yra tu kliju ir vaistinese
QUOTE(La Perla @ 2012 04 13, 21:58)
yra tu kliju ir vaistinese
kokiu pavadinimu jų reiktų ieškoti? Man jau labai reikia
~♥KaipTaiKaip♥~, nešk čia savo kepurytę, labai noriu iš arčiau apžiūrėti Jungiu saviškę po truputį ir dabar turiu galvaskaudį, ką su krašteliu daryti Lyg ir norisi kažkokio užbaigimo, bet vat kol kas nieko, kas patiktų, "neišgimdau"
Ateinu su klausimu
Prašysiu sesės, kad nunertų dukrai krikšto suknytę ir reikia nupirkti siūlų. Anksčiau esu radus, kad gyrėte Hakelgarn 20 siūlus. Noriu sužinoti kur jų įsigyti Kaune ir kiek man reikės kamuoliukų?
Noriu metukų dukrai tokios suknelės, kurias esu mačius SM: viršus nertas paprastai, o apačia nuo krūtinės - airišku nėrimu ir apačioje atlasinis pasijonis.
Tikriausiai žinote apie kokį suknytės modelį kalbu? Gal dar turėtumėte schemų (dažniausių, gražiausių gėlyčių, pasijonio formos...)
dėkoju
Prašysiu sesės, kad nunertų dukrai krikšto suknytę ir reikia nupirkti siūlų. Anksčiau esu radus, kad gyrėte Hakelgarn 20 siūlus. Noriu sužinoti kur jų įsigyti Kaune ir kiek man reikės kamuoliukų?
Noriu metukų dukrai tokios suknelės, kurias esu mačius SM: viršus nertas paprastai, o apačia nuo krūtinės - airišku nėrimu ir apačioje atlasinis pasijonis.
Tikriausiai žinote apie kokį suknytės modelį kalbu? Gal dar turėtumėte schemų (dažniausių, gražiausių gėlyčių, pasijonio formos...)
dėkoju
QUOTE(Cosette @ 2012 04 15, 21:46)
Ateinu su klausimu
Hakelgarn turi "Casa Lana". Bet aš šitų siūlų negirčiau - man nepatiko, nes labai 'sukriai' susukti, vis teko neriant nuleist kamuoliuką ir atsukinėt kilpom susisukusį siūlą. Šiaip nėrinys visai nieko, bet jau pats nėrimo procesas Nežinau, o gal man iš tokios partijos pasitaikė, gal kitos turi geresnę patirtį su Hakelgarn. Dabar aš nėrimui perku FILETTA ir žinau, kad patiks ir nėrinys, ir nėrimo procesas.
[quote=Cosette,2012 04 15, 20:46]
Ateinu su
del Hakelgarn siulu, tai tikrai buvo net kelis kartus pabrezta, kad jie kietoki ir sukrus, tad kiekviena nereja siulus renkasi pgl save, nes tik pati geriausiai zino kaip neria, kokiu vaseliu ir koks nerinys -tvirtesnis ar laisvesnis patinka. Manyciau, kad mazai suknytei svyruotu tarp 2-3 matkeliu, priklausomai nuo gelyciu kiekio ir jungimo budu. Del gelyciu, tai as siulyciau Jums paciai parodyti kokiu gelyciu noretumet, o tada jau bus galima ir schemu paieskot, nes kiekvieno zmogaus nuomone yra labai jau skirtinga. Man asmeniskai mazai mergytei suknele jokiu budu negali buti ilga ir gelytes turi buti smulkios, ir ju turi buti daug , t.y. kuo mazesni tarpeliai..., o siuo metu nemazai mamyciu renkasi butent ilgas..., tad Jus pati turite parodyti ko norite, o mes jau padesim su schemutemis
Ateinu su
del Hakelgarn siulu, tai tikrai buvo net kelis kartus pabrezta, kad jie kietoki ir sukrus, tad kiekviena nereja siulus renkasi pgl save, nes tik pati geriausiai zino kaip neria, kokiu vaseliu ir koks nerinys -tvirtesnis ar laisvesnis patinka. Manyciau, kad mazai suknytei svyruotu tarp 2-3 matkeliu, priklausomai nuo gelyciu kiekio ir jungimo budu. Del gelyciu, tai as siulyciau Jums paciai parodyti kokiu gelyciu noretumet, o tada jau bus galima ir schemu paieskot, nes kiekvieno zmogaus nuomone yra labai jau skirtinga. Man asmeniskai mazai mergytei suknele jokiu budu negali buti ilga ir gelytes turi buti smulkios, ir ju turi buti daug , t.y. kuo mazesni tarpeliai..., o siuo metu nemazai mamyciu renkasi butent ilgas..., tad Jus pati turite parodyti ko norite, o mes jau padesim su schemutemis
QUOTE(dahlia+++ @ 2012 04 15, 22:48)
Hakelgarn turi "Casa Lana". Bet aš šitų siūlų negirčiau - man nepatiko, nes labai 'sukriai' susukti, vis teko neriant nuleist kamuoliuką ir atsukinėt kilpom susisukusį siūlą. Šiaip nėrinys visai nieko, bet jau pats nėrimo procesas Nežinau, o gal man iš tokios partijos pasitaikė, gal kitos turi geresnę patirtį su Hakelgarn. Dabar aš nėrimui perku FILETTA ir žinau, kad patiks ir nėrinys, ir nėrimo procesas.
