prašau priminkite, kaip ten Slovakijoj už kelius susimokėti? Lipduką reikia pirkti? Kur juos parduoda?
QUOTE(san @ 2013 06 14, 12:36)
prašau priminkite, kaip ten Slovakijoj už kelius susimokėti? Lipduką reikia pirkti? Kur juos parduoda?
Degalinėj.
parekomenduokit, is kur reervavot nakvynes (pas mane klava sulaistyta, tai puse klasivu neraso )
mes metomes taip lenkisku ir slovakisku Tatru Slovakijoje, kaip supantu, viskas geriau organiuota.
Baltike, Jusu nurodyta trasa is slovakisku tatru. reiketu iskart vykti i strbske pleso miesteli ir pernakvojus tenai kilti i kalnus, taip suprantu. kiek valandu vienai dienai reiketu pasilikti. daugiausia esam kope i 2,5-2,8. tai 2,8 pirmyn atgal iveikem per 12 val panasiai, su pailsejimais
mes metomes taip lenkisku ir slovakisku Tatru Slovakijoje, kaip supantu, viskas geriau organiuota.
Baltike, Jusu nurodyta trasa is slovakisku tatru. reiketu iskart vykti i strbske pleso miesteli ir pernakvojus tenai kilti i kalnus, taip suprantu. kiek valandu vienai dienai reiketu pasilikti. daugiausia esam kope i 2,5-2,8. tai 2,8 pirmyn atgal iveikem per 12 val panasiai, su pailsejimais
QUOTE(Gegas @ 2013 06 17, 00:32)
parekomenduokit, is kur reervavot nakvynes (pas mane klava sulaistyta, tai puse klasivu neraso )
Mes buvom apsistoję Stara Lesna, 24 km nuo Štrbske Pleso. Jei reiktų kontaktų, galėsiu pasidalinti.
kokios kainos
ar kalnai is visur pasiekiami traukinukais iki trasu
ar kalnai is visur pasiekiami traukinukais iki trasu
QUOTE(Gegas @ 2013 06 17, 01:32)
Man slovakiškų Tatrų didžiausias privalumas - jie mažiau "apkrauti" (skirtumas panašiai kaip tarp lietuviškojo pajūrio ir latviškojo). Tačiau lengviausiose trasose geru oru žmonių ir čia kaip skruzdėlių .
Aukštis kalnuose svarbu, bet svarbu ir kiti faktoriai. Štrbske pleso pats yra kažkur 1350m aukštyje, tai aukščio pokytis iki Rysy - kiek daugiau nei kilometras (Rysy - 2,5km). Užrašuose radau, kad nurodomas kilimo laikas 4 val., tik nežinau nuo Popradske pleso ar nuo Štrbske pleso (greičiau nuo pastarojo), nusileidimui, manau, pakaktų ir 3 valandų. Tuo tarpu kitam mano minėtam maršrutui tikrai bent 10 valandų reikia, nors maksimalus aukštis ir mažesnis (Bystre sedlo, berods, 2,4km). Tiesiog atstumai didesni.
Tuose pačiuose užrašuose radau ir dar vieną gerą maršrutą ekstremalesnių pasivaikščiojimų mėgėjams (yra ne viena grandinių atkarpa): Stary Smokovec - Hrebienok (galima pasikelti traukinuku)-Zamkovskiego chata (labai "apkrauta" atkarpa, kriokliai) - Teryho chata - Priečne sedlo (kopimas ilga ir stačia grandinių atkarpa, be galimybės apsisukti ir grįžti, man pačiai slovakiškuose Tatruose pati ekstremaliausia vieta) - Zbojnicka chata (pakeliui ežeriukų grandinė, chatoj nakvynė, bet lovų nedaug, būtina rezervuoti) - Sedlo Prielom (irgi grandinės) - Polsky hreben (nuo jo galima suvaikščioti į Vych Vysoka (2428m), ten irgi grandinių atkarpėlė yra, kiek pamenu) - Sliezky dom - Tatranska poliana. Mes patys į Tatranska poliana nesileidom, o nuo Sliezky dom magistrale ėjome iki Popradske pleso, tai Hrebienok - Popradske pleso atkarpai irgi sugaišome 2 dienas, bet valandomis jau nebepamenu. (Man atrodo, Stopkaime šitą maršrutą ėjo (ar bent jau dalinai). O gal dar kokių idėjų jo pernykščiame reportaže rasit .)
