Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas už 2011 metus

QUOTE(loja5 @ 2012 03 28, 07:18)
Labai nebarkit jei pasikartosiu blush2.gif vakar per telika nugirdau kad gali susigrazinti mokescius tie zmones kurie turi vaiku, pirmas vaikas 1200 lt uz metus, antras - 2400 ir t.t., tikrai nesuprantu ka nugirdau, kazkaip nesitiki kad butu tiesa, gal kuri ka nors apie tai zinot 4u.gif
ir dar kiek zinau turi deklaruoti asmenys dirbe uzsienyje, tai jei as dirbau 2011 04 22 - 2011 06 19 tai turbut esu kazka skolinga valstybei? doh.gif

tai jei dirbot legaliai ir ten mokejot mokescius, nebusit skolinga, reikia tik prideti dokumenta apie gautas pajamas ir isskaiciuotus mokescius toje salyje. tinka pazyma is darbdavio smile.gif

o tu sumus uz vaikus negrazina,, tos sumos yra neapmokestinamas dydis, nuo kurio neskaiciuoja mokesciu.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 03 28, 07:42)
PSD ir VSD skaiciuojami nuo puses pelno. jei islaidas atimat pagal dokumentus, o ne 30 proc nuo pajamu, tada psd ir vsd irgi jusu islaidos skaiciuiojant gpm.

p.s. negi neissiaiskinot kokie bus moesciai pries pradedant veikla? doh.gif
Papildyta:

50*12+100*12 jei vyras issiregistravo is vmi kaip gautinai isvykes, uz vyranepriklauso. jei tik seniunijoj issiregistravo gyvenama vieta, tada gali ir jo dali prisitaikyti

kai registravau, buvau mokesčiuose, išaiškino. Gražiai skamba tie 5 procentai Gyventojų pajamų mokestis. O apie SoDra kažkaip mažai tada kalbėjom.

Aš skaičiuoti ketinu išlaidas pagal turimus dokumentus. Tai dalinu pelną per pusę, ir tada skaičiuoju tuos 9 ir 25,8 procentus? Ir tada juos įkeliu kaip 2011 metų išlaidas, atsiminusuoju nuo pelno ir nuo likusios dalies nuskaičiuoju 5 procentus Gyventojų pajamų mokesčio?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2012 03 28, 08:18)
kai registravau, buvau mokesčiuose, išaiškino. Gražiai skamba tie 5 procentai Gyventojų pajamų mokestis. O apie SoDra kažkaip mažai tada kalbėjom.

Aš skaičiuoti ketinu išlaidas pagal turimus dokumentus. Tai dalinu pelną per pusę, ir tada skaičiuoju tuos 9 ir 25,8 procentus?  Ir tada juos įkeliu kaip 2011 metų išlaidas, atsiminusuoju nuo pelno ir nuo likusios dalies nuskaičiuoju 5 procentus Gyventojų pajamų mokesčio?

Taip atimate islaidas ir psd bei vsd ir nuo likusios sumos ksaiciuojam GPM
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 03 28, 09:39)
Taip atimate islaidas ir psd bei vsd ir nuo likusios sumos ksaiciuojam GPM

Rūgštu doh.gif
Atsakyti
Aciu visoms atsakiusioms 4u.gif idomu tik is kur dabar gauti tuos dokumentus irodancius kad dirbau doh.gif turiu paprasciausius "payslipus" (bet ir tai ne visus) o susisiekti dabar su tuo darbdaviu tikrai nera sansu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2012 03 28, 08:54)
Aciu visoms atsakiusioms 4u.gif idomu tik is kur dabar gauti tuos dokumentus irodancius kad dirbau doh.gif turiu paprasciausius "payslipus" (bet ir tai ne visus) o susisiekti dabar su tuo darbdaviu tikrai nera sansu verysad.gif

tai nedeklaruokit, jei buvot drausta valstybes lesomis, tai nelabai ten ir atseks... nebent po kazkiek metu vmi gaus duomenis is tos uzsienio valstybes.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 03 28, 08:56)
tai nedeklaruokit, jei buvot drausta valstybes lesomis, tai nelabai ten ir atseks... nebent po kazkiek metu vmi gaus duomenis is tos uzsienio valstybes.

na, pries isvykstant is LT buvau darbo birzoje o tik atvykusi vel is karto deklaravau kad atvykau ir is naujo prisiregistravau birzoje, cia jei turit omeny draustuma LT g.gif gal ka ne taip suprantu blush2.gif o koki procenta reiktu moketi musu valstybei jei atsektu? 4u.gif
Atsakyti
Giedre_giee , o galbūt yra kažkokių "pigesnių" veiklos formų namuose? Kad būtų galima ir mokesčius mokėti, ir kažkaip užsidirbti iš namų neišeinant? Visgi kai kurias veiklas galima pritraukti prie lengvesnių mokesčių.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2012 03 28, 09:27)
Giedre_giee , o galbūt yra kažkokių "pigesnių" veiklos formų namuose? Kad būtų galima ir mokesčius mokėti, ir kažkaip užsidirbti iš namų neišeinant? Visgi kai kurias veiklas galima pritraukti prie lengvesnių mokesčių.

o kokia veikla vykdote? siaip dar yra verslo liudijimas, bet ten daugiau apribojimu ir ne visas veiklas galima vykdyti
Atsakyti
.............
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 28 kovo 2012 - 09:26
QUOTE(aistukas06 @ 2012 03 27, 13:40)
oj o jau tuoj kovo pabaiga g.gif

tai jie tik pradeda moket,o ismoket gali jei neklystu iki geguzes galo,tai kad belieka tik laukt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Madmozela* @ 2012 03 28, 11:25)
tai jie tik pradeda moket,o ismoket gali jei neklystu iki geguzes galo,tai kad belieka tik laukt  4u.gif

ne iki geguzes galo o iki liepos 31d.
Atsakyti