kietesnis dėl procese susidariusio natrio laktato. Galų gale, jogurtas turi nuostabių savybių odai, tad aš tikiuosi, kad bent šis tas išgyvena po proceso smile.gif
Atsakyti
taip ir maniau, kad muiliukas svelnesnis turetu but. Daznai darausi veidui kaukes su jogurtu thumbup.gif tai gal kada bandysiu ir muile panaudot..
Lauksiu tavo atsiliepimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 04 03, 13:29)
taip ir maniau, kad muiliukas svelnesnis turetu but. Daznai darausi veidui kaukes su jogurtu  thumbup.gif tai gal kada bandysiu ir muile panaudot..
Lauksiu tavo atsiliepimu ax.gif


jogurtas aisku ne Smilgos su braskem 4u.gif ? koki naudojat jogurta ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 04 03, 12:30)
jogurtas aisku ne Smilgos su braskem  4u.gif  ? koki naudojat jogurta  ax.gif ?

Aš tai naudoju naminį, bet, mano galva, bet kuris natūralus jogurtas be priedų tiks rolleyes.gif
Atsakyti
As bandziau su jogurtu smile.gif ,naaaa muilas panasus i ozkos pieno muilus, bet yra maziau riebus. smile.gif Tad kas maziau megsta riubius muiliukus smile.gif ,rekomenduoju su jogurtu. smile.gif Man dar labai patinka pats muilo atrodymas...nemoku net apibudinti muilo isores smile.gif
Atsakyti
Mano su ozkos pienu jau baigia brest. Isbandysiu ir jei patiks darysiu tada su jogurtu, jei jau sakot kad panasius gaunas ax.gif

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 04 03, 13:30)
jogurtas aisku ne Smilgos su braskem  4u.gif  ? koki naudojat jogurta  ax.gif ?

As irgi namini 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 04 04, 12:43)
Mano su ozkos pienu jau baigia brest. Isbandysiu ir jei patiks darysiu tada su jogurtu, jei jau sakot kad panasius gaunas ax.gif


o su tuo jogurtu kaip darot? keiciat jogurta vietoj vandens? irgi saldot ?
Atsakyti
Pavyzdziui as kai gaminau su jogurtu, tai dariau taip: puse dejau vandens, puse jogurto kiekio. smile.gif Jogurta dejau i suplakta mase (vandenyje istirpdinau sarma, supyliau i aliejus, paplakiau ir tik tada pyliau jogurta). smile.gif
Idomu kaip darot jus. smile.gif

Ar galima viska saldyt, pvz: moliugu mase, zalia arbata (jau pagaminta), juoda arbata, obuoliu sultis? Dar viena diena pagalvojau, kad arteja vasara smile.gif ir bus braskiu, kazin ar negalima deti sutrintas braskes i muila, taip kaip gaminame su moliugais muila? smile.gif Beja, ar galima muila gaminti su cukrumi? smile.gif Jeigu galima, tai kaip? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 04 balandžio 2012 - 13:23
Labai įdomu bus išbandyti su jogurtu, tik norėtųsi daugiau info kaip dedat jogurtą 4u.gif

Aš noriu paklausti, ar Jums supjaustytas muilas kartai nepradeda skilinėti, kaip siena trūkinėja. Man va vienas gavosi taip gerai, bet va 3ia diena guli ir žiūriu įtrūkimų atsirado g.gif nelabai suprantu dėl ko g.gif
Atsakyti