Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas už 2011 metus

QUOTE(Pinta @ 2012 04 09, 20:51)
Laba diena

noriu konsultacijos iš žinančių kaip deklaruot  ax.gif

dirbau visus metus, auginu vieną vaiką su vyru, bet prisitaikysiu sau viską už vaiką, tai įrašyti 1200?
vasarą paėmėme vartojimo kreditą ir reikėjo man apsidrausti gyvybę. Draudimo mėnesinė įmoka apie 30 Lt.  Ar galima ką nors susigrąžinti iš šio gyvybės draudimo ar vartojimo kredito? Kur tai įrašoma? Labai dėkui iš karto už atsakymus  4u.gif . Labai noriu pati susipildyti deklaraciją internetu, nes iš darbo ištrūkti ir stumdytis eilėse nelabai galiu  unsure.gif

tai jei uz draudima priklauso susigrazinti tai jau bus irasyta preliminarioje.
Atsakyti
QUOTE(inesad @ 2012 04 09, 20:59)
tai jei uz draudima priklauso susigrazinti tai jau bus irasyta preliminarioje.

o kurioje vietoje ten įrašo? mačiau kažkoks skaičius yra man neaiškus, įvardintas kažkaip "kitų asmenų sumokėta..."
kaip supratau už draudimą jau būna įrašyta jei priklauso? nereikia patiems?
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2012 04 09, 20:41)
turi siuo atveju reiskia, kad privalo. ir cia ne naujas dalykas  doh.gif
Kas privalo deklaruoti
6 punktas, paskutiniai du kriterijai
taipogi, toks dokumentas vadinamas Gyventoju pajamu mokescio istatymu...  rolleyes.gif

na iki siol buvo kalbama kad privalo tik tamtikras pareigas uzimantys gyventojai deklaruot tad tikrai neskaiciau sio istatymo blush2.gif bet tada kyla klausimas kodel dauguma vis dar taip mano ir nekarta vis pranesama kad laaaabai daug zmoniu nedeklaruoja ir lieka tiek ir tiek nesusigrazintu pinigu aisku ir nesumoketu kaikuriems. suprantu kad istatymo nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes, bet........ tikrai daug zmoniu net nesiruosia deklaruot(pati siemet visiems pazystamiems siulau sudeklaruot net ir uz senesnius metus), nes iki siol buvo skelbiama ir tokia nuomone yra susidarius kad deklaruoja tik: turintys busto paskolas, draudimus, pardave kazkoki turta, pakeite darbo vieta bei dirbe ne visus metus ar buve biuletenyje(cia trumpai su kokiom nuostatom as susiduriau). o apie tai kad buhaltere paskaiciavo kazka galejo netaip paskaiciuot tikrai net neateina i galva. na dar girdejau kad paciose darbovietese pacios buhalteres sutvarko deklaracijas.
Papildyta:
QUOTE(Pinta @ 2012 04 09, 21:05)
o kurioje vietoje ten įrašo? mačiau kažkoks skaičius yra man neaiškus, įvardintas kažkaip "kitų asmenų sumokėta..."
kaip supratau už draudimą jau būna įrašyta jei priklauso? nereikia patiems?

jei gerai pamenu pas mane L priede "
GYVENTOJO APMOKESTINAMĄSIAS PAJAMAS MAŽINANČIOS IŠLAIDOS". bet ten yra parasyta kokia suma sumokejote ir koks draudimas. paciam gale.tikslaiu ryt parasysiu jei dar reikes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesad: 09 balandžio 2012 - 20:17
QUOTE(inesad @ 2012 04 09, 21:15)
jei gerai pamenu pas mane  L priede "
GYVENTOJO  APMOKESTINAMĄSIAS PAJAMAS MAŽINANČIOS IŠLAIDOS". bet ten yra parasyta kokia suma sumokejote ir koks draudimas. paciam gale.tikslaiu ryt parasysiu jei dar reikes.

