Visaip gali būti, mano minėtos virėjos kalbėjo būtent apie odos sausinimą, ne plaukų, tad gal ir čia šuo pakastas.
Aš iš tikrųjų taipogi esu baisiai patenkinta savo plaukų būkle, tik naudoju kietą muilą-šampūną ir parūgštintą vandenį, dar karts nuo karto kokosų ar kurio nors kito aliejaus kaukę. Taip gerai nėra buvę su jokiu įprastu šampūnu
QUOTE(Evah @ 2012 05 04, 19:20)
Visaip gali būti, mano minėtos virėjos kalbėjo būtent apie odos sausinimą, ne plaukų, tad gal ir čia šuo pakastas.
Aš iš tikrųjų taipogi esu baisiai patenkinta savo plaukų būkle, tik naudoju kietą muilą-šampūną ir parūgštintą vandenį, dar karts nuo karto kokosų ar kurio nors kito aliejaus kaukę. Taip gerai nėra buvę su jokiu įprastu šampūnu
Aš iš tikrųjų taipogi esu baisiai patenkinta savo plaukų būkle, tik naudoju kietą muilą-šampūną ir parūgštintą vandenį, dar karts nuo karto kokosų ar kurio nors kito aliejaus kaukę. Taip gerai nėra buvę su jokiu įprastu šampūnu
Parašėte "patyrusios virėjos", o man atrodo, kad jūs pati labai labai patyrusi
O kokie jums geriausi aliejai kietam šampūniniam muile? Aš nustačiau, kad man visiškai netinka su alyvuogių aliejum šampūninis, o mano šeimynai būtinai reikia jo dėti.
Virimo pradžioj buvau ekstazėj nuo galvos plovimo kietu šampūniniu, o paskui plaukai kažkaip apsunko, pradėjo labai greitai riebaluotis, lyg papilkėjo. Nusivyliau, perėjau prie šampūnų iš pirktinių bazių, paskui dariausi kietus šampūnus iš pirktinių dalių ( iš Aroma Zone), o dabar jau kuris laikas atradau skystą šampūninį muilą
Kaip pati jau pastebėjot, labai viskas individualu. Aš naudoju gana įprastus aliejus - kokosų, alyvuogių, avokado, kakavos, ricinų. Savo šampūnus naudoju jau beveik metai, apsunkimo nejaučiu. Netgi sakyčiau atvirkščiai - jau labai seniai taip nebuvo, kad dvi dienas galėčiau neplauti galvos ir atrodyti kaip kątik po dušo Na, tikėkimės, kad nereikės ir man atsisakyti savo šampūnų
QUOTE(Evah @ 2012 05 04, 19:54)
Kaip pati jau pastebėjot, labai viskas individualu. Aš naudoju gana įprastus aliejus - kokosų, alyvuogių, avokado, kakavos, ricinų. Savo šampūnus naudoju jau beveik metai, apsunkimo nejaučiu. Netgi sakyčiau atvirkščiai - jau labai seniai taip nebuvo, kad dvi dienas galėčiau neplauti galvos ir atrodyti kaip kątik po dušo Na, tikėkimės, kad nereikės ir man atsisakyti savo šampūnų
Tai tikriausiai tiko, nes man tie požymiai atsirado maždaug po pusmečio, dar bandžiau daryti mažesnį pariebinimą ( buvau sumažinus iki 1%), bet geriau nebuvo, net ,sakyčius, blogiau: odą labai sausino, o plaukai riebalavosi greitai.
Dabar mano rekordas - 3-4 dienos tarp plovimų
O kakavos į šampūninį tai niekad nebandžiau, reikės sekantį kartą įmaišyti, ačiū už mintį.
sekmės gamyboj, labai jau jūsų muilai gražūs
Aš tai vos galiu susilaikyti nedėjus kakavos sviesto į kiekvieną muilą. Labai jį mėgstu
Ačiū! Kitų muilai irgi dailūs, be va kad niekas nerodo
Ačiū! Kitų muilai irgi dailūs, be va kad niekas nerodo
QUOTE(Evah @ 2012 05 04, 20:24)
Aš tai vos galiu susilaikyti nedėjus kakavos sviesto į kiekvieną muilą. Labai jį mėgstu
Ačiū! Kitų muilai irgi dailūs, be va kad niekas nerodo
Ačiū! Kitų muilai irgi dailūs, be va kad niekas nerodo
Dėl rodymo: kadangi makaluoju tik savo šeimos ir draugų reikmėms, tai nieko ypatingo nedarau, gal kalėdų dovanėlėms padarau "mandresnius", 0 šiaip -paprasčiausiai supilu į medinę dėžutę, viršų nelabai gražinu, kaip susipila, taip ir lieka. Spalvų specialiai neišgaudinėju, kartais gražiai išeina su moliais ar aliejais spalvotais, bet tik tiek
Dabar gavau dovanų štampukus su užrašais , kad čia natūralus augalinis muilas, tai supjausčiusi įspaudžiu ( čia pirktiniai štampukai, standartiniai).
