Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

QUOTE(asssandra @ 2012 05 19, 09:36)
Labas rytas muilo fėjos smile.gif Kai pradėjau gamintis natūralius kremukus, šampūnus ir pan. visiems garsiai buvau pareiškus, kad jau muilo iš šarmo, tai jokiu būdu, jokiais atvejais neužsiimsiu virt schmoll.gif  . O išėjo taip, kad jau 2 partijas pagaminau. Pats pirmasis buvo karštu būdu ruoštas šampūninis muilas ( kai pabandžiau vakare išplaut galvą, tai ryte atsikėliau sustirusiais, sulipusiais, drėgnais - riebaluotais plaukais biggrin.gif ) galvojau, kad teks sunaudoti skalbimui, bet kūnui plauti tinka, tai gal dar sykį duosiu šansą reabilituotis, nes nežinojau, kad po plovimo reikia būtinai perskalauti rūgščiu vandeniu ax.gif

Gali būti, kad netinkamus aliejus pasirinkote. Aš muilą verdu jau kelis metus, bet prisitaikyti sau šampūninį buvau praradusi viltį (būdavo sunkūs plaukai, nors ir perskalaudavau rūgščiu vandeniu), nors kitiems mano šampūninis labai tikdavo biggrin.gif
Neseniai vėl pabandžiau, labai ilgai parinkinėjau aliejus, atrodo, kad dabar viskas tinka, plaunu nauju muilu jau antras mėnuo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 20 gegužės 2012 - 08:39
Aš apskritai nespręsčiau apie muilą šampūną po vieno plovimo. Jeigu iki šiol naudojote įprastas plaukų priežiūros priemones, gali tekti pratinti plauką net porą savaičių. Maniškiai po pirmo plovimo atrodo taip kraupiai, kad pabijojau net iš namų išeit lotuliukas.gif O dabar, po metų naudojimo, džiaugiuosi ir neatsidžiaugiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 20 gegužės 2012 - 09:52
QUOTE(Evah @ 2012 05 20, 10:51)
Aš apskritai nespręsčiau apie muilą šampūną po vieno plovimo. Jeigu iki šiol naudojote įprastas plaukų priežiūros priemones, gali tekti pratinti plauką net porą savaičių. Maniškiai po pirmo plovimo atrodo taip kraupiai, kad pabijojau net iš namų išeit lotuliukas.gif O dabar, po metų naudojimo, džiaugiuosi ir neatsidžiaugiu.

O man buvo atvirkščiai - pirmas plovimas ir dar keli - idealiai, nors ir neskalavau, paskui - blogiau ir blogiau, nepadėjo ir skalavimai ( išsiplaudovo lyg normaliai, bet plaukai buvo sunkūs, reikėjo plauti kasdien) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 20 gegužės 2012 - 12:41
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 20, 09:38)
Gali būti, kad netinkamus aliejus pasirinkote. Aš muilą verdu jau kelis metus, bet prisitaikyti sau šampūninį buvau praradusi viltį (būdavo sunkūs plaukai, nors ir perskalaudavau rūgščiu vandeniu), nors kitiems mano šampūninis labai tikdavo  biggrin.gif
Neseniai vėl pabandžiau,  labai ilgai parinkinėjau aliejus, atrodo, kad dabar viskas tinka, plaunu nauju muilu jau antras mėnuo  4u.gif

Receptuka sampuninio muilo radau internete pas rusaites ir gaminau pagal visus nurodymus. Dabar analizuoju, gal pariebinimas didokas ( 3 proc.), ar pariebinimui naudotas nakvisu aliejus netiko g.gif O gal cia tik naturalius, t.y. nedazytus plaukus tinka plauti? Maniskiai stipriai pasviesinti, tai isplovus slapi norejo net kaip guma temptis biggrin.gif
Jau apie metus plaunu galva kietu sampunu, kartais dedu papildomai kondicionieriaus, kartais ne. Bet va, uzsinorejau kuo naturalesni pasigaminti, bet nepavyko verysad.gif . Sesei daviau pameginti, tai vakar issiplove ir po 3 val skambina ir skundziasi, kad plaukai nedziuva doh.gif
Atsakyti
QUOTE(asssandra @ 2012 05 20, 16:09)
Receptuka sampuninio muilo radau internete pas rusaites ir gaminau pagal visus nurodymus. Dabar analizuoju, gal pariebinimas didokas ( 3 proc.), ar pariebinimui naudotas nakvisu aliejus netiko g.gif O gal cia tik naturalius, t.y. nedazytus plaukus tinka plauti? Maniskiai stipriai pasviesinti, tai isplovus slapi norejo net kaip guma temptis biggrin.gif
Jau apie metus plaunu galva kietu sampunu, kartais dedu papildomai kondicionieriaus, kartais ne. Bet va, uzsinorejau kuo naturalesni pasigaminti, bet nepavyko verysad.gif . Sesei daviau pameginti, tai vakar issiplove ir po 3 val skambina ir skundziasi, kad plaukai nedziuva doh.gif

