Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

QUOTE(pokatak @ 2012 05 13, 20:31)
Nu juoks juokais,bet apvaziavau visa klaipeda,turbut beveik visas parduotuves,niekur neradau be priedu.Geriausios sudeties koki pavyko rast,tai 50 % kokosai,vanduo ir guaro derva.Ekologiskas.Tik vot dabar ydomu,kaip muile bus ta guaro derva.
Dar galvojau,kad jei nerasiu kokosu pieno,tai paimsiu ozkos pieno vietoj jo,bet spekit ar radau biggrin.gif.Aisku,kad ne lotuliukas.gif

IKI tai buna jis padetas prie tu egzotiniu prekiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 13, 20:37)
IKI tai buna jis padetas prie tu egzotiniu prekiu smile.gif

Na as radau 3 rusiu,bet visi su visokiom E,kruva priedu visiskai nereikalingu ir nekalciausias buvo su guaro derva.
Atsakyti
QUOTE(pokatak @ 2012 05 13, 19:31)
Nu juoks juokais,bet apvaziavau visa klaipeda,turbut beveik visas parduotuves,niekur neradau be priedu.Geriausios sudeties koki pavyko rast,tai 50 % kokosai,vanduo ir guaro derva.Ekologiskas.Tik vot dabar ydomu,kaip muile bus ta guaro derva.
Dar galvojau,kad jei nerasiu kokosu pieno,tai paimsiu ozkos pieno vietoj jo,bet spekit ar radau biggrin.gif.Aisku,kad ne lotuliukas.gif

Guaro derva mėgsta krėst pokštus, gali gerokai greitai sutirštėti muilas rolleyes.gif Na bet keista, turėtų būti to kokosų pieno. Reiks eit ir man pasižvalgyti, negi dingo schmoll.gif
O ožkos pienas išnyko iš Klaipėdos parduotuvių išvis, liko tik lenkiškas. Aš dabar perku iš pažįstamo ūkininko, nes tas lenkiškas man kažkaip pasitikėjimo nekelia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2012 05 13, 21:17)
Guaro derva mėgsta krėst pokštus, gali gerokai greitai sutirštėti muilas  rolleyes.gif Na bet keista, turėtų būti to kokosų pieno. Reiks eit ir man pasižvalgyti, negi dingo  schmoll.gif
O ožkos pienas išnyko iš Klaipėdos parduotuvių išvis, liko tik lenkiškas. Aš dabar perku iš pažįstamo ūkininko, nes tas lenkiškas man kažkaip pasitikėjimo nekelia  doh.gif

Na nezynau,bijau det as ta piena,kad dar greitai sutirstes nebijau,svirlu daryt nezadu,bijau kad neatsiskirtu aliejai po to.
O del ozkos pieno,tai man cia sokas.As net lenkiska tik 2 parduotuvese uzmaciau.Visai i tarybu sajungos laikus griztam lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
As tai pas kaimyne ozkos pieno pirksiu biggrin.gif
Atsakyti
Siandien gaminau muila su kukuruzu aliejum, na kad sviesus butu. Ir surizikavau ideti kvapiojo aliejaus. Mazais lasiukais lasinau, ir nesutrauke bigsmile.gif aisku, cia gal kaip pirma karta taip pasiseke, ale taip apsidziaugiau, kad net pasigailejau, kad antro buteliuko neturiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 14, 17:56)
Siandien gaminau muila su kukuruzu aliejum, na kad sviesus butu. Ir surizikavau ideti kvapiojo aliejaus. Mazais lasiukais lasinau, ir nesutrauke  bigsmile.gif aisku, cia gal kaip pirma karta taip pasiseke, ale taip apsidziaugiau, kad net pasigailejau, kad  antro buteliuko neturiu biggrin.gif

O kaip spalva? Nuo kukurūzų al. tai muilas nebūna šviesus, tiesiog pas mane mažas jo kiekis, pagrinde - kokosas ir palmių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 14, 18:11)
O kaip spalva? Nuo kukurūzų al. tai muilas nebūna šviesus, tiesiog pas mane mažas jo kiekis, pagrinde - kokosas ir palmių  biggrin.gif

Ryt pjaustysiu, tai bus matyt kokia realiai spalva. Bet siaip sviesus bigsmile.gif turetu matytis ryski molio spalva rozine-raudona. Ir jei dar braskiu kvapas jausis wacko.gif wub.gif
Atsakyti
Kazin labai blogai, jei mano tas skaicius gavosi Iodine gavosi 69, kai riba 70. Dabar tik paskaiciau, kad kuo didesnis skaicius, tuo muilo galiojimas trumpesnis g.gif ir tuo minkstesnis.
Atsakyti
Apie muilo galiojimo laiką aš labiausiai sprendžiu pagal linoleic/linolenic riebiasias rūgštis. Jeigu jų skaičius kartu didesnis nei 15 - receptas prašosi bėdų, ypač mūsų drėgnokame klimate.
O dėl kietumo, tai čia jau visaip gali būti. Nepamačiusi recepto, nieko daugiau nepasakysiu. Pavyzdžiui, Kastilijos muilas juk turi 85 Iodine skaičių ir gaunasi puikus. Soapcalc skaičiukai nėra kažkokia griežta taisyklė, jie daug ko negali įskaičiuoti į savo įvertinimus. Tačiau jeigu recepte daug skystų, lengvai gendančių aliejų, daug vandens, tada taip - muilas gausis minkštas, greitai suges.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2012 05 14, 21:37)
Apie muilo galiojimo laiką aš labiausiai sprendžiu pagal linoleic/linolenic riebiasias rūgštis. Jeigu jų skaičius kartu didesnis nei 15 - receptas prašosi bėdų, ypač mūsų drėgnokame klimate.
O dėl kietumo, tai čia jau visaip gali būti. Nepamačiusi recepto, nieko daugiau nepasakysiu. Pavyzdžiui, Kastilijos muilas juk turi 85 Iodine skaičių ir gaunasi puikus. Soapcalc skaičiukai nėra kažkokia griežta taisyklė, jie daug ko negali įskaičiuoti į savo įvertinimus. Tačiau jeigu recepte daug skystų, lengvai gendančių aliejų, daug vandens, tada taip - muilas gausis minkštas, greitai suges.

Jooo... doh.gif na kaip sakoma, is klaidu mokomasi... aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 15, 08:29)
Jooo...  doh.gif na kaip sakoma, is klaidu mokomasi... aciu smile.gif

bet yra ir gerųjų pusių - su daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių linoleic/linolenic/oleic muilas palieka daug mažiau apnašų, t.t. labai tinka plaukų plovimui 4u.gif
Atsakyti