Stai kas gavosi is kukuruzu al., kokosu al., sviestmedzio, balto palmiu al. ir ricinos al. Dejau rozinio molio ir braskiu kvapiojo aliejaus visa puokste
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 15, 14:30)
Stai kas gavosi
reikia ir man turbut gamint , senokai jau begaminau
Cia liga jau
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 15, 14:58)
Cia liga jau
tai jau tikrai kai įsitrauki.. t.y. kai tave įtaukia.. tai sėdi ir kuri tik dar ir dar ir dar.. )))
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 15, 11:03)
bet yra ir gerųjų pusių - su daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių linoleic/linolenic/oleic muilas palieka daug mažiau apnašų, t.t. labai tinka plaukų plovimui
O... Labai gera informacija as kaip tik ruosiuosi virti muila plaukam o mano riebus tai norisi kuo maziau kad liktu apnasu ir riebumo ant plauku, begu zymetis
Kadangi mano kokosu pieno paieskos prie nieko nepryvede,tai kilo toks klausymas.Ar galima muile naudot kokosu drozles? Gal kas bande?Ranku darbo muile jis naudojamas,o kaip kazyn su sarmu?
QUOTE(pokatak @ 2012 05 17, 21:33)
Kadangi mano kokosu pieno paieskos prie nieko nepryvede,tai kilo toks klausymas.Ar galima muile naudot kokosu drozles? Gal kas bande?Ranku darbo muile jis naudojamas,o kaip kazyn su sarmu?
O kodėl nenorit naudoti pieno iš riešuto? Man patiko labiau nei konsevuotas pienas
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 17, 23:29)
O kodėl nenorit naudoti pieno iš riešuto? Man patiko labiau nei konsevuotas pienas
Gal ir noriu,bet as ju normaliai atidaryt nesugebu,kad pienu neaptaskyt puses virtuves.Ir kiek cia riesutu reikia.
Gal pamenat kiek jums riesutu isejo tam tikram alieju kiekiui?
QUOTE(pokatak @ 2012 05 18, 19:23)
Gal ir noriu,bet as ju normaliai atidaryt nesugebu,kad pienu neaptaskyt puses virtuves.Ir kiek cia riesutu reikia.
Gal pamenat kiek jums riesutu isejo tam tikram alieju kiekiui?
Gal pamenat kiek jums riesutu isejo tam tikram alieju kiekiui?
Reikia įgręžti su vyno butelių atidarytuvu 2 skylutes į riešuto viename gale esančias lyg duobutes ( būna 3 tokios įdubę dėmelės), tada apversti - ir puikiausiai išbėga
Pasižiūrėjau savo muilo su druska ir kokoso pienu receptą: riebalų 550 g.; skysčio 198g, (parašyta - visas kokoso pienas);
Atrodo, kad naudojau 2 riešutus, atsimenu, kad buvo švieži - labai kliuksėjo ir buvo daug skysčio
Manau, kad, jei būtų pieno per mažai, galima papildyti vandeniu
Labas rytas muilo fėjos Kai pradėjau gamintis natūralius kremukus, šampūnus ir pan. visiems garsiai buvau pareiškus, kad jau muilo iš šarmo, tai jokiu būdu, jokiais atvejais neužsiimsiu virt . O išėjo taip, kad jau 2 partijas pagaminau. Pats pirmasis buvo karštu būdu ruoštas šampūninis muilas ( kai pabandžiau vakare išplaut galvą, tai ryte atsikėliau sustirusiais, sulipusiais, drėgnais - riebaluotais plaukais ) galvojau, kad teks sunaudoti skalbimui, bet kūnui plauti tinka, tai gal dar sykį duosiu šansą reabilituotis, nes nežinojau, kad po plovimo reikia būtinai perskalauti rūgščiu vandeniu
Antrasis mėginimas buvo Kastilijos muilas, bet ne 100 proc. alyvuogių, bet pagerintas kokosų ir palmių aliejais. Šitas dar džiūsta, neišbandžiau dar
Šiandien susiruošiau virti tikrą Kastilijos muilą, vien iš alyvuogių al. Bet iškilo pora klausimų:
1. Supylus į dėžutę ir apvyniojus šiltai taip palaikyti 3 dienas iki pjaustymo, ar po paros gamina išvynioti ir dar dvi dienas palaikyti dėžutėje atviram ore?
