Man alyvuogiu al. zalsvuma duoda
Va cia siek tiek apie pigmentus buvo. Gal kuriai ta lentele pravers
http://blog.aroma-zo...mer-ses-savons/
QUOTE(ausrele_s @ 2012 05 08, 07:41)
Man alyvuogiu al. zalsvuma duoda
Na taip, čia tiesiogiai spalvos muile, aš tai galvojau apie duomenis, kur atsidarus kiekvieną pigmentą parodyta kokiom proporcijom maišant kokia spalva išeina ( bet tai daugiau kosmetikai)
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 07, 20:33)
Man atrodo, kad ne bloge, o prie receptų, tik ten daug kas neišversta į anglų, tai reikia mokėti prancūziškai ir angliškai. Muilo gamyboje šaltuoju būdu pas juos aprašyta, kokiu saugumo priemonių reikia, kokių indų, o į technologijos subtilybes nesigilina: sumaišai paskaičiavęs pagal kalkuliatorių ir turi išeiti
Nors lyg ir yra lentelė apie trukūmus muilo ir kodėl jie išėjo ( kokios klaidos, ar galima pataisyti), bet man atrodo, kad tai visose rimtesnėse knygose yra
Nors lyg ir yra lentelė apie trukūmus muilo ir kodėl jie išėjo ( kokios klaidos, ar galima pataisyti), bet man atrodo, kad tai visose rimtesnėse knygose yra
i angų ar kitą jums patogesnę kalbą galite isiversti visus puslapius su google-translate... ten nukopijuojamas puslapio adresas pažymima iš kokios kalbos į kokią norite isiversti ir spaudžiate entery.. ir jums išverčia.. nebūtinai visai taisyklingai bus.. bet viskas tirkai aiškiau pasidarytų..
QUOTE(Flinka @ 2012 05 08, 19:27)
i angų ar kitą jums patogesnę kalbą galite isiversti visus puslapius su google-translate... ten nukopijuojamas puslapio adresas pažymima iš kokios kalbos į kokią norite isiversti ir spaudžiate entery.. ir jums išverčia.. nebūtinai visai taisyklingai bus.. bet viskas tirkai aiškiau pasidarytų..
Aš verčiuosi iš prancūzų į anglų su google translate ir viskas gerai, bet ten daug tekstų įdėtų kaip paveikslėliai, jų neverčia, nes neatpažįsta. Tokius tai reik pačiai surinkti( atspausdinti) į vertėjo langelį, tada įmanoma išversti
Nusipirkau siandien kukuruzu aliejaus, darysiu bandymus kazin koks gaunasi jau minetas muilas vienos nares, is kukuruzu aliejaus, palmiu, kokosu, ricinos, sviestmedzio.. ta prasme savybemis.. ka kukuruzu aliejus duoda odai? Dar su ozku pienu jei daryciau. Nes gi noriu gauti balta muila beprotiskai tik nenoriu , kad bereikalingu alieju nebutu prideta...
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 08, 20:24)
Nusipirkau siandien kukuruzu aliejaus, darysiu bandymus kazin koks gaunasi jau minetas muilas vienos nares, is kukuruzu aliejaus, palmiu, kokosu, ricinos, sviestmedzio.. ta prasme savybemis.. ka kukuruzu aliejus duoda odai? Dar su ozku pienu jei daryciau. Nes gi noriu gauti balta muila beprotiskai tik nenoriu , kad bereikalingu alieju nebutu prideta...
