Įkraunama...
Įkraunama...

Ryanair

QUOTE(dianita @ 2012 04 19, 13:58)
kodėl taisykliu nepaisymas? ne visuose oro uostuose prašo viską sukišti į vieną rankinio bagažo vienetą, kai kur leidžia neštis tai, ką nusipirkai duty free tik turi būti pakavimas vakuminis.. kai skridau iš Alicante tai galėjai praeiti su rankiniu, plius duty free ir dar ant kaklo vienas nešėsi foto aparata didžiulį.. niekas net nesvėrė nieko, nebuvo net svarstyklių, tik rėmai.. į juos prašė kišti savo rankinį bagažą tik tuos, kurie lagaminukus turėjo ir kurie atrodė didesni nei reikėtų... taip kaip KAuno oro uoste, svarstyklių ten iš viso neteko matyti.. Bristolio oro uoste duty free irgi galima neštis atskirai buvo.. o Hahne taip purtė visus, kad net baisu buvo, tikra fiurerė moteriškė buvo, po salę lakstė ir visus, kurie turėjo krepšius didesnius nei rankinukas, be išimties tempėsi prie svarstyklių... blink.gif

Man nei karto nesvere ir tik du kart matavo. Na ir kas? juk nuo to taisykles netampa kitokios.
Skridau is Norvegijos i Bergama, tai griztant atgal nemaciau nei svarstykliu, nei matavimo priemoniu, bet nepaisant to, dvi merginos susimokejo uz bagaza, matyt pamacius itartinai atrodanti bagaza visi prietaisai is kazkur atsirado biggrin.gif . Tiesa, atvaziavo pirma vienas autobusas, jis nuveze zmones iki lektuvo, o po pertraukos atvaziavo antras. Tai pirmieji ko gero galejo galva guldyti, kad nieko nesulaike net ir su didesniais bagazais, nes jie na niekaip negalejo to matyti. Mane tik nustebino, kad abi susimokeje merginos paskui su tais paciais lagaminais vyko i lektuva. Tik ant ju buvo uzdetos juosteles, kad bagazas registruotas. Kaune pamenu, kad tokiu atveju merginai liepe priduoti lagamina ten, kur registruotas bagazas g.gif Pamenu, tik, kad lietuvaite Kaune buvo labai pasipiktinusi, o norveges Bergame ramiai susimokejo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2012 04 19, 12:46)
o kur jus mano pasisakyme perskaitet apie taisykliu nepaisyma?
skrendu su ryainairu pirma karta, skrydis dar toli. Taisykles studijuosiu savaite pries skrydi. Dabar tiesiog domiuosi ivairiom taisykliu subtilybem ir tai kad reikes susideti rankinuka i lagamina man buvo naujiena. Tai ir perklausiau sio klausimo ar tikrai toks reikalavimas yra.
Atsiprasau, kad mano naturalus klausimas sukele kai kuriu dalyviu pasipiktinima, bet tikrai nematau ko cia piktintis jei zmogus nori uzsitvirtinti suzinota fakta  4u.gif

Beje, aciu toms, kurios paaiskino del lagamino  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tam sis forumas ir yra, kad galima butu klausti. Klauskite drasiai ir kita karta nors 100 kartu dar. Tikrai atsiras kas nores padeti ir atsakyti. O i susireiksminusias, viska zinancias ir uoliai taisykliu besilaikancias ponias cool.gif nekreipkite demesio thumbup.gif
gal joms tiesiog bloga diena buvo biggrin.gif
Atsakyti
ei, buvau rašiusi, bet matyt klausiantieji ne visi skaitė.
YRA ORO UOSTŲ, KURIUOSE LEIDŽIAMA TURĖTI PAPILDOMĄ MAIŠELĮ NUPIRKTOMS DUTY FREE PREKĖMS. Taip tikrai yra Bergame. Visur kabo lipdukai ant paruoduviu, kad, pagal susitarimą su Ryanair, Wizzair ir dar kažkokiom avia linijom, keleiviai gali neštis papildomai firminį (jis užklijuotas žinia būna kai nusiperki kažką) oro uosto duty free parduotuvių maišelį.
jei turit aklinai pilną ranginį lagaminą, o norite kažką papildomai nusipirkt, atkreipkite dėmesį į užrašus parduotuvėse, gal tame oro uoste tai leidžiama.

