Turiu klausimą
Žiūrinėju preliminarią savo deklaracija ir 31 laukelyje suma su minuso ženklu, 33 laukelyje ta pati suma tik be minuso ženklo, tai čia kaip suprasti? Man tą sumą gražina ar aš turėsiu ją sumokėt?
QUOTE(Bonpari @ 2012 03 25, 19:00)
Turiu klausimą
Žiūrinėju preliminarią savo deklaracija ir 31 laukelyje suma su minuso ženklu, 33 laukelyje ta pati suma tik be minuso ženklo, tai čia kaip suprasti? Man tą sumą gražina ar aš turėsiu ją sumokėt?
info 1 psl., 2 zinute
QUOTE(Smilla @ 2012 03 25, 18:21)
info 1 psl., 2 zinute
nemačiau, einu skaityt
Papildyta:
Pasimečiau
Grąžinamos sumos 33 ir 46 langeliuose su "+" ženklu. Su "-" ženklu - sumokėti turite Jūs.
Jei vienam langely -, kitam +:
jei didesnė neigiama suma, teks primokėti skirtumą;
jei didesnė teigiama suma, skirtumą atgausite.
pas mane 31 langelyje -100, 33 langelyje 100, o 46 langelyje 0, tai kaip tada išeina? aš suprantu, kad 100 atgausiu
QUOTE(Bonpari @ 2012 03 25, 19:51)
nemačiau, einu skaityt
Papildyta:
Pasimečiau
Grąžinamos sumos 33 ir 46 langeliuose su "+" ženklu. Su "-" ženklu - sumokėti turite Jūs.
pas mane 31 langelyje -100, 33 langelyje 100, o 46 langelyje 0, tai kaip tada išeina? aš suprantu, kad 100 atgausiu
Papildyta:
Pasimečiau
Taigi parasyta i kokius laukelius ziureti,kam jus ta 31 laukeli tada ziurit.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 03 25, 18:54)
Taigi parasyta i kokius laukelius ziureti,kam jus ta 31 laukeli tada ziurit.
gal ir be reikalo, tiesiog sumakalavo, kad ta pati suma ten įrašyta, tik su minusiu
QUOTE(Oksanik @ 2012 03 25, 17:47)
Sveiki, kokias sumas irasyti uz 3 vaikus, gimimo metai 2000; 2007; 2010
Sirdingai dekuoju
Sirdingai dekuoju
už 1 vaiką 100 lt, už 2 ir 3 po 200..
t.y.250 *12 mėn.
jei ir vyras deklaruoja, tai dalinatės sumą pusiau..
ar galiu sau isirasyti 3600 uz du vaikus, vyras nedeklaruos, nes nedirbo, o draustas psd buvo, nes vaikui 2 m gruodi suejo
QUOTE(auksine` @ 2012 03 25, 20:46)
ar galiu sau isirasyti 3600 uz du vaikus, vyras nedeklaruos, nes nedirbo, o draustas psd buvo, nes vaikui 2 m gruodi suejo
Tai vyras,taip išeina,buvo vaiko priežiūros atostogose,kol jam sukaks 2 metai? Jei-taip ir jis gavo už tai iš Sodros išmokas-negalite,nes Sodra jo pusikę to papildomo NPD už vaikus pritaikė,mokėdama jam GPMą.
QUOTE(egesichora @ 2012 03 25, 19:55)
Tai vyras,taip išeina,buvo vaiko priežiūros atostogose,kol jam sukaks 2 metai? Jei-taip ir jis gavo už tai iš Sodros išmokas-negalite,nes Sodra jo pusikę to papildomo NPD už vaikus pritaikė,mokėdama jam GPMą.
gal neaiskiai parasiau: mama- vaiko pr atostogose iki 2 metu, o tetis bedarbis, bet birzoj nestovejo. tiek kad ligoniu kasoje ,kol mama gauna ismokas, arba dirba ir moka mokescius jos vyras irgi draustas, nzn ar tiksliai parasiau, bet jam nereikejo psd moketi.
QUOTE(Oksanik @ 2012 03 25, 17:47)
Sveiki, kokias sumas irasyti uz 3 vaikus, gimimo metai 2000; 2007; 2010
Sirdingai dekuoju
Sirdingai dekuoju
6000 vienam is tevu (jei kitas negavo apmokestinamuju pajamu ir negali pasinaudoti), arba abiem po 3000.
Papildyta:
QUOTE(auksine` @ 2012 03 25, 23:30)
gal neaiskiai parasiau: mama- vaiko pr atostogose iki 2 metu, o tetis bedarbis, bet birzoj nestovejo. tiek kad ligoniu kasoje ,kol mama gauna ismokas, arba dirba ir moka mokescius jos vyras irgi draustas, nzn ar tiksliai parasiau, bet jam nereikejo psd moketi.
kiek zinau, uzsiregistravus ligoniu kasose draustas buna tik vienas is tevu kol vaikui sueina 8 m.
gal galima nuorodele i teises akta, kuris nurodo, kad drausti abu tevai?
"ar galiu sau isirasyti 3600 uz du vaikus, vyras nedeklaruos, nes nedirbo, o draustas psd buvo, nes vaikui 2 m gruodi suejo"
Pati įsiskaitykite,ką parašėte ir tada spręskite kaip ir kas čia aišku. Galite už abu vaikus pilnus PNPD prisitaikyti. O vyro PSD čia ne prie ko.
P.s. aš ir pirmąkąrt girdžiu,kad valstybės lėšomis draudžiami iki vaikui sueis 8 m. abu tėvai,jei nedirba. Paprastai yra draudžiamas vienas-tas,kuris tą vaiką augina (dažniausiai mama). Čia yra gyventojo pajamų deklaracija,o ne šeimos. Jei vyrui ateis raginimas tą PSD susimokėti,tai jis pats tai turės padaryti. Ir su Jūsų deklaracija bei sumokėtu pajamų mokesčiu tai neturi nieko bendro.
Pati įsiskaitykite,ką parašėte ir tada spręskite kaip ir kas čia aišku. Galite už abu vaikus pilnus PNPD prisitaikyti. O vyro PSD čia ne prie ko.
P.s. aš ir pirmąkąrt girdžiu,kad valstybės lėšomis draudžiami iki vaikui sueis 8 m. abu tėvai,jei nedirba. Paprastai yra draudžiamas vienas-tas,kuris tą vaiką augina (dažniausiai mama). Čia yra gyventojo pajamų deklaracija,o ne šeimos. Jei vyrui ateis raginimas tą PSD susimokėti,tai jis pats tai turės padaryti. Ir su Jūsų deklaracija bei sumokėtu pajamų mokesčiu tai neturi nieko bendro.