Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

QUOTE(LaimesMedis @ 2012 03 29, 22:36)

Oho, tik savaitė ir tiek daug produktų ax.gif Na manau tikrai Tau reikėtų apsispręsti ir pasilikti kol kas prie vieno hidroliato ir vieno aliejaus, nes taip greitai išvados nedaromos mirksiukas.gif

Pasiūlo jie ten daug ko, bet mes pačios geriau žinom savo odą ir kas geriau tikrų. Iš hidroliatų siūlyčiau pabandyti hamamelių (ne aišku, ne dabas, o kai baigsis turimi biggrin.gif). Jis skirtas labai jautriai odai, ir tikrai neturėtų alergizuoti, neturėtų būti pernelyg sutraukiantis. Šiaip jų puslapyje yra skyrelis kas kokiai odai tinka, tai galima ten pasižiūrėti ir pagal savo odos tipą kažką ir kažką išsirinkti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 03 30, 11:57)
Oho, tik savaitė ir tiek daug produktų ax.gif Na manau tikrai Tau reikėtų apsispręsti ir pasilikti kol kas prie vieno hidroliato ir vieno aliejaus, nes taip greitai išvados nedaromos mirksiukas.gif

Pasiūlo jie ten daug ko, bet mes pačios geriau žinom savo odą ir kas geriau tikrų. Iš hidroliatų siūlyčiau pabandyti hamamelių (ne aišku, ne dabas, o kai baigsis turimi biggrin.gif). Jis skirtas labai jautriai odai, ir tikrai neturėtų alergizuoti, neturėtų būti pernelyg sutraukiantis. Šiaip jų puslapyje yra skyrelis kas kokiai odai tinka, tai galima ten pasižiūrėti ir pagal savo odos tipą kažką ir kažką išsirinkti 4u.gif

matot, as tik galvoju, kad mano oda misri, bet gal ji is viso sausa, ka zinau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(LaimesMedis @ 2012 03 30, 11:43)
matot, as tik galvoju, kad mano oda misri, bet gal ji is viso sausa, ka zinau blink.gif

Nesu odos tipu nustatymo eksperte,bet man atrodo, kad jei oda sausa, tai ji sauseja, taip, bet poru ryskiu neturi, misri oda (riebiose zonose turi issipletusias poras, bet kartu gali ir pleiskanoti,sauseti, kas reikstu,jog ji dehidratuota.
Atsakyti
QUOTE(Caridian @ 2012 03 30, 14:31)
Nesu odos tipu nustatymo eksperte,bet man atrodo, kad jei oda sausa, tai ji sauseja, taip, bet poru ryskiu neturi, misri oda (riebiose zonose turi issipletusias poras, bet kartu gali ir pleiskanoti,sauseti, kas reikstu,jog ji dehidratuota.

Aš irgi taip manau. Bent jau apie mišrią odą visiškai tiesa, nes mano pačios tokia drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pradėjau ir aš medetkų arbata veidą praust, kol kas patinka: oda neparausta (kas dažnai man būdavo, gal nuo vandens?), švelni. Pridygo spuogų paskutiniu metu (ko jau senokai nebebuvo..), tai tikiuosi padės, nes arbatmedžių aliejus nebepadeda verysad.gif

Būtų įdomu išbandyt tą aliejų mišinį spuoguotai odai, kiek mokėjot? 4u.gif

Turiu gasulo molio, bet kažkaip kiekvieną kartą panaudojus vis skirtingesnę nuomonę susidarau g.gif Naudoju kaip kaukę, kažkada kaip prausiklį bandžiau. Nosies poras pravalo, bet jei turiu kokį spuogelį, tai po gasulo dar jų prigysta.. Sakysit valosi oda, bet gal jau per ilgai tas valymasis vyksta g.gif Naudodavau kartą per savaitę, mėginsiu 2 panaudoti. Tiesa, tos kurios naudojat jį, tirštą košelę pasidarot? Ar kuo skystesnę? Maišot dar kokių bazinių aliejų, eterinių aliejų? Bandžiau įvairiai, tiko, kai skystą košelę buvau pasidarius, bet kitą kartą jau nebetiko biggrin.gif Žodžiu, nesuprasi biggrin.gif

O kalbant apie natūralumą ir ekologines pievas (patiko šitas išsireiškimas biggrin.gif ), tai naudoju tik tokias priemones. Mano oda mišri, skruostų zona ypač jautriai reaguoja, turiu atidžiai rinktis ką naudot. Tokias priemones naudoju jau senokai (aliejus, ir eko kremus), oda toli gražu ne ideali, bet ieškau savo priemonių ir toliau, man paprasčiausiai žymiau maloniau tokias naudoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Green tea* @ 2012 03 31, 10:13)

Labas ir čia 4u.gif

Man irgi labai patinka mintis, kad naudoju visiškai natūralias priemones. Dabar greit baigsis aliejus ir turiu nusipirkusi Argital kremo, nors ir ekologiškas ir praktiškai natūralus, manau, turbūt bus įdomus jausmas naudojant, nes jau metus su puse apsieinu tik su aliejais. Ir man labai geras jausmas jais tepantis.