O fotografuoti tai reikia prisiruošti ( tiesioginiam darbe esu pakankamai užimta, o dar sodai - daržai ir t.t.), dar ir fotoaparato šiuo metu neturiu (paskolinau į kitą miestą šeimos nariui, kuris internetinę krautuvėlę turi, ten daiktus reikia l. gražiai išfotografuoti).
Kaip ir sugėdinot, gal kaip susiruošiu fotosesijai kokį kartą
Hehe, lauksim fotosesijos - paprastas muilas juk taip pat baisiai gražu! Nebūtinai jie turi būti mandri ir spalvoti.
Nežinau, aš kiaurą parą galėčiau į muilą spoksoti. Taip, žinau, man reikia pasigydyti
Nežinau, aš kiaurą parą galėčiau į muilą spoksoti. Taip, žinau, man reikia pasigydyti
Mergaitės, norėčiau pasitikslinti dėl kakavos sviesto proporcijų muile, sakykim 1kg muilo - kažkur beskaitydama radau, jog muilų gamybai naudojama apie 10-15 proc. viso muilo masės. O ar galima ruošti muilą vien tik iš kakavos sviesto, sakykim kaip švelnioji kastilija tik iš alyvuogių, tuomet kokio reikėtų pariebinimo.
Linkiu visoms šviesios, saulėtos ir pakilios nuotaikos...
Papildyta:
Dar rūpi užduoti tokį klausimą dėl muilo likučių - išėmus muiliuką iš formelės jį pjaustome, gražiname kraštelius, taigi lieka muilo likučių. Savo užrašuose radau, jog juos galima panaudoti kito muilo gamyboje kaip papuošimo elementą ar pasigaminti skystą muilą.
Skysto muiliuko ruošimo principas toks:
Šviežio muilo likučius reikia susmulkinti, sudėti į puodą dvigubu dugnu, pakaitinti su trupučiu distiliuoto vandens. Kai viskas ištirpsta, gaunama vienalytė masė be gabalėlių. Jos tirštumą galima reguliuoti papildomai įpilant distiliuoto vandens. Kai masė pravėsta, įpilama patinkančių eterinių aliejų, galima papildomai įdėti natūralių konservantų (vit.E al., greipfrutų sėklų estrakto), šaukštelį migdolų, abrikosų kauliukų aliejų ir išmaišytą masė supilstyti į indelius su dozatoriumi. Jei muiliuką nuspręsite naudoti virtuvėje - patariama įpilti citrusinių ea.
Ar kas nors bandėt pagal šį principą gaminti skystą muiliuką. Gal turite kokių pastabų ar pastebėjimų.
Linkiu visoms šviesios, saulėtos ir pakilios nuotaikos...
Papildyta:
Dar rūpi užduoti tokį klausimą dėl muilo likučių - išėmus muiliuką iš formelės jį pjaustome, gražiname kraštelius, taigi lieka muilo likučių. Savo užrašuose radau, jog juos galima panaudoti kito muilo gamyboje kaip papuošimo elementą ar pasigaminti skystą muilą.
Skysto muiliuko ruošimo principas toks:
Šviežio muilo likučius reikia susmulkinti, sudėti į puodą dvigubu dugnu, pakaitinti su trupučiu distiliuoto vandens. Kai viskas ištirpsta, gaunama vienalytė masė be gabalėlių. Jos tirštumą galima reguliuoti papildomai įpilant distiliuoto vandens. Kai masė pravėsta, įpilama patinkančių eterinių aliejų, galima papildomai įdėti natūralių konservantų (vit.E al., greipfrutų sėklų estrakto), šaukštelį migdolų, abrikosų kauliukų aliejų ir išmaišytą masė supilstyti į indelius su dozatoriumi. Jei muiliuką nuspręsite naudoti virtuvėje - patariama įpilti citrusinių ea.
Ar kas nors bandėt pagal šį principą gaminti skystą muiliuką. Gal turite kokių pastabų ar pastebėjimų.
jurcik, labai griežtų taisyklių muilo gamyboje nėra. Taigi, muilą gaminti vien iš kakavos sviesto galima. Kas gausis, nežinau Turbūt kad labai kietas, beveik neputojantis, švelnus ir įdomus gabaliukas muilo. Žodžiu, įdomus eksperimentas
O tuo metodu gausis ne visai skystas muilas, greičiau muilo snargliukai Bet veikti jis veikia, tik konsistencija ne pati maloniausia.
Tarp kitko, truputėlį ne į temą, bet vitaminas E ir greipfrutų sėklų ekstraktas yra ne konservantai, o antioksidantai. Jie prailgina aliejų galiojimo laiką (tiesa, buvo daryti bandymai su GSE, tai pasirodė, kad net ir kaip antioksidantas jis nekoks), o konservantas turi apsaugoti nuo bakterijų, grybų ir pelėsių.
O tuo metodu gausis ne visai skystas muilas, greičiau muilo snargliukai Bet veikti jis veikia, tik konsistencija ne pati maloniausia.
