Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas už 2011 metus

gal man kas pagelbes, niekaip nesusku galvos, turim du vaikus, tiksliau as turiu viena is pirmos santuokos, isikyre esam senai , mergatei14metu, man uz ja priklauso600 ar visas1200,
su antru vyru turim 3metu dukra, tai vyrui pirmas vaikas jam600, o man kiek, kaip uz antra 1200 ar irgi 600.
abu esam dirbantys.

aciu kas pades 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inesad @ 2012 03 26, 09:59)
klausimelis seimoje trys vaikai du is ju dvinukai ar teisingai skaiciuoju PNPD 12*100+2*12*200 ir jei vienas is tevu nedirbo tai kitam priklauso 6000 bet zinoma abiem deklaruojama tik vienam is tevu rasomas 0
aciu

jei visi vaikuciai gime iki 2011.01.01, tai abiems tevams kartu priklauso 6000, o kokiu santykiu jie ji prisitaikys, tai jau galima ziureti kaip naudingiau
Papildyta:
QUOTE(hugutel22 @ 2012 03 26, 10:01)
gal man kas pagelbes, niekaip nesusku galvos, turim du vaikus, tiksliau as turiu viena is pirmos santuokos, isikyre esam senai , mergatei14metu, man uz ja priklauso600 ar visas1200,
su antru vyru turim 3metu dukra, tai vyrui pirmas vaikas jam600, o man kiek, kaip uz antra 1200 ar irgi 600.
abu esam dirbantys.

aciu kas pades 4u.gif

jus galite taikytis 1200 uz pirma (100*12) nes NPD priklauso tam, kuris faktiskai augina vaika + 1200 uz antra (200/2*12), taigi is viso 2400

vyrui 600 (100/2*12)
Atsakyti
Labai aciu uz atsakyma.
dar jei pardavem masina i lauzyna ir gavom uz ja630lt mes turim kazkur irasyti, pazymoj yra, ir ten gale parasyta kad neperkelta. tai cia patiems isirasyti, ar nieko nereikia.

Atsakyti
ar galiu uz abu vaikiukus prisitaikyt visa suma sau,jei vyras pernai 3men nestovejo birzoj(sitais matos kad susimoket-viskas cia aisku),veliau istojo.paskui nepilnus tris menesius dirbo ant minimumo,ir pusantro menesio dirbo 0,75etato?jam 0irasydama.jis veliau teiks savo,nes dar nera vienos imones duomenu pazymos.
Atsakyti
QUOTE(hugutel22 @ 2012 03 26, 10:16)
Labai aciu uz atsakyma.
dar  jei pardavem masina i lauzyna ir gavom uz ja630lt mes turim kazkur irasyti, pazymoj yra, ir ten gale parasyta kad neperkelta. tai cia patiems isirasyti, ar nieko nereikia.

jeigu buvo isskaiciuotas pajamu mokestis, tai reikia irasyt, turetumet ji atgauti. reiktu iterpti prieda T, ten antram lape bus metalo pardavimas

QUOTE(rrasius @ 2012 03 26, 10:18)
ar galiu uz abu vaikiukus prisitaikyt visa suma sau,jei vyras pernai  3men nestovejo birzoj(sitais matos kad susimoket-viskas cia aisku),veliau istojo.paskui nepilnus tris menesius dirbo ant minimumo,ir pusantro menesio dirbo 0,75etato?jam 0irasydama.jis veliau teiks savo,nes dar nera vienos imones duomenu pazymos.

jei vyras, pateikes deklaracija, susimokes, kas jam priklauso, tai tikriausiai neturetu kilt problemu g.gif
bet gali uztrukti grazinimas, jei inspektore matys, kad pas vyra su minusu deklaracija
Atsakyti
[quote=Gemma,2012 03 26, 11:11]
jei visi vaikuciai gime iki 2011.01.01, tai abiems tevams kartu priklauso 6000, o kokiu santykiu jie ji prisitaikys, tai jau galima ziureti kaip naudingiau
Papildyta:

aciu.
dar vienas klausimelis gal kas pamena uz 2007 deklaravima(kadangi nebuvo deklarave):
tais metais jiems gime birzelio men dvynukes ir turejo dar viena vaika tai jei gerai radau info tai jiems priklausytu: 12*370+6*430*2 si suma bendra abiem.
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2012 03 26, 11:23)
jei vyras, pateikes deklaracija, susimokes, kas jam priklauso, tai tikriausiai neturetu kilt problemu  g.gif
bet gali uztrukti grazinimas, jei inspektore matys, kad pas vyra su minusu deklaracija

