Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

Bandet kada toki svirlo darymo buda as jau planuoju isbandyti http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Merginos, man kilo dar viena mintis ar naudojate aluno miltelius muile kas gautusi? Atleiskit jei buvo sneketa su paieska neradau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 05 03, 09:29)
Atrodo neblogai, tik dar maisau rankom tai ilgai uztrunku, kai supjaustysiu nuotraukele idesiu. O kiek kavos dedat i 500g muilo?
Ocia mano 1-asis muilas su nervus raminancia arbata, labai karti buvo tai muilui sunaudosiu
user posted image

Atrodo puikiai mirksiukas.gif

QUOTE(jurcik @ 2012 05 03, 11:06)
Sveikos,

jau keletas mėnesių skaitinėju jūsų forumus apie muilo gaminimą. Perskaičiau rekomenduotą knygą apie muilo gaminimą... Labai įdomu, radau daug naudingos informacijos, patarimų, klaidų aptarimo ir pan. Ačiū už pasidalintą patirtį.

Prieš mėnesį viriau kastilijos muiliuką ir dar keletą kitų. Regis viskas pavyko sklandžiai, žinoma, dar yra kur pasitempti dėl atspalvių ir norimo kvapų derinio.

Vakar nusiploviau rankas su gamintu muiliuku (avokadas, alyvuogės, kokosas, šiek tiek palmių ir ricinos al.) - putoja puikiai, gana kietas, tačiau, truputį jaučiasi odos išsausėjimas (pariebinimas - 7 proc., viskas buvo skaiciuota su soapcalc), tačiau atlikus "liežuvio" testą - "kandimo" visiškai nesijaučia. Ar dar šis muiliukas turėtų pasibrandinti, ar čia galima įžvelgti kažkokią mano klaidą? unsure.gif

Visa šeima labai nekantrauja mano gamintus muiliukus išbandyti. Nejaugi, juos teks nuliūdinti?

O kiek procentų kokosų aliejaus naudojot? smile.gif
Atsakyti
Sveikos muilo gamintojos, aš su klausimu , gal kuri žinot kur Panevėžyje galima įsigyti natrio šarmo ax.gif , labai atsiprašau, kad jei šis klausimas jau buvo apšnekėtas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 05 03, 11:20)
Bandet kada toki svirlo darymo buda as jau planuoju isbandyti http://www.youtube.c...feature=related

Pati nebandžiau, bet pastaruoju metu labai išpopuliarėjo šitas metodas. Linksmas reikalas, bandykit būtinai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2012 05 03, 14:36)
Atrodo puikiai  mirksiukas.gif

Aciu, as jau maza gabaliuka isbandziau tai visai neblogas ir lyg nesausina odos
Atsakyti
Naaa verdu muila, jau antri metai....ir dar neskaitau saves, laaabai didele vireja...o gal ir prie naujokiu save priskirciau... bet per tiek laiko turiu savo kelis pamegtus receptus. smile.gif
Jau daug sykiu minejom smile.gif ,kad Natrio sarmo galima isigyti bitininku parduotuvese smile.gif ,tad atitinkamai galit bandyt ieskoti ir savo miesteliuose ar didziuosiuose miestuose. Jie net pigesni buna. wink.gif Tad sekmes paiekose. wink.gif

Beja Evah mielas man Tavo muilas sveiciamasis su avizomis (jeigu neklystu). smile.gif Man net gal patys mieliausi tokie smile.gif ,nors namiskiai pas mane mieliau renkasi su kvapais. smile.gif

Dar kazkam neradau laiko vis atsakyti apie palmiu alieju, nes siuo metu turiu kruvas darbu su magistriniu darbu doh.gif ,bet kartu ir svajoju apie laisvesne vasara per, kuria ketinu daugokai paeksperimentuoti. smile.gif Tad galit nusipirkti paprasta palmiu alieju yra jo ir Maksimoje ir alieju parduotuvese (kaina nuo 10 Lt iki 20 Lt, bent jau tokia buvo kai ansciau pirkdavau), juk nebutina pirkti, kilogramais...tad pabandymui tam, kad gautusi baltas muilas, manau pilnumoj rasit parduotuvese. Tad sekmes bandymuose ir atleiskit, kad as taip velai atsakau....
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2012 05 03, 14:46)

Jau daug sykiu minejom smile.gif ,kad Natrio sarmo galima isigyti bitininku parduotuvese smile.gif ,tad atitinkamai galit bandyt ieskoti ir savo miesteliuose ar didziuosiuose miestuose. Jie net pigesni buna. wink.gif Tad sekmes paiekose. wink.gif

Oi kaip Jums ačiū bigsmile.gif , visus variantus mintyse permečiau , bet apie bitininkų parduotuvę net nebūčiau pagalvojusi unsure.gif . Turim tokią savo mieste bigsmile.gif
Atsakyti
Evah,

muile naudoti 25 proc.kokosų aliejaus, maišyta prie 45 laipsnių temperatūros, pėdsaką pasiekiau po ~ 15min
Atsakyti
QUOTE(Rasa_zyk @ 2012 05 03, 14:54)
Oi kaip Jums ačiū  bigsmile.gif , visus variantus mintyse permečiau , bet apie bitininkų parduotuvę net nebūčiau pagalvojusi  unsure.gif . Turim tokią savo mieste  bigsmile.gif

Prasom wink.gif ,ten tikrai rasit! wink.gif
Papildyta:
QUOTE(jurcik @ 2012 05 03, 15:02)
Evah,

muile naudoti 25 proc.kokosų aliejaus, maišyta prie 45 laipsnių temperatūros, pėdsaką pasiekiau po ~ 15min

Gal nesupyks Evah smile.gif ,bet siek tiek prisidesiu, savo mazyte patirtimi wink.gif ,manyciau, net nemanyciau, bet taip galeciau tvirtinti is savuju eksperimentu, del ranku sausinimo - pakiso koja kokosu aliejus...jo visgi yra per daug...toks kiekis man visad sausina rankas sad.gif(((
Atsakyti
Įkeliu savo muiliukų nuotraukas
Šis muiliukas šiek tiek sausina
user posted image
Papildyta:
Kastilija...user posted image
Papildyta:
Su nakvišų aliejumi
user posted image
Papildyta:
Su ožkos pienu...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(jurcik @ 2012 05 03, 15:02)
Evah,

Na, jeigu viską pasvėrėt teisingai, tai kitą kartą pamėginkit arba sumažinti kokosų aliejaus, arba pakelti pariebinimo procentą. Kiekvieno mūsų oda labai skirtinga, tad čia reikės šiek tiek paeksperimentuoti. Šiaip jau muilas su 25 proc. kokosų ir 7 proc. pariebinimu neturėtų labai sausinti, gal vos vos, priklausomai nuo odos. Pabrandinti dar keletą savaičių taip pat nepakenktų.
Užtad muiliukai labai dailūs rolleyes.gif

Vaiva1987, man taip pat avižų, pieno ir medaus muilas baisiai mielas ir mėgstamas. Mėgstu aš naudoti pakaitomis ir kvapnius, ir bekvapius savo muilus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 03 gegužės 2012 - 16:47