Tarp kitko, truputėlį ne į temą, bet vitaminas E ir greipfrutų sėklų ekstraktas yra ne konservantai, o antioksidantai. Jie prailgina aliejų galiojimo laiką (tiesa, buvo daryti bandymai su GSE, tai pasirodė, kad net ir kaip antioksidantas jis nekoks), o konservantas turi apsaugoti nuo bakterijų, grybų ir pelėsių.
QUOTE(jurcik @ 2012 05 05, 07:50)
Dar rūpi užduoti tokį klausimą dėl muilo likučių - išėmus muiliuką iš formelės jį pjaustome, gražiname kraštelius, taigi lieka muilo likučių. Savo užrašuose radau, jog juos galima panaudoti kito muilo gamyboje kaip papuošimo elementą ar pasigaminti skystą muilą.
Skysto muiliuko ruošimo principas toks:
Šviežio muilo likučius reikia susmulkinti, sudėti į puodą dvigubu dugnu, pakaitinti su trupučiu distiliuoto vandens. Kai viskas ištirpsta, gaunama vienalytė masė be gabalėlių. Jos tirštumą galima reguliuoti papildomai įpilant distiliuoto vandens. Kai masė pravėsta, įpilama patinkančių eterinių aliejų, galima papildomai įdėti natūralių konservantų (vit.E al., greipfrutų sėklų estrakto), šaukštelį migdolų, abrikosų kauliukų aliejų ir išmaišytą masė supilstyti į indelius su dozatoriumi. Jei muiliuką nuspręsite naudoti virtuvėje - patariama įpilti citrusinių ea.
Ar kas nors bandėt pagal šį principą gaminti skystą muiliuką. Gal turite kokių pastabų ar pastebėjimų.
Skysto muiliuko ruošimo principas toks:
Šviežio muilo likučius reikia susmulkinti, sudėti į puodą dvigubu dugnu, pakaitinti su trupučiu distiliuoto vandens. Kai viskas ištirpsta, gaunama vienalytė masė be gabalėlių. Jos tirštumą galima reguliuoti papildomai įpilant distiliuoto vandens. Kai masė pravėsta, įpilama patinkančių eterinių aliejų, galima papildomai įdėti natūralių konservantų (vit.E al., greipfrutų sėklų estrakto), šaukštelį migdolų, abrikosų kauliukų aliejų ir išmaišytą masė supilstyti į indelius su dozatoriumi. Jei muiliuką nuspręsite naudoti virtuvėje - patariama įpilti citrusinių ea.
Ar kas nors bandėt pagal šį principą gaminti skystą muiliuką. Gal turite kokių pastabų ar pastebėjimų.
Skystas muilas nesigaus, bus tokie a'la gelis ar "snargliukai".
Galit sunaudoti įmaišant į naujai verdamus skirtingos spalvos muilus: pilant į formas įmesti susmulkitų norimo dydžio ar formos gabaliukų. Pjūvyje visai gražiai atrodo. deda ir plonas susuktas juosteles, tada pjūvyje - spiralės ir pan.Net specialiai daro tokius muiliukų ruošinius pripildymui
Aprašytas būdas su vandeniu (ne visai toks, bet panašiai) tinka vadinama skystam muilui (vietoj NaOH naudojamas KOH)
Prakalbot apie skysta muila. turbut tik Saulė/Guoda is cia besilankanciu ji verda. As kazkada skaiciu apie jo gamyba, tai pamenu kad labai ilgai reikia ant virykles laikyt.. Gal jau kazka maisau.. Saulė/Guoda kiek mazdaug su juo sugaistat?
Evah jusu muilai kaip visad nuostabus. Tokiais tik grozetis ir grozetis. Maniskiai tai irgi paprasti, nepadailinti, nes tik sau gaminami
Evah jusu muilai kaip visad nuostabus. Tokiais tik grozetis ir grozetis. Maniskiai tai irgi paprasti, nepadailinti, nes tik sau gaminami
QUOTE(ausrele_s @ 2012 05 07, 14:12)
Prakalbot apie skysta muila. turbut tik Saulė/Guoda is cia besilankanciu ji verda. As kazkada skaiciu apie jo gamyba, tai pamenu kad labai ilgai reikia ant virykles laikyt.. Gal jau kazka maisau.. Saulė/Guoda kiek mazdaug su juo sugaistat?
Laikau kokias 3 val. po pėdsako ant viryklės karšto vandens vonioje. Galima palikti per naktį , pabaigti kitą dieną ir t.t. Kai pripratau -jokių problemų, tik žiūrėti, kad vanduo aplink neišgaruotų ir retkarčiais permaišyti. Skaičiau, kad kitos virėjos laiko orkaitėje 60 C tas valandas.
Didžiausias vargas - suplakti iki pėdsako, bet jau išmokau - pėdsakas būna greitas, bet toks kietas - kaip akmuo, tai kaitinti dedu tokį, o paskui, kai pasikeičia kosistencija, permaišau
Manau, kad galima ir nekaitinti, o brandinti 4-6 savaites po pėdsako. Taip esu maišiusi pirties muilą Beldi su eukalipto lapais, reikės kada pabandyti ir indų ploviklio nekaitinti, o palikti subręsti, žiūrėsiu, kas bus