QUOTE(Gegas @ 2013 06 17, 12:48)
Sveiki,
Aukštuosiuose Tatruose yra 2 elektrinio traukinuko (Sk: Tatranská elektrická železnica) maršrutai:
Poprad - Starý Smokovec - Štrbské Pleso (29,1 km)
Starý Smokovec - Tatranská Lomnica (5,9 km)
Realiai šie maršrutai apima visus pagrindinius A. Tarų miestelius. Tai jei apsistosite kuriame nors iš jų, tai ten ir rasite stotelę.
Čia galima pažiūrėti išsamiau, trimatis, laaabai įspūdingas vaizdas . O čia schemutė yra. Tikrai labai rekomenduoju, labai smagu ir patogu
Dėl kainos, tai senokai buvom, turbūt prieš 4 metus, tai buvo tikrai nebrangu. Gal kas nors gali patikslinti, kaip dabar
Et, mums dar ilgokai laukti - rugpjūčio pabaigoje lekiam ir mes, dabar jau su didesne šeimyna, 5-ą kartą
A, štai, radau ir kainas: na tikrai nebrangu
su grandinem man sunkiau
bijau tokio aukscio, kai jau lieka tik virsune, kerta per kojas. aisku kvaila, kad kalnus Dievinu, o aukscio, kai status krastai bijau
aciu, pasistudijuosiu viska, turiu pora menesiuku tam. o ir kelione tikrai nebrangi, kai paskaiciavom su dujom
Papildyta:
Vivica, o jus su vaikuciais ruosiates. mano mažylis, tai toks tinginiukas, reikėtų ištisai nešti, bet jeigu pasirinkus trasas be grandinių, dukrą, kuriai 7m, tikrai galim vežtis. tik nežinau, ar noriu .... noriu su vyru dviese pabūt ..
dabar man atrodo, kad priimtiniausias butu Rysy pasiekimas is Štrbske pleso
duokit kontaktus gyvenimui tada pilis su kokiais terminiais baseinais ir dar reikia sugalvoti plana 3 dienai (priimtina kalnai ar drusku kasyklos)
bijau tokio aukscio, kai jau lieka tik virsune, kerta per kojas. aisku kvaila, kad kalnus Dievinu, o aukscio, kai status krastai bijau
aciu, pasistudijuosiu viska, turiu pora menesiuku tam. o ir kelione tikrai nebrangi, kai paskaiciavom su dujom
Papildyta:
Vivica, o jus su vaikuciais ruosiates. mano mažylis, tai toks tinginiukas, reikėtų ištisai nešti, bet jeigu pasirinkus trasas be grandinių, dukrą, kuriai 7m, tikrai galim vežtis. tik nežinau, ar noriu .... noriu su vyru dviese pabūt ..
dabar man atrodo, kad priimtiniausias butu Rysy pasiekimas is Štrbske pleso
duokit kontaktus gyvenimui tada pilis su kokiais terminiais baseinais ir dar reikia sugalvoti plana 3 dienai (priimtina kalnai ar drusku kasyklos)
QUOTE(Gegas @ 2013 06 17, 23:10)
Papildyta:
Na, mes su dviem vyresniaisiais važiuosim. Trimetinuką dar su seneliais paliksim, nes norim daugiau pasivaikščiot. Savo septynmetį vešimės pirmą kartą , norim kalnus parodyt. Nors, žinoma, dviese irgi gerai, bet laikas greitai bėga, nesinori tokių progų praleist, dar praeis kiek laiko ir sakys: Ai, jau nenorim su jumis važiuot
Dėl apsigyvenimo, tai mums patinka šiame pensionate. Kainos nėra didelės, aplinka pakankamai graži, visada ten apsistojam, ir šiemet pas juos apsistosim. Čia Nova Lesna miestelyje, kaip tik labai netoli traukinio stotelė yra
QUOTE(Baltike @ 2013 06 17, 11:55)
Man slovakiškų Tatrų didžiausias privalumas -
Rengiantis į Tatrus su vaikais, Baltikės reportažas - privalomas skaitinys
Noriu Baltikės paklausti: į Predne Solisko kiek užtrukot pasivaikščioti?
Ir visų, kas žinot: Į Chopaką keltuvai iš kurios vietos konkrečiai yra?
QUOTE(san @ 2013 06 18, 14:49)
Rengiantis į Tatrus su vaikais, Baltikės reportažas - privalomas skaitinys
Kur ta Baltikes reportaza galima butu paskaityti?