Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip valote skalbimo mašiną?

metosMetos, pasiskaičiusi forumą tikrai susigundžiau actu ar citrinos rūgštimi praplauti skalbimo mašiną, bet MB sulaikė, t.p. sakė, kad baik tu bajerius. Tai naudoju specialiai skalbimo mašinoms nukalkinti skirtus miltelius ir nesuku galvos.
Dėl brangių skalbimo miltelių, tokių neperku ir naudoju minkštiklį. Tiesa buvau įsigijusi miltelių, kuriuose tipo yra to minkštiklio, bet manęs netenkino rezultatas, vis tiek ne taip kvepia ir ne tokie minkšti, kaip su minkštikliu.
Manau, kad jei nuo pradžių prižiūrėsime savo elektros prietaisus, tai niekas ten nekalkės, niekas neges, bet ir nereikės tų brangių skalbimo miltelių pirkt.
Dar apie tuos miltelius, per tv reklamavo tokį valiklį, kur, tipo visas dėmes išima, užpili ant dėmės, paskui dar į skalbimo mašiną ir vualia. Tai nieko ten gero iš to valiklio, super duper, išreklamuoto, nes įsisenėjusios dėmės taip ir lieka, reklama daro savo. Taip, kad nematau didelio skirtumo tarp brangių ir pigesnių miltelių, nes ir ten ir ten - chemija.
Tiesa, jei jau nukrypau nuo temos, ir jei čia liečia ekologiją, tai aš naudoju lietuvišką ūkinį muilą, jis geriausiai šalina visaus dėmes ir visus nešvarumus.

O dėl neįveikiamų nešvarumų, tokių nėra, visus nešvarumus galima įveikti.

Plytelių tikrai nelupam kas keleta metų vien dėl to, kad jos nenuplaunamos ( nors pasikartosiu, nėra nenuplaunamų paviršių, viską galima gražiai sutvarkyti).

Virduliui perku specialiai virduliams nukalkinti skirtus miltelius, bet pagal putojimą, spręsčiau, kad galbūt ten ir įeina citrinos rūgšties, bet nesvarbu, visą laiką tuos specialius miltelius naudoju, ir virdulys gyvuoja wink.gif

