Ar girdėjote apie toki augalą Auksinis Ūsas? Labai geri atsiliepimai apie jį.
Gal kuri rasite kaip naudoti jį spuogams? Rašo, kad kažkokia trauktinę galima pasidaryt, arba jo sultis naudoti, ta prasme tepti, bet niekur normaliai nerandu kaip ir kiek laiko tepti
Girdėt tai girdėjau, bet įdomu iš kur šitą gėrį paraut. Kai maža buvau, pas senelę ant palangės augo.
Va, radau straipsnį su receptais, gal ką rasi.
http://www.lrytas.lt...
Aš tai paprasčiausiai padaryčiau košelę iš lapų arba išspausčiau sultis ir tepliočiausi pagal poreikius.
Va, radau straipsnį su receptais, gal ką rasi.
http://www.lrytas.lt...
Aš tai paprasčiausiai padaryčiau košelę iš lapų arba išspausčiau sultis ir tepliočiausi pagal poreikius.
QUOTE(Linikė @ 2012 10 14, 19:20)
Ar girdėjote apie toki augalą Auksinis Ūsas? Labai geri atsiliepimai apie jį.
Gal kuri rasite kaip naudoti jį spuogams? Rašo, kad kažkokia trauktinę galima pasidaryt, arba jo sultis naudoti, ta prasme tepti, bet niekur normaliai nerandu kaip ir kiek laiko tepti
as daug esu girdėjusi apie jo teikiamą naudą ne tik spuogams bet ir šiaip žaizdelėms ir pan. Bet deja reikia turėti tą augalą...
Beje, ačiū už atsakymus dėl medetkų nuoviro. Eisiu rytoj pirkti medetkų
QUOTE(Emika7 @ 2012 10 15, 16:02)
as daug esu girdėjusi apie jo teikiamą naudą ne tik spuogams bet ir šiaip žaizdelėms ir pan. Bet deja reikia turėti tą augalą...
Reikia žiūrėti kas parduoda kambarines gėles (na čia parduotuvėse ar turguje) arba šeip pas pažystamus klausinėti, o medetkų nuovirą aš jau naudoju Beje, reikia kartais su ramunėlėm ir lakišiaus arbatom maišyti, kad veidas "nepriprastų" vien prie medetkų jaučiu ..
Kažkada naudojau ir aš medetkų nuovirą, reiks vėl pradėt ir pasidaryt toniką iš medetkų ir ramunėlių.
Merginos, galbut kai kurios noresit isbandyt naturalias priemones spuogu gydymui, kaip ciobrelis, alijosius, cesnakas, medus ir t.t. Stai sviezias straipsnis is delfi portalo:
http://gyvenimas.del...s.d?id=59762783
http://gyvenimas.del...s.d?id=59762783
[quote=Vitulka,2012 10 12, 14:44]
nueikit pas dermatologą. Tos dėmeles gali būti erkutė
ar padidėjęs plaukuotumas?
riebi oda tikrai nepriežastis gert KT
Papildyta:
Vakar iš bendradarbės pati pirmą kartą sužinojau apie odos erkutę. Gal tikrai reikia pasidaryti tyrimą. Pas dermatologę buvau prieš metus laiko, bet ji apie erkutę net nebuvo užsiminusi (arba bloga dermatologė). O gal žinote kurioje vietoje geriausia išsitirti?
nueikit pas dermatologą. Tos dėmeles gali būti erkutė
ar padidėjęs plaukuotumas?
riebi oda tikrai nepriežastis gert KT
Papildyta:
Vakar iš bendradarbės pati pirmą kartą sužinojau apie odos erkutę. Gal tikrai reikia pasidaryti tyrimą. Pas dermatologę buvau prieš metus laiko, bet ji apie erkutę net nebuvo užsiminusi (arba bloga dermatologė). O gal žinote kurioje vietoje geriausia išsitirti?
[/quote]
skaičiau straipsnį, kad ta erkutę gali išgydyti gėlė - Auksinis Ūsas. Reikia tepti 2-3 kartus per diena jos trauktine. Rašo kad gydėsi 2 savaites ir padėjo. Nes gydytojai tai parašys kokių tepalų, antibiotikų ir viskas. Gal reikia tokį būdą išbandyti, manau nepakenks tikrai O jei nepadės, tada jau į gydytojus kreiptis..
[/quote]
skaičiau straipsnį, kad ta erkutę gali išgydyti gėlė - Auksinis Ūsas. Reikia tepti 2-3 kartus per diena jos trauktine. Rašo kad gydėsi 2 savaites ir padėjo. Nes gydytojai tai parašys kokių tepalų, antibiotikų ir viskas. Gal reikia tokį būdą išbandyti, manau nepakenks tikrai O jei nepadės, tada jau į gydytojus kreiptis..
Kaip ta odos erkutė pasireiškia? Kokios pasekmės veido odai?..
QUOTE(Tomytte @ 2012 10 17, 08:49)
aš buvau pas dermatologą. Išrašė porą tepalų, ir 1 m. 3 mėn. nebuvo išlindus. Dabar vėl išlindo, turiu tepalą anksčiau išrašytą, Vitella ictamo kremą (pirkau vaistinėj). Tepu, praeina po biški, bet labai nenoriai, jei labiau išlįs, vėl eisiu
QUOTE(Linikė @ 2012 10 19, 11:44)
bet alkoholis odai žiaurus blogis. Taip, oda sausės, sluoksniuosis ir galbūt erkutę nusluoksniuos
QUOTE(Young @ 2012 10 19, 16:05)
maži spuogeliai smakro sritį, atrodytų lyg maži inkštiriukai, spaudi, o išbėga tik vandenėlis, plazma. Matosi išbėrimas
Papildyta:
aš dabar užsikepus tamanų aliejaus nusipirkt, skaičiau veido erkutės temoj, kad padeda, nes aliejus gerai atnaujina odą taip nusluoksniuodamas odą, o kartu su ja ir erkutę
QUOTE(Young @ 2012 10 19, 17:05)
Gali ir skausmingais pūlinukais
Odos ligos, įskaitant sunkias užkrėstų paprastųjų ir raudonųjų spuogų formas: gerti po vieną Doxy-M-ratiopharm 100 mg tabletę per parą (tai atitinka 100 mg doksiciklino); tokią dozę reikia gerti 7-21 paras.
Vėliau galima vartoti po 50 mg doksiciklino per parą (šiam tikslui yra speciali vaisto forma) palaikomąjį gydymą galima tęsti 2-3 savaites. Atsižvelgiant į gydymo veiksmingumą, ilgalaikį spuogų gydymą mažomis doksiciklino dozėmis (po 50 mg per parą) galima tęsti iki 12 savaičių.. gal kas esate bande toki doxicilino antibiotiko kursa nuo spuogu? ar padejo?
Vėliau galima vartoti po 50 mg doksiciklino per parą (šiam tikslui yra speciali vaisto forma) palaikomąjį gydymą galima tęsti 2-3 savaites. Atsižvelgiant į gydymo veiksmingumą, ilgalaikį spuogų gydymą mažomis doksiciklino dozėmis (po 50 mg per parą) galima tęsti iki 12 savaičių.. gal kas esate bande toki doxicilino antibiotiko kursa nuo spuogu? ar padejo?