2. Žinau, kad pariebinimas geriausiai siūlomas nuo 5 iki 8 proc., o kastilietiškam koks geriausiai: 5 ar geriau didesnį naudot, tarkim 8 o gal kokį 10 proc.?
Būsiu labai dėkinga jei atsakysit
Jūsų muilo gamybos temas perskaičiau, ir auksarankėse ta tema visą info peržvelgiau, bet va šitie klausimai iškilo
Antrasis mėginimas buvo Kastilijos muilas, bet ne 100 proc. alyvuogių, bet pagerintas kokosų ir palmių aliejais. Šitas dar džiūsta, neišbandžiau dar
Šiandien susiruošiau virti tikrą Kastilijos muilą, vien iš alyvuogių al. Bet iškilo pora klausimų:
1. Supylus į dėžutę ir apvyniojus šiltai taip palaikyti 3 dienas iki pjaustymo, ar po paros gamina išvynioti ir dar dvi dienas palaikyti dėžutėje atviram ore?
2. Žinau, kad pariebinimas geriausiai siūlomas nuo 5 iki 8 proc., o kastilietiškam koks geriausiai: 5 ar geriau didesnį naudot, tarkim 8 o gal kokį 10 proc.?
Būsiu labai dėkinga jei atsakysit
Jūsų muilo gamybos temas perskaičiau, ir auksarankėse ta tema visą info peržvelgiau, bet va šitie klausimai iškilo
Sveika prisijungusi!
1. Šiltai apvyniojus užteks palaikyti ir parą, ilgiau 24h gelio fazė tikrai netruks, jeigu tokia išvis bus O supjaustyti tada, kada bus pakankamai kietas. Kai kada tai gali užtrukti ir ilgiau nei 3 dienas, ypač jei naudojote pilną vandens kiekį ir nebuvo gelio fazės.
2. Kastilijos muilui pariebinimas tinka ir žemesnis - 5-7 proc., mat šitoks muilas ir taip labai švelnus
1. Šiltai apvyniojus užteks palaikyti ir parą, ilgiau 24h gelio fazė tikrai netruks, jeigu tokia išvis bus O supjaustyti tada, kada bus pakankamai kietas. Kai kada tai gali užtrukti ir ilgiau nei 3 dienas, ypač jei naudojote pilną vandens kiekį ir nebuvo gelio fazės.
2. Kastilijos muilui pariebinimas tinka ir žemesnis - 5-7 proc., mat šitoks muilas ir taip labai švelnus
QUOTE(Evah @ 2012 05 19, 11:03)
Sveika prisijungusi!
1. Šiltai apvyniojus užteks palaikyti ir parą, ilgiau 24h gelio fazė tikrai netruks, jeigu tokia išvis bus O supjaustyti tada, kada bus pakankamai kietas. Kai kada tai gali užtrukti ir ilgiau nei 3 dienas, ypač jei naudojote pilną vandens kiekį ir nebuvo gelio fazės.
2. Kastilijos muilui pariebinimas tinka ir žemesnis - 5-7 proc., mat šitoks muilas ir taip labai švelnus
1. Šiltai apvyniojus užteks palaikyti ir parą, ilgiau 24h gelio fazė tikrai netruks, jeigu tokia išvis bus O supjaustyti tada, kada bus pakankamai kietas. Kai kada tai gali užtrukti ir ilgiau nei 3 dienas, ypač jei naudojote pilną vandens kiekį ir nebuvo gelio fazės.
2. Kastilijos muilui pariebinimas tinka ir žemesnis - 5-7 proc., mat šitoks muilas ir taip labai švelnus
Ačiū , pabandysiu dėti 5 proc.