labai dėkui būtų 4u.gif 4u.gif 4u.gif lauksiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesad @ 2012 04 09, 20:15)
na iki siol buvo kalbama kad privalo tik tamtikras pareigas uzimantys gyventojai deklaruot tad tikrai neskaiciau sio istatymo blush2.gif bet tada kyla klausimas kodel dauguma vis dar taip mano ir nekarta vis pranesama kad laaaabai daug zmoniu nedeklaruoja ir lieka tiek ir tiek nesusigrazintu pinigu aisku ir nesumoketu kaikuriems. suprantu kad istatymo nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes, bet........ tikrai daug zmoniu net nesiruosia deklaruot(pati siemet visiems pazystamiems siulau sudeklaruot net ir uz senesnius metus), nes iki siol buvo skelbiama ir tokia nuomone yra susidarius kad deklaruoja tik: turintys busto paskolas, draudimus, pardave kazkoki turta, pakeite darbo vieta bei dirbe ne visus metus ar buve biuletenyje(cia trumpai su kokiom nuostatom as susiduriau). o apie tai kad buhaltere paskaiciavo kazka galejo netaip paskaiciuot tikrai net neateina i galva. na dar girdejau kad paciose darbovietese pacios buhalteres sutvarko deklaracijas.

nezinau, kas kaip kalba ir ka mano, bet as visada pasitikrinu VMI puslapy, VMI MIC duombazej, o ne klausau kas ka kalba... ir visiems kas pas mane namie pildosi paskaiciuoju, kaip naudingiau, o ne kaip deklaracijoj buna...

o del deklaravimo, tai galiu pasakyt kai kurie zmones tiesiog tingi sikna pakrutint. al ir ziauriai skamba, bet taip tikrai yra. galiu paminet du pavyzdzius: 1. mano pusbrolis, su buhalterija niekaip nesusijes, bet vos tik paminejau, kad yra galimybe susigrazinti uz mokslus, per pusdieni isstudijavo istatymus ir net deklaracija uzsipilde, man tik sutikrint reikejo. 2. buvus klasioke, a la verslininke, gali prisitaikyt uz vaikus vyro NPD, nes jis lietuvoj jokiu pajamu negauna. as jai pasisiuliau viska supildyt, suskaiciuot, padaryt, teliko iki manes atvaziuot. jau treti metai vaziuoja... doh.gif
taigi vat va taip kaip buna gyvenime cool.gif issiliejau, sorry uz off-topic'a
Atsakyti

QUOTE(Vespa @ 2012 04 09, 19:54)
Sveikos, o gal kas suprantate, ar aš privalau deklaruoti pajamas už 2011 m., jei 2010 dirbau pagal verslo liudijimą, bet man sumokėjo tik 2011? Gavau iš VMI priminimą deklaruoti, nes gavau pajamas pagal VL - bet juk tas VL buvo užpraeitų metų (už 2010 esu deklaravusi VL, mokesčius sumokėjusi, 0 pajamų)! Ketinau išvis nedeklaruoti, nes vis tiek beveik nieko negrąžina. Ir be to, kaskart nesuprantu, kur ten ką rašyti smile.gif net nerandu, kaip tą preliminarią atsidaryti...

turite deklaruoti tada, kada gavote. jei gavote uz VL 2011, privalote pateikti 2011 metu deklaracijoje

Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2012 04 09, 21:41)

o del deklaravimo, tai galiu pasakyt kai kurie zmones tiesiog tingi sikna pakrutint.

Tai ne ziauriai skamba, tai yra tiesa biggrin.gif Sutinku su tuo.

Ypac, kai dabar padare viska taip paprastai ir patogiai, tereikia prisijungti ir susitvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2012 04 09, 21:41)
nezinau, kas kaip kalba ir ka mano, bet as visada pasitikrinu VMI puslapy, VMI MIC duombazej, o ne klausau kas ka kalba... ir visiems kas pas mane namie pildosi paskaiciuoju, kaip naudingiau, o ne kaip deklaracijoj buna...

