Gal kas kartais žinote:
1) Slovakijoje apskritai visi mokami keliai ar tik autostrados? Sieną kirsim pro Korbielow, vinjetės lyg ir nebus kur nusipirkti iki didesnio artimesnio miestelio... Gal kas pirkot vinjete internetu, per kiek laiko atsiuntė?
2) Gal kas kopėte į Velky Choč ir galite papasakoti kaip privažiuoti nuo Lučky miestelio? Nes matau, kad kelias yra, bet kur mašina palikti, ar bus kokia aiški ėjimo trasa?
3) Ar kas turškėtės po Lučky kriokliuku?
Ne karta plaukiau ir Dunajeco upe, ir ne karta i Slovaku roju ejau. VIENA karta pabandyti verta abu-nezinau, kur ten tas nuobodumas, nusiteiki gerai ir grozies vaizdais. O Slovaku rojus pats save ismegini:-)
QUOTE(Nada... @ 2015 07 27, 20:20)
Nuoma nebrangi slovakijoj, kazi , ar verta kempinguose miegot.
mes planuojam vežtis ir savo augintinę, todėl manom, kad nelabai kas norės priimt su šuniu į namus. Šiaip ir dėl kempingų abejojam, bet gal kaip nors sutarsim
Slovakijos rojuj mum buvo labai nuobodu.
mes planuojam vežtis ir savo augintinę, todėl manom, kad nelabai kas norės priimt su šuniu į namus. Šiaip ir dėl kempingų abejojam, bet gal kaip nors sutarsim
Slovakijos rojuj mum buvo labai nuobodu.
Manau, nuobodu gali būt, jei esi jau daug ką matęs. Buvom mes su vyru Slovakijos rojuj ir labai patiko, bet tada viskas už mus buvo pasirūpinta, kur pasakė ten ir ėjom. Dabar kai reik patiem viską, tai bijau, kad pasirinksim ką nors ne pagal savo galimybes ir atgal kelio nebus labiausiai tai bijau ne dėl vaikų, o dėl savęs, tai aš esu didelė bailė su galybe fobijų Bet esu avinas,todėl galiu užsispirt ir perlipt per save, bet jau kažkiek
Dar klausimas dėl kelių mokesčio Lenkijoje. Mokėt galima tik grynais ar yra galimybė kortele? Kiek verta turėt zlotų?
QUOTE(Inetux @ 2015 07 29, 10:05)
Manau, nuobodu gali būt, jei esi jau daug ką matęs. Buvom mes su vyru Slovakijos rojuj ir labai patiko, bet tada viskas už mus buvo pasirūpinta, kur pasakė ten ir ėjom. Dabar kai reik patiem viską, tai bijau, kad pasirinksim ką nors ne pagal savo galimybes ir atgal kelio nebus labiausiai tai bijau ne dėl vaikų, o dėl savęs, tai aš esu didelė bailė su galybe fobijų Bet esu avinas,todėl galiu užsispirt ir perlipt per save, bet jau kažkiek
Dar klausimas dėl kelių mokesčio Lenkijoje. Mokėt galima tik grynais ar yra galimybė kortele? Kiek verta turėt zlotų?
Galima susimokėti kortele, bet dėl viso pikto turėkite ir grynais. Pernai vasarą kažkurioje atkarpoje nėjo atsiskaityti kortele, tai grynais sumokėjom. O galų gale, į tualetą skubiai prispirs - o jis du zlotai (ne visi mokami, kaip jau pataikysit). Pas mus visada mašinoje yra nuo 30 iki 100 zlotų. Nenumatytiems atvejams.
QUOTE(Leonurus @ 2015 07 28, 16:34)
Gal kas kartais žinote:
1) Slovakijoje apskritai visi mokami keliai ar tik autostrados? Sieną kirsim pro Korbielow, vinjetės lyg ir nebus kur nusipirkti iki didesnio artimesnio miestelio... Gal kas pirkot vinjete internetu, per kiek laiko atsiuntė?
