Merginos kodel galejo vienam muiliukyje mazesniam indelyje atsiskirti sarmo lasiukai ir ka dabar su juo daryti, didesniam inde irgi atsiskyre tik sonai ir dugnas
QUOTE(kristinkag @ 2012 05 03, 22:53)
Merginos kodel galejo vienam muiliukyje mazesniam indelyje atsiskirti sarmo lasiukai ir ka dabar su juo daryti, didesniam inde irgi atsiskyre tik sonai ir dugnas
Iš kur žinot, kad šarmas? Kurioj stadijoj tai atsitiko, kiek skysčio? Ar likęs muilas susisluoksniavo ar vientisas?
Kartais muilas "parasoja", ypač su druska, bet paskui tie lašeliai išnyksta ( ar išgaruoja ar susigeria, nežinau)
Sveikos muilo virejos
as kartais irgi pasiverdu muiliuko bet pradziai tik savo reikmems, bandymams..
turiu klausimeli - noriu issivirti muiliuka su nedetkomis, tik neisivaziduoju kiek reiktu kg alieju deti medetku ziedu, ir ar gerai butu jei deciau visa zieduka, tikiuosi kad nereikia nuskabyti ziedlapeliu? ir jei dar pries pradedant virti muila, ideciau medetkas i alieju, kiek laiko reiktu palaikyti jas aliejuje kad prisitrauktu?
ir tas pats su kava, darant skrabukus, kiek reiktu jos deti kg aliejui?
Tikiuosi kad suprantamai paklausiau
Aciu jei kas patarsit
as kartais irgi pasiverdu muiliuko bet pradziai tik savo reikmems, bandymams..
turiu klausimeli - noriu issivirti muiliuka su nedetkomis, tik neisivaziduoju kiek reiktu kg alieju deti medetku ziedu, ir ar gerai butu jei deciau visa zieduka, tikiuosi kad nereikia nuskabyti ziedlapeliu? ir jei dar pries pradedant virti muila, ideciau medetkas i alieju, kiek laiko reiktu palaikyti jas aliejuje kad prisitrauktu?
Tikiuosi kad suprantamai paklausiau
Aciu jei kas patarsit
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 04, 09:42)
Iš kur žinot, kad šarmas? Kurioj stadijoj tai atsitiko, kiek skysčio? Ar likęs muilas susisluoksniavo ar vientisas?
Kartais muilas "parasoja", ypač su druska, bet paskui tie lašeliai išnyksta ( ar išgaruoja ar susigeria, nežinau)
Na as ta lasiuka lystelejau tai kai kando man po virimo dar para nebuvo praejus
Dabar ragavau tai nekanda, supjausciau tai dar minkstas reik dziovinti, ploviau peili tai toks slidus muilas putoja neblogai turbut vilna ta sliduma duoda, labai nekantrauju isbandyti kaip man jis rankas veikia manau kad jis geras nudziuvo tie lasiukai ir jau nebekanda
QUOTE(v&g&d @ 2012 05 04, 08:45)
Na, jei įdėsite visą medetkos žiedą, tai po kurio laiko turėsite gražų pelėsį ant savo muilo
Muilui naudokite gerai išdžiovintus medetkų žiedlapius, dėkite tiek, kiek Jums norisi. Aš sakyčiau, kad kokius gerus porą šaukštų, bet šiaip pati visada iš akies dedu.
Jeigu norite pasidaryti medetkų ištrauką, yra du metodai - šaltasis, kai džiovintos žolelės užpilamos aliejumi ir laikomos tamsioje vietoje bent mėnesį laiko. Kitas metodas yra šiltuoju būdu, kai žoleles ir aliejus apie valandą ar dvi kaitinami vandens vonelėje ant labai silpnos ugnies. Jei dabar gerai prisimenu, aliejaus temperatūra turi būti apie 60 laipsnių.
O kavos tirščių dėčiau du valgomus šaukštus kilogramui kažkur.
QUOTE(kristinkag @ 2012 05 04, 09:21)
Dabar ragavau tai nekanda, supjausciau tai dar minkstas reik dziovinti, ploviau peili tai toks slidus muilas putoja neblogai turbut vilna ta sliduma duoda, labai nekantrauju isbandyti kaip man jis rankas veikia manau kad jis geras nudziuvo tie lasiukai ir jau nebekanda
Laižyti muilą nepraėjus nė paros po pagaminimo yra truputėlį mazochizmas O tie lašeliai turbūt buvo glicerinas, kuris išsiskyrė nuo lengvo perkaitimo.
QUOTE(Evah @ 2012 05 04, 13:29)
Laižyti muilą nepraėjus nė paros po pagaminimo yra truputėlį mazochizmas O tie lašeliai turbūt buvo glicerinas, kuris išsiskyrė nuo lengvo perkaitimo.
kad labai jau norisi isbandyt ir suzinot ar gera muila padariau. Dar muila-sampuna siom dienom darysiu, o 1% pariebintas gausis normalus negraus, nes plaukai riebus tai su didesniu riebumu netiks, tinka i ji deti Gasulo moli?