QUOTE(kosmonaute:) @ 2012 04 19, 11:58)
ar galiu i ji antibiotikus deti? Draugei vezu.

receptiniams vaistams turi teisę paprašyti gydytojo recepto, kad jų reikia būtent jums. bet greičiausiai neprašys, nes niekad neprašė manęs ištraukti vaistų ir netikrino, kokie jie. o buvo beje ne receptiniai.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 19, 22:58)
YRA ORO UOSTŲ, KURIUOSE LEIDŽIAMA TURĖTI PAPILDOMĄ MAIŠELĮ NUPIRKTOMS DUTY FREE PREKĖMS. Taip tikrai yra Bergame. Visur kabo lipdukai ant paruoduviu, kad, pagal susitarimą su Ryanair, Wizzair ir dar kažkokiom avia linijom, keleiviai gali neštis papildomai firminį (jis užklijuotas žinia būna kai nusiperki kažką) oro uosto duty free parduotuvių maišelį.
jei turit aklinai pilną ranginį lagaminą, o norite kažką papildomai nusipirkt, atkreipkite dėmesį į užrašus parduotuvėse, gal tame oro uoste tai leidžiama.
receptiniams vaistams turi teisę paprašyti gydytojo recepto, kad jų reikia būtent jums. bet greičiausiai neprašys, nes niekad neprašė manęs ištraukti vaistų ir netikrino, kokie jie. o buvo beje ne receptiniai.

drinks_cheers.gif tiksliai-Bergame kvepalus taip nešiaus,bet skridom su Wizair tai maniau kad dėl to praleido biggrin.gif Ačiū už info apie lipdukus-tikrai naudinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 19, 21:58)

vadinasi tikrai yra. Nes kaip jau ir rasiau, mes taip pat is duty free nesemes ju uzklijuota maisiuka (as dar pardeje paklausiau ar galima, tai sake, kad galima). Cia buvo Stokholmo Skvasta.

O mane cia kai kurios teisuoles, uzsipuole, kaip cia taisykles lauzau ir drisau eiti i lektuva su duty free maiseliu smile.gif

Del vaistu, tai as pastoviai vezuosi receptinius, kompensuojamus vaistus, kadangi turiu pastoviai vartoti. Anksciau dar pasiimdavau recepta, bet kadangi niekas niekada neklause, tai dabar ir be recepto vezuosi. Aisku nedideli kieki, tik tiek kiek reiks isvykos metu.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 19, 22:58)
Receptiniams vaistams turi teisę paprašyti gydytojo recepto, kad jų reikia būtent jums. bet greičiausiai neprašys, nes niekad neprašė manęs ištraukti vaistų ir netikrino, kokie jie. o buvo beje ne receptiniai.

Šiaip kilo tokia mintis dėl receptinių vaistų. O kad ir parodysit tą receptą, kas jį įskaitys kas ten parašyta? Maža to kad jis lietuviškas (kaip žinom tai pasaulyje tikrai nepopuliari kalba), bet dar ir neiskaitomas biggrin.gif Ir dar, vaistai rašomi bendriniu pavadinimu, todėl visiškai neatitinka tai kas parašyta ant pakelio? Tai kokia prasmė tų receptų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 19, 21:58)
YRA ORO UOSTŲ, KURIUOSE LEIDŽIAMA TURĖTI PAPILDOMĄ MAIŠELĮ NUPIRKTOMS DUTY FREE PREKĖMS. Taip tikrai yra Bergame. Visur kabo lipdukai ant paruoduviu

labai naudinga info 4u.gif pati pirkau Bergame, bet kai lagaminas buvo pustustis, tai nebuvo nei minties, nei logikos temptis dar kazka rankoje. demesio i toki uzrasa net neatkreipiau.
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2012 04 19, 13:46)
....mano naturalus klausimas sukele kai kuriu dalyviu pasipiktinima, bet tikrai nematau ko cia piktintis jei zmogus nori uzsitvirtinti suzinota fakta  4u.gif

kur jūs matote pasipiktinimą su klaustuku? Atsiprašau, jei mano (ir ne tik mano) natūralus nusistebėjimas sukėlė tokią jūsų pasipiktuinimo reakciją smile.gif
QUOTE(dianita @ 2012 04 19, 14:58)
... taip kaip KAuno oro uoste, svarstyklių ten iš viso neteko matyti..