Aš irgi gasulą naudoju 1-2 kartus per savaitę. Esu pastebėjusi, kad kartais po jo kas nors naujo išdygsta, na bet jis juk traukia iš odos nešvarumus. Tiesa, galiu pasidžiaugti, kad naujų „augintinių“ biggrin.gif per mėnesį kol kas nei vieno neatsirado jau. Dėl to truputį „kaltinu“ ir nakvišų aliejų su cinku, nes juos dabar geriu tvarkingai kasdien, o ne kaip anksčiau - dukart per savaitę padrikai, kai prisimindavau. Gasulo kaip prausiklio nenaudoju, tik kaip kaukę. Darau vidutinio skystumo pastą (na kad užtepus ant odos nenutekėtų), maišau su vandeniu. Priklausomai nuo tingėjimo ar netingėjimo tą vakarą, kartais įmaišau arbatinį šaukštelį kokio nors aliejaus (kad neišsausintų odos) ir įlašinu pora lašų arbatmedžio. Iš tikrųjų tie pažaidimai su gasulu ilgokai trunka, kadangi man jis nelengvai nusiplauna. Bet čia niekis, svarbiausia - poveikis.

Tas KN mišinukas kainuoja 41 litą, bet jo užtenka labai ilgam. Aš kadangi savo pirkiniu dalinausi per pusę, tai jau man jau eina trečias mėnuo. Šiaip jau baigsis tuoj. Bet pilną buteliuką, manau, laisvai naudotum 4-5 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegantiškai sninga: 31 kovo 2012 - 10:37
Sveika mirksiukas.gif

Puiku, pamėgink ir kremus, net jei vien ir aliejai tinka smile.gif

Dėl gasulo, mėginsiu jį reguliariai 2 kartus per savaitę naudot, tikiuos bus geriau g.gif Kiek min. laikai jį? Aš šiek tiek palaikau ir skruostų zonoje, tik po to patepu kremu, kad neišsausintų labai.

Tiesa, geriu nakvišų aliejų ir aš (tablečių pavidalu) jau 3 mėn. Na, jei nebūtų praeitą sav., išdygę kokie 5 spuogai, kurių vis neišnaikinu, tai sakyčiau, kad padeda, nes prieš tai tik maži spuogeliai kur ne kur išdygdavo. Bet randai nuo seniau buvusių spuogų nyksta, tiesa, nežinau kaip atrodytų, jei nebūčiau gėrusi nakvišų smile.gif Skaičiau, kad poveikio reikia palaukti ilgiau, todėl gersiu ir toliau.

Va kątik vėl medetkų arbata nusiprausiau veidą, nei kiek neparaudo, labai malonu odai bigsmile.gif

Hm, reikės nusipirkti to mišinuko spuoguotai odai, bet kai pabaigsiu atsargas (turiu tamanų, jojobos aliejų, arbatmedžių ea - nenoriu apsikrauti milijonais buteliukų) 4u.gif Būtų gerai per pusę pirkt, o jei netiks unsure.gif

Dar klausimėlis dėl medetkų, nuoviro pasidarot vienam kartui ar galima kelioms dienoms? Kur perkat? Deja, savo augintų neturiu, reikės pasieškoti, gal kas iš giminių turės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Green tea*: 31 kovo 2012 - 11:03
QUOTE(Green tea* @ 2012 03 31, 11:58)

Aš ir palaikius patepu. O laikau įvairiai. Vasarą truputį ilgiau, nes mano oda tuo metų laiku pasidaro itin kaprizinga. Žiemą trumpiau, nes ir taip sausesnė. Šiaip nuo 5 iki 10 minučių laikau.

Aha, medetkų arbata ir man didis atradimas wub.gif Tik aš taip savotiškai prausiu. Pasidarau arbatą, ilgai laikau medetkas, kad stipriai pritrauktų. Atšaldau ir susipilu į buvusį hidroliato buteliuką. Ir tada gausiai juo apsipurškiu. Ir likusią dalį įdedu į šaldytuvą. Todėl naudoju iki savaitės. Šaldytuve laikant taip galima blush2.gif Ir labai gaivina, kai karšta. Bet dar tikriausiai reikės ilgokai palaukti, kol bus karšta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 03 31, 18:54)
Aha, medetkų arbata ir man didis atradimas wub.gif Tik aš taip savotiškai prausiu. Pasidarau arbatą, ilgai laikau medetkas, kad stipriai pritrauktų. Atšaldau ir susipilu į buvusį hidroliato buteliuką. Ir tada gausiai juo apsipurškiu. Ir likusią dalį įdedu į šaldytuvą. Todėl naudoju iki savaitės. Šaldytuve laikant taip galima blush2.gif Ir labai gaivina, kai karšta. Bet dar tikriausiai reikės ilgokai palaukti, kol bus karšta biggrin.gif

O, gera idėja 4u.gif Nors šiuo metu man nemalonu būtų purkštis tik iš šaldytuvo ištrauktą, nebent prieš tai palaikyti kambario temperatūroje šiek tiek smile.gif