Ir kodėl gi reikia į šalį mesti gumines pirštines? ax.gif

Kiekvienas renkasi pagal savo poreikius ir pagal savo finansines galimybes, bet aš esu ne kartą susidūrusi, kas brangu - nebūtinai kokybiška.
Atsakyti
QUOTE(metosMetos @ 2010 09 11, 00:25)
~~~~~~~~~~~~~~~
Tam kartui rezultatas gal ir bus, taciau ateitis su sia skalbimo masina vargu ar bus sviesi.
1.Citrinos rugstis, actas ir visi kalkiu nukalkintojai tam kartui nuims kalkes, gal ir rudis, o tą geležtę, kuri skalbimo masinos vandeni kaitina, tikrai pragraus;(o jei tai daznai kartojat- 100 proc. taip ir bus).
Konkreciai taip sugadinau virduli- pradzioj dziaugiaus kad pavirinus su citrinos rugstele virdulys iskart svarus, o apsinesa kalkem labai greitai. Su drauge paemem  lupa-ŽIŪRIM - kaip kirminu isgriauztas...Gyveni ir mokaisi:)

Tai, kad citrinos rūgštis yra paknkamai silpna ir ji nereaguoja su metalais. O išretėja metalas būtent dėl kalkių.

QUOTE(Sankvl @ 2010 09 12, 16:35)
Kalbant apie skalbimo priemones, tai jos yra keliu rusu:
1. Skalbiklis
2. Skalbiklis+minkstiklis
3. Salbiklis+nukalkintojas
4. Skalbiklis+minkstiklis+nukalkintojas

paprastai 4 punkto priemone buna pati brangiausia.

Biškį nesąmonė, kas tas nukalkintojas? Į visus skalbimo miltelius įeina kompleksadariai (arba kaip jūs pavadinote nukalkintojai), nes kitaip šios priemonės neskalbs. Skalbimo miltelių pagrindą sudaro anijoninės ir nejoninės paviršiaus aktyvios medžiagos. Anijoninės sureaguoja su Ca ir Mg jonais ir nevyksta skalbimas. Todėl į miltelius dedami kompleksadariai - fosfatai, ceolitai, polikarboksilatai ir pan., kurie suriša kalkes. Skystų priemonių pagrindą sudaro nejoninės ir tik maža dalis anijoninių PAM. Kadangi nejoninės nereaguoja nei su Ca, nei su Mg jonais, papildomai dėti kompleksadarių nereikia, arba dedami labai maži kiekiai. Į skalbiklių su minkštikliu sudėtį įeina ir katijoninės PAM, kurios natūraliai sureaguotų su anijoninėm PAM, dėl to dedami stabilizatoriai ir aktyvatoriai, t.y. papildomų medžiagų.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 12, 13:17)
Įtariu (tuo praktiškai net neabejoju), kad kvepia ekologija biggrin.gif
Tik vienas mano pastebėjimas - va skalbinių minkštiklių aš irgi jau gal kokius 3 metus nenaudoju. Nes pastebėjau, kad nuo minkštiklio labai greit apsineša skalbyklės stalčiukas (neabejoju - ir vidus).

Jus abiem atvejais teisi smile.gif

QUOTE(Sankvl @ 2010 09 12, 16:35)

Labai išmanus, logiškas visko paasiškinimas ir paskaičiavimas... Šaunios forumietės...aš dar taip skaičiuot neišmokau. Žinau, kad 1 kg miltelkoiu užteks 33 skalbimams, jei panaudoriu kitus pasiūlymus prie šios firmos- kilogramo užteks 50 kartu.
Atsakyti
Sveiki, ieškau skubios pagalbos. Užsikišo mano skalbimo mašinos filtras. Puoliau valyt, atsukinėjau tą dangtelį po truputi, valiau vandenį bėgantį, bet kad man jis taip ir nusisuko, o pats filtras liko viduj, tai kaip man jį dabar ištraukt?
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(comep @ 2010 06 04, 15:22)
dekui  4u.gif  , ot tai naiviai tikejaus kad nereiks 2val jos kankinti  biggrin.gif

o kam jum pilnumoj leist jeigu eina programa sustabdyt bandykit stabdyt kai prieina iki skalavimo programos ir isjunkit ax.gif

QUOTE(Sankvl @ 2010 09 12, 17:35)
Daznai priemoniu vartotojos ziuri bukai i kaina kilogramo, bet nelygina skiedimo (dozavimo)!!! o jei kuri jau lygina skiedima, tai lygina tarkim 1 punto priemone su 4 ir aiskiai gauna, kad 1 yra zymiai pigiau.
o cia dar parasysiu kaip pavyzdi kaip reiketu lyginti!
Tarkim siai dienai maciau akcija ARIEL milteliams:
5 Kg - 31.99 LT (kainave 40 LT). Atrodo lyg ir pigu, net 25% nuolaida. 1Kg kaina gaunas tik 6.40 Lt. Kaina gera, bet pasiziurejau koks ju dozavimas - 4-5 Kg vidutinio uzterstumo skalbiniam isskalbti reikia apie 175 ml skalbiklo + mirkymui reikia dar 75 ml!  Tuomet viso gaunas 250 ml priemones. Vadinas is 1 kg galima isskalbti 4 kartus (1 kg/250 ml = 4). Kitaip sakant: vienas skalbimas kainuoja apie 1.6 LT + vanduo+ elektra. O cia tai fantastiska! Manau tiek moketi siais laikais ne taupus zmones gali, bet labai turtingi;) Ar minkstiklis, nukalkintojas papildomai reikalingas reikia ziureti ant  pakuotes. jei reikia, tai vieno skalbimo kaina automatiskai didinama.
Maniskius kur naudoju kilogramo kaina 10 LT (praktiskai 2 kartus brangiau nei ARIEL) - nereikia nei minkstikliu, nei nukalkintojo. 5 kg skalbiniu reikia isskalbti reikia 125 ml. Tai is 1 Kg galima isskalbti 8 kartus. Kitaip sakant: vienas skalbimas kainuoja apie 1.25 LT + vanduo+ elektra