o del deklaravimo, tai galiu pasakyt kai kurie zmones tiesiog tingi sikna pakrutint. al ir ziauriai skamba, bet taip tikrai yra. galiu paminet du pavyzdzius: 1. mano pusbrolis, su buhalterija niekaip nesusijes, bet vos tik paminejau, kad yra galimybe susigrazinti uz mokslus, per pusdieni isstudijavo istatymus ir net deklaracija uzsipilde, man tik sutikrint reikejo. 2. buvus klasioke, a la verslininke, gali prisitaikyt uz vaikus vyro NPD, nes jis lietuvoj jokiu pajamu negauna. as jai pasisiuliau viska supildyt, suskaiciuot, padaryt, teliko iki manes atvaziuot. jau treti metai vaziuoja...  doh.gif
taigi vat va taip kaip buna gyvenime  cool.gif issiliejau, sorry uz off-topic'a

visiskai sutinku su jumi tik kad as ir kalbu kad dauguma net nezino kad gali susigrazint, nes galvoja kad i kazkuria kategorija nepriklauso (tipo nieko nepirkau, nieko tokio nemokejau), o apie vaikus isvis nieko nezino. tad ir dziaugiuos kad yra sis forumas ir kai pamato kad tiek daug zmoniu deklaruoja pradeda ir patys judet.
p.s. pas mane irgi yra tokiu pazystamu kuriuos sunku itikint kad galima susigrazint. pas viena siemet ejau pati i namus nes iki manes "labai toli" net trys aukstai biggrin.gif (cia kalbu apie kaimyne)
Atsakyti
QUOTE(Pinta @ 2012 04 09, 21:19)
labai dėkui būtų  4u.gif  4u.gif  4u.gif  lauksiu  mirksiukas.gif

na kai ir rasiau L priede turi buti surasyti visi duomenys: suma, draudimo pavadinimas, kas apdraustas, ir kodas draudimo.
zinoma viskas turi buti nurodyta ir pazymoje kad yra tas draudimas(visi tie patys duomenys ir paskutineje grafoje kad perkelta)
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2012 04 09, 20:23)
turi deklaruoti is Lietuvos isvykstantys, is uzsienio grize, bei bet kokiu apmokestinamuju ar neapmokestinamuju pajamu gave nuolatiniai lietuvos gyventojai

Na, bet ka tada deklaruoti, jei zmogus dirba uzsieny legaliai, sumoka visus mokescius toje valstybeje, tai ka cia dar reikia deklaruoti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2012 04 10, 09:59)
Na, bet ka tada deklaruoti, jei zmogus dirba uzsieny legaliai, sumoka visus mokescius toje valstybeje, tai ka cia dar reikia deklaruoti ?  g.gif

todel kad jei ten nebus sumokejes mokesciu toje valstybeje, reikes moketi Lietuvoj, todel prie deklaracijos reikia pateikti dokumentus, kiek buvo gauta pajamu ir kiek isskaiciuota mokesciu uzsienyje. Cia tas galioja nuolatiniams LT gyventojams, kurie laikinai isvyko. Jei isvyko galutinai ir VMI pateikte galutinai isvykstancio deklaracija, tada nereikia deklaruoti lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 04 10, 10:16)
todel kad jei ten nebus sumokejes mokesciu toje valstybeje, reikes moketi Lietuvoj, todel prie deklaracijos reikia pateikti dokumentus, kiek buvo gauta pajamu ir kiek isskaiciuota mokesciu uzsienyje. Cia tas galioja nuolatiniams LT gyventojams, kurie laikinai isvyko. Jei isvyko galutinai ir VMI pateikte galutinai isvykstancio deklaracija, tada nereikia deklaruoti lt smile.gif

tai jei zmogus isvyko dirbti 2011 m. vidury, t.y.puse metu dar dirbo LT ir mokejo mokescius cia, tai pildant deklaracija reikia zymeti , kap galutinai isvykstancio is LT duomenis? g.gif aplamai, kokia specifika tos deklaracijos ?
tada pvz. PNPD gali prisitaikyti tik uz tuos menesius, kai dirbo LT ?
Gal kas susiduret, nes nelabai kas gali suteikti info siuo klausimu ax.gif
Atsakyti