Tai jau taip, pas mus dar žiema nesibaigė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Green tea*: 31 kovo 2012 - 17:03
As dabar atidejau visus KN hidroliatrus ir pasidariau medektku "hidroliata" biggrin.gif vietoj argano aliejaus antra diena teplioju agirkliu, man cia KN irgi parekomendavo, sake, jei jau matysi,kad visai netinka arganu, pabandyt agurkliu, na man atrodo, kad geriau nuo jo, dar tik antra dienu sunku ka pasakyt g.gif siaip ka pastebejau, kai ryte atsikeliu oda buna rami, ta prasme nei paraudusi neisudirgusi, bet kai tik nusipurskiu hidroliatu ir uzsitepu aliejaus iskart "susinervuoja", vel plemais ismeto doh.gif praeina valandele aprimsta.

Nutariau gasulo moliu praustis kas antra diena, kaukes darytis du kartu sper savaite. Ir kai prausiu gauslu, tai tik kakta ir paleizausis tas zandenas ar kaip jos lotuliukas.gif
Na as tvirtai dar pasiryzusi menesi tempti su aliejais....
Tik cia irgi kalbejau su tokia ale ekologiste, tai man ji irgi sako, kad aliejus kai jau tinka tai tinka iskart, vadinasi neradau dar savo. Is savo puses ji pasiule lazdynu riesutu. Bet ji jau bandysiu po gero menesio,jei sitie neprigis unsure.gif

Dar labai noriu jum parekomenduoti kauke su gaus, na nuostabi!!!!! thumbup.gif
As gasula skiedziu ne su vandeniu o su kefyru, idealiausia kaimisku, nerealiai nerealu! laikau penkias - desimt minuciu, galima dar ipilti siekt tiek medetk ir kokio aliejuko laseli. Tikrai rekomenduoju. Jei kefyro neturiu, gasula skiedziu su medetkomis arba lakysiaus zole, jis labai tinka kai odos sudirgimai, alergijos.

O del odos tipo, tai as mastau gal tada tikrai mano oda misri, kakta riebesne, bet tikrai nera labai riebi, bet uz tai zandai sausi, jiem neitiksi doh.gif

As mastau gal pabandyti ta misinuka KN misriai odai? Jezus kiek pinigu cia su tais pirkiniais sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Green tea* @ 2012 03 31, 11:58)
Dar klausimėlis dėl medetkų, nuoviro pasidarot vienam kartui ar galima kelioms dienoms? Kur perkat? Deja, savo augintų neturiu, reikės pasieškoti, gal kas iš giminių turės smile.gif

as keliom dienom bet visad jos buna kartu ta prasme nenupilu as ju smile.gif

QUOTE(Green tea* @ 2012 03 31, 18:03)
O, gera idėja  4u.gif Nors šiuo metu man nemalonu būtų purkštis tik iš šaldytuvo ištrauktą, nebent prieš tai palaikyti kambario temperatūroje šiek tiek  smile.gif

Tai jau taip, pas mus dar žiema nesibaigė  biggrin.gif

o tai kur laikot hidrolata tada g.gif nes as pasiimu is saldytuvo pasipurskiu ir vel atgal ji atgal i saldytuva mirksiukas.gif

gera mintis, baigsiu savo hidroltada taip reiks su medetkom pasidaryt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 03 31, 20:33)
o tai kur laikot hidrolata tada  g.gif  nes as pasiimu is saldytuvo pasipurskiu ir vel atgal ji atgal i saldytuva  mirksiukas.gif

KN klausiau, kur reiktų laikyti hidroliatą, tai sakė, kad šaldytuve visai nebūtina. Čia nebent asmeniškai daugiau komforto pasiėmus iš šaldytuvo ir atsigaivinus. Man patinka taip daryti vasarą, bet žiemą ar net ir dabar nelabai malonu purkštis tokiu šaltu hidroliatu. Tai tiesiog laikau tamsioje vietoj, kur nepasiekia saulės spinduliai, o į šaldytuvą nekišu.

Papildyta:
QUOTE(LaimesMedis @ 2012 03 31, 19:25)

O Tu dabar vis vaikštai į KN pirkti naujų aliejų? biggrin.gif Aš tai vienu metu paprastai turiu kelis. Dabar naudoju tą specialų mišinuką (baiginėjasi) ir dar turiu tamanų (įlašinu į gasulo kaukę, bet daugiau niekam jo nenaudoju). Abu turiu jau gana ilgą laiką. Tai man per piniginę neploja blush2.gif Tiesa, aš kaskart nusiperku nemažai visko, nes gyvenu ne Lietuvoj kol kas, todėl vežimuisi daugiau hidroliatų pasiperku. Bet dabar, kai atradau gėrį su medetkų arbata, tai ir hidroliatas ne taip greitai man susinaudoja. Išvis gerai thumbup.gif

Beje, kad jau taip giri kefyrą, tai man knieti paklausti apie jį... Kuo skiriasi poveikiu odai kaukė su kefyru nuo kaukės su vandeniu paprastu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegantiškai sninga: 01 balandžio 2012 - 09:04