Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškas stilius. Koks jis?

QUOTE(arktika @ 2012 04 04, 16:50)
Apskritai, turbūt lietuvių mėgstamiausia yra juoda spalva (ir visi jos atspalviai  biggrin.gif ). Žinoma, tai iš nenoro išsiskirti (kuklumo) ir praktiškumo (kad ir šiandien išėjus su šviesiu paltuku, nekas liktų)

Na juoda galetu buti ziemos spalva, nes Lietuvoj ziema pliurzes ir masinos pravaziuojancios apdrebia ir panasiai, tai kazkaip naturaliai gaunasi, kad perkiesi juoda avalyne, palta ir tt, bet ten, kur ziemos ne tokios baisios, galima kuo laisviausiai deveti ivairiu spalvu paltus, striuke ir avalyne, bet cia turbut jau, kaip isikale, kad juoda tai ir visur juoda doh.gif Laidotuviu spalva scare.gif
Atsakyti
Ir taip Lietuvoje visi paniureliai, o dar kai tamsiai apsirengia, ypač saulėtą pavasario dieną - tai doh.gif iš vis jokio stiliaus pojūčio.............
Atsakyti
juoda lietuviu spalva?butu labai sveikintina,nes ir Romoje,Milane ir Paryziuje juoda yra einamiausia spalva..mano drauge lietuve praeita savaite pas mane i Roma atvaziavusi labai stebejosi,kodel itales taip juodai apsirengusi..Turistus is tolo atpazinsi is baltu ar sviesiu dzinsu,spalvotu maikiu...Prisiziurit cirko spalvu visokiuose usa ir skandinavijoje ir galvojate,kad taip ir reikia rengtis doh.gif ,o jie apie mada ir elegancija ismano netgi daug maziau nei lietuviai...
Atsakyti
Man atrodo, kad bet kokios spalvos drabužis gali atrodyti stilingai, madingai ir gražiai smile.gif Net ir neoninės spalvos gali atrodyti dailiai, jeigu žmogus sugeba suderinti viską tarpusavyje, neperkrauti ir pritaikyti savo figūrai. Tuo tarpu kitas ir nuo galvos iki kojų juodai apsirengęs gali atrodyti nekaip, jeigu patys drabužiai prastos kokybės ar modelio atžvilgiu yra nesuderinti.
Atsakyti
Vis galvojau, kaip čia keliais žodžiais reiktų apibūdinti tą lietuvišką stilių. Žadėjau parašyti apie per daug rodomą kūną, bet perkračiau savo atsiminimus iš jau trečių metų gyvenimo Vakarų Europoje. Ir ką - supratau, kad ir čia vietinių kartais toookių matau doh.gif Paskutinis prisiminimas iš žiemos apsilankymo maisto prekių parduotuvėje, kur vietinė marškinėlius buvo prasisegus iki vos aukščiau bambos. Norėjau rašyti apie papuošalų kiekį (ale šarkos sindromas), bet vėl perkračiau matytus vaizdus, ir prisimenu daugybę vietinių su daugybe blizgiai ir pigiai atrodančių papuošalų ant savęs.

Bet vis tik sugalvojau vieną bruožą išskirti, ir tai - noras visada būti pasipuošus. Bet kurioje situacijoje. Aš tame matau ir pliusų, ir trūkumų. Manau, kad Vakarų Europoje moterų prioritetas yra patogumas. Jei patogu ir dar gražu, tada išvis puiku. Bet jeigu reikia rinktis tarp patogumo ir grožio, tai dažniausiai nugalės patogumas. Mano draugės vaikinas dirba banke, kuris savo klientams vasarą organizuoja pobūvius teatre. Ir klientai ten tokie, kurių banko sąskaitose > 500 000 eurų. Taigi mano draugė lietuvė ilgai suko galvą, ką ten apsirengus, nes vis tiek juk tokie žmonės susirinks. Priderino puošnesnę palaidinę prie kelnių ir važiuodama bijojo, kad atrodys nepakankamai pasipuošusi, kad gal čia kaip nors puošniau reikėjo. Ir ką, tą šiltą vasaros vakarą teatre pasirodė klientai - kas po sporto su sportine apranga (taip taip, treningėliais), beveik visi su sportbačiais arba kedais, kas su šortais. Jų moterys atrodė taip pat. Na muškit užmuškit, bet niekaip neįsivaizduoju, kaip į teatrą ateiti galima su treningais. O juo labiau, kai esi solidus verslininkas. Tad mano draugė pasijuto persipuošusi biggrin.gif Pavyzdys iš gyvenimo, nr. 2: Skandinavijoje praeitą vasarą tuokėsi pažįstama. Visi svečiai su džinsais, vyrai paprastom maikėm, nuotaka su vestuvine suknele ir sportbačiais. Man gražu, kai vestuvėse nėra pompastikos, bet taip pat nenorėčiau, kad jos aprodytų kaip eilinis draugų vakarėlis. Todėl mano lietuviška prigimtis kartais priešinasi patogumo pergalei prieš grožį blush2.gif

