Įkraunama...
Įkraunama...

2005 m. vasario mėn. gimę nuostabūs vaikiukai

Sveikos, maniškė irgi nėra iš drasiausiųjų, bet nieko keista, ji naujokė, nieko nepažinojo, tik dabar kieme turi berniuką klasioką(jau ir laukimai prasidėjo kada išeis į kiemą, ir saldainių pirkimai biggrin.gif ), tai kažkiek ir mokykloj pasišneka. ax.gif Bet ji labiau susikaupus, nei kai kurie kiti vaikai. Nuvedu ir parvedu A aš pati kolkas, prailginta yra iki 17 val ir nemokama, bet ji kuo puikiausiai ir grįžtų namo, ir pabūtų. O kolkas pratinamės prie naujojo kelio.
Atsakyti
QUOTE(Eugute @ 2012 09 05, 10:03)
Sveikos, maniškė irgi nėra iš drasiausiųjų, bet nieko keista, ji naujokė, nieko nepažinojo, tik dabar kieme turi berniuką klasioką(jau ir laukimai prasidėjo kada išeis į kiemą, ir saldainių pirkimai biggrin.gif ), tai kažkiek ir mokykloj pasišneka. ax.gif Bet ji labiau susikaupus, nei kai kurie kiti vaikai. Nuvedu ir parvedu A aš pati kolkas, prailginta yra iki 17 val ir nemokama, bet ji kuo puikiausiai ir grįžtų namo, ir pabūtų. O kolkas pratinamės prie naujojo kelio.

Ir maniškė naujokė - pažįsta tik kaimynų berniuką ir kelias vyresnių klasių mergaites....Taip pačiai viskas nauja.....Žinok ir maniškė gryžtų, tik va bėda kad gryžus lėktų į lauką, sėdėtų prie kompo....O man norisi kolkas saugumo...kai pati jausiuosi saugiai, tai ir ji jausis taip pat....Aš kaip tik už prailgintą, kad ten paruoštų pamuokas, pabendrautų su vaikais, gal greičiau apsiprastų su aplinka, su vaikais ax.gif
Atsakyti
jums bėda kad nedrąsios, o man priešingai doh.gif mano atamanas netrunka įsijausti, ramint reikia. bet kol kas laikosi, ypač gerai kad sėdi su ramia mergaite, kurią gerai pažįsta. maniškiai nepareis niekaip, mums tolokai mokykla, pakeliuj baisiai judrus prospektas, 6 juostų, šviesoforo nėra... žodžiu, toli dar mums iki grįžimo vieniems. o ir namuose ne ta aplinka, kur vieni pabūtų tiek valandų - negalėčiau ramiai sėdėti.
Nikut, tu drąsiai sakyk jei mes iš tavęs pagalbą pagrobėm blush2.gif vakar buvau prailgintukų susirinkime, tai gal nebus ten taip tragiškai, kaip galvojau, ir laiką šiek tiek pailgino... bet bent jau rugsėjį, vis tiek labai norėsim jūsų auksinės Močiutės pagalbos blush2.gif spėju, kad norėsim ir vėliau, bent jau kartkartėmis blush2.gif
Nikut, o tai tb išvažiuoja vėl? kada?
Atsakyti
QUOTE(SSDD @ 2012 09 05, 10:56)
Nikut, tu drąsiai sakyk jei mes iš tavęs pagalbą pagrobėm  blush2.gif vakar buvau prailgintukų susirinkime, tai gal nebus ten taip tragiškai, kaip galvojau, ir laiką šiek tiek pailgino... bet bent jau rugsėjį, vis tiek labai norėsim jūsų auksinės Močiutės pagalbos  blush2.gif spėju, kad norėsim ir vėliau, bent jau kartkartėmis  blush2.gif
Nikut, o tai tb išvažiuoja vėl? kada?

nepavogėt, nepavogėt biggrin.gif
sekmadieni ax.gif vėl ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nike @ 2012 09 05, 11:03)
nepavogėt, nepavogėt  biggrin.gif
sekmadieni  ax.gif vėl  ax.gif