Hakelgarn'ai ir Filetta panašūs tiek, kiek bulvė panaši į kivi Taip, Filetta tikrai gerokai minkštesnė ir nerti iš jų malonu, bet tai dvigubai storesnis už Hakelgarn 20 siūlą Hakelgarnus rekomenduoja nerti 0.75-1.25 nr (aš neriu 0.5), o Filletą 1.5-2.5 nr vašeliu (aš neriu 1.25). Neriant mažas gėlytes man tas siūlo sukrumas visai nemaišo, nespėja ties susisukti, kol nuneriu. Nors aš iš jų ir kepurytę dukrei nėriau, nieko jie man nesisuko
Man airiškiems nėriniams Filetta atrodo per stori, ypač, jei nėrinys mažytei mergytei Bet čia kiekviena pagal save renkasi, kai kas ir iš vilnonių siūlų airišku būdu neria
Papildyta:
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 04 15, 16:45)
Iš arti ji tokia skylėta atrodo Visaine taip, kaip aš matau
Su krašteliu ir galvasopis buvo, bet galiausiai palikau taip. Norėjau daruyt su bryliuku
Su krašteliu ir galvasopis buvo, bet galiausiai palikau taip. Norėjau daruyt su bryliuku
Va, tokio kraštelio, kaip pas tave palikta, aš ir nenoriu Man kažkaip kepurytė turi užsibaigti aiškiai išreikštu kraštu, bet kartu tas tvarkingas simertiškas kraštas tarsi nedera su gėlyčių "betvarke" Kol kas vis dar esu kūrybinėse kančiose Kepurytę neriu kasdieniam nešiojimui, tai noriu, kad ji būtų ne tik graži, bet ir funkcionali
Jūs čia taip intensyviai viską aiškinatės, kad ir man užrūpo pabandyt Kol kas laikausi, bet nežinau ar ilgai
Tokia mintis man iškilo - jei išbrokysit - galėsiu dar ramiai toliau laikytis
Kažin, jeigu gėlytes nert iš 2gijų dvigubo Plungės lino - viso: 4gijų , o jungt viengubu 2gijų siūlu Kažin gautųsi gražiai Galvoju pabandymui kokį vaikišką drabužėlį - gal suknytės kažkurią dalį
Tokia mintis man iškilo - jei išbrokysit - galėsiu dar ramiai toliau laikytis
Kažin, jeigu gėlytes nert iš 2gijų dvigubo Plungės lino - viso: 4gijų , o jungt viengubu 2gijų siūlu Kažin gautųsi gražiai Galvoju pabandymui kokį vaikišką drabužėlį - gal suknytės kažkurią dalį
Man atrodo, kad vargsi tu su lininiu siūlu, ypač jei jungimą brydėmis darysi Linas vis tiek turi tam tikro nelygumo, o be to, kol neskalbtas jis toks kietokas, brydes bus sunku daryti O dar bent jau man iš lino neriant gaunasi didelės kilpos, neišeina jo taip tankiai sunerti, gal tu labiau pratus, geriau jį įvaldžiusi Bet čia tik mano teoriniai pasvarstymai, nesu aš iš lino bandžiusi airiškų nėrinių Pabandyk kelias gėlytes nunerti ir sujungti - ir žinosi Ir mums dar papasakosi
Jaučiu taip reiks ir padaryt Nu žinau, kad nelabai išeis, bet man jau kokią savaitę šita mintis iš galvos neišeina Mėgstu kokią nesamonę į galvą įsikalt
kaip tik turiu suknytės viršų nunertą, kuriam apačia jokia dar netiko reiks kokią eilutę ar 2 gėlyčių uždėt pabandymui
kaip tik turiu suknytės viršų nunertą, kuriam apačia jokia dar netiko reiks kokią eilutę ar 2 gėlyčių uždėt pabandymui
dėkoju už atsakymus , norėtųsi, kad nertųsi lengvai ir atrodytų gražiai
Štai mano suknelė favoritė, į kurią norėčiau, kad lygiuotųsi (tik nebūtinai šone tie pagražinimai). Nuotrauka iš interneto, bet kadangi foto ne mano vaikas, tai pati uždengiau veidą, atsiprašau už tai autorės.
radau ir nuorodą
Tai čia su plonesniais ar storesniais tais siūlais nerta?
Gal turite tų gėlyčių schemą?
Štai mano suknelė favoritė, į kurią norėčiau, kad lygiuotųsi (tik nebūtinai šone tie pagražinimai). Nuotrauka iš interneto, bet kadangi foto ne mano vaikas, tai pati uždengiau veidą, atsiprašau už tai autorės.
radau ir nuorodą
Tai čia su plonesniais ar storesniais tais siūlais nerta?
Gal turite tų gėlyčių schemą?
QUOTE(Lace @ 2012 04 16, 08:17)
Va, tokio kraštelio, kaip pas tave palikta, aš ir nenoriu Man kažkaip kepurytė turi užsibaigti aiškiai išreikštu kraštu, bet kartu tas tvarkingas simertiškas kraštas tarsi nedera su gėlyčių "betvarke" Kol kas vis dar esu kūrybinėse kančiose Kepurytę neriu kasdieniam nešiojimui, tai noriu, kad ji būtų ne tik graži, bet ir funkcionali
Aš irgi nenoriu tokio kraštelio, na bet niekas kitas nelimpa. Galvojau bryliuką daryt, po to galvojau gal kokias 5 eilutes apnert žemu stuloiku ir viskas, tada įsirėmintų, bet vėlgi nežinau Tai palieku taip, kaip yra..
Cosette, čia lyg La Perlos modelis. Šios gėlytės yra šioje temoje, aš jų pati prašiau