Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija III

QUOTE(dontstop @ 2015 08 05, 09:27)
Tai irgi Liptovsky Mikulaš apsistosit  drinks_cheers.gif

Nenuvertinkit sūnaus  smile.gif  Mūsiškis toks lepūnėlis buvo, iki artimiausios parduotuvės pėstute atsisakydavo eit, ale kojas skauda, 5 min pavaikščiojus  tongue.gif  O va buvo jam 4 metai ir užkopė pats į aukščiausią Čekijos viršūnę (Snežka, 1602 m)  smile.gif  Savo kojom kopė į viršų 5 valandas ir 3 žemyn  smile.gif Toj pačioj kelionėj po Čekijos kalnus buvo tokių vietų, kur aš neišdrįsau lipt  blush2.gif , o sūnus be jokių problemų  smile.gif  Nors prieš tai nuotykių parke Lietuvoje neįkalbėjom net vaikiškos trasos pereiti  doh.gif  Kažkaip kalnuose "gražu ir įdomu" nugali visas baimes ir nuovargį  thumbup.gif

O mes vakar buvom pas neurologę ir ji mum patvirtino, kad dukrytė jau gerai sėdi ir gali būti nešama kalnų nešioklėje  clap.gif Tiesa, iki kelionės apsilankysim dar pas ortopedą ir net pačią nešioklę žadu neštis jam rodyt  ax.gif Jei ir jis pritars, tada super būtų  rolleyes.gif  Aš noriu kaip tik rimtų trasų  rolleyes.gif  Kol kas vyras parinko kelis skirtingus variantus A. Tatruose ir Slovakų Rojuje, nuo tokių, kur su vežimėliu galima pravažiuoti iki tokių, kur su grandinėm ir kopėčiom reikia lipti  smile.gif

Geeeras thumbup.gif na jus tai va matosi kad tikri keliautojai thumbup.gif o as tai turbut gyvenime nebuciau patikejusi kad kada nors i kalnus keliausiu - man atostogos - tai saule ir jura cool.gif Bet vat taip neplanuotai papildomai atostogu pasiemiau, tai pagalvojau kad gal geriau kalnai nei namai , kai draugai pasiule kartu keliaut ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2015 08 03, 08:09)
Mes irgi planuojame išvažiuoti po savaitės. Nakvynės taip pat nerezervuotos ir kalnų planai tik labai preliminarūs, mat kompanija: 14, 11 ir beveik 10 metų fiziškai stiprūs ir aktyvūs berniukai, kurie užlips bet kur, bei 6-metė princesė ir sąnarių problemų turintis vyras, kurių norai irgi dideli, bet realios galimybės labai neaiškios. O aš jau derinsiuos pagal reikalą: man tinka ir rimtesni palaipiojimai, ir princesių atostogos, jei mažoji pavargs ar bijos, o su berniukais norės ir galės laipioti vyras. O gal ir visiems tinkamų trasų ir dar neišbandytų rasime (vaikai Tatruose buvę prieš 5 metus, lengviausias ir populiariausias trasas taip pat yra praėję).
Mūsų planas, neskaitant pirmos kelionei skirtos dienos, prasidėtų nuo Krokuvos: Vavelis ir kalnų batų įsigyjimas vyresnėliams.
Po to Orava ir nakvynė Liptovsky Mikolas ar jo apylinkėse
Apšilimui ir jėgų patikrinimui - Chopokas (nes daug keltuvų)
Atokvėpiui - pusdienis "Tatralandia" parke, o vakare persibazuojame į Aukštuosius Tatrus.
2 dienos kalnų maršrutams
Poilsio diena urvams. Optimistinis planas - Dobšinska ladova, Ochtinsko aragonito ir Domica.
Dar 2 dienos kalnų maršrutams.
Grįžimas namo pagal nuotaikas: nuo tiesiogiai be jokių ekskursijų ir nakvynių, iki 2-3 dienų su paekskursavimais.
Su savaisiais irgi keliaujam nuo kūdikystės. Man asmeniškai babybjornas daug patogesnis už kalnų nešiokles buvo - kol tik vaikas į babybjorną tilpdavo pagal ūgį ir svorį, tai kalnų nešioklės net nenaudodavom. Po kalnus su tokiais kūdikiais laipioti neteko (nors pusdienis kokiam Malborke tikrai neblogam kalnų maršrutui turbūt galėtų prilygti), bet lygesniais keliais ir į kelių dienų žygelius esame ėję, po 20-30km per dieną nueidami.

Sveika, o kur planuojat kalnų batus pirktis konkrečiai, ir kokios firmos batus, į ką reikia atkreipti dėmesį?
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2015 08 05, 10:40)
tai pagalvojau kad gal geriau kalnai nei namai , kai draugai pasiule kartu keliaut ax.gif

Aišku kalnai geriau nei namai drinks_cheers.gif O gal bus kaip daugumai - kartą nuvažiavę susirgsit kalnų liga ir norėsit kasmet nuo šiol važiuot wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2015 08 05, 20:14)
Sveika, o kur planuojat kalnų batus pirktis konkrečiai, ir  kokios firmos batus, į ką reikia atkreipti dėmesį?