console.gif kaip nefaina...
kaip pavydžiu toms, kurioms prailginta nemokama. pas mus nuo 12 iki 16 val vaikui valanda 2 lt, po to kiekviena valanda 5 lt. arba jei renkiesi mėnesiui, tada 120 lt mėnesiui vienam vaikui, maksimaliai vaikas gali būti iki 17,15 (kas yra labai nepatogu, nes iki tada niekaip nespėju iš darbo nusikapanoti). jei reiks ilgiau - jau sėdės už durų praktiškai. na, nelanksčiai kažkaip man pasirodė. maitinimas tik vienas, 10,40 val., po to tuščiais pilvais teks sėdėti. prikroviau šiandien bandelių ir sūrio lazdelių, bet vistiek mažam skrandukui ne lobiai, ypač jei taip kasdien.
Atsakyti
QUOTE(SSDD @ 2012 09 05, 11:14)
console.gif kaip nefaina...
kaip pavydžiu toms, kurioms prailginta nemokama. pas mus nuo 12 iki 16 val vaikui valanda 2 lt, po to kiekviena valanda 5 lt. arba jei renkiesi mėnesiui, tada 120 lt mėnesiui vienam vaikui, maksimaliai vaikas gali būti iki 17,15 (kas yra labai nepatogu, nes iki tada niekaip nespėju iš darbo nusikapanoti). jei reiks ilgiau - jau sėdės už durų praktiškai. na, nelanksčiai kažkaip man pasirodė. maitinimas tik vienas, 10,40 val., po to tuščiais pilvais teks sėdėti. prikroviau šiandien bandelių ir sūrio lazdelių, bet vistiek mažam skrandukui ne lobiai, ypač jei taip kasdien.