na susimoket susimokes,viskas cia aisku.tiesiog nors ir nera vienos imones pazymos ir duomenu,bet vistiek niekas nesikeicia kad ir irasius suma uz vaikus jam ar tai puse,ar visa.o pas mane pasikeicia zymiai,kai uz abu isirasau.
Atsakyti
QUOTE(inesad @ 2012 03 26, 10:26)
aciu.
dar vienas klausimelis gal kas pamena uz 2007 deklaravima(kadangi nebuvo deklarave):
tais metais jiems gime birzelio men dvynukes ir turejo dar viena vaika tai jei gerai radau info tai jiems priklausytu: 12*370+6*430*2 si suma bendra abiem.

as skaiciuociau 336*6+475*6 - cia kiekvienam is tevu.

nes kol buvo tik vienas vaikutis priklause 320 (pagrindinis npd) + 32 (uz vaika, abiem kartu 32, kiekvienam atskirai po 16)

kai atsirado dvynukes, atsirado teise taikyti individualu NPD - 475, kuris skiriamas daugiavaikiams tevams (3 ir daugiau vaiku), jis yra neskaidomas, t.y. negalima isskirti dalies uz vaikus, todel nera kaip ir padalinti, kad deklaruotu tik vienas is tevu
Papildyta:
QUOTE(rrasius @ 2012 03 26, 10:31)
na susimoket susimokes,viskas cia aisku.tiesiog nors ir nera vienos imones pazymos ir duomenu,bet vistiek niekas nesikeicia kad ir irasius suma uz vaikus jam ar tai puse,ar visa.o pas mane pasikeicia zymiai,kai uz abu isirasau.

tokiu atveju taip ir darykit - rasykit viska sau.
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2012 03 26, 07:09)

kiek zinau, uzsiregistravus ligoniu kasose draustas buna tik vienas is tevu kol vaikui sueina 8 m.  g.gif
gal galima nuorodele i teises akta, kuris nurodo, kad drausti abu tevai?

mums pritaike kad turim 2 vaikus iki 8 metu ir tikrai buvo draustas. ir jei jis dirbtu o as ne, tai galetu mane apdraust. vien zo, kol kazkas moka imokas sodrai antras gali buti draustas. nuorodos nzn, nes vietoj pritaike.
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2012 03 26, 09:49)
P.s. aš ir pirmąkąrt girdžiu,kad valstybės lėšomis draudžiami iki vaikui sueis 8 m. abu tėvai,jei nedirba. Paprastai yra draudžiamas vienas-tas,kuris tą vaiką augina (dažniausiai mama).

Peržvelgus valstybės lėšomis PSD draudžiamų asmenų sąrašą nematau, kad į jį būtų įtraukti asmenys, kurie yra vaiko priežiūros atostogose. Be to, nuo jų pašalpos juk atskaičiuojami 6 proc. PSD (ar valstybė sumoka likusius 3 proc. ar ne, neįsivaizduoju).

Tos, kurios šiuo metu atostogauja vaiko priežiūros atostogose, galėtų pažiūrėti į savo pažymą ir pasakyti, ar jos praėjusiais metais buvo draudžiamos valstybės lėšomis (pažymos apačioje turėtų būti tokia lentelė).
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2012 03 26, 12:03)
Peržvelgus valstybės lėšomis PSD draudžiamų asmenų sąrašą nematau, kad į jį būtų įtraukti asmenys, kurie yra vaiko priežiūros atostogose. Be to, nuo jų pašalpos juk atskaičiuojami 6 proc. PSD (ar valstybė sumoka likusius 3 proc. ar ne, neįsivaizduoju).

Tos, kurios šiuo metu atostogauja vaiko priežiūros atostogose, galėtų pažiūrėti į savo pažymą ir pasakyti, ar jos praėjusiais metais buvo draudžiamos valstybės lėšomis (pažymos apačioje turėtų būti tokia lentelė).

nzn as visu niuansu, bet , kai auginu iki 3 metu vaika namie , esu drausta iki kol sueis 3m, nes sausi buvau ligoniu kasose, jos ten pasizymejo pratesima nuo 2 metu iki 3 -ciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auksine`: 26 kovo 2012 - 12:11
Merginos, gal ir kvailas klausimas, bet gal žinosit atsakymą smile.gif
2011 metai neėmiau biuletenio, jokių paskolų, draudimų neturiu, vaikų nėra. Darbo stažas nepertraukiamas 5 metai. Už ką man grąžina valstybė pinigus? Suma nėra didelė apie 60lt, bet tai už ką biggrin.gif
Atsakyti