Matau tame ir minusą, kai tas noras pasipuošti būna ne vietoje ir / ar ne laiku. Šitą labai pastebėjau žiemą, orams atšalus. Vietinės išsitraukė savo šiltas striukes, šiltas pirštines, kepures, šalikus, ir apsimuturiavę į trasą. Rytų europietė greičiausiai nei kepurę užsidės, nei šaliką apsivynios. „Negražu gi“, - pasakys. Hmm. Pagalvoju, kad man turbūt 100 kartų gražiau bet kokia kepurė ir kumštinės pirštinės nei pamėlusios rankos, raudonos nuo šalčio ausys ir tekanti nosis su užkimusia gerkle. Ir vėl situacija nr. 2: pažįstamas užsienietis lankėsi Lietuvoje ir po to pasakojo savo įspūdį apie išvyką su palapinėmis miške, kai lietuvaitės ten važiavo su suknelėm ir aukštakulniais. Jis nuoširdžiai nesuprato, kam miške reikalingi aukštakulniai biggrin.gif

Summa summarum, manau, statistinė vakarietė per daug nesuka galvos apie aprangą ir nekompleksuoja dėl to, kaip atrodo. Svarbiausia, kad jaučiasi patogiai. Tuo tarpu statistinė lietuvė, kad ir kęsdama šiokį tokį diskomfortą, nori būti pati gražiausia.

Prašau nesušaudyti manęs už nuomonę biggrin.gif Ir jos nesuabsoliutinti. Tikrai taip - visur visokių yra. O čia tik subjektyvūs pastebėjimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegantiškai sninga: 04 balandžio 2012 - 19:25
Tai kad labai taikliai pastebeta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 04 04, 19:23)
Priderino puošnesnę palaidinę prie kelnių ir važiuodama bijojo, kad atrodys nepakankamai pasipuošusi, kad gal čia kaip nors puošniau reikėjo. Ir ką, tą šiltą vasaros vakarą teatre pasirodė klientai - kas po sporto su sportine apranga (taip taip, treningėliais), beveik visi su sportbačiais arba kedais, kas su šortais. Jų moterys atrodė taip pat. Na muškit užmuškit, bet niekaip neįsivaizduoju, kaip į teatrą ateiti galima su treningais. O juo labiau, kai esi solidus verslininkas.

As manau, kad zmogus, kuris turi pinigu daznai jam tiesiog nesvarbu, ka uzsides, visiskai nesureiksmina treningai ar kostiumas, zino, ka turi ir nereikia pries nieka rodytis, kad as turiu saskaitoj belenkiek pinigo ir ziurekit jus db i mano armani kostiuma, kiek maziau pinigo turintys nori pasipuost graziai, skoningai atrodyti, kad nepagalvotu, jog neturi pinigu ir pan.
Atsakyti
Nu jūs mane nušaukit, bet neįsivaizduoju net ir prasčiausią skonį turinčios merginos su aukštakkulniais stovyklaujant lotuliukas.gif , nebent kas kokią čyrvą nuo stoties nakčiai (kelioms valandoms) buvo atsivežęs lotuliukas.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cap carap: 04 balandžio 2012 - 19:37
QUOTE(cap carap @ 2012 04 04, 20:37)
Nu jūs mane nušaukit, bet neįsivaizduoju net ir prasčiausią skonį turinčios merginos su aukštakkulniais stovyklaujant  lotuliukas.gif , nebent kas kokią čyrvą nuo stoties nakčiai (kelioms valandoms) buvo atsivežęs lotuliukas.gif
4u.gif  4u.gif  4u.gif

hihihi.gif

prie Kauno Mariu neretai galima pastebeti atejusias pasivaikscioti poreles (itin jaunas), kai mergaite eina su kabliukais, atlasine trumpa suknute (delninukes tik truksta) ar pan., o vaikinas su kedais smile.gif ko gero, jis nepasake merginai, kad per pasimatyma eis i gamta doh.gif
bet ten tikrai ne "cyrvos"
lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bembyze @ 2012 04 04, 20:34)
As manau, kad zmogus, kuris turi pinigu daznai jam tiesiog nesvarbu, ka uzsides, visiskai nesureiksmina treningai ar kostiumas, zino, ka turi ir nereikia pries nieka rodytis, kad as turiu saskaitoj belenkiek pinigo ir ziurekit jus db i mano armani kostiuma, kiek maziau pinigo turintys nori pasipuost graziai, skoningai atrodyti, kad nepagalvotu, jog neturi pinigu ir pan.

Manau, kad viskas susiveda ne į banko sąskaitos dydį, o į kultūrą ir estetikos supratimą. Nors šiaip jau verslininkui įvaizdis tikrai nėra paskutinėje vietoje. Čia, beje, rašiau apie Olandiją. Ir šios tautos žmonės, jei patogiausiai jausis su pižama, tai taip ir ateis į teatrą, vestuves, kokią kitą šventę, ir pan. biggrin.gif Tuo tarpu tikrai yra šalių, kur kitoks estetikos supratimas. Statistinis italas jau kitaip suvoks estetiką ir, kad ir kiek ten jo sąskaitoje būtų, užsivilks kostiumą. Ir ne pasirodymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegantiškai sninga: 04 balandžio 2012 - 19:46
Man tekę matyti, kad yra moterų, kurios ir į paplūdimį su aukštakulniais (dar kokiais 12 cm kulnais) eina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diana24 @ 2012 04 04, 20:44)
Man tekę matyti, kad yra moterų, kurios ir į paplūdimį su aukštakulniais (dar kokiais 12 cm kulnais) eina doh.gif

Ir man tekę, ir ne vieną kartą. Ir visai padoriai atrodančių. Jos taip eina, nes joms tai tikrai gražu. Truputį nepatogu, bet „grožis reikalauja aukų“.
Atsakyti