Tik autostrados Pernai neturejom euru, reikejo i Cekija nuvaziuoti, tai GPS nustatem nemokamus kelius-puikiausiai nuvaziavom ir neblogais keliais Net idomiau buvo, nes turejom galimybe pasigrozeti vaizdais
QUOTE(Inetux @ 2015 07 29, 11:05)
Tai kad keliai Lenkijoj nemokami, isskyrus pora atkarpu apie Wraclova. Jose ima tik grynais zlotais
QUOTE(Leonurus @ 2015 07 29, 13:35)
Dabar tų atkarpų gali būti daugiau, bet neatsimenu lenkų puslapio, kur visa info. Šiaip galima atsiskaityti ir eurais, bet laaaaaabai neapsimoka. Nežinau, kokiu jie ten kursu paskaičiuoja ir kaip apskaičiuoja Ir grąžą vistiek zlotais atiduoda.
O cia tai geras 2014 vaziavau iki pat Lenkijos pabaigos, neatsivijo manes skolos uz mokamus kelius, ir GPS, kvailys, neparode A, supratau, mes vaziavom iki rugsejo pradzios, kol dar buvo nemokami
Aciu uz naujausia informacija
Na va, pateikiau jusu ideta informacija i Lenkijos tema, visi paaiskino, kad Lenkijoj keliai lengvosiom masinom vis tik nemokami, isskyrus kelias atkarpas, pro kurias ir siaip nepravaziuosi, kol nesusimokesi O zemelapyje pazymeti keliai mokami TIK autobusams, vilkikams, sunkvezimiams.
O stai Slovakijoje nera tokiu "muitiniu" reikia iskart pirmoj didesnej degalinej nusipirkti keliu vinjete ir prisiklijuoti prie priekinio stiklo. Neaisku, kurioj vietoj autostradose stovi fotoaparatai, skirti butent skenuoti automobilius ir tas vinjetes. Kas neturi-tam po pusmecio ateina bauda(is kitos salies i Lietuva-ta norejau parasyti).
O stai Slovakijoje nera tokiu "muitiniu" reikia iskart pirmoj didesnej degalinej nusipirkti keliu vinjete ir prisiklijuoti prie priekinio stiklo. Neaisku, kurioj vietoj autostradose stovi fotoaparatai, skirti butent skenuoti automobilius ir tas vinjetes. Kas neturi-tam po pusmecio ateina bauda(is kitos salies i Lietuva-ta norejau parasyti).
Sveikos, keliautojos
Kažkada esu skaičiusi, bet šiuo metu nerandu info apie avalynę. Buvo nurodyta parduotuvė Lenkijoje,kur galima įsigyti turistinės avalynės geresnėmis, nei LT kainomis. O gal žinote kur tai galima padaryti Slovakijoje? Ačiūūū...
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 07 29, 11:52)
:
Tai kad keliai Lenkijoj nemokami, isskyrus pora atkarpu apie Wraclova. Jose ima tik grynais zlotais
gal kainą pamenate?
Taip pat gal kas pamenate kiek maždaug kainuoja ekskursija Oravos pilyje? Niekur kainų nerandu
Bandom susidėliot lėšas
QUOTE(Inetux @ 2015 07 29, 16:47)
gal kainą pamenate?
Taip pat gal kas pamenate kiek maždaug kainuoja ekskursija Oravos pilyje? Niekur kainų nerandu
Bandom susidėliot lėšas
Bandom susidėliot lėšas
Aš kažkur buvau radus, kad į Oravą suaug. 4,5 e, studentui 2,5 e. Kaip vaikui - neužsirašiau.
Šiaip priklauso pro kur važiuosit, jei pro Katovicus link Krokuvos ir tada žemyn, tai ten lyg buvo viena mokama atkarpa 10 zlotų kažkas.
Papildyta:
Papildau:
QUOTE(Leonurus @ 2015 07 29, 18:09)
Aš kažkur buvau radus, kad į Oravą suaug. 4,5 e, studentui 2,5 e. Kaip vaikui - neužsirašiau.
Ačiū Šiaip ne taip radau, šeimyninis bilietas 12Eur
Dar klausimas apie Poprado aquasity. Ten kaip supratau šeimyninį bilietą tik su kažkokia kortele galima įsigyti?