Per sunkūs aliejai; man pav. visai netinka alyvuogių aliejus šampūniniame muile; ir dar - gal pas jus labai kietas vanduo, tada problema g.gif
Skaičiuokit, kad būtų kuo daugiau linolic/linolenic/oleic rūgščių, jų druskos nesudaro nuosėdų ant plaukų , pariebinimą darau tik 1% smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 20 gegužės 2012 - 16:37
000189.gif help.gif AAAAAA, negaliu, žiaurios lomkės, nėjau į temą kad muilų nebevirčiau, nei sunaudot nei išdovanot dar nespėjau, bet - likimas!!!!!! Netyčia įšokau ir jau viskas, reikės virt, nieko nebebus, neištversiuuuuu.... Vargas man.
Kaip visada, nuostabūs muilai, EVAH 4u.gif
Ir kitų merginų taip pat, šaunuolės visos, nebesustojau kol visos šitos temukės neperskaičiau. Reiks bandyt šampūninį pasidaryt, reiks bandyt su vilna...
Klausimuks - ar ten kur vėlimui būna vilna tinka kažin? Avelės neturiu, katinas trumpaplaukis...

Mano seniau virti muilai prabalo, bet man gražu, kur buvo su spalvotais moliais, svirlai išryškėjo, muilai iššvelnėjo - tik savo muilais ir prausiuosi. Ačiū jumjs, rašykit, rodykitės, labai smalsu kas ką nuveikė thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 20, 19:07)
    Klausimuks - ar ten kur vėlimui būna vilna tinka kažin? Avelės neturiu, katinas trumpaplaukis... 

Tinka, aš tik tokią ir naudoju, tik geriausia nebalinta (vėlimui būna sluoksna ir karšinys, tai sluoksna truputį apdirbta man atrodo) 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Dėkui, Saule/Guoda, ieškosiu karšinio. Kadaise turėjau tikros naminės vilnos, bet jau nei kandims nebeliko (pati ploviau ir verpiau) ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 21 gegužės 2012 - 09:41
biggrin.gif Vilnos gavau ( nors ir ne tos kur norėjau, nėr mano kaime pasirinkimo, tenka pirkti kas yra). Jau įsivaizduoju maždaug muiliuką, klausimų vėl turiu:
ką geriau dėt šampūniniam muilui (kietam) - jojobos vaško (lašeliais) ar aliejaus truputį? Va kur įkelsiu kokio muilo noriu, tai rašo kad vašką naudoja, bet painiava su jojoba, ir aliejus - skystas vaškas, kurį naudot geriau, gal kuri žinot? Darysiu su dilgėlių sultim, pažiūrėkit kokie grožiai (seniau dariau su dilgėlių tinktūra, žalumas prabalo, pašviesėjo, bet nenuruduoja, lieka tikrai)
http://soap-il.livej....com/43136.html
Atsakyti
Man rodos, reikės man traukti iš pakampės pirštines ir eit raut dilgėlių sultims lotuliukas.gif
O dėl jojobos, aš naudočiau "aliejų".
Atsakyti
4u.gif Ačiū Evah, tada jojobos aliejus. O dilgėlės dabar pats tas, žalios, sultingos, vasarą bus nebe tas, užtat ir užrodžiau, kad suspėtumėt kas norėsit kol pats laikas wub.gif
Atsakyti
Prasau zinoviu patarimo 4u.gif
Vakar meginau gaminti kastilijos muila is 100 proc. alyvuogiu aliejaus. Vos tik imerkiau blenderi, po akimirkos jis sugedo - uzsikirto kazkas doh.gif Liko vien rankiniu budu bandyti plakti. Po 1 val ir 30 min pedsako nebuvo, nors atrode lyg ir tirstesne mase. Supyliau i dezute, apsukau ranksluosciu. Dabar paziurejau - ogi aliejaus virsui keli milimetrai tikrai, gal net puse cm. Gal dar galima kaip nors isgelbeti g.gif Paparkit prasau ka daryti? help.gif
Atsakyti