Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

Sveikos,
sakykit ar bandet kas nors si pigmenta CIA? Ji galima sumaisyti glicerine arba aliejuje, bet koki kieki jo deti ir jau turbut po pedsako? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 07, 14:53)
Sveikos,
sakykit ar bandet kas nors si pigmenta CIA? Ji galima sumaisyti glicerine arba aliejuje, bet koki kieki jo deti ir jau turbut po pedsako?  g.gif

Jie net nuotraukas nukopinę iš AZ, pažiūrėkit ten , daugiau parašyta: http://www.aroma-zon..._oxyde_bleu.asp , aišku, jei čia tas pats natūralus mineralinis pigmentas
Atsakyti
O kazin galima panaudoti titano oksida, o paskui spalva kokia pigmento? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 07, 18:13)
O kazin galima panaudoti titano oksida, o paskui spalva kokia pigmento?  g.gif

Tikrai galima 4u.gif
manau, kad jei muilas baltas, tai galima iš kart dėti pigmentą, pav. mano ūkinis ( pagrinde kokosas ir palmių, nors dėta kukurūzų) - baltas baltutėlis

Jūs pabandykit AZ paskaityti daugiau, ten visas sąrašas mineralinių, augalinių ir kitokių naturalių pigmentų, yra pav. lentelės, kas gaunasi juos sumaišius( su proporcijom), aišku, ten pagrinde - kosmetikai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 07 gegužės 2012 - 17:29
Aciu.
O dar apie ta balta muila. Tai sakot jei desiu kokosu, palmiu balto ir dar kokio sviesesnio aliejaus, tai gausis baltas? Gal toki varianta bandyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 07, 18:39)
Aciu.
O dar apie ta balta muila. Tai sakot jei desiu kokosu, palmiu balto ir dar kokio sviesesnio aliejaus, tai gausis baltas? Gal toki varianta bandyt  g.gif

Tikrai dažnai išeina. Mano minėtame recepte kukurūzų buvo 15%, kiti - balti: kokosas, palmių(ne oranžinis), sviestmedis, ricina (skaidrus), gaminta šaltuoju būdu. Muilas labai baltas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 07 gegužės 2012 - 19:08
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 07, 20:07)
Tikrai dažnai išeina. Mano minėtame  recepte kukurūzų buvo 15%, kiti - balti: kokosas, palmių(ne oranžinis), sviestmedis, ricina (skaidrus), gaminta šaltuoju būdu. Muilas labai baltas

Oij, reiks bandyt bigsmile.gif o to kukuruzu aliejaus buna paprastam prekybos centre pirkt?
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 07, 17:16)
Jie net nuotraukas nukopinę iš AZ, pažiūrėkit ten , daugiau parašyta: http://www.aroma-zon..._oxyde_bleu.asp , aišku, jei  čia tas pats natūralus mineralinis pigmentas

tie patys tie patys. As irgi pastebejau, kad jie is AZ kai ka perpardavineja.
AZ yra ir apie muilo gamyba saltuoju budu. tik dabar tiksliai nebepamenu kur skaiciau. Gal ju bloge... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 05 07, 20:28)
tie patys tie patys. As irgi pastebejau, kad jie is AZ kai ka perpardavineja.
AZ yra ir apie muilo gamyba saltuoju budu. tik dabar tiksliai nebepamenu kur skaiciau. Gal ju bloge... rolleyes.gif

Man atrodo, kad ne bloge, o prie receptų, tik ten daug kas neišversta į anglų, tai reikia mokėti prancūziškai ir angliškai. Muilo gamyboje šaltuoju būdu pas juos aprašyta, kokiu saugumo priemonių reikia, kokių indų, o į technologijos subtilybes nesigilina: sumaišai paskaičiavęs pagal kalkuliatorių ir turi išeiti 4u.gif
Nors lyg ir yra lentelė apie trukūmus muilo ir kodėl jie išėjo ( kokios klaidos, ar galima pataisyti), bet man atrodo, kad tai visose rimtesnėse knygose yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 07 gegužės 2012 - 19:34
As berods bloge skaiciau kazka apie pigmentus. Bet dabar nors uzmusk neatsimenu nei kur nei ka... doh.gif taip kaip is sapno kazka pamenu tik blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 05 07, 20:09)
Oij, reiks bandyt  bigsmile.gif o to kukuruzu aliejaus buna paprastam prekybos centre pirkt?

Yra ir prie pigesnių 4u.gif , bet jį nebūtina naudoti, galit pasirinkti ir kitus skystus aliejus, aš naudojau dėl pigumo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 07 gegužės 2012 - 20:12
Nuo alyvuogiu pirmo spaudimo tai turbut bus gelsvas? Aij, paieskosiu kokio rafinuoto.
Atsakyti