Reziume: man i parduotuve reikia 2 kartus maziau vaziuoti tai dar sutaupau ir laika ir kura ir t.t. Plius mokedama brangiau sutaupau;) namuose nereikia tureti daug skirtingu priemoniu ir taip apkrauti spintas.

jei nepaslaptis kokius jus cia tuos miltelius naudojat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SAMOGITIJA @ 2010 09 14, 16:43)
Sveiki, ieškau skubios pagalbos. Užsikišo mano skalbimo mašinos filtras. Puoliau valyt, atsukinėjau tą dangtelį po truputi, valiau vandenį bėgantį,  bet kad man jis taip ir nusisuko, o pats filtras liko viduj, tai kaip man jį dabar ištraukt?
user posted image

user posted image

Čia gal ne pas Sm reikia pagalbos ieškot biggrin.gif O jūs nenulaužėt filtro dangtelio? Jei ne, tai bandykit užsukti, kaip buvo, ir vėl atsukti. Turi su filtru išsitraukti.
Nesupratau, kaip jūs bėgantį vandenėlį galėjot išvalyti pilnai neatsukus ir neištraukus viso filtro? g.gif Nebent ten vandens labai daug? g.gif
Dar gali būti kad jūsų filtras kitaip išsiima, antroje nuotraukoje matau tokius baltus rantelius, gali būti, kad juos paspaudus išsiims filtras. Čia gal reikėtų mašinos modelį gamintoją parašyti, kad kitos, kurios turi tokią pat mašiną galėtų pagelbėti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 15 rugsėjo 2010 - 08:48
[quote=Kenguryte,2010 09 15, 08:47]
[i]


Nu jo apie SM net nepagalvojau blush2.gif . Istraukiau siaip ne taip, bus dabar man pamoka, kad reikia dazniau isiminet, o tai valiau tik pacioj pradzioj kai nusipirke masina buvom ir dabar po kokiu metu bandziau islupt. Ir ka, belupdama ta balta daikta, sona nulauziau doh.gif. Ten to brudo buvo daug, uztai ir pastrigo. Dabar kiek beversciau vanduo sunkiasi, teks nauja filtra pirkti verysad.gif
Atsakyti
Apie skalbimo masinu brudus paskaiciau internete angliskus puslapius. Rasoma kad tai nuo skalbimo priemoniu. Ju naudojame per daug. Juo minta pelesis, grybelis. Pagrinde skalbiame tik 40C temp. Todel neisnyskta. Patarimai. Naudoti miltelius o neskystus ploviklius (i skystu sudeti neieina balikliai kurie siek tiek veikia pelesi) Skystu plovikliu naudoti ne daugiau kaip sauksta!!!! Ypac jei vanduo minkstas. Minkstiklis irgi labai maitina pelesi - nes naudojamas paskutiniam skalavimui ir jo lieka daug. Laikas nuo laiko skalbti auksta temperatura (galima ir tuscia paleisti and virinimo programos). Galima su puse puodelio sodos - ji nuima kvapus. Galima jos siek tiek deti su kiekvienu skalbimu ji nekenkia rubams nes yra svelni ir naturali. Gerai plonu sepeciu tarp bugno ir gumos pasveisti ypac virsu, nes siuolaikines skalbykles ne taip kaip buvusios tarybines naudoja mazai vandens ir virsuje susikaupusiu brudu nepasiekia. Guminiu slangu sujungimus patikrint, filtrus pravalyt.

Acto, baliklio, ar citrinos rugsties naudoti negalima nes sios priemones galiausia pragrauzia gumines detales.

Kas skaito angliskai: http://smellywasher....rs-from-towels/
http://smellywasher....l-mildew-smell/
Atsakyti
Reiks ir man pavaryt ant virinimo programos, ko nesu iš viso bandžius. Pridėsiu kokių rankšluosčių tuo pačiu smile.gif
Atsakyti
Savo skalbyklę naudojam jau 7 metai, ir kaip rašiau, nė karto nebuvau skalbus daugiau kaip 40 laipsnių temperatūroj. Jokio kvapo niekada nesijautė, bet čia pasiskaičius, galvojau, kad reik pravalyt ax.gif Ir ką? Pavariau ant virinimo programos, ir dbr jau kelintą dieną iš jos koks kvapas sklinda doh.gif Gal visus nešvarumus ten sujudino g.gif Neturėjau vargo, tai dbr įsigijau g.gif Kaip dbr išnaikint jį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 09 28, 12:23)
Savo skalbyklę naudojam jau 7 metai, ir kaip rašiau, nė karto nebuvau skalbus daugiau kaip 40 laipsnių temperatūroj. Jokio kvapo niekada nesijautė, bet čia pasiskaičius, galvojau, kad reik pravalyt ax.gif Ir ką? Pavariau ant virinimo programos, ir dbr jau kelintą dieną iš jos koks kvapas sklinda doh.gif Gal visus nešvarumus ten sujudino g.gif Neturėjau vargo, tai dbr įsigijau g.gif Kaip dbr išnaikint jį ax.gif


O man, žinokit, kažkodėl būtent blogas kvapas sklisdavo irgi po pravirinimo su citrinos rūgštimi (paleidus tuščią, ant 95 laipsn. temperatūros) g.gif
Atsakyti
Sveikos, o ka man daryt gal patars kas? Skalbia mano masina gan neblogai ir nesena dar,bet vat pastebejau,kad ant rubu po skalbimo lieka baltu demiu,lyg butu nubalinta ir viskas rubas sugadintas verysad.gif bandziau ir ariel ir neutral dabar,bet problema nedingo.....
Atsakyti