Kaune jau prie pirmų laiptų svarstyklės riogso, ir jomis darbuotojai naudojasi ax.gif
QUOTE(Vaka @ 2012 04 19, 22:33)
Tam sis forumas ir yra, kad galima butu klausti. Klauskite drasiai ir kita karta nors 100 kartu dar. Tikrai atsiras kas nores padeti ir atsakyti. O i susireiksminusias, viska zinancias ir uoliai taisykliu besilaikancias ponias  cool.gif  nekreipkite demesio  thumbup.gif
gal joms tiesiog bloga diena buvo  biggrin.gif

swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2012 04 20, 09:36)
kur jūs matote pasipiktinimą su klaustuku? Atsiprašau, jei mano (ir ne tik mano) natūralus nusistebėjimas sukėlė tokią jūsų pasipiktuinimo reakciją  smile.gif

Prasau. smile.gif
pasipiktinima iskaiciau jusu 309 poste 4u.gif
baigiu sia tema censored2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 04 20, 08:11)
Šiaip kilo tokia mintis dėl receptinių vaistų. O kad ir parodysit tą receptą, kas jį įskaitys kas ten parašyta? Maža to kad jis lietuviškas (kaip žinom tai pasaulyje tikrai nepopuliari kalba), bet dar ir neiskaitomas  biggrin.gif  Ir dar, vaistai rašomi bendriniu pavadinimu, todėl visiškai neatitinka tai kas parašyta ant pakelio? Tai kokia prasmė tų receptų?  g.gif

tai va ir man klausimas tas pats kildavo. nes tokia ale pazyma, kad man nuolat reikalingi vaistai, buvo isduota lietuviskai. gal 2 kartus veziausi ta pazyma, tvarkingai vaistus parodydavau, bet ne karto nepaprase recepto ar pazymos. tai dabar ir nebeimu tos pazymos ax.gif
tikiuosi nesigaus si karta skrendant "sumustinio desnis", kad paprasys recepto biggrin.gif (pagal taisykles receptas turi buti). ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 04 20, 09:11)
Šiaip kilo tokia mintis dėl receptinių vaistų. O kad ir parodysit tą receptą, kas jį įskaitys kas ten parašyta? Maža to kad jis lietuviškas (kaip žinom tai pasaulyje tikrai nepopuliari kalba), bet dar ir neiskaitomas  biggrin.gif  Ir dar, vaistai rašomi bendriniu pavadinimu, todėl visiškai neatitinka tai kas parašyta ant pakelio? Tai kokia prasmė tų receptų?  g.gif

na, ir man kyla panašios mintys, bet žinau, kad tokia taisyklė yra 4u.gif o dėl pavadinimo ir recepto, ant dėžutės būna parašyta ir veiklioji medžiaga, kuri kaip tik recepte ir yra išrašoma, taigi čia jau nebus neatitikimo.
yra čia begalės niuansų, kad ir tai, kad šiaip receptą vaistinėje juk paima, kai perki vaistą, taigi reikia papildomi išrašo iš gydytojo.
na, bet yra tokia taisyklė, ir mačiau reikalą žmogų įspėti. (čia man kažkiek panašu į nėščiųjų keliones, kur irgi privalu turėt pažymą, nors jos 99% neprašo; manęs, daug komandiruočių keliavusios, nei karto neprašė)

QUOTE(Cobre @ 2012 04 20, 09:18)
labai naudinga info  4u.gif pati pirkau Bergame, bet kai lagaminas buvo pustustis, tai nebuvo nei minties, nei logikos temptis dar kazka rankoje.  demesio i toki uzrasa net neatkreipiau.

gal kai buvai kažkada prieš kažkiek metų, tada dar nebuvo tokios taisyklės?
įtariu, čia kokia naujiena, kai duty free parduotuvės Ryanairoir kitų išprašė, kad nestabdytų jiems apyvartos?
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 20, 12:21)
gal kai buvai kažkada prieš kažkiek metų, tada dar nebuvo tokios taisyklės?
įtariu, čia kokia naujiena, kai duty free parduotuvės Ryanairoir kitų išprašė, kad nestabdytų jiems apyvartos?

pries pat velykas buvau mirksiukas.gif tiesiog nepastebejau, apart limonelos nieko ir nemaciau tuo momentu biggrin.gif.
Atsakyti