Pas mus pirmokai valgo 11.10.....o paskui net nežinau kaip...kai gerai kad jau šiandien susirinkimas, tai pagaliau viskas bus aišku...nors kai mano mergiote visiskai nevalganti, tai jauciu ji dziaugtusi jei daugiau nereiketu valgyt doh.gif
Atsakyti
tai ir maniškio apetitą žinai, nu bet vistiek šitiek laiko vaikui nevalgius man ne variantas ax.gif po mėnesio lėktume pas gastroenterologus jaučiu. ir sausainukais nesinori augint kažkaip. na ateis diena, atsineš ir sprendimą kaip sakoma, nereikia panikuot anksčiau laiko, bet kol kas tai man galva sproginėja nuo šitų visų keblumų.pasiliko šiandien prailgintoj, pasižiūrėsiu kokie ten įspūdžiai.
dar vienas siaubas man kad vaikai, jei lankys vien prailgintą, katastrofiškai nepabus lauke. nes prailgintos niekas nesiterlioja su lauko klausimu. čia irgi nedžiugina mane. vakarai trumpės, po darbų irgi nelabai bus kada išeiti...žodžiu verysad.gif maži vaikai buvo lafaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa doh.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Kadangi cia visi pirmokai ir ziuriu visiems neblogai sekasi tai as "pasigirsiu", kad neturiu kuom pasigirt doh.gif
Pirmos dvi dienos, o jau nera noro eit i mokykla ir ryt kviete viena is tevu ateit pokalbiui unsure.gif neisivaizduoju ka tokio galejo iskrest, nors jis labai sunkiai susikaupia ir laksto visur, niekada nemokejo eit salia ir ramiai, visada begom, per tas dvi dienas gavo 5 pastabas, jas mokytoja pasako zodziu, maniskis aiskina, kad nepasako uz ka jas gauna, tiesiog ivardija taip, kad tau pastaba.
mokykloje praleido vaikas 6 valandas, o jau prisidirbo, vakar sake sukinejos, o siandien kolidoriuj per pertrauka lakste, aiskinu, kad negalima, o jis pasakoja apie valgykla ir klausia ar ryt galiu masinyte i mokykla nusinest, jauciu bus sunku kol priprasim, niekur nedingsi...
zodziu nublioviau posma ir laukiu rytojaus verysad.gif
Atsakyti
aš saviškiui skambinau, pietums (už 5 lt) gavo kažkokio makaroninio marmalo (taip vaikas įvardijo), kurio net neparagavo. buvau įdėjusi bandelę ir sūrio lazdelę pietums, tie jau suryti ir jau dabar alkanas... klausiu dar merginos, kas ten pietums buvo, ar valgoma ir tiesiog vaikis išsikalinėja, ar tikrai ne kažin kokie pietūs. protas neišneša ką daryti su valgymu doh.gif
Ingrida console.gif ar gerai pamenu, tu vienu metu dar norėjai ankstinti vaikui pirmą klasę? manau nesuklydai palaukusi... vaikai turi priaugti, ir ne tik gabumais bet va tuo nusėdėjimu, gebėjimu išbūti kantriai... siūlau tau nueiti pačiai į pamokas ir tyliai pastebėti kas ten kaip. gal ne vaikas kaltas, gal su mokytoja problemos? gal pakeitus mokytoją, situacija išsispręstų? palankėt dar nedaug, dar laikas tokius pakeitimus daryti, jei ką...
kaip bebūtų, siūlau stengtis reaguoti ramiai. be abejo, turi su vaiku kalbėt, dirbt, bet neašarok dėl to ko tu NEGALI pakeisti. vis tik aš mėginčiau eiti pati į pamoką ir pažiūrėti, kaip atrodo tos "pastabos", už ką, ką daro mokytoja kad vaiką sudomintų, kad jis nusėdėtų. eik ne tik su mokytoja pakalbėt, bet ir realiai į pačią pamoką.
mergai, ką daryt su maitinimu? doh.gif nu kiba aš durna? nu bet nuo 7 iki 18 val vaikui neėdus išbūt, gi katorga verysad.gif
Papildyta:
man dar toks klausimas pasistojo - o kas čia tokio, kad vaikas per pertrauką palaksto g.gif po galais, daržely gi irgi prirakinti nesėdėdavo...jie taip įpratę juk...ir sukiotis - nugi nauja čia tvarka, naujas režimas, vaikui reikia priprast, kaip mokytoja vaiką "motyvuoja" nuo pirmų dienų apipildama pastabomis už sukiojimąsi? g.gif tai aišku kad jis nebenori ten eit...
eičiau pasižiūrėti, nepatingėčiau ir į kitas klases užsukti pasižiūrėti, kas ten per atmosfera, ar irgi sukiotis negalima.
Atsakyti
pirmiausia tai sulauksim rytojaus smile.gif paziuresiu ka sakys, kas kaip, gal tikrai yra del ko g.gif o tada jau ziuresiu kaip ir su kuo kalbet ta tema, o del pasedejimo pamokoj neisivaizduoju ar kas leistu, pas mus net darzelyje pirma diena neleidzia tevams kartu but, o cia mokykla ax.gif
Kalbejau su savo pusesere- ji mokytoja, sako jei kviecia tai aisku, kad ne pagirt, bet kad po pirmu 2 dienu kviestu tai sako cia irgi negirdeti dalykai smile.gif Galetu jei butu susimuses ar koki langa iskules, bet jis ne pestukas, klausiau su visais draugauja, dar gal pati vaika tokiu budu nori "pamokyt" gal tikrai yra del ko, Mamai gi visada vaikas savas geras ir taskas.
Laukiu rytojaus ax.gif
Atsakyti
Į klasę tave įleistų. tikrai. prireikus juk soc. darbuotojus įleidžia. mes šiemet su psichologe daug bendravom dėl vaikų. ji sakė - jei tik kokie nesklandumai, EIKIT Į PAMOKAS. pasėdėkit ir pažiūrėkit. niekas neturi teisės jums uždrausti būti pamokoje. juk ne savaitę sėdėsi, o tarkime vieną pamoką.juk ne šiaip sumąstysi, o dėl kažkokių nesklandumų.
aš išvis manau, kad pirma savaitė, gal net mėnuo yra vaikui adaptacija. ir negalima vaiko pradėti žeminti (nes tavo akyse jis dabar žeminamas, kai liepia vaikui mamą atsivesti, mol aš tave pamokysiu, kad tu toks netikėlis, per mano pamoką sukiojaisi) dėl to, kas jam yra nauja. ne kiekvienas per pirmas valandas prisitaiko prie taip stipriai pasikeitusios aplinkos ir režimo 4u.gif be to, neaišku kaip buvo darželyje, gal auklėtojos toleravo vaiko judrumą ir jis už tai pastabų negaudavo. tai normalu, kad judrus, įpratęs nuolat krutėti vaikas nuo pirmos dienos neišsėdi kaip įkaltas kiaurą pusdienį.
aiškinkis 4u.gif
ir man atrodo surask tu jam kokį itin judrų būrelį. kur po pamokų galėtų išsikrauti.
suprantu kaip jautiesi console.gif bet aš per savo "mamos" darbo stažą įsikaliau į galvą, kad viską reikia spręsti, kažkur eiti, kažką daryti (nereikia rėkti kad tavo vaikas pats geriausias ir tobulas, ir mokytoja ieško sliekų subinėje, kol tuo neįsitikinai - bet aš linkiu pasižiūrėti, įsitikinti ir mėginti keisti situaciją) ir nenuleisti rankų. niekas kitas už tave tavo vaiku nepasirūpins 4u.gif jeigu nuo pirmųjų valandų mokykloje mokytoja jį nurašys, ir taip traktuos keturis metus, pas vaiką motyvacijos niekada neatsiras 4u.gif
Atsakyti
Butinai kazka darysiu jei matysiu, kad daugiau ispustas reikalas nei yra is tiesu, bandysiu is pradziu kazkaip graziai reaguot biggrin.gif jei nepades ir manysiu, kad reikalas yra tada jau kazko imsiuos, o gal maniskis kazko nepasako? Nors jis su manim pasikalba apie viska ax.gif
Jei prisiprasysiu pas mokytoja i klase ar pradesiu kazka daryt, manau, kad mokytoja sureguos irgi atitinkamai, busim priesai nr1 g.gif
Atsakyti