man atrodo, kad rašiau - mano muilas su kukurūzų al. - ūkiškas, virtas merginai, kuri pastoviai dirba su muilu ( velia), todėl labai gadinasi rankos; aliejaus savybės - pan. kaip saulėgrąžų - kondicionuoja, drėkina
O procentus pati susidėkit į skaičiuoklę, juk keičiant kiekvieno al. kiekį keičiasi ir savybės Tik dėl ožkos pieno nežinau - ar šarmas nepadarys geltonai oranžinio ; manasis muilas buvo tik su vandeniu
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 08, 20:35)
man atrodo, kad rašiau - mano muilas su kukurūzų al. - ūkiškas, virtas merginai, kuri pastoviai dirba su muilu ( velia), todėl labai gadinasi rankos; aliejaus savybės - pan. kaip saulėgrąžų - kondicionuoja, drėkina
O procentus pati susidėkit į skaičiuoklę, juk keičiant kiekvieno al. kiekį keičiasi ir savybės Tik dėl ožkos pieno nežinau - ar šarmas nepadarys geltonai oranžinio ; manasis muilas buvo tik su vandeniu
Jo, Jusu turbut. Nu bandysiu. Deliuojuosi dabar procentus... taip kad rezultate vidutiniskos reiksmes gautusi o ten tie linolenic ka reiskia? Nes man vis 0 meta. Dar balto palmiu aliejus parsisiusiu. Nors siandien vietinese parduotuvese kiek klausiau, tai mane tiek atkalbet bande, kad tai neveiksmingas aliejus baltas palmiu. Nu as vistiek ji nusipirksiu
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 08, 20:39)
Jo, Jusu turbut. Nu bandysiu. Deliuojuosi dabar procentus... taip kad rezultate vidutiniskos reiksmes gautusi o ten tie linolenic ka reiskia? Nes man vis 0 meta. Dar balto palmiu aliejus parsisiusiu. Nors siandien vietinese parduotuvese kiek klausiau, tai mane tiek atkalbet bande, kad tai neveiksmingas aliejus baltas palmiu. Nu as vistiek ji nusipirksiu
Dėl palmių aliejaus labai skirtingos nuomonės, kai kuriuose amerikoniškuose forumuose rašo, kad be jo muilo iš viso neišvirsi. Aš irgi pradžioj buvau skeptiškai nusiteikusi , mažai naudodavau, bet dabar turiu nusipirkusi, tai vis įdedu ir nieko - visai patinka, labai priduoda kietumo, ilgiau nesusimuilina.
Linolelenic - viena iš riebiųjų rūgščių, prideda maitinimo, bet jos turintys aliejai greit oksiduojasi ( genda). Mano muile dar yra sviestmedžio ir kakavos po truputį, bet linolenic - 0, yra tik linoleic, oleic ir ricinoleic ( čia dėl ricinos) iš maitinančių
rugiagele26 su pienu muilas manau nebus baltas
QUOTE(ausrele_s @ 2012 05 09, 07:30)
rugiagele26 su pienu muilas manau nebus baltas
Aciu , merginos uz patarimus darsiu su vandeniu. Sitas sekantis bus baltas, o dar sekanti darysiu su oksidu paziuresiu kas kaip.
QUOTE(Evah @ 2012 05 02, 18:59)
Aš dabar surizikuosiu pabūti nedraugiška ir šiaip bjauri - merginos (ypač naujokės temoje), na būkit supratingesnės. Skaitykite senas temas, neklausinėkite to paties vėl ir vėl kas du puslapius. Ir nepamirškite, kad šiek tiek labiau patyrusios muilo virėjos čia ateina pasidalinti savo patirtim iš geros valios, tačiau ir jos galbūt nenori išduoti visų savo gamybinių paslapčių. Galbūt kažkas planuoja iš šito kuklaus hobio vėliau sau pragyvenimui užsidirbti? Į daugelį klausimų jau buvo atsakyta, į daugelį klausimų galite pačios atsakyti - tiesiog pamėginkite. Aš visiems sakau, kad geriausi dalykai gimsta iš eksperimentų Ir nepamirškite labai paprasto principo - reikia ne tik imti, bet ir duoti
Tai vat. O šiaip tai atėjau parodyti keletą naujų muiliukų, nes žiūriu, kad niekas jau visai nieko neberodo.
Mano paprastas jogurtinis muilas
Labas rytas! su kokosų pienu, citrinžolių, mėtų ir kedro et. aliejais
Sutemos, su kokosų pienu, levandų, pankolio ir kvapiųjų kanangų et. aliejais
Ir paprastas avižų, pieno ir medaus muilas
Tai vat. O šiaip tai atėjau parodyti keletą naujų muiliukų, nes žiūriu, kad niekas jau visai nieko neberodo.
Mano paprastas jogurtinis muilas
Labas rytas! su kokosų pienu, citrinžolių, mėtų ir kedro et. aliejais
Sutemos, su kokosų pienu, levandų, pankolio ir kvapiųjų kanangų et. aliejais
Ir paprastas avižų, pieno ir medaus muilas
kazkur matytas Labas rytas! su citrinzoles e.a.
AnaSong, o kur matytas?