Molį dėkit, bet pariebinimą gal šiek tiek didesnį darykit. Aš pati turiu riebius plaukus, tai ~3 proc. pariebinimas man puikiai tinka.
QUOTE(Evah @ 2012 05 04, 15:39)
Molį dėkit, bet pariebinimą gal šiek tiek didesnį darykit. Aš pati turiu riebius plaukus, tai ~3 proc. pariebinimas man puikiai tinka.
Aš šampūninius darau su 1% su KOH, nes galima paskui pridėti dar aliejų (dedu papildomaI babasų, kanapių ar pan. iki 3%), o su NaOH darau iki 3% pariebinimą(visų šeimos narių plaukai rieboki).
Mano skysto šampūninio 1%pariebinimo PH rodo 7-8 (popieriukas, tai nelabai tikslu), bet, ir sudėjus visi priedus (papildomus aliejus, šilko miltelius, proteinus ir.t.t), jis labai labai stiprus - vakar pateko į akis, tai taip žiauriai griaužė, kaip dar neteko patirti...gal čia kaltas kalis, nes muilai su Na netokie "aštrūs"
paskui net kelias valandas teko ramunėlių ir rugiagėlių kompresus dėti ant akies
Papildyta:
QUOTE(v&g&d @ 2012 05 04, 09:45)
Sveikos muilo virejos
Dar galima padaryti kaip nuovirą - pakaitinti medetkas distiliuotame vandenyje ilgokai ( nevirinti!). Aš kartais užplikau įvairias žoles termose porą valandų prieš muilo virimą( gerą saują 0,750 kg aliejų, tada galima dėti ir nedžiovintas) arba kaitinu aliejuje (2-3 val iki 60C, čia jau džiovintas), bet muile neaišku, kas lieka, nes vyksta saponifikacijos reakcija. Todėl megstu muilą su KOH, tada skiesti galima įvairių žolių nuovirais, įdėti papaildomai aliejų ( tikrai žinai, kad būtent jie liko) ir t.t.
O dėl grožio , mačiau, kad kitos merginos pabarsto viršų ar įterpia į muilą džiovintų žiedelių prieš išpilstant
QUOTE(Evah @ 2012 05 04, 15:39)
Aciu uz patarimus tada taip ir darysiu
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 04, 15:23)
Aš šampūninius darau su 1% su KOH, nes galima paskui pridėti dar aliejų (dedu papildomaI babasų, kanapių ar pan. iki 3%), o su NaOH darau iki 3% pariebinimą(visų šeimos narių plaukai rieboki).
Mano skysto šampūninio 1%pariebinimo PH rodo 7-8 (popieriukas, tai nelabai tikslu), bet, ir sudėjus visi priedus (papildomus aliejus, šilko miltelius, proteinus ir.t.t), jis labai labai stiprus - vakar pateko į akis, tai taip žiauriai griaužė, kaip dar neteko patirti...gal čia kaltas kalis, nes muilai su Na netokie "aštrūs"
paskui net kelias valandas teko ramunėlių ir rugiagėlių kompresus dėti ant akies
Ajaj, skamba nemaloniai Nors, kai į akis pakliūna muilo su natrio šarmu, irgi neitin smagu, bet kad taip stipriai graužtų man nėra buvę. Dažniausiai užtenka praskalauti porą kartų ir praeina. Bet aš esu girdėjusi atsiliepimų iš patyrusių muilo virėjų, kad skysti muilai kažkaip vis vien labiau sausina, nei kieti, kad ir kiek gėrių visokių pridedi.
QUOTE(Evah @ 2012 05 04, 18:19)
Ajaj, skamba nemaloniai Nors, kai į akis pakliūna muilo su natrio šarmu, irgi neitin smagu, bet kad taip stipriai graužtų man nėra buvę. Dažniausiai užtenka praskalauti porą kartų ir praeina. Bet aš esu girdėjusi atsiliepimų iš patyrusių muilo virėjų, kad skysti muilai kažkaip vis vien labiau sausina, nei kieti, kad ir kiek gėrių visokių pridedi.
man tai nesausina, aš šampūninį su KOH darau su 30% kokoso, paskui - ką turiu (visada truputį ricinos, dažniausiai dedu migdolų, avokado, kanapių, garstyčių aliejus); neseniai išbandžiau babasu, irgi patiko.
Dabar pagalvojau dėl to graužimo - gal dar garstyčios prisidėjo
Kietus šampūninius maišau (šaltuoju būdu), bet man pačiai vis nepatikdavo(sunkindavo plaukus), kol nesusikūriau sudėties su KOH; paskui būtinai skalauju su parūgštintu vandeniu ( citrinos sultimis arba dar geriau laimo), ir dar keli šaukšteliai nenuplaunamo kondicionieriaus savo gamybos; šiuo laiku esu patenkinta savo plaukų būkle ir išplovimo kokybe
Iš tiesų su KOH verdu tik indų ploviklį ir šampūninį sau