Kadangi batus pirksim vaikams, tai realiai jie bus vienam žygiui (na, paskui jau Lietuvoje kasdien suavės). Tad jokių ypatingų reikalavimų nekeliu, tik kad patogūs ir nesunkūs būtų. Todėl tiks ir lenkų "Decathlon". Prieš 5 metus įsitikinome, kad Krokuvos "Decathlon" parduotuvėje didelis nebrangių kalninių batų pasirinkimas, tai šiemet apie kitus variantus net ir negalvojame. Bet jei norisi geresnių batų, tai ir Slovakijoje galima dairytis - ten ir kalnų miesteliuose, ir Poprade be vargo rasite sporto prekių parduotuvių su turistinėmis prekėmis nuo vietinių iki pasaulinio garso firmų.

Atsakyti
Mums irgi reikia paprastų lengviems pasivaikčiojimams. Ar perkat su auliukais?
Atsakyti
Batus pirkau Prismoje smile.gif Nesu tikra, kad ten "rimti" kalnų batai, bet neypatingai sudėtingoms trasoms tikrai turėtų tikti. Kadangi kalnuose buvau nė kartą ir ne du, o ir išbandžiau visokius variantus, nuo turistinių sandalų blush2.gif iki sportbačių storiu padu aukštu auliuku, tikiuosi, kad šitie, kuriuos nupirkau spec šiųmetinei kelionei, bus tinkamiausiais iki šiol bandytas variantas smile.gif
Atrodo maždaug taip, ant etiketės parašyta "turistiniai batai"

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2015 08 06, 10:58)
Mums irgi reikia paprastų lengviems pasivaikčiojimams. Ar perkat su auliukais?

Su auliukais dėl didesnio saugumo. Nors Tatrams būtinybės pirkti su auliukais tikrai nėra - pirmus žygius ten su storapadžiais kedais kuo puikiausiai praėjau.
Atsakyti
Praneša karščius, o koks tada kalnuose oras, ar vėsiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnele: 07 rugpjūčio 2015 - 10:47
QUOTE(dontstop @ 2015 08 07, 08:14)
Batus pirkau Prismoje  smile.gif  Nesu tikra, kad ten "rimti" kalnų batai, bet neypatingai sudėtingoms trasoms tikrai turėtų tikti. Kadangi kalnuose buvau nė kartą ir ne du, o ir išbandžiau visokius variantus, nuo turistinių sandalų  blush2.gif  iki sportbačių storiu padu aukštu auliuku, tikiuosi, kad šitie, kuriuos nupirkau spec šiųmetinei kelionei, bus tinkamiausiais iki šiol bandytas variantas  smile.gif
Atrodo maždaug taip, ant etiketės parašyta "turistiniai batai"

geri, tik auliukai gali trinti, jei ilgos trąsos
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2015 08 03, 08:09)
Mes irgi planuojame išvažiuoti po savaitės. Nakvynės taip pat nerezervuotos ir kalnų planai tik labai preliminarūs, mat kompanija: 14, 11 ir beveik 10 metų fiziškai stiprūs ir aktyvūs berniukai, kurie užlips bet kur, bei 6-metė princesė ir sąnarių problemų turintis vyras, kurių norai irgi dideli, bet realios galimybės labai neaiškios. O aš jau derinsiuos pagal reikalą: man tinka ir rimtesni palaipiojimai, ir princesių atostogos, jei mažoji pavargs ar bijos, o su berniukais norės ir galės laipioti vyras. O gal ir visiems tinkamų trasų ir dar neišbandytų rasime (vaikai Tatruose buvę prieš 5 metus, lengviausias ir populiariausias trasas taip pat yra praėję).
Mūsų planas, neskaitant pirmos kelionei skirtos dienos, prasidėtų nuo Krokuvos: Vavelis ir kalnų batų įsigyjimas vyresnėliams.
Po to Orava ir nakvynė Liptovsky Mikolas ar jo apylinkėse
Apšilimui ir jėgų patikrinimui - Chopokas (nes daug keltuvų)
Atokvėpiui - pusdienis "Tatralandia" parke, o vakare persibazuojame į Aukštuosius Tatrus.
2 dienos kalnų maršrutams
Poilsio diena urvams. Optimistinis planas - Dobšinska ladova, Ochtinsko aragonito ir Domica.
Dar 2 dienos kalnų maršrutams.
Grįžimas namo pagal nuotaikas: nuo tiesiogiai be jokių ekskursijų ir nakvynių, iki 2-3 dienų su paekskursavimais.
Su savaisiais irgi keliaujam nuo kūdikystės. Man asmeniškai babybjornas daug patogesnis už kalnų nešiokles buvo - kol tik vaikas į babybjorną tilpdavo pagal ūgį ir svorį, tai kalnų nešioklės net nenaudodavom. Po kalnus su tokiais kūdikiais laipioti neteko (nors pusdienis kokiam Malborke tikrai neblogam kalnų maršrutui turbūt galėtų prilygti), bet lygesniais keliais ir į kelių dienų žygelius esame ėję, po 20-30km per dieną nueidami.

Baltike, jūs kaip patyrę keliauninkai, ar nebijot karščių kalnuose?
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2015 08 07, 12:40)
Praneša karščius, o koks tada kalnuose oras, ar vėsiau?

Vėsiau pakilus aukščiau, papėdėse karšta, kaip ir mieste 4u.gif Aukščiausia t, prie kokios teko būti Slovakijoje - +39 papėdėje, tuomet užlipus net ne iki pat viršūnės buvo +16 smile.gif
Atsakyti
Mes irgi ruošiamės į Slovakiją thumbup.gif
Nerandu niekur vieno dalyko: Aišku norim plaukti Donajeco upe..o kaip nuplaukus sugrįžti pasiimti mašiną? g.gif Apšvieskit, kas buvot cool.gif
Atsakyti